Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Tammikuisten nostoa taas

Tiuku - 17.09.2009 - 12:38

1.1 kristina77(3), Castle(2), Helmiina
2.1 Reijamarjaana(2), ninni(2), Rakel(1)
3.1 Jonttufantti88(1)
4.1 julppe(1)
5.1 josekata, Ransu, Tirppaliisa(3)
6.1
7.1 fasu(1), masc(1), helmi83
8.1 Saareli(8), helmis08(2)
9.1 Pähkinä(2), Tansku (2), elberi(2), Maikkuliini(2)
10.1 Mammutti(2), Virve(5)
11.1 Lilian(2), taotao(2), Lissu(2), Talviaurinko(1)
12.1
13.1
14.1 Mammy(2)
15.1
16.1 Martha(2)
17.1 Tiuku(1)
18.1 ~Jenni~(2), Kaisa(1)
19.1 Jonna(1)
20.1 Hömppäliisa(2), Anjuska(2), helmijohanna(2)
21.1 ##Viivi#(2), Usva(1)
22.1 maarit(3)
23.1
24.1
25.1 Tammimasu(2)
26.1 liinamaaria(2)
27.1 Kay (1)
28.1 Papu, jessika (2)
29.1 Hiutale(1)
30.1 Norsku(2)
31.1 Mamma85(3), Mamma:-)(3)

Nostellaas taas tätä meitin listaa, kun on jo tuolla aika alhaalla. Laitoin samalla maaritin nimen perään monesko lapsi tulossa (:

Edellisestä topikista luin josekatan viestin ja todella ikävä kuulla, että kärsit kovista nivusvaivoista. Ymmärrän hyvin mitä meinaat sillä, kun tuntuu ettei mikään hoidu jos ei itse sitä tee, meinaan täällä päin se on vähän samalla tavalla. Joskus kun asiat ei hoidu vaikka siitä sanoisi Mutta eihän tuollaiselle tosiaan voi mitään, joten koitahan nyt vain jaksella. Ja hienoa että sokerirasitus ja vauva olivat kaikin puolin hyvin, niin ei sentään enempää huonoja asioita tullut eteen.

Lueskelin tuossa äskettäin tuota vakuutus-topikkia ja mietin, että pitäisikö tuollainenkin sitten pikkuiselle hankkia. Pitänee äidiltä vähän kysäistä, että miten he ovat toimineet tai miten meidän pitäisi tehdä. Mietin vain että onko se tarpeellinen, jollei mitään vakavaa vauvalla ole/tule tapahtumaan. Toisaalta eihän sitä koskaan tiedä mitä pienokaiselle voi käydä, niin silloin tietysti helpottaisi kun tuollainen olisi ja saisi sitten apua kuluihin.

Nyt iski minulle kauhia halua ostella kaikkea kivaa pikkuiselle ja laitella asuntoa järjestykseen, mutta eihän tuo oikein onnistu. Ei ole tarvetta (eikä oikein rahaakaan) ostaa mitään ja enhän mie kehtaa alkaa siirtelee noita kaappeja, kun mies hyppisi seinille siitä Eikä siihenkään ole tarvetta, kun ei pinnasänky ole vielä hetkeen tänne tulossa. No, sentään laitoin paperit miehen mukana Kelaan vietäväksi, joten muutaman viikon sisällä saadaan sitten se äitiyspakkaus (paitsi jos papereissa jotain vikaa..), niin saanpahan sitten jotain hypisteltävää ja laitettavaa (:


