Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

vastauksia, ja ultra kuulumisia!

peppi - 10.09.2009 - 14:31

eli tuohon alempaan ketjuun vastailen, missä moititaan lasten hoito järjestelyitämme!
en todellakaan voi tälle tilanteelleni mitään! jos joku luulee että on jotenkin nautinto olla erossa pikkuisistani, niin ei todellakaan ole! joka kerta itku kurkussa heitä hyvästelen!!
Mutta muuta vaihtoehtoa ei ole! mielummin kotona olen vuode levossa, kuin että joudun sairaalaan, enkä nää lapsiani edes sitä vertaa kuin nyt!!!
olen pahoillani jos tapani hoitaa asioita pahoittaa jonkun mieln!!
tämä ei tosiaan ole minullekkaan yhtään sen helpompaa kuin lapsilleni taikka omille vanhemmilleni!!!
myös omat vanhempani ovat asian ottaneet sillä asenteella että tällähetkellä tärkeintä on että masukki voi hyvin, ja pysyisi mahd. kauan vielä masussa!!

ja nyt iloisempiin aiheisiin:
eli käytiin taas ultrassa ja kaikki vaikuttaisi olevan ok. vaavin koko arvio oli 680g.
verenpaineet ihan kohtalaiset ja ei proteiinia pissassa. kohdun suun tilanne oli suunnilleen samoissa lukemissa kuin edellis käynnillä, hiukan lyhentynyt. eli samaan malliin täytyy vuode lepoa jatkaa ja ottaa tosi rauhallisesta!
seuraavan kerran ultraan uudelleen 2 viikon kuluttua, ja sillä tahdilla sitten raskauden loppuun saakka mennään.


VASTAUKSET:


peppi - 10.09.2009 - 14:35

niin ja lisäisin tuohon vielä, että eivät lapseni vanhemmillani loppuun saakka asu, jos nyt vain päästäisiin turvallisille viikoille vauvaan nähden, niin otamme kyllä pikkuisemme kotiin jo ennen synnytystä.
mutta nyt viikkoja vasta 24+1, eli ei todellakaan olla vielä hyvillä viikoilla, jos nyt syntyisi jo.


utelias - 10.09.2009 - 14:36

Miksi et muuta itse myös vanhemmillesi? Näkisit lapsiasi enemmän. Lapset kärsii, sinä kärsit, joten joku ratkaisu varmasti löytyisi kun yrittäisi kaikkensa. Ajattele jos raskautesi jatkuu vaikka viikolle 40. Aiotko olla niin kauan asumatta lastesi kanssa? Toivon että raskautesi jatkuu mahdollisimman pitkään.


utelias - 10.09.2009 - 14:37

Turvalliset viikot? Eli 34? Siihenkin on kamalan pitkä aika.


peppi - 10.09.2009 - 14:40

yksinkertaisesti vanhemmillani ei ole tilaa niin paljon että vielä minäkin sinne muuttaisin.
ja saatika sitten että vielä sen kolmen lapseni lisäksi vanhempani joutuisivat vielä minuakin passaamaan...sorry jos ei miellytä!!


o - 10.09.2009 - 14:41

Utelias vaan vääntää veistä haavassa. Jos on määrätty vuodelepoon ja se on tulevan lapsen parhaaksi (ja kenties ainoa keino selviytyä elossa) niin silloin ON OLTAVA VUODELEVOSSA! Joka tarkoittaa, että silloin EI TEHDÄ mitään ylimääräistä. Pakolliset vessakäynnit, ruokailut ym. voi hoitaa, mutta muuten on levättävä.

Lueppa vielä uudestaan Pepin teksti, josko sitten ymmärtäisit ettei tilanne ole kenellekkään osapuolelle helppo ja mieluinen ratkaisu. Ja ehkä ei ole mahdollista muuttaa vanhempien luo asumaan..sitä en tiedä. Mutta jos olisi, niin ehkä peppi olisi sen jo tehnyt...?


utelias - 10.09.2009 - 14:42

Miksi vanhempasi joutuisivat passaamaan sinua? Kuka sinua siellä kotona passaa? Jokaisesta kodista löytyy tilaa yhdelle patjalle lattialla lisää. Teillä olisi kaikilla parempi olla. Turhaan minulta anteeksi pyytelet. Huolissani olen miten kestät ilman lapsia ja lapset ilman sinua.


utelias - 10.09.2009 - 14:47

Olen oman vuodeleponi suorittanut joten veistä en voi kokemattomuuttani haavassa vääntää. Mitähän sinä, o minusta tiedät? Tai tarkoitusperistäni? Ei varmasti ole helppoa, eihän tälläiset asiat koskaan ole.


