Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Vakuutusvinkkejä anybody? : )

Pokušaj - 16.09.2009 - 23:46

Nyt pitäis päättää noista syntymättömän lapsen vakuutuksista kun menossa 25+0...
ja kun väsyttää niin perkuleesti eikä millään jaksais....voihan fak..uutus..!!!

Onko kellään heittää vinkkiä tyyliin et hankkikaa tää niin meitsi menee ja hankkii vakuutukset...hahah..ei jaksais millään mut ois nyt pakko hoitaa kaiken muun myllerryksen keskellä...hohhoijakkaa..

Help me please???

Mistä hyvä vakuutus vauvalle??


VASTAUKSET:


Chala - 17.09.2009 - 00:33

Kannattaa ekana tutkia oman vakuutusyhtiön vauvavakuutuksen ehdot, koska joka tapauksessa melkeen kaikki yhtiöt lähes vaatii että kotivakuutus on ko yhtiössä, ainakin hinnassa on todella huomattava ero.

Meillä on Pohjolassa kaikki vakuutukset ja sinne otetaan tälle toisellekin hoitokuluvakuutus jo odotusaikana. Ei olla vauvan vakuutusta vielä jouduttu käyttämään, mutta pariin kertaan on niin joustavasti auton kanssa korvausasiat sujuneet että vaikea uskoa että tulisi mitään ongelmia muissakaan. Ehdot on aika samat kaikissa yhtiöissä, itse en suuria eroja löytänyt kun esioista odottaessa niitä tutkin.

En tiedä miten muissa yhtiöissä on, mutta Pohjolassa on kiva se, että kerran vuodessa kun tekee korvaushakemuksen kaikista vuoden aikana kertyneistä lääkärikäynneistä tms niin joutuu maksamaan omavastuun vaan siitä yhdestä köntästä, ei mitenkään kertakohtaisesti. Mutta tosiaan en tiedä onko muissakin sama. Käytännöllistä.


Tinttarella - 17.09.2009 - 06:37

Tapiolassa meillä ja todella kätevä hakea netissä korvaukset, rahat oli tilillä jo seuraavana päivänä! Ja netissä kun hakee korvaukset niin omavastuu menee vaan kerrran vuodessa vaikka hakis joka käynnin erikseen! Eli ei tarvii kerätä koko vuotta jollei halua vaan voi hakea korvauksen heti lääkäri käynniin jälkeen!Tämä erona moneen muuhun yhtiöön! Mutta vaativat myös että kotivakuutus Tapiolassa!


Solina - 17.09.2009 - 08:17

Meillä on Lähivakuutuksessa, paljon samoja pointteja joita jo edellä tuli muistakin yhtiöistä. Eli varmaan tuon kotivakuutuksen kanssa samaan yhtiöön kandee laittaa.
Ei olla vielä kans tuota vauvavakuutusta tarvittu, mutta meillä on hoituneet niin kivuttomasti vesivahingot, moottoripyörällä kaatumiset ym. että en lähtis vaihtamaan (Niin siis korvausasiat, ei esim. kaatumiset ole olleet kivuttomia )


Pisamatar - 17.09.2009 - 09:41

Vastaan tänne "oikeaan" kohtaan tuohon meidän alempaan liittyen... Eli siis sen vakuutuksen nimi on lapsivakuutus. Luonnolisesti, heh. Siellä ei siis ole muita vaihtoehtoja kaiketi eli sisältö on suht samanlainen, toki siihen saa kaikkea "ekstraa" varmaan halutessaan? Ja siis se vauvavakuutus on sitten se syntymättömän lapsen ja se jatkuu automaattisesti lapsivakuutuksena syntymän jälkeen.

Mutta tosiaan kannattaa pyytää tarjouksia eri paikoista, me kysyttiin muutamasta paikasta hinnat siinä tapauksessa, että kaikki vakuutukset olisi (koti, matka, tapaturma, mitä nyt kullakin on...)siellä samassa paikassa (koska se keskittäminen tuo sitten taas lisää hinnanalennuksia) ja Tapiola oli halvin ja lapsivakuutus sopivan kattava meille. Ja todella tyytyväisiä ollaan oltu siis!


sari86 - 17.09.2009 - 09:54

Me otettiin Tapiolasta, eikä mun mielestä hyvin kallis. Tuli vähän kiire kun päivää ennen "eräpäivää" otettiin vakuutus niin ei kerinny paljon miettimään mistä ottas..Meillä on muutkin vakuutukset tapiolasta niin siksi se..


