Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Tammikuu uu,ja synnytysasento.

Helmijohanna - 14.09.2009 - 15:23

1.1 kristina77(3), Castle(2), Helmiina
2.1 Reijamarjaana(2), ninni(2), Rakel(1)
3.1 Jonttufantti88(1)
4.1 julppe(1)
5.1 josekata, Ransu, Tirppaliisa(3)
6.1
7.1 fasu(1), masc(1), helmi83
8.1 Saareli(8), helmis08 (2)
9.1 Pähkinä(2), Tansku (2), elberi(2), Maikkuliini(2)
10.1 Mammutti(2), Virve(5)
11.1 Lilian(2), taotao(2), Lissu(2), Talviaurinko(1)
12.1
13.1
14.1 Mammy(2)
15.1
16.1 Martha(2)
17.1 Tiuku(1)
18.1 ~Jenni~(2), Kaisa(1)
19.1 Jonna(1)
20.1 Hömppäliisa(2), Anjuska(2), helmijohanna(2)
21.1 ##Viivi#(2), Usva(1)
22.1 maarit
23.1
24.1
25.1 Tammimasu(2)
26.1 liinamaaria(2)
27.1 Kay (1)
28.1 Papu, jessika (2)
29.1 Hiutale(1)
30.1 Norsku(2)
31.1 Mamma85(3), Mamma:-)(3)

Heissunveissun!
Hirviästi en oo taaskaan täällä pyöriny,nii alotetaan sitte uus ketju
Täällä nyt viikkoja sitte 22+5 eli ihan kivasti
Supistukset vähentyneet huomattavasti!
Tosi kovia potkuja tuntuu jo joka päivä,muutamat tunnissa
ylihuomenna olis neuvola ja viikon päästä sitte ylim.ultra taas.
Mietin että kun näitä ylimääräisiä ultria on niin kannattaako sitten enään mennä yksityiselle esim.4d ultraan?
Eikös siellä kuitenkin ole vähän paremmat laitteet ja varmaan sitte parempi kuvakin...
Millä viikoilla yleensä 4d tehdään?

Ja sitten noista asennoista että,missä asennoissa olette synnyttäneet/aiotte synnyttää?
Olen sitäkin pohdiskellut,ettei välilihaan syntyisi sitä painetta kun muistaakseni joku juuri täällä kertoi että se selällään/istuvilteen synnytys on kaikki pahin tuohon välilihaan?

Noh,mites muut?


VASTAUKSET:


helmis08 - 14.09.2009 - 15:57

Helouu!!
Kirjoittelin jo tonne alempaan ketjuun että tänään käytiin kontrolli ultrassa masukin pienen pään takia...ja onneksi kaikki oli hyvin ja mitta vastasi juuri näitä viikkoja =) Eli se "huoli" on poissa...sukupuoli jäi edelleen epätietoon, mutta saahan niitä vaatteita sit myöhemminkin hankittua =)

Supistuksia tulee edelleen päivittäin mutta onneksi ne ovat lievempiä ja tulee harvmmin sen lääkäri reissun jälkeen

Synnytystä en ole edes miettinyt vielä sen enempää...toivon vaan että toi masukki keksis kääntyä tuolla vatsassa


mammy - 14.09.2009 - 16:24

Ensinnäkin..helmis08- hienoa et se päämitta oli nyt ok
ja Helmijohannalle, että avasit tosi kivan ketjun. Siis tarkotan, että mukava kun joku otti jo synnyttämisen esille. Se kun lähestyy ainakin musta jo niin hurjaa vauhtia viikot vaan vilisee silmissä.

Täällä on on edelleenkin hyvä. Paino nousee, mutta eipä tuo oo ihme kun olen alkanut herkutteleen ihan päivittäin. On vaan pakko saada karkkia/suklaata.

Mä en oo kyllä kuullut, että mikä synnytystapa olis "hellävarasin" synnyttää. Ite oon vaan ajatellut, että alan jossain vaiheessa voiteleen "reikää" sellasella öljyllä jonka pitäs tehdä paikkaa elastisemmaksi ja repeäisen mahku vois pienentyä. Esikoisella en voidellut, mutta nyt kun näin, että sitä mainostettiin ja kaverinikin oli kokeillut niin ajattelen, että eipä siitä haittaa taida olevan.