Puff - 10.09.2009 - 14:49

Jos kuvittelisin itteni pepin tilanteeseen ni uskon et mul ois kaksinkertanen stressi omien vanhempien luona.. Koko ajan vahtisin kuiteki mitä nuo riiviöt touhuais ja siitähän ois lepo kaukana.
Tietysti ja tottakai ikävä on kova, mutta mun mielestä se ei oo liian iso hinta siitä et tulokkaan saa turvallisesti ulos..


toinen utelias - 10.09.2009 - 14:51

Ja missä on mies joka voisi kai illat hoitaa lapsia teillä kotona? Lapset on kamalan pieniä eivätkä varmasti ymmärrä miksi joutuvat olemaan erossa vanhemmistaan.


peppi - 10.09.2009 - 14:52

kiitos O ymmärryksestäsi!! on tosiaan jo ihan tarpeeksi rankkaa ja vaikeaa niin minulla kuin kaikilla muillakin tämän tilanteen kanssa, joten en todellakaan enää lisää haukkuja ja pahaa mieltä toivoisi!!!
ja jos olisi mahd. muuttaa vanhemmilleni tosiaan olisin sen jo tehnyt!!!


peppi - 10.09.2009 - 14:56

kiitos myös puff: juurikin tuo yksi syy siihen että olen kotona ennemmin. eikä se edes siihen jäisi, vaan myös vanhempani vahtisivat minua, ja passaisivat vaikka en sitä haluaisi.


toinen utelias - 10.09.2009 - 14:58

Et vastannut. Missä isä? Miksei hoida lapsia iltaisin? Kotonako et stressaa miten isovanhemmat pärjäävät? Kuinka lapset ikävöi? Kuka passaa sinua siellä kotona? Eikä tarvitse suuttua. Täällä kysellään mitä mieleen tulee.


utelias - 10.09.2009 - 15:02

Okei, yritän parhaani ymmärtää. Voimia ja onnea loppuraskaudellesi, kestököön se mahdollisimman pitkään.


peppi - 10.09.2009 - 15:06

mieheni on päivät sekä illat töissä ( tekee kahta työtä).ja sen mitä on kotona tarvitsee todellakin lepoa!! enkä todellakaan kotona stressaa miten vanhemmpani pärjäävät. lapsillani on turvallinen paikka missä olla, ja kaksi ihmistä jotka rakastaa ympärillä!!
tottakai he ikävöivät, niinhän minäkin, mutta asia on niin kuin on ja sen mukaan on yritettävä eteenpäin!! ja niin kuin jo laitoin, kukaan ei minua kotona passaa, mutta jos olisi mahdollista vanhemmilleni mennä asumaan, tiedän sen että he eivät malttaisi olla vahtimatta minua, ja passaamatta, vaikka en sitä haluaisi!!
joten olisin yksi "huolen aihe" heille siinä tapauksessa vielä lisää!


itse - 10.09.2009 - 15:15

ainakin olisin todella huolissani miten 5, 4 ja 2-vuotiaat suhtautuu tilanteeseen ja vauvaan sitten kun syntyy. Etteivät vain liitä sitä että joutuivat olemaan erossa äidistään --> vauvaan. Pienet eivät asiaa pysty ymmärtämään vaikka sitä yrittäisi mitenpäin selittää. Voimaa kuitenkin tulevaan.


mammy - 10.09.2009 - 15:16

Sä oot saanut Peppi kunnon kesustelut aikaan vähän äksöniä palstalle..vaikka karvat nouseekin joistain kommenteista pystyyn
Mä oonkin miettiny et kuinka sulla siellä sohvaperunana menee. Kiva, että sait hyviä uutisia ja että kaulaakin on jäljellä.
Mulla on seuraava "kaula" ultra ens viikolla. Jännittää mitä siellä näkyy. Lasken nyt viikkoja rv 24..vielä muutama edessä. Sain tiistaina nauvolasta lapun, että rv 24 eteenpäin kuulun synnäripolin asiakkaaksi. Että sinne niille viikoille matkalla ja sit toivottavasti vielä pii-iitkälle etiäpäin.