VASTAUKSET:


mammy - 17.09.2009 - 13:19

Moi-

Täällä tultiin just ultrasta. Kaikki oli vauvalla hyvin ja kohdunkaulakin ok.
Nyt kaulan mitta oli 3.2cm. (Silloin 5vk sitten oli 6cm!!)
Mutta kuulemma normaali mitta näillä viikoilla (?). Onks teillä muilla mittailtu. Voiskinkin laittaa gallua kohdunkaulan mitoista, kiinnostais tietää miten ne muilla menee.
Sain uuden ajan ultraan 2vk:n päästä. Lääkäri heitti loppuun kommentin, että "veikkaan teille tammikuun lasta .." Oh-hoh...sepäs oliskin YLLÄTYS!!!!! Hih..ehtii vauvan lakanat pölyttymään sit moneen kertaan ..mähän oon jo laittanu kaikki valmiiks pesuaineita myöten. Olen ollut valmis siirtymään odottavien osastolle jo jonkun aikaa..vaikka nythän ne vasta sinne mut ottais sisälle, jos jotain häkkäräistä ilmenisi.
Eilen laitettiin vauvan huonetta järjestykseen. Sänkykin jo omalla paikallansa. Miehen kaveri oli vähän silmät pyöreinä kun kysyi, että "millos susta tulee taas isä?"... (kantoivat samalla pinnistä toiseen huoneeseen..) Mies kun vastasi, että "tammikuussa!", niin oli toinen ihan kysymyskerkkinä..

No hyvä olla valmiina


mammy - 17.09.2009 - 13:21

siis ei kysymyskerkkinä..eikä erkkinäkään...vaan MERKKINÄ!! Aina tulee virheitä vaikka kuinka yrittäs ottaa virheet pois....


helmijohanna - 17.09.2009 - 13:36

Moikka moi! täällä vointi hyvä,eilen käytiin neuvolassa,ja kaikki oli hyvin taas viikon päästä taas ultra,ja sitten onkin seuraava kerta lääkäri ja sitten tiheemmät ultrat alkaa

Mammy-mulla toi kohdunkaulanmitta on 2cm??kait sekin on yksilöllistä?En muista kävinkö täällä silloin kertoilemassa edes että oli lyhentynyt yhessä vaiheessa kun kävin lääkärillä...
Mulla on synnytys pyörinyt mielessä joka päivä!
ihan omituista miettiä että parin viikon päästä pitäis olla synnyttämässä(edellinen kun syntyi viikolla 25)kun jotenkin ei osaa ajatella sen pidemälle tätä raskautta kun ei ole tuon pidemmällä koskaan ollut.
ihan omituisia tuntemuksia.

Me ollaan myös mietitty sitä vakuutusjuttua,ja pakko myötää etten hirveästi ole edes ottanut asiasta selvää..:/
meinaatteko te ottaa ?

Täällä ei vielä ole mitään laitettu valmiiksi! ei mitään
Edelliset vauvatavarat ovat vielä äidin luona kun ne sinne vietiin tytön kuoltua,ja kovasti kutkuttais hakea ne sieltä ja järjestellä ja muutenkin ostella sänkyä sun muuta
mutta sen verran ollaan nyt varuillaan,että ei uskalleta laittaa ennenkuin on tosiaan hyvät viikot alla
meikäläinen kun on niin taikauskonen

Noh vointeja kaikille!


Tiuku - 17.09.2009 - 13:37

Niinpä niin, taas lisää mittoja "kaikille muille", mutta ei minulle Vasta viime käynnillä mitattiin ensimmäistä kertaa sf-mitta ja teillä jo katsotaa kohdunkaulan mittojakin. Mutta sitä se teettää, kun on eri määrä käyntejä eri paikoissa. Minulla kun tosiaan takana se ensimmäinen käynti, yksi lääkärikäynti ja nyt sitten oli kolmas käynti terveydenhoitajalla. Eikä ensi lääkärikäynnilläkään tehdä sisätutkimusta, koska meidän lääkäri ei halua turhan takia ärsyttää kohdunkaulaa yms.

Ja uusi ultra-aika, no jo on Minulla kun seuraava reissu kyseiseen paikkaan on itse synnytys, jollei mitään ikävää tapahdu. Omalla tavallaan tietty kiva ettei tarvitse "koko ajan" siellä ravata, mutta toisaalta toisi hieman eloa tähän miun tylsään arkeen..