Viimeks synnytin selällä ja tällähetkellä se tuntuis luonnollisemmalta vaihtoehdolta.


Martha - 14.09.2009 - 16:31

Heippa kaikille!!

Mie en oo oikeen innostunu tuosta 4d ultrasta ko koen sen melko turhaks (ellei ole joku juuttu millä sen voi tutkia tarkemmin) ko on nuita muitaki ultria jotka on huomattavasti halvempia. Minusta rakenneultrassaki näki mukavasti mitä tarttiki. Mullaki on ylimääränen ultra 22.10. Kivaa!

Itte synnytin tytön (rv 41 52cm, 3490g) puoli-istuvassa asennossa ja ponnistus vaihe oli 10min ja tikkejä taisin saaha 4 Neki oli vaan jotaki pintapuolisia nirhaumia sillä täällä... Itte olen sitä mieltä että kannattaa mennä täysin avoimin mielin ja koska ei voi tietää mikä sitten tuntuuki parhaalta. Toki kannattaa olla tietonen vaihtoehdoista ja niitä voi mittiä, mutta tosiaan ei mitään päätöksiä.

Mie mietin ja jännitän (positiivisessa mielessä)jo synnytystä Odotan jo innolla tammikuuta. Olen melkein 100varma että yli menee vaikka supistelee välillä inhottavanki napakasti. Jostaki syystä mulla on semmonen tunne että sitten ko pikkunen päättää maailmaan tulla niin sitä kans sitte tullaan vauhilla. Jostaki syystä luulen ettei ehitä siraalaan edes Saapa nähä! Tyttö synty 4,5tunnissa ja meillä on matkaa synnärille n.45km, mikä nyt sinänsä ei ole kauhean pitkä matka, mutta mutta mutta..

Niin ja minun virallinen la on 14päivä, mutta sitä ei tarvi muuttaa koska lasken itte tuota 16päivää.


Helmijohanna - 14.09.2009 - 16:51

Martha:Mulla myös on vähän samanlaisia ajatuksia tosta 4dstä että olis vähän "turha" mutta mietin vaan että onko se ns.semmonen huvikseen juttu,vai voiko siellä selvitä/saada tietää oikeesti jos jotain on vialla?eikös ne kuitenkin ihan tavallisellakin ultralla näy?jotenkin nyt kuulosti hölmöltä toi kysymys
Synnytys pyörii täälläkinm mielessä,aika varma fiilis että tän vuoden puolella tulee
Jäi viimeisestä tosi paha kammo tohon episiotomiaan,kun tosiaan se puudutuspiikki epäonnistu,ni teki vähä kipeää...
toivotaan että nyt ei tarvis sitte leikellä...
Musta tuntuu että paino olis noussu ainaki 5kiloo parin viikon aikana
sehän selviää keskiviikkona!
tulen sitte kertomaan mitä se uusi neuvolatäti jorisi


Jonttufantti88 - 14.09.2009 - 16:53

Heipä hei kaikki.
Täällä flunssan kourissa ollaan, onneksi ei mikään paha ole ja tuntuu jo hellittävänkin.
Mä en edes synnytystä ole ajatellut vielä.
Nyt on alkanut pelottaa lähinnä toi painonnousu. Myönnetään että enpä juuri ole syömisiäni tarkkaillut ja herkkuja on mennyt enemmän kun olisi tarpeen. 50kg oli lähtöpaino ja 2vk sitten neuvolassa oli 58kg. Nyt kun kävin kotona puntarilla niin eiiii 60kg oli mennyt rikki, oikein säikähdin. tosin puntari ei varmasti näytä samoja lukemia neuvolan puntarin kanssa, mutta nyt loppu herkuttelu. Neuvolassa kyllä sanoi että ihan normaalisti on paino noussut.. Rv olis nyt 24+1. Miten muilla on painoa kertynyt? Kamala ajatella että 10kg tullut lisää.