Hyviä vointeja toivotellen!!


marsu - 10.09.2009 - 15:17

Mun on nyt pakko kirjottaa kun mun alottaman ketjun seurauksena jotkut kaataa paskaa toisen niskaan.. Ei 2,4ja5vee nyt niin kamalan pieniä enää oo. Mutta alle 700g vauva on, se on kamalan pieni ja se ei saa syntyä viä! Lapsille ei mitää traumaa tuosta jää et muutaman viikon ovat erossa äidistään, toisilla sitä äitiä ei oo ollenkaan ja nekin selviää. ja pepin perhesuhteista ei oo meil kellään niin paljo tietoo et kellään olis vara yhtään kritisoida heidän ratkaisua.
Mulla on vajaa 2vee laps ja jos pitäs totaali vuodelevos olla olis se vaikeeta jos poika kotona olis! Sithän se vasta huutoo olis kun äiti on vieressä eikä ota syliin. Poissa silmistä poissa mielestä toimii kumminkin paremmin kun se et yrität kokoajan selittää että äiti ei nyt voi... Ja 4ja 5 vee lapset ymmärtää hyvin paljon asioita! Tai ainakin siskoni tyttö 4vee ymmärtää äitinsä raskautta jne.
Missä isä, no varmaan just sielä mis sitä nyt eniten tarvitaan!
Ja minä väitän et lasten on turvallisempi olla yhdes osotteessa kun se et seilaavat kodin ja isovanhempien luona. Ja eihän missään oo kerottu kuinka kaukana pepin vanhemmat asuu.. Nyt lapset voivat olla turvallisin mielin et isovanhemmat on läsnä ja hoitaa. Ei lapsille hyvää tee katella äidin kipuja/tuskia kun niistä ne ei ymmärrä. Ja koska pepin tilanteessa ei ikinä tiä koska lähtö sairaalaan tulee on parempi ettei lapset oo sitä paniikin hetkee näkemäs jos sellanen tulee.

Eli peppi, ole hyvillä mielin kotona ja purista jalkoja yhteen viä muutama viikko. Mä ainakin ymmärrän ettei sul oo helppoo ja olen onnellinen että sulla on tuollainen tilanne että lapsesi voivat olla tutun hoivissa. Esim. yksinhuoltaja äidillä jonka vanhemmat ovat työssä käyviä ja asuvat kaukana ei ole tuhon mahdollisuutta...


Muutaman - 10.09.2009 - 15:25

viikon?! Jos lapset pääsevät kotiin kun raskausviikkoja on turvallinen määrä (34) niin siihen on aikaa 10 viikkoa! 2v on todellakin PIENI. Ja minkähän verran luulet että 4 ja 5v ymmärtää tuollaisesta tilanteesta? Vaadittekohan hiukan liikaa ymmärrystä lapsilta. Isää tarvittais tuossa tilanteessa eniten kotona, kaikilla ei tietenkään ole siihen mahdollisuutta. Olen itse ollut kotona vuodelevossa neljä viikkoa aikoinani kahden lapsen kanssa. (silloin lapset 2 ja 5 vuotiaat) En olisi voinut kuvitellakaan että olisin laittanut lapseni muualle asumaan. Mutta kaikista asioista ei voi olla samaa mieltä. Turhaan näistä riidellään. Mikä sopii toiselle, ei missään nimessä sovi toiselle. Onnea loppuraskauteen.


Uskomatonta - 10.09.2009 - 15:31

että täällä hyökätään noin vaikeassa tilanteessa olevan kimppuun. Tsemppiä Pepille ja perheelle!


Kukaan - 10.09.2009 - 15:31

ole hyökännyt vaan esittänyt kysymyksiä.


peppi - 10.09.2009 - 15:37

mammy: kiva kuulla sustakin!! toivottavasti tilanne sullakin hyvä!! kirjoitathan sitten heti kuulumisia, kun olet ultrassa käynyt!!

marsu: kiitos paljon tekstistäsi! sait aikaan paremman mielen!! ja todellakin kaikki mitä kirjoitit on aivan totta!! ihana kun edes jokunen yrittää ymmärtää tilanteeni, ja ajattelee ratkaisuni aivan kuin lukisi ajatukseni!!!


peppi - 10.09.2009 - 15:40

no ikävä kyllä aika moni teksti on saanut itkun kurkkuun ja todella pahan mielen aikaan, oli sitten tarkoitus taikka ei!!
kun en itse voi tilanteelleni mitään!!


