Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

astmaatikko-odottajia??

pinnis - 13.09.2009 - 16:24

onko täällä joku jolla astma ja ehkä jokin lääkitys?

minulla lievä astma mutta joskus joudun käyttämään buventolia, olisi kiva kuulla muiden kokemuksia?


VASTAUKSET:


heidi - 13.09.2009 - 16:29

hei, mullon astma. säännöllisesti menee flixotide, tarvittaessa ventoline.

viikkoja vasta 5+3, niin ei ole vielä mitään "kokemuksia"


Enni - 13.09.2009 - 16:34

täällä kans sairastetaan lievää astmaa. tosin enää ei lääkkeitä tarvitse ottaa kuin tarvittaessa. ekassa raskaudessa huomasin että oireet pysyivät täysin poissa koko raskausajan ja tässäkään raskaudessa en ole lääkkeitä tarvinut kuin alussa siitepölyaikaan.
olen kuullut monien sanovan, myös niiden joilla paha astma että oireet pysyneet poissa lähes koko raskauden. synnärille kannattaa ottaa lääkkeet mukaan sanoi kätilöni. iloista odotusta teille!


Odelia - 13.09.2009 - 20:25

En ole nyt odottaja, mutta mulla on astma.
Monesti sanotaan, että astma voi raskauden aikana paremmin, mutta on mahdollista, että tilanne on sama tai huonompi. Itse kuuluin onnekkaana siihen ryhmään, jonka astma voi tosi hyvin.

Inhaloitavia astmalääkkeitä saa käyttää ihan normaalisti raskausaikana, mut tabletteja ei. Mulla on kohtauslääkkeenä Buventol, joka on tosi hyvä. Sitä otin synnytyksessä.

Mulla yllättäen ongelmia oli pari päivää synnytyksen jälkeen, kun hengittäminen onnistuikin paremmin tai siis, kun vauva oli pois. Mut tuntui lähinnä oudolta.

Tsemppiä!


Näppis - 13.09.2009 - 20:28

Lievä astma ja buventol tarvittaessa. Ajoittain, esim.pujon kukinta-aikaan histeciä. Eka raskaudes ei tarvinnu just mitään, mut tässä selvästi enemmän ajoittaisia raskaamman hengityksen kausia. Uhkailivat että jos ei Histec auta niin sitten Beclometia kans. Mut toistaiseks hyvä tilanne.

28+2


Aphrael - 13.09.2009 - 20:49

En nyt ole raskaana, mutta aikoinaan raskauden aikana astma paheni ja ihan säännöllisesti jouduin lääkkeitä siihen käyttämään. Beclomet ja Buventol muistaakseni olivat silloin käytössä. Hienosti meni astman suhteen loppuun asti ja synnytyksessäkin Buventol oli turhaan mukana Mutta tosi yksilöllistähän tuo on.
Mun neuvolalääkärin sanoin: "Kohdussa kasvavalle lapselle on enemmän haitaa äidin huonosta hapettumisesta kuin inhaloitavista astmalääkkeistä."
Oikein mukavaa raskausaikaa teille kaikille!


ap - 13.09.2009 - 20:57

olipa kiva kuulla kokemuksia! ja positiivisia sellaisia vielä. arastelen yleensäkin lääkkeiden käyttöä raskausaikana mutta olen myös ymmärtänyt että on paljon pahempi jos ei happi kulje äidillä, eikä sitten kunnolla vauvallakaan :/

mukavaa syksyä!


Liekki - 14.09.2009 - 13:16

Ei ole diagnosoitu astmaa, mutta astmalääkkeet on käytössä: Pulmicort:ia otin keväällä/kesällä säännöllisesti aamuin-illoin, Ventolinea otan tarvittaessa. Raskauden aikana allergiat ja hengitysoireet ovat olleet lievempiä, mutta en olis ilman lääkitystä kevättä selvinnyt. Tottakai tarkistin ensin Teratologisesta että voin näitä raskaana ollessa käyttää. Vauva kasvaa ja voi hyvin, nyt rv 29+4.


maikki - 14.09.2009 - 14:23

Täällä Itä-Suomessa ainakin astmaatikoille kuuluu ylimääräinen ultra!


Neontetra81 - 15.09.2009 - 23:22

itse käytin koko raskauden samaa lääkettä kohtauksiin kun AP, ihan astmalääkärin luvalla. ja mulla tuntu raskausaikana oireet hieman jopa helpottuneen

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|