Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

LOKAKUU, taas ylöspäin!

Tinttarella - 10.09.2009 - 13:30

1.10
2.10 M(1),-CatWoman-(1)
3.10 PT(1), Mimmi
4.10 Karitsa(1), Riijan(3)
5.10 Anima(2)
6.10 Hanni (3).mini-lepa(2)
7.10 hissu(3)
8.10 *L*(1)
9.10 Aatuli(1), Zanna(4), *s*(4), ninnuli(4), Vilina(2), TiinuLiinu(1)
10.10 Likka(1), Lilli (2), Essi-87 (2)
11.10 mamma -79(2)
12.10
13.10
14.10
15.10 Mama2B (1)
16.10 -R-(1), Iron Woman(1), Tinttarella(2), K@tti(1)
17.10 AnnaE (1), Loviisa(2)
18.10 Mymlan (2), Iisa (1), Lilliina (2)
19.10 rahtari(2)
20.10
21.10 Toinen Anna(1), Äiskä A(4), TT(1), >S<(2)
22.10
23.10 -84(3), Enni(2)
24.10 Sunflower(2), Minttuli (2)
25.10 Hedu(1)
26.10
27.10 Muhvi(2), Maria82(2)
28.10 Niiskuneiti-78 (5), tuikkis (1), Siiri(1)
29.10
30.10 Lisbet (2)
31.10 Tsuu(5), markka(2)

Nostelen taas meitä kun edellinen ketju jo mukavan pitkä!

Täällä tuntuu ajoittain että poika meinaa puskea ittensä mahanahkan läpi...huh! Ihan toista luokkaa tää kun tuo isoveikkansa!

Viime yö oli ihan horroria! Häpyluussa ja lonkissa niiiiiin karmeet liitoskivut että huusin tuskasta aina kun yritin vaihtaa asentoa! Tääkin ihan toista luokaa kun tuota esikkoa odotellessa!

mini-lepa: Mulla on pelkästään 50-56cm vaatteita reilu äitiyslaatikollinen 62 ja 68cm vaatteita on molempia pari laatikollista ainakin samoin kun jokaista kokoluokkaa kokoon 92cm! Ja esikoisella nyt käytössä 86cm vaatteet! Mut mä oonkin lastenvaate friikki ja ostelen koko ajan lisää vaikkei tarviskaan! Esikkoa ootellessa olin ho hamstrannu tarpeellisen määrän vaatteita tonne kokoon 92cm asti

Meillä tuo isäntä on jo rilluttelureissunsa tässä elämässä tehnyt eli meillä ei ole tarvinnut määräillä kieltoja tuon asian suhteen Ei tuo muutenkaan käy missään jos ei hirviporukan juttuja oteta lukuun ja niitäkin on sit yleensä vaan jahtikauden aikana.

Mukavaa viikonloppua lokamammoille!

Tinttarella ja Vauvaveikka 34+6


VASTAUKSET:


Enni - 10.09.2009 - 15:58

täällä vauva tuntuu rauhoittuneen siitä mitä oli vielä viikko sitten. aikaisemmin meni kuin pieni hyrrä mahassa ja tuntui että tulee mahan läpi vauva on laskeutunut tosi alas jo ja kiinnittynyt. neuvolassa sanoi toissa päivänä että ei mikään ihme jos haluaa tulla vähän etuajassa ulos. no saa nähdä. hemoglobiini tippunut aika reilusti, 115 oli nyt (mikä tietysti toisilla vielä tosi hyvä) kun mulla aina ollut 150-160 normaali oloissa joten pudotuksen kyllä huomaa. olen kuin unissa kävelijä nyt popsitaan sit rautaa.. aamulla kävin verikokeissa kun viikonloppuna alkoi kutina ja olkapäihin/selkään ilmestyi ihottumaa. varmistetaan ettei ole hepatoosia.
synnyttystapa aiheuttaa tällä hetkellä eniten pohdintaa. saan itse päättää tehdäänkö suunniteltu sektio vai yritänkö normaalisti. riski on suuri että päätyy joka tapauksessa sektioon. mua ei tulla käynnistämään joten jos yliajalle meinaa mennä niin sit ainakin tulee suunniteltu ja toisaalta jos haluan yrittää normaalisti täytyy synnytyksen käynnistyä itsestään. no on tässä onneksi vielä aikaa miettiä ensi kuun alkuun.
esikoisen vanhoja vauvan vaatteita oon pessyt ja järjestänyt isompiakin vaatteita laatikoihin niin että samaa kokoa olevat olisi aina samassa laatikossa. helpompi sit hakea kellarista laatikko kerrallaan sitä mukaan kun vauva kasvaa.