Itse - 10.09.2009 - 15:40

melkein noilla viikoilla synnyttäneenä ja vauvani menettäneenä toivon että pienoisesi saa kasvaa vielä pitkää masusi suojissa. Keinolla millä hyvänsä.


jos - 10.09.2009 - 15:45

tämä ei ole hyökkäys niin mikä sitten??? tässä arvostellaan selvästi pepin ratkaisua (vaikkakin kysymysten muodossa) ja erittäin negatiiviseen sävyyn. jos se ei ole kyselijöiden tarkoitus, niin voisivat sitten miettiä vähän tarkemmin mitä kirjoittaavat! vähän myötätuntoa ihmiset!

Pepille voimia, ja kasvattelehan sitä masuas


helmivaavi - 10.09.2009 - 15:48

tsemppiä sun tilanteeseen peppi! vaikutat tunnolliselta perheenäidiltä jolla ei yksinkertaisesti ole muuta vaihtoehtoa...jätä turhat arvostelut sikseen ja lepää kunnolla ja kasvattele masuasukkia! jäin vielä miettimään että millä viikolla sun raskaus on menossa nyt?


peppi - 10.09.2009 - 15:49

helmivaavi: mulla on tänään rv 24+1.


Tiuku - 10.09.2009 - 15:52

Minustakin nämä uteliaat ja muut ovat kyllä varsin hyökkäävällä asenteella viestinsä kirjoittaneet, tarkoittivat sitä tai ei.

Esimerkiksi se että toistuvasti ehdotetaan, että peppi muuttaisi itsekin vanhempiensa luokse. Luuletteko tosiaan ettei peppi olisi tätä asiaa miettinyt, kun tuollaisessa tilanteessa on? Aivan varmasti on vaikka ei teille heti ole kertomassa, miksi ei sinne muuttanut.

Ja minusta viestinne antavat sellaisen kuvan, että peppi olisi kelvoton äiti, koska kirjoitatte että "Meinaat oikeasti nähdä lapsiasi vain 1-3 kertaa viikossa? Ihan hullua! Oletko ajatellut miten erossaolo vaikuttaa lapsiin?" Luuletteko tosissanne ettei peppi ajattele yhtään toisia lapsiaan?

---

Mutta tällaisten viestien kirjoittamisen huono puoli on siinä, että asiat saattavat näyttää hyvin huonolta kun tunteita ja tarkoituksia ei pelkän tekstin välityksellä aina saa osoitettua. Uskoisin silti, että tällaiset utelut olisi silti voinut paljon "nätimminkin" kysellä. Mutta se nyt on vain minun mielipide.

---

Voimia myös minun puolesta pepille ja hänen perheelle, toivottavasti kaikki kääntyy vielä parhain päin.


arvaa - 10.09.2009 - 15:56

peppi, halaus! Iso, lämmin halaus! Yritä nähdä lapsiasi mahdollisimman paljon, tekee sulle hyvää vaik et voikkaan heitä sylitellä. Älä lannistu ja muista silitellä masua. Tilanne ei kestä ikuisesti. Olen joutunu ite sairaalassa makaamaan onneksi vaan kerran pari viikkoa ja näin lapsiani vain kerran sinä aikana. Onneksi isukki oli heidän kanssa kotona. Kun taas pääsin kotiin, jouduin olemaan erossa pienimmästäni, nähden kuukauden aikana häntä vain muutaman päivän välein tunnin kerrallaan. Rankkaa kyllä oli. Olen myös menettäny pikkuiseni vähän vähemmillä viikoilla kun sulla on nyt, levosta huolimatta. Alkukantaisia voimia!!!