Liekki - 17.09.2009 - 11:23

Moi Poku. Mä tein kunnon urakan, ja kilpailutin kaikki mahdolliset vakuutukset samalla, meillä kun niitä oli vähän hujan hajan.

Meidän kohdalla tuo kaikki samasta paikasta ei kannattanut, joten nyt on osa vakuutuksista (meidän aikuisten henkilövakuutukset) yhdessä firmassa, ja koti- ja lapsivakuutus otettiin Tapiolasta - myös kotivakuutus ihan sen vuoksi, että ilman sitä tuota lapsivakuutusta ei myönnetä. Kotivakuutuksissa on kuitenkin suojan ja kustannusten osalta huomattavasti pienempi hajonta kuin lapsivakuutuksissa.

Tapiolan lapsivakuutukseen päädytiin, koska se oli vuosimaksultaan keskihintainen - ei halpa muttei kalleinkaan, mutta mut voitti puolelleen sen omavastuukäytäntö, jota tuolla joku myös kehui. 100e/vuodessa omavastuuta, jos haet korvaukset netin kautta. Jos lapsella on esim. 4 vaivaa vuodessa, tuo tulee jo huomattavasti halvemmaksi kuin muut vastaavat, joissa vuosimaksu on halvempi, mutta omavastuun joutuu maksamaan joka sairauskerta.

Oikeaa vastausta ei valitettavasti ole, koska "kannattavuus" riippuu ihan siitä kuinka terve tai sairas lapsi sattuu sitten olemaan, mutta tässä mun kokemuksia.


Vakuutus - 17.09.2009 - 11:43

Lähivakuutus kait korvaa parhaiten, mutta on se sitten tyyriskin (tietysti) sieltä kuitenkin otettiin koska kaikki muutkin vakuutukset meillä siellä on.
Ei jaksanu ruveta kilpailuttaan kun vähän aikaa sitten kilpailutettiin taloa ostaessa kaikki yhtiöt


maaria - 17.09.2009 - 11:57

Moi!

Suosittelen Tapiolaa, vertailut tehtiin ja sieltä oltais otettu, jos oltais saatu...
Mulla on valitettavasti painoindeksi niin korkea, että sen vuoksi eivät myöntäneet vakuutusta meille. Mutta saatiin toisesta firmasta onneksi kummiskin!

Tapiola siksi, että sinne saa tosiaan korvaushakemukset sähköisesti tosi kätevästi ja omavastuu menee kerran kalenterivuodessa. Ja sitä mukaa voi korvauksia hakea, kun tarvetta tulee.

et semmottii


Arpa - 17.09.2009 - 12:22

Mäkin suositelsiin Tapiolaa. Tosi näppärä tehdä korvaushakemukset netissä, rahat on nopeasti tilillä ja lisäksi omavastuut tätä kautta on vuodessa tosi edulliset moneen muuhun verrattuna.


Hepsu - 17.09.2009 - 12:58

Me päädyttiin sitten vertailujen jälkeen tohon Pohjolaan. Kannattaa tutkia tarkkaan mitä vakuutus korvaa ja tutukia myös se lista mitä ei. Esimerkiksi itse törmäsin siihen Tapiolan kohdalla, että ne ei korvaa oliko se maitoallergisen jauheita. Kannattaa tarkistaa vielä. Tuttavani lapsella oli tuo maitoallergia ja onneksi heillä oli vakuutus joka korvasi nuo lääkärin määräämät erikoismaitojauheet. Ja eikös Ifillä ole niin, että vauvavakuutus ja lapsi vakuutus pitää ottaa sitten erikseen...


Pokušaj - 17.09.2009 - 14:15

Kiitos ihan älyttömästi vinkeistä!!!!

Kävin Pohjolassa kun siellä osa vakuutuksistamme...kaikki vaivat lasketaan yhteen ja omavastuu on maksettava vain kerran..
..eivät korvaa maitokorvikkeita eivätkä rasvoja..
----korvataankohan noita missään....???


Ifissä meillä on autovakuutus ja kävin siellä kanssa..
Ifin vakuutus oli minusta tyyris ja joka vaivasta kerrytetään erikseen pottia ja omavastuu lähtee jokaikisestä vaivasta aina erikseen.. Muutenkin oli monimutkaista noi vakuutukset ifillä..


Tapiola alkoi nyt kiinnostamaan ja Lähivakuutus..!!!

Mutta missään ei kai korvata synnytyksessä sattuvia/johtuvia asioita.... ???