nyt rv 33+5


Sunflower - 10.09.2009 - 16:33

Mahan läpi tuntuu tunkevan tämäkin vauva. On paljon vilkkaampi tapaus kuin isoveljensä vatsassa. Nykyään esikko on kyllä melkoinen vilpertti, eli jos tämä masuasukki on samassa suhteessa villimpi mahan ulkopuolella, niin huh hei.. Yksi työvuoro enään jäljellä ja sitten saa alkaa keskittyä täysipainoisesti tähän odotukseen. Ensi viikon aikana laitan vauvanvaatteet paikoilleen ja kohta voisi sängynkin kantaa sisään.. Sitten kun pakolliset valmistelut on tehty, niin voi tehdä mitä mieli tekee..

Meilläkään mies ei pahemmin kylillä rilluttele, eikä pahemmin saunakaljaakaan juo, joten ei kanssa kieltoja tarvitse asettaa.. Tosin nyt loppukuusta heillä on joku työporukan kostea illanvietto. Eiköhän sinne uskalla vielä lähteä, kun meillä la vasta lokakuun lopulla..

Vointeja Vointeja! Innolla odotan koska joku meistä alkaa synnyttämään.. Kyllä alkupää kohta jo voi, huihui!
Täällä nyt 33+5 myös


Toinen Anna - 10.09.2009 - 19:39


Täällä on kans vilkasta mahassa. Tänään kahvitauolla ajattelin että kohta joku sanoo että hei sun maha heiluu. Välillä likalla on vähän rauhallisempaa, ymmärtäähän tuon kun pitäähän sitä kasvaa välillä

Kävin eilen lääkärissä jossa ultrasivat ja koko arvioksi tuli vajaa 2,5 kg. Olipa yllätys että oli jo niin isoksi kasvanut. Hieno juttu. Raivotarjonnassa hän oli edelleen hyvä niin, toivottavasti pysyy niin.

Suurin osa vaatteista on pesty ja järjestetty. Sänky ja jotain muuta vielä puuttuu.

Isäntä ei juuri täälläkään harrasta baarissa käyntiä joten sitä ei tarvii rajoitella, saunakaljatkin on vähän jääneet nykyään. Onneksi paikat oli vielä tiiviisti kiinni joten ei luulis vauvan kovin aikaisin tulevan. Toivottavasti jaksaa vaikka LA saakka masussa asustella.

Hyviä vointeja kaikille


mamma-79 - 10.09.2009 - 21:48

Täällä kanssa aikamoinen meno välillä ja tuntuu, että kohta tullaan navan kautta ulos... Samanlainen oli kyllä isoveljensä, joten kai meille on toinen vilkas lapsi tulossa...
Ensi viikolla pitäisi lähteä Kuopioon vielä pariksi päiväksi kyläilemään,mutta varmasti hyvin vielä uskallan lähteä, kun olen voinut tosi hyvin vielä ja ainakin ma neuvolassa oli pää vielä aikas ylhäällä. Viimestään sit ens ti neuvolassa kuulee, jos terkka sitä mieltä ettei kannata enää lähteä.
Parin viikon päästä pitäisi mennä äippäpolille kokoarvioon, kun toi esikoinen oli syntyessään 4660g. Jos näyttää siltä että tulee taas iso, niin varmaan käynnistellään etuajassa. Muutenkin nyt alkanut synytys vähän jännittää, kun kuitenkin jo aika lähellä. Viime yönä sektiohaavaa pisteli, mutta kai se on ihan normaalia, kun vaavi tunkee itseään alaspäin ja haava varmaan venyy. Nyt rv 34+3
Vointeja kaikille!


