Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Onko tietoa sormuksista

sektiossa - 14.09.2009 - 10:34

Synnytys lähestyy ja aloin pohtimaan, että jos joudunkin sektioon (olipa sitten kyseessä suunniteltu, kiireellinen tai hätäsektio) niin otetaanko sormukset aina pois ennen leikkausta?

Omat sormukseni on nyt ok, ei ole ihmeemmin ollut turvotusta. Mutta eihän sitä sit synnytyksen tuoksinoissa tiedä jos turvottaakin, niin kannattaisiko sormukset ottaa pois jo etukäteen, jotta eivät ainakaan sitten ala katkomaan niitä?


VASTAUKSET:


titania - 14.09.2009 - 10:37

Sormukset kannattaa ottaa pois synnyttämään mennessä jo. Tilanteet voi olla yllättäviä ja synnytyksessä saatetaan joutua antamaan sulle nesteitä suoneen. Jätä sormukset kotiin niin olet sen suhteen varmoilla vesillä!

Kivaa synnytystä!


ap - 14.09.2009 - 11:02

Niin mä vähän mietinkin, että ottaisin pois sormukset jo etukäteen. On vaan niin orpo olo ilman sormuksia... Mutta mieluummin tosiaan säilytän ne hyvässä tallessa ehjänä kuin tieten tahtoen altistan ne rajulle poistolle!


Poikki meni - 14.09.2009 - 11:07

Iselläni menossa rv 34 ja turvotus sormissa niin kova ettei sormukset enää ole aikoihin lähteny pois.
Piti käydä kultasepällä otattamassa pois. Nyt ne on liitettävänä ja olen ilman sormuksia kunnes vauva on synytnyt ja sormukset taas mahtuu. Eli älkää jättäkö viimetinkaan niiden pois ottamista jos on turvotusta.


Emiliina - 14.09.2009 - 12:04

Mulle sanoi lääkäri joskus viikolla 36 että kantsii jo ottaa sormukset varalta pois kun ei ikinä tiiä millon pamahtaa (jos pamahtaa) loppuraskauden turvotukset päälle..


Koyote - 14.09.2009 - 12:05

Mulla oli sormukset synnytyksessä ja laitettiin tippa. Mutta ei sitte vissiin vaan mitenkään häirinnyt. Enpä oo tollasta tullu aikasemmin ajatelleeks.. :O


Enni - 14.09.2009 - 12:24

normaalisynnytyksessä ei ole väliä onko sormukset vai ei mutta leikkaussaliin mennessä KAIKKI korut pois. lähinnä turvallisuuskysymys: esim. koruissa (niiden alla) on hirveästi bakteereja, leikkauksen aikana voi tulla tilapäinen turvotus jolloin esim. sormus voi aiheuttaa suurempiakin vammoja sormeen. riskinä myös että koru irtoaa ja joutuu leikkausalueelle, korut johtavat sähköä jne. eli kannattaa tosiaan ottaa jo hyvissä ajoin pois niin ainakin saa pitää sormukset ehjinä loppuraskauden turvotus voi alkaa milloin tahansa.


sania - 14.09.2009 - 12:29

Kun leikkaussaliin tullaan, niin tavoite on, että kaikki korut ovat pois. Sormukset ovat aikamoisia pöpöpesiä ja tarkoitus on pitää leikkaus mahdollisimman puhtaana. Sovittuun sectioon kun tullaan, niin kätilöt usein huomauttavat koruista ja jos taas kiireelliseen tai hätäsectioon, niin korujen kanssa vain. Ei niitä siinä ruveta miettimään. Ja molemmissa jälkimmäisissä annetaan antibiootti tulehdusten estämiseksi, koska päivystysleikkaus ei ole ikinä niin puhdas kuin suunniteltu.

Tipan laittoa sormukset eivät vaikeuta millään tavalla. Infektioriskiä lisää, koska voimme joutua käden asentoa muuttaessa koskemaan sormukseen. Ja siinä tosiaan on kaikenlaista bakteeria.

Se turpoaminen on se näkyvä ongelma. Jo raskaana ollessa voi huomata yks kaunispäivä, että sormukset puristaa ja niitä ei saa pois kuin katkaisemalla ja salissa taas jos joudutaan nestettä laittamaan lujaa, voi tulla turvotuksia niin, ettei ole muuta mahdollisuutta kuin katkaista sormus heräämössä. Sormelle ei tee hyvää, jos verenkierto estyy.

Lisäksi valitettavasti käy myös niin, että kiireessä sairaalassa riisutut korut joutuvat hukkaan, koska kiire tilanteessa ne ovat viimeisenä mielessä kenelläkään. Sitten kätilöiötä ja leikkurin väeltä menee tuntikausia korujen metsästykseen....


peppi - 14.09.2009 - 12:30

kyllä mulla on joka kerta otettu, taikka itse olen ottanut sormukset pois ennen sektiota. nyt ei oo enää moneen viikkoon mahtunu sormukset sormiin.


mutter2 - 14.09.2009 - 14:52

Mulla ollu kyllä sormukset synnyttämään mennessä, mutta mitään sektiota ei siis ole tarvinnut tehdäkään. Tässä raskaudessa ollut nyt myös turvotusta ja siirsinkin sormukset pikkurilliin odottamaan parempia aikoja. Ei ole ihan niin orpo olo...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|