Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

perätilan ulkokäännös

Kauhusta kankea - 14.09.2009 - 12:26

Olen menossa viikolla 36 Kätilöopiston sairaalaan vauvan perätilan ulkokäännökseen.
Kauhulla luin ohjeista riskien mahdollisuuksista esim. istukan irtoaminen 1:1000 jne...
Onko kokemuksia ko. toimenpiteestä ?
Saako esim. syödä ja juoda ko. päivänä normaalisti, sattuuko toimenpide jne... Toivottavasti vauva kuitenkin kääntyy oikeaan asentoon ennen sitä, jotta toimenpiteeltä vältytään.


VASTAUKSET:


*s* - 14.09.2009 - 12:45

Heippa,

Mulla on 2 perätilan ulkokäännösyrityksestä kokemusta, esikoisen ja kolmannen lapsen. Esikoista kun yritettiin kääntää niin lääkäri suoraan sanottuna yritti väkisin kääntää jo laskeutunutta vauvaa, SE SATTUI... epikriisissä lukee ettei "kohtalaisellakaan voimankäytöllä saada vauvaa käntymään". kolmas vauva kun oli taas pt:ssa ja ulkokäännös taas oli edessä, niin olin myös kauhusta kankea... Mutta kokemus olikin ihan toisenlainen, lääkäri ihan nätisti pyöriteli ultrageelillä ympäri vatsaa ja sanoi heti että hän ei ala väkisin kääntämään, ja että vauva kääntyy tällä pyörittelyllä jos on kääntyäkseen. No eipä kääntynyt kyllä tämäkään vauva...

Molemmat tyttöset syntyivät sitten peppu edellä alateitse tähän maailmaan

Tsemppiä!


ja - 14.09.2009 - 13:19

minun työkaverilla juuri istukka irtosi ja äkkiä leikkaukseen että saatiin vauva pelastettua. Usein voi olla syynä , että jos vauva ei ole kääntynyt, että esim.napanuora on liian lyhyt tai kaulan ympäri tais ties mitä. En antaisi kääntää vaan haluaisin sektion jos on perätilassa eikä itsellään käänny.


Enni - 14.09.2009 - 13:46

itse en antaisi yrittää käännöstä jos vauva perätilassa. kaverilla oli perätila vauva eikä suostunut käännösyritykseen vaan suunniteltu sektio tuli. sektion jälkeen lääkäri totesi että onneksi ei yritetty kääntää, napanuora oli tosi lyhyt. mä ajattelen että vauvalla on jokin syy miksi se ei käänny ja sen takia en haluaisi että väkisin yritetään käännyttää. tämä tietysti minun ajattelutapani. monia vauvoja toki käännetty ja hyvin on mennyt.


Niisku - 14.09.2009 - 15:08

Itsellä oli varattu aika kyseiseen operaatioon esikoista odottaessa. Lääkäri totesi ultrauksen jälkeen, ettei vauva ole sellaisessa asennossa, että käännös tulisi onnistumaan. Siispä päädyttiin sectioon. Itse kyllä luotin lääkärin ammattitaitoon tehdä päätös, kannattaako käännöstä yrittää vai ei.

Se mitä olen täällä lukenut käännöskokemuksia, niin harva siitä toimenpiteestä on nauttinut, mutta monella se on auttanut . Tiedän kokemuksesta, että asia vaivaa mieltä, mutta muista, ettei turha stressikään ole vauvalle hyväksi . Tsemppiä kovasti .


Minä - 14.09.2009 - 15:32

en antanut kääntää. Riskit ovat liian suuret hyötyyn nähden


Täällä tehtiin - 14.09.2009 - 16:00

Ulkokäännös viikolla 37 ja vaikka lääkärin ennakko-oletukset olivat negatiiviset lapsiveden vähyyden ja istukan huonon sijainnin takia, vauva pyörähti kuitenkin raivotarjontaan. Menisin kyllä uudestaankin, koska synnytys sujui sitten hyvin ja toivuin siitä nopeasti. Eihän se mukavalta tuntunut, mutta väkisin sitä ei todellakaan käännetä. Jos vauva ei lähde kääntymään, homma jätetään kesken.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|