Tiuku - 17.09.2009 - 13:40

Niin joo, silläkin tietenkin taitaa olla vaikutusta asiaan, että mie olen ensikertalainen ja esimerkiksi mammy ei ole.


mammy - 17.09.2009 - 15:05

Niin ei täälläkään normaalisti seurailla noin tiuhaan, mutta kun esikoinen synty keskosena niin sen takia haluavat nyt seurata kaulan tilannetta.

Helmijohanna- mulla on vähän samat tuntemukset kun sulla, että en osaa ajatella raskautta täysipituiseksi vaan ajattelen että se synnytys on siinä rv 30 kieppeillä. Joskus marras-joulukuun tienoilla...
Varmasti ollut ihan hirveetä menettää oma lapsi..hui että. Ymmärrän hyvin, jos olet varuillasi. Johtuiko se vaan aikasista viikoista, että pieni ei jaksanut elää? âlä tietty vastaa, jos et halua enempää asiasta keskustella. Millä viikoilla onkaan se hyva mahku selvitä, rv 28??

Välillä kun tänne kirjoittelee niin alkaa miettiin, että minkähänlaisia ihmisiä te kaikki todellisuudessa olette. Sitä itse tekee mieleen kuvan henkilöistä...hih..hassua Tässä kun kuitenkin kirjoitellaan melkein päivittäin.


masc - 17.09.2009 - 16:17

mulla lukee tossa neuvolakortissa kohdunkaulan pituus (ihan varhaisultrassa tehtiin perusgynetutkimus samalla), että 4 cm. Ja rakenneultran yhteydessä katottiin, nii oli 3,5 cm. Muuta en noista tiedä

tänään täyttyi sitten 24 viikkoa. en tiedä mikä se tod.näk. selviytymisen raja on, mutta tädilleni, joka kaksosia odottaa, oli puhuttu juuri tuosta 24 viikosta... että jos jouduttais leikkaamaan (ollu paljon kaikenlaisia komplikaatioita) 24 viikon jälkeen vauvoilla olis jo kohtalaiset mahdollisuudet selvitä. äitini sanoi, että mua ootellessa (about 20 vuotta takaperin), rajana pidettiin taas tuota 28 viikkoa...

tossa äsken sohvalla maatessa vauva alko tapansa mukaan potkureeninsä, mutta nytpä näinkin välillä liikkeet! ihan hassua :O


Tiuku - 17.09.2009 - 16:20

Jeps, luinkin juur topikistasi että keskosena syntynyt edellinen, niin siitä tosiaan ajattelinkin noin tiuhat tutkinnat johtuvat. Ja varmaan monilla muillakin on jotain syitä miksi niin tiuhaan tehdään, eli ei välttämättä tosiaan olisi vain normaalikäytäntö.

Miekin juuri mietin, että minkähänlaisen kuvan mie ittestäni annan, kun välillä tuntuu ettei mun teksteissä ole mitään järkeä Tai sitten esimerkiksi mietin, että kuinka selvästi niistä näkyy miun nuori ikä ja kokemattomuus. Eipä siis sillä, että se haittaisi että nuori ikä näkyisi tms. Sitähän mie olen, joten miksi turhaan esittääkään muuta.


Tiuku - 17.09.2009 - 16:50

Tuossa Vau-kirjassa (tuo kalenterimainen Vauvan odotus -kirjanen, jonka neuvolasta sain) puhutaan myös siitä, että 24. raskausviikosta eteenpäin mahdollisuudet selviytyä kasvaa päivä päivältä. Mutta vasta 30. viikosta eteenpäin puhutaan että "useimmat selviytyvät"..