mini-lepa - 10.09.2009 - 23:09

meillä juu sama että mahasta läpi meinataan tulla...
eilen neuvolalääkäri sanoi että olen pehmeä ja auki jo 1cm verran.. lääkäri myös sanoi tutkiessa että vauvan pää on jo alhaalla... sitä en tiedä tosin onko jo kiinnittynyt mutta sormella tuntui kuitenkin kuulemma.. eilisen jälkeen on kyllä supistuksetkin alkaneet tuntumaan enemmän ja kipeämmiltä..
lääkäri laittoi myös lähetteen sappi ja maksa kokeisiin, sinne menossa huomenna... ihan kuulemma vain varmistamaan ettei ole hepatoosia(kohan se oli)..
itse haluaisin koko arvioon mutta enää ei täällä päin ole ultria.. oli vain 2.. kovin mieheni kanssa naureskeltu lääkärille kun yritti sydänääniä kuunnella niin lapsi koko aika lähti karkuun viitisen minuuttia jahtasi vauvaa ennen kuin sai kiinni
me tehtiin miehen kanssa sopimus että viikon 30 jälkeen vähenee hänen juomisensa reilusti aiemmin joi melkein joka viikonloppu ja välillä viikollakin mutta nyt on juonut todella vähän valmistautunut hän jo siihen että synnytys lähenee sanoin jo ihan alku aikana hänelle että synnytykseen ei pääse mukaan jos on alkoholia juonut ja että minä suutun pahasti jos hän ei siellä ole alkoholin takia! onneksi on ymmärtänyt

vointeja kaikille tasapuolisesti!! nautitaan täysin navoin loppuajasta ei ole enää pitkä aika kellään

M-L ja termiitti 36+2


hissu - 11.09.2009 - 08:37


Täällä pyöritään ja hyöritään mitenpäin sattuun
Vois pikkuhiljaa laskeutua ja kiinnittyä (sillon tietty ku on rt), ettei poukkoilis tarjonnasta toiseen
Ma oli rt, ti käänty taas pt

Ma oli poli aika, sisäsuu kiinni, mutta pehemiä
Ens pe nla aika.

Saapanähä kuka meistä poksuu eka, jännää..
Uskaltaisinkohan veikata et kyl se taitaa olla toi mini-lepa joka eka poksuu ja paukkuu

Vointeja kaikille masukeille!


Sunflower - 11.09.2009 - 08:44

Huomenta!

Kyllä mäkin lähtisin veikkaamaan Mini-Lepaa tai M.. Siis ekaksi jakautujaksi..

Yöt alkaa olla jo vähän haastavia, tai lähinnä illalla unen päästä kiinni saanti, ku jalat on levottomat, suonta vetää ja ahdistaa.. Mutta kyllä sit loppuyö menee vielä nukkuessa, kunhan nukahtaa.

Mukavaa viikonloppua!
rv 33+6


markka - 11.09.2009 - 09:55

Täällä on kotiuduttu pieneltä sairaalareissulta. Tiistaina alko supistaan 10 aikaan illalla ja ne tuli heti 3 min välein ja lähdin sairaalaan kolmen tunnin jälkeen kun ne ei sitten loppunu vaan tuli koko ajan.
Sairaalassa annettiin heti ekaks yks estopiikki käteen ja pääsin heti lääkäriin, joka katto että kaikki on suht kunnossa, mutta määräs osastolle ja piti laittaa ne kortisonipiikit kumpaankin kankkuun.
Supistukset vaan jatku ja sain taas estopiikin, jonka jälkeen vähän rauhottu, mutta sitten taas ke aamulla alko taas supistaan ja sain 3:nen piikin ja sitten myöhemmin vielä 4:nenkin.
Puhuttiin jo saliinkin menosta, mutta siltä sitten kyllä vielä vältyttiin.
Täällä nyt siis pienimuotoisessa vuodelevossa noin viikon ja sittenhän tää pikkuneiti saa tulla jos on vielä haluja.
Kerrankin jotain kerrottavaakin.


M - 11.09.2009 - 10:49

Heipä hei taas!