masc - 14.09.2009 - 17:17

Jonttufantti: sulla on kuitenkin ollut melko pieni toi alkupaino, joten eikös se vähän silleen mee, että sillon helpommin niitä kilojakin tulee mulla oli alkupaino 60 kg, ja nyt näytti salin puntari tänään 63,3kg. Mutta mulla olikin jo alkupainossa vähän enemmän

Tänään iski taas oikeen reipas fiilis ja tuli salillakin käytyä pitkästä aikaa. Tuli niin hyvä olo sen jälkeen, että vähän harmittelin, miksen oo nyt raskauden aikana käyny kun kuitenkin tuntu ihan hyvältä. uimassa oon käyny välillä polskimassa ja kävelly aika paljon ajoittain kyl.


masc - 14.09.2009 - 17:18

niin ja tuosta vielä, että on tullu synnytys kyllä jotenkin todentuntusemmaks viime aikoina, vähän ehkä alkanut pelottaakin meikäläisen kipukynnyksellä ja jotenki toivoisin masukin pysyvän sisällä vuoden vaihteen yli

rv 23+4


##viivi## - 14.09.2009 - 17:25

Mä en aseta tuohon synnytykseen mitään suunnitelmia tällä kertaa..Viimeksi esikoisesta kaikk hienot ajatukset muuttui ja synnytys oli ihan eri juttu, kuin olin kuvitellut. Ainoa mikä toimi suun. mukaisesti oli terve tyttö Me kokeiltiin varmaan kaikki mahdolliset asennot ym..blaaah- hyvä pointti täs on se, että uskon tämän tulevan syynytyksen olevan pakosti ns. helpompi

--kääk- sekin on pian edessä, kun tarkemmin alkaa kuukausia laskemaan

Juu toi paino on mun pahin vihollinen...Eli se vaan nousee, vaikka omasta mielestäni liikun, no joo kyllä kai mä sit syönkin. Kotipuntarin mukaan mun paino olis ekasta neuvolan punnituksesta rv 10 noussut 5,5 kg..Ja nyt on 21+3 menossa, että JONTTUFANTII88 perässä tulaan, niin se paino nousi esikoista oottaessakin, mut onneks lähtikin! Tää on muuten hassu juttu, et tyttöä oottaessa levisin tasasee joka paikasta ja nyt samat äitiyshousut käytössä niin ne roikkuu ja lököttää päällä, ainoastaan maha kasvaa--ja se näyttää todella kasvavan

Jep, nyt läksyjen pariin....:/


Miarah - 14.09.2009 - 17:28

Hei! Tuolta marraskuisista kommentoin tuota 4D asiaa..
4D ultrassa on mahdollisuus todeta jo joitakin silmänpohjan sairauksia, ja mahdollisia pieniä epämuodostumia joita tavallinen rakenne-uä ei havaitse mutta eipä tainnut kovin merkittäviä ne erot olla.

Synnytysasennoista oon muistaakseni lukenut et kontallaan synnyttäminen aiheuttaisi vähin painetta peräsuolen suuntaan, mutta venyyhän nuo paikat niin radikaalisti synnytyksen aikana et enpä tiedä onko sellaista asentoa olemassakaan joka ei painetta aiheuttaisi.

Tsemppiä odotusaikaan


~Jenni~ - 14.09.2009 - 18:00

Heips!
Itse en varmaankaan meinaa käydä 4D:ssä kun muutenkin on ultria tarpeeksi. Nyt olen jo käynyt kolmessa. Mutta joillain paikkakunnillahan niitä on vähemmän, sit varmaan kävisin.

Minä toivon kovasti että pystyisin alakautta synnyttämään, kuten esikoisen. Minulla tosin käynnistettiin 42 viikolla. Toivon kovasti että nyt ei tarvitsisi käynnistää vaan tämä vauva päättäisi ihan itse tulla ulos. Viimeiksi synnytin selällään/puoli istuvassa asennossa ja nyt ajattelin samoin. Moni tutuista kysyy että eikö sua synnytys pelota uudestaan, mut ei pelota. Jos sektio tehtäisiin niin olisin ihan kauhuissani. Sitä pelkään paljon enemmän.
Ja toivottavasti tästä ei tulis kovin isoa vauvaa ettei just paikat repeis.