ruusu87 - 10.09.2009 - 16:10

tsemppiä pepille! olin esikoisen raskauden aikana 4 KUUKAUTTA vuodelevossa ja lupa oli olla pystyasennossa vessareissun ajan sekä sen ajan joka matkattin autolla äitiyspoliklinikalle seurantakäynneille ja sieltä takaisin kotiin. täällä on muutama sanonut (ellei sitten ole yksi ja sama henkilö) että on ollut kotona vuodelevossa ja pienet lapset siinä samalla kotona niin miten ihmeessä olette hoitaneet nämä lapset siinä samalla??? 2-vuotias käyttää yleensä vielä tuolloin minun tietääkseni vaippoja ja jos osaakin käydä potalla niin se potta täytyy tyhjentääkin seuraavaa kertaa varten, lapset täytyy ruokkia (ja se ruokakin jossain välissä tehdä) ja vaatettaa jne ja lastenhan täytyy uloskin päästä telmimään ja vielä valvoakin heitä kun ulkona ovat. miten ihmeessä olette hoitaneet tuon kaiken sängyn- tai sohvanpohjalta käsin selällään maaten?


Ei - 10.09.2009 - 16:16

kaikilla ole mahdollisuutta viedä lapsia toisten hoidettavaksi. Mies on auttanut ruuan teossa, vienyt lapsia ulos ym. Siinä vessareissulla avaa helposti jääkaapin oven ja ottaa lapsille syötävää. Vaipan vaihto muuten onnistuu vaikka selällään maaten. Ja pukeminen. Kaikilla ei vaan yksinkertaiseti ole ketään muita kun se mies jolta apua pyytää.


Enni - 10.09.2009 - 16:17

jaksamista sinulle peppi!! toivotaan että pieni maha-asukki pitää kaikin voimin itseään mahassa. siellä sen on paras kasvaa. en pysty edes kuvittelemaan miten vaikea tilanne on kun on huoli tulevasta pienokaisesta jonka vuoksi oltava vuodelevossa ja vähintään yhtä suuri huoli vanhemmista lapsista. onneksi sinulla vanhemmat lähellä ja heillä mahdollisuus auttaa isompien lasten kanssa.

itse olen lapsena ollut vähän samassa tilanteessa kuin lapsesi: äitini oli 4kk sairaalassa vuodelevossa kun odotti veljeäni. itse olin silloin 4v. sairaalaan matkaa lähes 100km. isän kanssa elin nämä kuukaudet. isä päivät töissä, minä hoidossa. paljon olin myös isovanhempien luona koska aina ei ollut mahdollista että minä olisin voinut lähteä mukaan sairaalaan, isän työpäivät venyivät jne. tietysti olin iloinen aina kun pääsin äitiä katsomaan sairaalaan, muutamia kertoja viikossa. päivittäin puhuin äidin kanssa puhelimessa. itse ymmärsin täysin että äiti on sairaalassa sen takia että hänellä on vauva mahassa. voi miten iloinen olinkaan kun veli vihdoin syntyi ja sekä äiti että vauva tulivat kotiin. koskaan en ollut mustasukkainen vauvasta eikä äidin sairaalassa olo aika mitään traumoja aiheuttanut! lapset sopeutuvat hyvin uusiin tilanteisiin, usein paljon paremmin kuin aikuiset! voimia sinulle!


Äiskä A - 10.09.2009 - 16:22

Yritä tosiaan levätä kotona, toivottavasti tilanne rauhoittuu ja loppuraskaus sujuu hyvin. Ihanaa kun on tuollaiset isovanhemmmat,joille voi lapset turvallisesti jättää. Jos on vuodelepoon määrätty, niin ei lapsia pysty kotona hoitamaan. Kyllä siitä on vuodelepo kaukana, jos lapset pyörivät kotona.
Tsemppiä ja voimia sulle!


Annaliina - 10.09.2009 - 17:09

Pepille voimia! Vaikeeta sulla jo muutenkin ja sit tulee jotkut aukomaan päätään. Tiedän kyllä, että tuntuu pahalta. Vaan älä välitä. Ne ei läheskään kaikkea tiedä ja uskon, että olet parhaan mahdollisen ratkaisun tehnyt. Toisten ei kannata heti olla arvostelemassa, kun on monia asioita, joita eivät tiedä. Mielettömästi voimia ja koita levätä! Omille lapsillesi olet paras äiti; luota ratkaisuusi! Se on sun tilanteessa paras ja sä tiedät sen!