(Meillä tuttujen synnytyksessä kätilöt/lääkärit kämmäs ja lapsi joutui ramppaamaan lääkärissä kehitysviivästymien takia, ja hän joutuu syömään lääkkeitä koko ikänsä jotta kehitys tapahtuisi normaalimmin.. Vauva ei saanut happea synnytyksessä hetkeen ja aivot siis ilman happea myöskin... ..tästä "aivovaurio"tms)Äiskä A - 17.09.2009 - 14:21

Meillä kolmen lapsen vakuutus lähivakuutuksessa ja omavastuu 50 euroa/ sairaus. Ei siis / kerta. Eli jos kerran sairastettu korvatulehdus, kaikki seuraavat menneet samaan omavastuuseen. Ja täytyy sanoa että hyvin ovat kaikki korvanneet. Meillä jo yhdellä lapsella tehty kolme tuubitusta korviin a hinta n.900 euroa. Ja tuubitukseen pääsee yksityisellä samantien, eikä tarvi kipeän ja kuumeilevan lapsen kanssa kuukausia jonotella niinkuin kunnallisella puolella joutuisi.
Joten suosittelen vakuutuksen ottamista.


Liekki - 17.09.2009 - 15:00

Synnytyksessä tapahtuneet jutut korvataan ainakin Tapiolassa, sitä nimenomaan heiltä vielä erikseen kysyin.


ninnu - 17.09.2009 - 19:05

>>> Pokušaj

Rasvat ja maidonkorvikkeet = korvattavuus

Eli ainakin Pohjantähti korvaa perusvoiteet ja maidonkorvikkeet mikäli kela on niistä suorittanut sv-korvauksen!


Pohjantähti - 17.09.2009 - 20:16

on ainakin mun tietääkseni ainoa, joka korvaa rasvat ja erityiskorvikkeet!! Ja joka sairaudessa on vaan yksi omavastuu. Korvatulehduksia kun oli monta peräkkäin, niin ainoastaan yhdestä käynnistä maksettiin ja putkitukseen saatiin maksusitoumus heti. Summaa en kyllä muista, että mitä maksaa... Mutta meille ollut ehdottomasti kaikista paras vakuutusyhtiö!! Ifistä mulla ei oo ihan kauheen hyviä kokemuksia....


Pisamatar - 17.09.2009 - 20:43

Meidän tytöllä atooppinen iho ja rasvat siis meillä korvataan. Eli Tapiola kyllä korvaa rasvat ainakin silloin jos on diagnoosi ja yleensähän se on jos rasvoja reseptille kirjoitetaan!


Pokušaj - 17.09.2009 - 22:05

Voi vitsit että on mielenkiintosta tietoa täällä...KIITOS!
Huomenna lähdettävä ravaamaan vielä muutama paikka..
Hohhoijakkaaaaaaaa..

Miten ymmärsin että Pohjolassa on omavastuu kerran maksettava ja pakkaan pistetään kaikki mahdolliset sairastumisetmitä niitä tuleekaan ym...hmmm...oliko noin kuitenkaan...

Ai että näitä eri yhtiöiden paketteja...


Chala - 18.09.2009 - 17:45

On se Pohjolassa noin että kerran vuodessa se omavastuu oli korvattavat jutut mitä tahansa.


Tuulia82 - 21.09.2009 - 12:50

Me otettiin pohjantähdestä. Siellä ainoa vakuutus, joka korvaa myös allergisen lapsen korvikemaidot kokonaan. Olihan siinä toki hinnassakin eroa, mutta kun itselläni on aikoinaan ollut maito- ja viljatuote allergia, niin en uskaltanut ottaa riskiä. Erityiskorvikkeet kun on niin tosi kalliita ja kela korvaa vain osan niistä.


vielä - 23.09.2009 - 15:14

meillä pohjola ei korvannu perusvoiteita!! pojalla atooppinen iho ja usein vaippa-alue tulehtuu ja näitä voiteita ei korvattu, vaikka lääkärin määräämiä olikin ja reseptissä vielä että sairauden hoitoon. joten vaihdetaan kaikki vakuutukset tapiolaan!!!


Pokušaj - 25.09.2009 - 11:16

Voi hitto.....tänään lähdetään tekemään viimonen päätös ja Tapiolassa on kyllä paras vakuutus mutta joudutaan Pohjolasta siirtämään kotivakuutuskin pois sitten..

Ollaan nimittäin Osuuspankin asiakkaita ja vakuutusmaksut hoituu meillä bonuksilla...
Jos bonukset nostaa rahana ulos niin niistä lähtee varainsiirtovero 27% jne.......paha paikka, menetetään siis rahaa tässä samalla...mutta jos Tapiolan vakuutuksesta tulee suurempi hyöty niin.....

hohhoijakkaaaaaaa

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|