Nyt olis viikko 22 menossa Oli muuten ukki lohkaissu mun siskolle että ei mene enää kauan siskos synnyttää, mun sisko oli sit että meneehän tuossa vielä 4kk ainakin Onhan tämä mun maha iso, mut ei se niin iso vielä ole Ukki ei taida oikein muistaa enää milloin sanoinkaan että on laskettuaika.


Tiuku - 14.09.2009 - 18:35

Miekin olen käynyt nyt np- ja rakenneultrassa, joista jälkimmäisessä sanottiin että seuraavan kerran tulenkin sitten synnyttämään, jollei mitään kummempaa käy. Eli täällä Kotkassa ei sen useampaa ultraa ole, ainakaan näin ensisynnyttäjällä.

Miekään en ole liiemmin tuota synnytystä miettinyt ja en edes tiennyt, että olisi jotain eri asentoja siihen Tai siis tiedän sen, että selälleen ja sitten jossain (Suomessa ja/tai ulkomailla, enpä tiedä) synnytetään jotenkin veteen tms. Mie siis luultavasti synnytän ihan normaalisti selälteen, kun tuskinpa siihen mitään estettä ainakaan on.

Muutaman kerran olen kyllä synnytystä miettinyt ja hetken juurikin pelännyt sitä hieman, mutta enimmäkseen ajatukset ovat olleet lähinnä malttamattoman innostuneisuutta (:

Mulla on tosiaan nyt menossa 23. raskausviikko ja alkupainoon tullut 3,4 kiloa lisää. Ja lähinnä painoa tosiaan tullut tässä lähiviikkoina, eli kaiketi ihan normaalilla tavalla painoa tullut.

Hieman on kyllä tullut täälläkin päin tuota herkkua mussutettua, mutta edelleenkin lähinnä siksi että miehen tekee mieli Samalla hän sitten ostaa minullekin jonkun pussin, kun tietää että varmasti se miulle maistuu. Mutta en kuitenkaan usko että sen takia tuota painoa (ainakaan vielä) on tullut, joten ei kai se niin pahasta voi olla - kenties toiveajattelua vain

Toinen pahe täällä päin on tuo liikunta, sitä ei tule harrastettua lainkaan.. Olen vain niin saamaton sen suhteen ja kun ei miestäkään kiinnostaisi kävelemään lähteä, niin ei siitä tule mitään. Kavereitakaan ei ole ja yksin on todella vaikea lähteä :/


mammy - 14.09.2009 - 18:54

Mä jatkan vielä, että täällä on tullut 7kg lisää, rv23.
Ja sit, että olen 98% varma, että meillä kanssa vauva syntyy jo tämän vuoden puolella. Oma päämäärä olis päästä ainakin rv 30 asti, mutta olishan se hurjan upeeta jos viikkoja tuliskin enemmän..saas nähdä?! Nyt ainakin asiat näyttää hyvältä...niin ja hei...nyt se pinnis on jo sit kasattu


hömppäliisa - 15.09.2009 - 08:26

Täällä tainnut painoa tulla reilut 3 kg. Ruokavalion muuttamisen jälkeen sokereiden takia, ei ole painoa tainnut tulla kuin reilut 100 g reilussa kuukaudessa.

Synnytystä olen jo alkanut miettimään, mutta en kyllä niinkään asentoa, vaan sitä, että menenkö yksin vai miehen kanssa. Esikkoa kun ei voi yksin kotiin jättää ja jos kiire lähtö tulee niin ei kyllä mummo tai mummi kerkii vahdiksi.

Esikko syntyi siinä puoli-istuvassa asennossa ja en kyllä itse ainakaan kokenut pahaksi asennoksi. Ja pari tikkiä vain sain. Ihan avoimin mielin sinne synnyttämään kannattaa lähteä ja siellä sitten sitä itselleen sopivinta asentoa hakemaan. Puudutuskin kun voi siihen asentoon vaikuttaa

Meidän vaavin la on 20.1, mutta jotenkin tuntuu, että loppiaisen tienoilla lähtö koittaa. Saas nahdä kuinka käy. Ja nyt kun tuota mahaa olen alkanut enemmän tarkastelemaan olen melkein varma että meille tulee nyt poika, mutta sen näkee sitten.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|