Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

syyskuut synnytyskertomusta

piudiu - 11.09.2009 - 15:52

Eli lauantaina illalla 22.8. menin käymään synnärillä, kun vauva liikkui kovin huonosti. Sydänkäyrä oli erinomainen ja liikkeetkin jo siinä ollessa tuntuivat, mutta kun lääkäri ultrasi niin vauva vain oli paikoillaan. Jouduin siis jäämään osastolle.
Sunnuntaiaamuna alkoi käynnistely. 3 cytotec-kapselia piti laittaa emättimeen päivän aikana, mutta vain kaksi ehdin saada kun epäilin että lapsivettä tiputtelee. Väärä hälytys kuitenkin.

Maanantaina lääkäri sanoi että tupla-annos kapseleita. Aamulla 9 ekat ja viimeiset klo 13. Illalla n. 21-22 välillä alkoi supistukset. Alle viiden min. välein ja tosi kipeitä ja lyhyitä. Niin kipeä olin että pääsin saliin puolilta öin. Siellä sain sitten kipupiikin lihakseen ja unilääkkeen että saan unta jos synnytys alkaa.
Tunnin siellä olin ja sitten vietiin takaisin osastolle kun salit oli täynnä ja minä ainoa joka ei aktiivisesti synnyttänyt...

Tiistaina taas jatkettiin, tupla-annoksella kapseleita. Ehdin vain ekat saamaan kun alkoi ne samat supistukset. Niitä kesti koko päivän, eikä mitään tapahtunut kohdunsuulla. Illalla taas kipupiikki ja unilääke.

Ke aamuna olin jo aivan puhki, ja pyysin saada välipäivän. Sainkin sen, lääkäri tosin halusi "manipuloida" kohdunsuuta ja repi sen sormin 3cm auki. Se teki kipeää...

To aamuna pääsin (jouduin) saliin oksitosiinitippaan, vaikka olin sanonut etten haluaisi siihen. Tippa nostettiin maksimiannostukseen nopeammin kuin piti, ja lääkäri kävi ihmettelemässä kuinka hyvin kohtuni kestää kun mitään ei tapahdu! Ja eikun osastolle taas yöksi. Sain lupauksen että perjantaina synnytetään, tavalla tai toisella.

Perjantaina kello 12.15 puhkaistiin kalvot ja klo 13 sain saman oksitosiinitipan. Siitä se sitten lähti. Kellonajat osittain täysin arvauksia. Joskus kolmen maissa pyysin ilokaasun joka vei pahimman terän supistuksista pois. Neljän aikoihin sain kohdunkaulanpuudutuksen, kun anestesialääkäri ei ehtinyt laittamaan epiduraalia. Ja epiduraalinkin sain sitten jossain vaiheessa... Se ei kuitenkaan ihan kunnolla tehonnut, sillä tunsin supparit oikeassa pakarassa. Ilokaasua vedin ihan loppuun asti!

Seitsemältä tuntui ponnistamisen tarve, ja kätilö sanoikin että 10cm auki, kyljelleen vain ponnistelemaan vauvaa alaspäin. Puoli kahdeksalta ponnistamisen tarve oli jo niin kova, että pääsin selälleni ja tositoimiin. Pään kun olin saanut ponnistettua ulos, piti pidätellä että saivat imettyä lapsivettä vauvan hengitysteistä, enkä pystynyt muutakuin huutamaan että se tulee NYT! Ja tyttö syntyi 19.51.
Repesin useista kohdista, luulivat jo peräsuoleen asti revenneen, mutta ei sentään. Tikkien määrää ei kätilö suostunut kertomaan, mutta ehkä kymmenisen kappaletta laittoi.
Tyttö oli sokeriseurannassa lastenosastolla viikonlopun yli, ja pääsi sitten luokseni synnytysvuodeosastolle.

Oman paranemisen kanssa ollut niin ja näin, istuminen vielä hankalaa ja ilmeisesti kohtutulehdus jälleen läpikäytynä. Mutta haluan EHDOTTOMASTI vielä kerran kokea koko touhun!


VASTAUKSET:


Tiraam - 11.09.2009 - 15:57

Vitsit miten rankalta kuulosti toi sun synnytys, ei muuta voi kun hattua nostaa! Onnea vielä tytöstä!


mamma86 - 11.09.2009 - 18:23

Onnea kovasti!

Aika rankalta kyllä kuulosti, joo! Mut palkinto on mitä mahtavin!
Voi kun pääsis itteki jo tositoimiin! Mulla ti poliaika ja luultavasti käynnistellään..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|