Lilli - 10.09.2009 - 17:30

Tsemppiä sulle Peppi!! Toivottavasti kaikki menee hyvin!


Sulkku09 - 10.09.2009 - 19:02

Onneksi Peppi tiedät, että on vain väliaikaista tuo järjestely. Oikein paljon tsemppiä tuleville vauvankasvatusviikoille!


Nyt ilman - 10.09.2009 - 20:11

Ai että jonkun mielestä ei ole hyökkäävää? Mitä vittua nää ihmiset tenttaa peppiä ja kyselee missä mies, miksi et tee niin tai näin, vittuako se kenellekkään kuuluu? typeriä ihmisiä liikkeellä, ihan sairasta suoraansanoen! Hankkikaa nyt elämä! Tsemppiä Pepille


Mimi88 - 10.09.2009 - 21:17

miustakin tuommoinen turha nälviminen on äärimmäisen inhottavaa,antaa jokaisen elää sitä omaa elämää.joskus on parempi pitää mölyt mahassa VOIMIA!!


anette - 10.09.2009 - 22:06

Voimia täältäkin!


omelia83 - 10.09.2009 - 22:20

kyllä toi mun mielestä parempi järjestely on, kun se että, äiti joutuis oleen sairaalassa!!

tsemppiä Peppi, toivottavasti vauva ei ihan vielä syntyisi!


Pulla - 10.09.2009 - 23:03

hui hitsi mitä kommentteja porukka kehtaa heittää tuollaisessa tilanteessa olevan ihmisen niskaan!!! jos tuo on "vaan ystävällistä kysymistä", niin sitten ei kotona ole opetettu alkeellisia käytöstapoja!

ei ne lapset niin vaan anna äidin olla levossa...


Helmiina - 11.09.2009 - 11:05

Ei voi kyllä muuta sanoa, kuin nainen on naiselle susi ja äiti toisen äidin pahin arvostelija.

Pistää vähän surulliseksi, että pyhä-äitiys-myytti elää edelleen, eikä naisella ole äidiksi tulon jälkeen oikeutta päätöksiin, jotka ulkopuolisista kuulostavat oudoilta...

Minusta tilanne on huono kaikkien kannalta, eikä täydellistä ratkaisua ole. Sen kanssa täytyy nyt vaan elää. Sitä mietin, että onko pepin mies myös viikonloput kahdessa työssä ja mitenkä sitten kun vauva syntyy? Kyllähän ne lapset varmaan tykkäisivät isäänsä nähdä myöskin. Mutta toisaalta, on sitä entisaikaankin pärjätty niin, että lapset on hoituneet piikojen ja renkien voimin ja nämä nykyiset isovanhempamme ovat ihan täyspäistä ja empaattista porukkaa

Voimia pepille, toisesta korvasta sisään vaan ja toisesta ulos


peppi - 11.09.2009 - 11:21

kiitos kaikille jotka yrittävät ymmärtää ratkaisuamme!! ja kiitos paljon tsemppauksista!!

mies tosiaan on viikot kahdessa työssä ja viikonloput tekee yö töitä.
tilannetta harkitaan sitten uudelleen kun vaavi on syntynyt, mutta nyt niin tiukkaa taloudellisesti, että on pakko toimia näin.


Pokušaj - 11.09.2009 - 13:24

Voi perkele sentään miten naurettavaa tekstiä peppi oot saanu täältä lueskella!"#&/()&%¤#"!#¤%¤#½!"#¤!

..Onneksi sulla on järkeä päässä pikkasen enempi kuin joillakuilla muilla ja pidät hyvää huolta itsestäsi, vauvastasi jota kannat ja
ennenkaikkea koko perheen hyvinvoinnista!!!!!!!!

Jaksamisia teille kaikille...hyviä vointeja sinulle ja pikkuiselle!!!


Martha - 11.09.2009 - 18:49

Minun pikkunen ei ainakaan ymmärtäis että äiti ei leikikkään ja lähe ulos vaan makaa sängyssä!! Eli minustaki on ihan hyvä vaikkakin vaikea päätös. Tsemppiä kovasti Pepille ja perheelle!!!


yks äiti - 12.09.2009 - 20:27

Tsemppiä sinulle peppi. Mitä se kenellekään täällä kuuluu kuinka kenenkin luona eletään. Voimia

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|