Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

siljaline vai vikinline?

helmis - 07.07.2009 - 08:05

Kertokaapas te mieleipiteitä kumpi olis parempi laiva ? ollaan mieheni kanssa menossa hki-tukholma risteilylle ja nyt pitäs sitten päättää kummalla menään. Silja line olis varmaanki ollu valintani, mut nyt kun se on tallinkin omistuksessa niin mietin et onko taso laskenut ?
Jos osaatte suositella jompaa kumpaa niin olisi kiva !
Kiitos jo etukäteen


VASTAUKSET:


me - 07.07.2009 - 09:08

ollaan ennen oltu Siljalla kävijöitä, mutta viimeiset kolme vuotta ollaan käytetty Vikinglinea. Matkat ovat halvemia, Helsingistä laiva menee lähelle Tukholman keskustaan ja ollaan kävelty sieltä lastenkin kanssa keskustaan(tosin bussikin menee), sekä henkilökunta on mielestäni ystävällisempää ja ruoka parempaa.


sini - 07.07.2009 - 09:50

samoin kuin "me". ennen kuljettu vain siljalla mut nyt muutama vuosi vikingillä. edellisen lisäksi vikingillä siistimpää "matkustaja-ainesta".. viking nostanut rutkasti tasoaan sitten menneiden vuosien, siljalla huomattavasti kalliimmat hinnat.


tikudu - 07.07.2009 - 11:06

ehdottomasti vikingillä.kuten jo sanottu,on kiva kun laiva menee kävelymatkan päähän tukholman vanhaa kaupunkia.ruoka parempaa ja seisova pöytä on tosi hyvä.ystävällinen henkilökunta.


moikka - 07.07.2009 - 11:54

Molemmilla risteilty lasten kanssa, Turku - Tukholma-välillä. Vikingillä on tehty myös monia autopakettimatkoja Ruotsiin. Vikingin hinnat paljon halvempia. Vertaa netistä risteilyjen hintoja ja katso äkkilähtötarjoukset. Siljalla ei ole matkustettu Tallinkin aikana.


Miu - 07.07.2009 - 20:20

Molemmissa on puolensa...
Viking Linella parempi ruoka ja ystävällisempi henkilökunta, mutta hyttitaso mielestäni huonompi kuin Siljalla.
Siljalla taas hytit on kivoja, varsinkin Promenade hytti oli pojan mielestä kiva, kun voi seurailla ikkunan kautta kävelykadun tapahtumia. Myös laivan kävelykadun takia mun mielestä laivalla liikkuminen vaunujen kanssa helpompaa, siis ihan sellainen "hengaileminen".
Siljalla myös näin kesäaikaan useinkin parempia tarjouksia kun Vikingillä, lomakauden jälkeen taas Viking useinkin yli puolta halvempi.

Vaikea valinta...


Me - 08.07.2009 - 10:15

ollaan useimmiten menty Vikingillä. Keskustaan pääsee siitä helposti.
Joskus ollaan myös oltu Tukholmassa muutama päivä ja toiseen suuntaan menty lentäen.


mie - 08.07.2009 - 18:44

Viikkarin palvelu on parempaa kuin Siljalla. Siljalla buffet on huonompi kuin Vikingillä.


Tillisipuli - 09.07.2009 - 10:03

Samaa mieltä täälläkin, äpsölyytli Viikkari!

Oltiin justiinsa Siljalla sitten pariin vuoteen ja oli muuten tasan viimenen kerta...ainakin hetkeen.

Isoin miinus tuli kuitenkin sataman sijainnista. Söi niin paljon sitä aikaa olla maissa että tuli Vikkaria ikävä.

Siljalla on lapsille ehkä enemmän kaikkea, nyt oli ihan kiva se Ice Age-leikkipaikka, mutta on se laivakin isompi ja enemmän populaa.

Ruoka oli Siljalla mauttomampaa ja palvelu tosiaan huonompaa, mm. a la carte-ravintolassa palvelu oli tosi nuivaa ja kun saimme ruoka-annokset eteemme, huomasin että ruokani (kala) oli raakaa ja koitin pyytää tarjoilijaa luokse. Eka ei noteerannut minua millään tapaa, toinen delegoi homman kolmannelle... noloa.

Siljalla vaunujen kanssa liikkuminen on kyllä helpompaa ja kaikista hyteistä saa perhe-ystävällisiä mutta siihen se sitten jääkin.

Jos on isompi poppoo menossa Viikkarille, kannattaa mennä Gabriellaan BL4-hyttiin. Siinä ei ole ikkunaa, mutta on oikeasti tilava! Parisänky ja kerrossänky, hyvin tilaa matkasängylle ja jopa telkkari.

Aijuu. Meidän 6-henkisessä perheessä vielä Viikkarille pisteet siitä, että he ei vaadi alle 12-vuotiaille omia hyttipaikkoja. Tuohon BL4:seen mahdutaankin ihan ruhtinaallisesti (parisänkyyn yksi lapsi minun ja miehen keskelle, isommat muksut kerrossänkyyn ja kirppu matkasänkyyn). Silja taas pakottaa meidät ottamaan joko ylihinnoitellun perhehytin joita ei juurikaan edes ole tai kaksi hyttiä. Viimeksi meillä sitten olikin yksi promenade-hytti (alasängyt yhteen parivuoteeksi joten sama meininki kuin BL4, mutta pienemmässä hytissä) ja muodon vuoksi yksi C-hytti jota ei käyty edes kurkkaamassa...