Tulin juuri TAAS neuvolasta kun piti se verenpaine tarkistaa, ja nyt sitten olikin kaikki hyvin. Eka mittauksessa vielä korkealla mutta hetken istuskelun jälkeen laski 119/84, mikä oli mulle ihan ok. Ja painokin laskenut kilon ja pissa puhdas. Käski vähentää suolan ja sokerin käyttöä..
Eilen oli ensimmäinen perhevalmennus ja ihan ok oli loppua kohti. Alussa kankeaa ja vähän imelääkin, piti miehen kanssa seistä käsi kädessä ja halata.. Sitten pöydällä oli nallekortteja, joista piti valita omaa mielialaa kuvaava nalle ja kertoa miksi sen valitsi.. vähän lässyä, mutta ihan hyviäkin juttuja siellä sitten tuli.

Minuako on jo veikattu poksumaan ekana, voi ei! Itsestä tuntuu, että tuskin olen ensimmäinen, kun ei ole viime aikoina juurikaan supistellut. Öisin tulee muutama pieni suppari, jotka vain vähän nipistää.. Ja siitä kohdunkaulan tilanteesta en tiedä, kun ei se lääkäri tosiaan vaivautunut sitä sisätutkimusta tekemään vaan totesi, ettei sillä kohdunkaulan pituudella ole enää tässä vaiheessa väliä! Eli en nyt tiedä sitten onko siellä tapahtunut mitään.

Täälläkin jo mies saunakaljoista luopunut, ja luvannut pysytellä ajokunnossa
Jaksamisia, lokamammat!

T. M, 37+0 (=enää kolme viikkoa LA:n..)


Sunflower - 11.09.2009 - 11:36

Hui markka. Sullahan on ollu jännä vikko. Eipäs aleta etuilemaan.. Millä viikoilla sun ensimmäinen syntyi? Toivotaan että hetken vielä mahassa kasvaisi, vaikka kyllä onneks jo suht turvallisilla viikoilla mennään.

Hyvä M, että myrkytysuhka laantui..


markka - 11.09.2009 - 11:56

Eka synty 41+4. Eli ei oo kuitenkaan ihan ennenaikanen. Kyllä se meinas tosin siinä 34 viikolla pyrkiä ulos, mutta siihen riitti yks estopiikki kylläkin. Nyt on meinaa käsivarsissa yhteensä 4 reikää ja kankuissa yht 2. Eli neulatyynymäinen olo.
Joudun nyt syömään niitä estopillereitä ainakin tonne ens lauantaille.
Kyllä tää tästä taas lähtee. Onneks mies sai töistä vapaata ens viikon niin hoitaa mua ja tota esikkoo täällä kotona. Mä en joudu ihan totaali vuodelevossa oleen, mutta painavien nostelu, kuten esikoisen, ja esim. imurointi ja siivoominen on kielletty. Ja ihan kun se oliskin niin harmittavaa. Mutta toivotaan että ainakin sinne 37 viikolle päästäis kun en millään jaksais sitä sairaalarulijanssia taas.


Iron Woman - 11.09.2009 - 13:01

Lääkärissä käyty kun oli Sf-mitta yläkäyrien yläpuolella. Vauvan koko ultrassa normaali, painoarvio 2,600 tällä hetkellä, ja uusi sf-mitta olikin sit alkäyrillä. Kovasti lääkäri ihmetteli edellisiä mittaustuloksia. Ei osannu selittää mistä erot mitoissa johtui. Vauva olikin kääntynyt perätilaan. Uusi aika kahden viikon päähän jolloin jos ei ole kääntynyt, tehdään ulkokäännös. Toivottavasti neiti siihen mennessä kääntyy oikein päin. RV 34+5 mennään.


mini-lepa - 11.09.2009 - 13:11

aih muakin epäilty ekaks jakautujaks kiitti saa nähä miten tulee kun esikoinen synty 40+2 samoin kuin M:stä, musta tuntuu et oon viimonen joka poksuu mut sää nähdä mitä tuleva tuo tullessaan

nyt sit odotellaan sappi ja maksa tuloksia... kun neuvolalääkäri laittoi ihan varmuuden vuoksi kokeisiin keskiviikkona. tosin inhottavaa kun sanoivat että soittavat jos jotain häikkää tuloksissa on.. viimeistään 24.9 neuvolassa täytyy kysyä ja tarkistaa oliko niissä mitään jos mitään ei ole kuulunut siihen mennessä..

