Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Onko muilla...?

Dabria - 16.09.2009 - 14:34

...taukoja nuissa raskausoireissa?

Itellä nyt menkkojen mukaan rv4+1 ja silloin jo kiinnittymisen jälkeen joskus n. viikko sitten tuli selkeitä oireita (ainakin näin jälkikäteen ) eli pahaa huimausta, mahaa nipisteli aika paljonkin ja hirmunen palelu, sekä mielialan vaihtelut. Nyt huimaus on jäänyt lähes kokonaan pois, mielialakin hieman tasaantunut ja mahaakaan ei nipistele enää vaan joitain outoja tuntemuksia silloin tällöin. Palelua on kyllä edelleen. Mutta tosiaan, kun olen lukenut niin monelta palstalta siitä, että keskenmenon yksi "oire" on niiden raskausoireiden häviäminen/väheneminen... Pelottaa ihan kauheasti. Onko täällä ketään joilla olisi vähentyny oireet mutta silti raskaus edennyt hienosti?


VASTAUKSET:


Sulkku09 - 16.09.2009 - 14:41

Minä olin lähes oireeton rv 6-15, lukuunottamatta muutamaa pahoinvointipäivää. Sen jälkeen onkin sitten ollut kaikkea mahdolista... Mutta ihan normaalia siis, toisillahan ei koko raskausaikana ole hirveästi mitään oireita/vaivaa, ainoastaan maha kasvaa. Ei siis onneksi välttämättä tarkoita keskenmenoa ja toivotaan että näin on myös sinun kohdalla. Tsempit sinne!


KaNitaco+bobo - 16.09.2009 - 15:37

No tässä raskaudessa on hyvin vaihtelevalla menestyksellä. Eli jonain hetkenä/päivänä ei mitään ja sit toisena taas oksennetaan ja kaikkee. Ja nyt on rv7+4. Ja siis mulla ei oikeestaan ollu oireita rv4-5, niitä oli ennen menkkojen oletettua ajankohtaa ja sitten uudet oireet alko rv6 eteenpäin.

Toista lasta kun odotin, niin mulla ei ollu mitään oireita, tai ainakaan havaittavissa olevia , alkuraskaudessa. Sit "oireina" oli vaan menkkojen pois jäänti ja rv6+ oksensin kerran ja siinä se. Sen jälkeen ei mitään. Olla möllötin vaan ja olin täysin epäuskonen onko siellä masussa ees ketään, kun ei mitään tuntemuksia, normaalista poikkeavi siis. No kyllähän se ultrassa siellä rv12 näky ja möllötti.

Ja vasta sen jälkeen mä iskostin että juu, kyllä sitä raskaana nyt ollaan. Mulla oli siinä taustalla kaksi keskenmenoa viikoilla seittemän ja niitä ennen ollut esikoisen raskaus.

Esikoisesta voin tosiaankin pahoin 24/7 ekat kuusi kuukautta, et en missään vaiheessa epäilly raskautta. Niistä kahdesta km:stä ei minkään näköisiä oireita ja mulla itelläkin sellanen tunne et tää ei kestä. Mut sit kun saman vuoden aikana aloin oottaa kolmannen kerran, niin se kerran oksentaminen sillon viikolla seitsemän sai mulle sellasen tuntemuksen et tää ei me kesken. Vaikka välillä epäilys olikin et onko siellä ketään.

Nyt siis tosiaan oireet heittelehtii, mut silti olen hyvillä ja luottavaisilla mielillä että kyllä tää matkassa pysyy. Vaikka koskaanhan ei tiedä mitä tapahtuu, mut miksi niitä murehtimaan, kun voisi nauttiakin. Paitsi sillon ei oikein ole nauttimisfiilis, kun puhuu pöntölle norjaa..

Kaikkea hyvää sullekin raskauteen ja toivotaan että se pikkunen pysyisi matkassa mukana.


Timjamiini - 16.09.2009 - 16:39

Minun käsittääkseni raskausoireet voivat kovastikin vaihdella päivttäin/viikoittain ja se kuuluu asiaan vaikka saattaakin säikäyttää. Ekassa raskaudessani, joka ikävä kyllä meni kesken rv 12, raskausoireet eivät muuttuneet mihinkään, vaikka sikiö oli ilmeisesti kuollut monta viikkoa aikaisemmin.
Nyt tässä uudessa raskaudessa, joka on onneksi jo jatkunut 21. viikolle, raskausoireet ovat tulleet ja menneet miten sattuu. Ja vahvimmillaan ne alkoivat vasta viikolla 7-8 kun aloin puhumaan arabiaa suureen kaiuttimeen. Välillä itsekin mietin, että onkohan tämäkin maha-asukki kuollut, kun jotkut päivät menivät niin että hyvä kun muistin olevani raskaana.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|