Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

munasarjat

monirakkulaiset - 11.09.2009 - 18:30

Eilen kävin gynellä poistaan hormonikierukan ja todettiin että edelleen munasarjat on molemmat PCO, ei pahana, mutta ei hyvänäkään. Onko tällä puolella ketään onnellista joka olis taudista huolimatta raskautunut? pelottaa


VASTAUKSET:


AnnaE - 11.09.2009 - 19:30

Hei! Häntä pystyyn. Itse en ole joutunut kyseisestä vaivasta kärsimään, mutta hyvä ystäväni on. Hänellä todettiin paha PCO, kun alettiin tutkia epäsäännöllistä kiertoa.

Ensimmäistä lasta he yrittivät ensin neljä kuukautta ilman mitään hoitoja, kunnes gynekologi päätti että turha pitkittää yritystä ja määräsi clomifen ja terolut lääkityksen. Toisessa clomi-kierrossa heillä sitten tärppäsi ja heille syntyi pieni poika ja siitä lähtien he ovatkin lisääntyneet kuin kanit. Toisen kohdalla he päättivät etteivät aloita ehkäisyä, vaan vauva saa tulla jos on tullakseen ja uusi pikkuinen ilmoittikin tulostaan kolmekuukautta esikoisen syntymän jälkeen. Toisen jälkeen ehkäisyä käytettiin reilu vuosi, ja heti ensimmäisessä kierrossa pillereiden lopettamisesta oli kolmas pulla uunissa. Neljän vuoden tauon jälkeen halusivat sitten vielä "iltatähden" ja muutaman kuukauden yrityksen jälkeen niitä olikin tulossa kaksi.

Nyt on kuulemma kiintiö täynnä ja isäntä kävi laittamassa piuhat poikki, vaikka kaksoset eivät ole vielä syntyneetkään. Ja ensimmäistä lukuunottamatta kaikki lapset ovat luomumenetelmin alkunsa saaneet. Kaikki eivät luonnollisestikaan ole yhtä onnekkaita, mutta PCO on kuitenkin aika yleinen vaiva ja aika harva jää lapsettomaksi sen takia. Onnea yritykseen!


Sulkku09 - 11.09.2009 - 19:35

Täältä löytyy ainakin yksi sellainen onnellinen! Aloimme haaveille lapsesta maaliskuussa 2008 ja lopetin pillerit. Kierto oli jo ennen pillereiden aloittamista täysin epäsäännöllinen ja sama jatkui lopettamisen jälkeen, jolloin menin gynekologille selvittelemän asiaa ja todettiin monirakkulaiset munasarjat. Yhdet kuukautiset saatiin aikaa vuonna 2008 Terolut-kuurilla ja kävin myös verikokeissa, josta näkisi tapahtuuko ovulaatiota. Ei ollut ovulaatiosta tietoakaan ja meistä tuntui todella pahalta. Jatkoin ovulaation bongaamista loppuvuoden ja myös alkuvuoden 2009 kotitesteillä ilman tulosta. Tammikuun lopussa sitten tulivat ensimmäiset ihan oikeat ja spontaanit kuukautiset, eli 10kk pillereiden lopetuksen jälkeen!! Oltiin jo siitä tosi iloisia vaikka en senkään jälkeen onnistunut ovulaatiotesteissä. Maaliskuun alussa menin gynekologille pienten vatsakipujen takia, itse epäilin jotain tulehdusta. Tein velä varmuuden vuoksi raskaustestin aamulla ja se näytti negaa. Gynekologi tutki ja katsoi ultrallakin ja kaikki näytti olevan ok. Ennen lähtöä sanoin, että mies on ulkomaan työkomennuksella toukokuusta marraskuuhun, joten palataan raskaus-asiaan loppuvuodesta ja sovimme että silloin kokeilemme Clomifen-lääkitystä. Maaliskuun 26.päivä, syntymäpäiväni jälkeisenä päivänä, tein raskaustestin edelleen jatkuneiden vatsakipujen vuoksi ja sehän näytti kahta ihanaa viivaa. Ehkä maailman paras lahja! Olin siis ollut raskaana jo edellisellä gyne-käynnillä, mutta niin alussa ettei sitä vielä voinut havaita!