olen innostunu kattelemaa nyt mtv3:n faktalta synnytysohjelmia niin siinä äsken synnytettiin lapsi joka oli 49. lapsenlapsi jonkun miehen äidille en tiiä onko noista ohjelmista hyötyä vaiko haittaa mut silti niitä katsoa pitää mieskin alkaa jo hermonsa menettää kun joka päivä samanlaisia ohjelmia katselen

M-L ja termiitti 36+3


Siiri - 11.09.2009 - 14:14

Täälläkin voidaan hyvin, oikea vipeltäjä tuntuu mahassa asuvan Ainoa tympiä juttu on ollut raskausajan diabetes, mut se on saatu hoidettua tähän asti ruokavaliolla ja verensokereita kontrolloidaan lähes viikoittain. Vaan kaikkeen tottuu ja osaa olla ilman makeisia, yms ku aattelee vauvan parasta. Ehtiipä sitä mahdollisesti sitten jouluna herkutella

Tässä olen miettinyt kaikenlaista, kun tuli hankittua tuttavalta kohtuuhintaan useampi imetystoppi/paita. Sitä vielä mietin, että mistä ihmeestä tietää hankkia oikeankokoiset imetysliivit? Kun yleensä telkusta kun näkyy synnytyksiä niin äidillä on sen sairaalakaavun alla jotku liivit.. ja oishan ne hyvä olla matkassa kun sairaalaan lähtee. Neuvoja otetaan vastaan, kiitos!

Turvakaukalo on hankittu, perintöpinnasänky toistaiseksi hukkateillä, vaunut tulee seuraavan kerran kun miehen sisko kyläilee. Eiköhän nämä tästä pikkuhiljaa suttaannu, viikon päästä alkaa äitiysloma niin sittenpä on aikaa viimeistellä jutut. En tokikaan ole täysin tuudittautunut siihen, että vauva pysyis tuolla 7 vkoa vielä, koska sukulaisellakin tuli kuukauden etuajassa, mutta itse pyrin vaikuttamaan asiaan siten että levähdän just sillon ku siltä tuntuu enkä ota stressiä mistään. Tänään rv33+2, alkaa ehkä välillä jo hieman jännittämään..


ninnuli - 11.09.2009 - 15:05

moikka

tääl käytiin 5.9 tays supistusten takia no paikat hieman auki ja lääkäri sano saa syntyä sit lähettiin kotiin suppareita odottaan jos tulis lisää niin kaikki loppu...no limatulppa lähti maanantaina ja edelleen kasassatiistaina olis nla lääkäri epäilivät et sit käynnistyy mut tiedä häntä..no odotan innolla pojan näkemistä mut voipi se sielä vielä köllötellä ja kasvaa.

ninnuli ja poika rv 36


Maria82 - 11.09.2009 - 17:51

Hui, tuli ihan kylmät väreet ninnulin puolesta! Onkohan ninnuli ensimmäinen jakaantuja?!? Mini-lepalla myös ihan hyvät saumat! Itse odottelen vaan tuota reilun kahden viikon päästä olevaa lääkärineuvolaa, niin sais täälläkin päässä vähän infoa tilanteesta! Tuskin täällä päässä kuitenkaan mitään vielä pitkään aikaan tapahtuu... La kuitekin reilun kuuden viikon päästä! Äkkiä se aika loppujen lopuksi menee.

M: Tosi hieno juttu, että sulla oli nyt verenpaineetkin paremmat, ja paino kanssa tasaantunut. Ei tarvitse ainakaan nyt enää miettiä mahdollista raskausmyrkytystä!

Siiri: Joo, toi imetysliiviasia on vähän hankala. Ostin muutamia viikkoja ennen synnytystä ekan kohdalla, ja otin silloin sellaisen koon, että oli hyvät päällä, mutta kasvun varaakin oli. Noi mun kaikki liivit on ainakin sellasia, että ne joustaa jonkun verran. Ihan sopivia sitten olivat, vaikka tissit turposivatkin reippaasti kun maito nousi! On ne tosiaan ihan kiva olla jo laitoksella mukana, ja itse en ainakaan vasta synnyttäneenä olis halunnu niitä lähteä kaupoista metsästämään.