Mutta ei tuollaisia pidä ajatella, meitin kaikkien pikkuiset pysyy siellä masussa niin kauan kun niiden tarvitsee olla ja tulevat sitten täysikasvuisina maailmaan (:


Talviaurinko - 17.09.2009 - 16:53

No minunkin lusikkani tulossa nyt tähän soppaan... Mulla ei ole kertaakaan mitattu kohdunkaulaa, saati edes puhuttu siitä. Nyt on menossa rv 23+3. En kyllä sen puoleen ole käynyt kertaakaan lääkärin vastaanotollakaan vielä. Täällä Helsingissä näyttää sitten olevan sellainen tapa, että vasta loppuraskaudesta lääkärille kauloja mittailemaan? En ole kärsinyt supistuksista vielä, joten enpä osaa tuost asiasta olla huolissanikaan, perusterve kun olen.

masc: minäkin olen kuullut puhuttavan tuosta 24 viikon maagisesta rajasta, jonka jälkeen syntyneillä vauvoilla alkaa olla realistiset mahdollisuudet selviytyä tehohoidossa. Varmasti sekin on silti yksilöllistä eikä itsestäni tunnu vielä ollenkaan, että olisin "turvallisilla vesillä".

Vakuutusasioita mekin täällä pohdimme. Haluaisin sellaisen vakuutuksen, jonka voi ottaa ennen syntymää ja joka automatic jatkuu lapsivakuutuksena. Omassa vakuutusyhtiössä tällaista ei ole (If), joten olen nyt pyytänyt toisesta paikasta tarjouksen. Ei kyllä myyjä maininnut tuosta, että pitäisi kotivakuutus olla samassa firmassa, kyseessä Nordea. Kamala viidakko tuo vakuutusmaailma!

Talviaurinko 23+3


helmijohanna - 17.09.2009 - 17:15

Mammy- Tyttönen oli aika hauras,kun kuitenkin kovat hoidot tehossa,ja viikko 25 ei tosiaan ole mikään parhain,mutta onhan siinä sivussa vaikka mitä tauteja ja verijuttuja mutta katse kohti tulevaa pienokaista,aion tehdä sen olon niin mukavaksi että se ei todellakaan halua tulla ennenkuin vasta sitte tammikuussa
Ja mulle sanottiin että viikolla 29 olisi 90% mahku selvitä,mutta tietty tämäkin,tapauskohtausta jotkut ovat vahvempia kuin toiset!


mammy - 17.09.2009 - 17:29

Just..surullista. Olen pahoillani.
Mä olen laittanut tavoitteekseni rv 30...ja kaikki viikot päälle ajattelen plussana. Nyt elän ihan normaalia elämää (tosin en nostele painavia ja olen saikulla), mutta tietty sit jos alkaa tuleen supisteluja ja kaula alkaa lyhentyä niin alan ltoki epäilemään ja ottamaan rauhallisemmin.


mammy - 17.09.2009 - 17:31

Että mäonnistun kirjottaan väärin...tarkoitin tietty et alan LEPÄILEMÄÄN, jos kaula lyhentyy...no miksen samalla myös epäilemään


hömppäliisa - 17.09.2009 - 17:49

Mä hankin tänään hoitopöydän Esikoisen kanssa ei sitä hommattu koskaan, kun oli muka niiiiiiiiiin ahdasta ettei olisi mihinkään mahtunut, mutta nyt kun on isompi asunto ja muistelee niitä selkä vaivoja vauvanhoidon yhteydessä niin tuli hankittua.

Mulla ei ole mitään hajuakaan tuosta kohdunkaulan mitasta, mutta enköhän mä siitä sitten kuule vajaan parin viikon päästä, kun on lääkärin tarkastus. Eikä multa tietenkään niin tarkkaan syynätäkkään tuollaisia, kun esikoinen syntyi rv 37+0.

toivottavasti meillä kaikilla menee raskaudet hyvin ja kaverit pysyy masussa mahdollisimman pitkään. Voi, jee mikä potkuttelu just alkoi masussa

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|