Hirveän pitkä sepustus, mutta toivottavasti jaksoit lukea... Yritin siis sanoa, että on täysin mahdollista sinukin tulla raskaaksi PCO:sta huolimatta. Ja gynekologini mukaan yhtälailla PCO-naisilla on lapsia verrattuna normaalien munasarjojen omaaviin naisiin, saattavat vain tarvita alussa hieman apua. Mutta eivät siis kaikki tarvitse, ja minä olen yksi niistä, nyt RV29+1.

Tsemppiä ja kärsivällisyyttä sinne!


--- - 11.09.2009 - 20:44

Mulla on pco mut en tiedä miten paha.Ainaki menkat on tullu aina vaan 4kertaa vuodessaRaskaaksi tulin "vahingossa" kun ei uskottu et voidaan lapsia saada eikä sii käytetty ehkäisyä.1,5 vuotta kerettiin touhuilla ennen kuin napsahtiNyt toinen toiveissa!


pullero - 12.09.2009 - 09:18

joo,mulla kans todettiin pco ja romahdin ihan tosissani. lopetin e-pillerit ja menkkoja ei kuulunu ei sit mitenkää,söin muutamia tero kuureja,kävin yksityisel puolel jne jne.. meni puoltoista vuotta kunnes olisin alottanu ottamaan säännöllisesti teroja ja söin myös metforemiä. kunnes tulinkin luonnollisesti raskaaksi kun en ehtiny alottaa niitä.. en edes tiennyt ovuloivani. en ole koskaan pongannu ovista.. mulla on vielä reilusti ylipainoa mikä hankaloittaa raskautumista edelleen.. loppujen lopuksi,tulin ihan yllättäin luomusti raskaaksi,siihen meni tosin se 1,5 vuotta. nyt mennää rv 14+6 ja ainakin vielä kaikki hyvin,toivotaan että loppuun saakka! ylipainoa edelleen saman verran,kun en ole saanut sitä pois,mutta raskauden myötä se on tippunut itsestään jo kuusi kiloa. tsemppiä,tiedän että uutinen pco:sta masentaa mutta kaikki on mahdollista!


wii - 12.09.2009 - 13:24

Mulla myös lievä pco todettu, sama on ollut äidillä ja mummilla. Ekaa lasta yritettiin vuosi pelkästään teroilla, koska meillä ei ollut mitään kiirettä eikä stressiä lapsen hankkimisessa. Kunhan nyt menkat tuli suht ajallaan, eikä kaksi kertaa vuodessa kuten ennen. Tämä toinen sitten sai alkunsa lähes pyhästä hengestä Siis käytettiin ehkäisynä "nyppää pois ennenku tuut"- menetelmää ja tiedostettiin se, että "vahinko" saattaa sattua. Ja niin sattuikin, plussasin kun esikoinen oli reilu 10 kk. Eli siis toinen raskaus sai alkunsa huomattavasti helpommin kuin ensimmäinen.

Tsemppiä, pco ei todellakaan ole lapsettomuustuomio! Saattaa olla vaikeampaa raskautua, mutta ihan hyvät mahkut on! Mene vaan yksityiselle tutkimuksiin, yleisellä puolella en ainakaan itse kokenut saaneeni mitään apua, lykkäsivät vaan pillerireseptin kouraan jos ei kerta lastenhankinta ole välittömästi mielessä. Sen takia tuo menikin niin hyvin, kun ei yhtään tarvinnut murehtia tuosta ekastakaan raskaudesta kun se tulikin vähän niinkuin varkain.


sessu78 - 13.09.2009 - 19:21

Heps. PCO todettiin ja ekasta terolut+clomit kierrosta napsahti positiivinen tulos ja nyt mennäänkin sitte RV 26:lla

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|