M - 11.09.2009 - 23:11

Sunflower ja Maria82: Joo, on kyllä itsellä helpottunut olo kun ei sitä raskausmyrkytystä tarvitse pelätä. Varmaan oli sitten joku hetkellinen turvotus/verenpainepiikki.. Omituinen tämä kroppa


Iisa - 12.09.2009 - 12:53

Olin jus kirjottamassa että täällä masuasukki on ollu viime päivät tosi hiljanen, mutta äsken just heitti semmoset kuperkeikat että huuhhuh ! Muuten pieni on ollu koko raskauden ajan niin kovin vilkas tapaus, että rupee heti huolestuttamaan jos on vähän hiljasempia päiviä..

Apua, täällähän yks sun toinen jo alkaa antamaan poksumisen merkkejä ! Ihan oikeesti, markan ja ninnulin tarinat kuulostaa ihan siltä että kohta on jo lähtö sairaalaan ja tositoimiin !

Ite nään melkein joka yö unta että synnytys alkaa tai limatulppa irtoaa tms.. Mutta eipä oo paljon ollu merkkejä niihin viitaten Sais se vaavi kyllä vielä hetken köllötelläkkin masussa. Ens viikolla nla ja sitten lääkäri, saas nähdä onkos paikat vielä kiinni vai ei

Iisa ja penska, 34+6


markka - 12.09.2009 - 15:02

Joo kyllä tuossa oli hieman tyyntä myrskyn edellä. Tänää on taas vähän supistellu, joten pitää selkeesti lisätä lepoo. Saan kyllä olla pystyssä ja tehdä asioita, mutta en tosiaan saa nostella mitään painavaa tai kauheesti muutenkaan rasittaa.
Tässä onkin sitten aikaa miettiä että mitä meiltä vielä puuttuu vauvaa varten. Ainakin tutit ja tuttipulloihin pari tuttia pitää ostaa. Vaatteet on pesty ja viikattuina kaapissa. Ihonhoitotuotteita pitäis vähän kattoo, mutta ne on sellasia mitä ehtii sitten. Rintakumi on kyllä ihan must.
Onko muilla jo alkanut tuleen maitoo niin paljon, että paita kastuu? Onneks en heittänyt pois esikoisen ajoilta noita liivinsuojia, koska niitä tarvii jo näköjään nyt.
Saatiin tietää että tulokas on 95% mahdollisesti tyttö, joten uusia vaatteita ei neito tarvi. Meillä on yksi käyttämätön pinkki haalari esikoisen ajoilta ja oon nyt tyytyväinen että sen saa varmasti käyttöön kun se saatiin lahjaksi. Ei muuten kertaakaa käytetty äitiyspakkauksen haalariakaan, mutta siihenkin tulee muutos nyt varmaan.
Sairaalakassin pakkaan kyllä tosiaan varmaan jo tänää, koska viimeksi lähtiessä ei ollu hajuakaan mitä ottaa mukaan kun oli jo vähän kiire ja kello oli 1 yöllä. Tiesin kyllä että samassa paketissa tullaan vielä kotiin, niin en edes vilkassukaan vauvanvaatteisiin. Esikoiselta olin jo varmaan pakannu senkin jo viiteen kertaan näihin viikkoihin mennessä.
Jahas siellä sataa, jotein iloista sadepäivää kaikille!!
Terv. Markka ja neitonen 33+0


mini-lepa - 12.09.2009 - 19:47

eräässä toisessa paikassa ensimmäinen lokakuulainen sai lapsen viime yönä!! en tosin tiedä koska hänellä LA on ollut mutta itselläni on tiedossa jo yksi jakautunut... sitä lukiessa iski itselleni APUA!!

toivottavasti meillä nyt pysyisi vielä ainakin pari päivää sisällä kun tänään esikoisen kanssa tuli käytyä sairaalassa... lapsi koko päivän oksennellut ja mikään, ei mehu eikä ruoka, pysy sisällä... suolistotulehdusta epäilivät... huomenna jos vielä kipeä tai jos huonommaksi menee niin sitten uudelleen sairaalaan..

tänään on kyllä taas jonkin verran supistellut ja liikkunut jonkin verran kipeästikin..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|