Mukavaa matkaa!
Ja hei, rekkaudu Viikkarin sivuilla sinne Clubiin! Saat heti etuja. Se ei nykyään vaadikaan triljoonaa risteilyä päästäksesi sisään. Ja jos matkamyymälä liki, niin käy kysymässä paikan päällä tarjouslähtöjä. A-luokan hyttejä (toi BL4 luetaan myös A-hytiksi) saa usein satasella.


ja - 09.07.2009 - 10:34

Viikkaarilta saa klubietuna välillä ilmaisristeilyjäkin, just oltiin ilmasella Tukholman risteilyllä A-hytissä


Selja - 09.07.2009 - 18:58

Haa, hyvä kuulla, että BL4 on tosiaan oikeasti tilava. Ollaan menossa Ruotsiin Gabriellalla ja BL4:ssa meidän viisihenkisen perheemme kanssa.

Paluumatkalla tullaan eri laivalla (Mariellakos se oli), jossa ei sitten ole tuollaista BL4:ää, vaan otettiin A-hytti. Jonnekin X-maahan ulkoistetussa puhelinpalvelussa hoonosti soomea puhuvasta henkilöstä ei oikein tolkkua saanut, että mahtuuko hyttiin matkasänkyä. Olisikos jollakulla kokemusta aiheesta?


maalta - 18.07.2009 - 22:13

maissa olis kiva käydä eli silloin täytyy valita hki lähtevä risteily kun turuust ne on vain noita miniristeilyjä. Vaan mihinpä auton saa hkissä parkkiin risteilyn ajaksi, näyttää auton pito parkkitalossa/luolassa maksavan enemmän ku koko risteily?!


Miu - 19.07.2009 - 12:53

Matkasänky mahtuu normaaliinkin hyttiin, mutta on kyllä tosi ahdasta! Tultiin justiinsa perjantaina Gabriellalla ja meillä oli B2L hytti ja sieläkin oli tosi ahdasta kun oli se vauvansänky ja sitten vielä rattaat... Oli muuten outoa, että kun käytiin se sänky pyytämässä, meiltä kysyttiin, että onko lapsi varmasti alle 10kg. Sanoin vaan joo, joo, vaikka ei kyllä tasan ole! Sänky oli kuitenkin sellainen Emman sänky, jossa painoraja 20kg...
Mutta plussaa ehdottomasti oli se, että hytin ovesta mahtui leveilläkin rattailla!
Samalla reissulla mentiin kahdella eri Tallinkin laivalla ja kummassakaan ei mahtunut ovesta sisälle vaan piti kasata rattaat että sai ovesta sisälle.


Asiakas - 21.07.2009 - 21:24

Moi

Viking Linella on Turusta Tukholmaan miniristeilyjä, Päivä Tukholmassa-risteilyjä, autopaketteja, mitä vaan


suski - 22.07.2009 - 11:25

Siis voiko tosiaan olla kaks aikuista ja kolme lasta A4 hytissä???mä luulin että pitää ottaa kaksi hyttiä ja siksi meni uusiksi matkasuunnitelmat - nuorin lapsi jää isälle kotiin ja itse reissuun anopin ja kahden lapsen kanssa. Reissuhan ois omasta mielestä onnistunut kolmenkin lapsen kanssa kun lapset ovat tottuneet nukkumaan viekussa..


Selja - 26.07.2009 - 18:38

Vikingillä siis menimme B4L:llä. Isommat tytöt nukkuivat kerrossängyssä ja me vanhemmat 1v5kk:n kanssa parisängyssä. Noihin sänkyihin sai hyttiemännältä laidat, jotenkas eivät lapsoset pudonneet lattialle. Mahtui oikein hyvin.

Paluu piti tehdä A4:llä ja ähräämistä oli. Tehtiin niin, että kaksi isompaa nukkui kerrossängyissä ja vedettiin patjat kahdesta sängystä lattialle, jolloin me vanhemmat tuon pienen kanssa nukuttiin siinä. Aikamoisen ahdasta oli ja jossain vaiheessa meinasi hieman hermo kiristyä, mutta eipä tuolla hytissä tullut paljoa oleiltua.

Vikingillä kai oli se periaate, että hyttiin saa tunkea alle x-vuotiaita niin monta kuin sielu sietää.

Siljasta en tiedä lapsiperheen matkailuvälineenä, mutta Viikkarista jäi pelkästään positiivisia kokemuksia. Ohjelmaa piisasi, leikkitilaa oli runsaasti (kokouskansi muutettu leikkiparatiisiksi) jne jne


Vikingin asiakas - 28.07.2009 - 18:54

suskille:
Viking Linelta voit varata matkapalvelun (maksullinen numero) kautta. Jos matkustajia on enemmän kuin hyttipaikkoja, varaus onnistuu puhelimella. Netin kautta varatessa ohjelma näyttää "Hyttipaikat eivät riitä" tms. Pienille voit ottaa kotoa oman retkisängyn (jos on ) mukaan hyttiin. Ja mahdollisesti laivaltakin saat hyttiin ilmaisen retkisängyn, kysypäs varausta tehdessäsi.

Ilman muuta otat kaikki lapset mukaan (ja anoppi jääkööt kotiinsa ) Meillä on ollut Vikingin miniristeilyillä A4-hytti (1 aikuinen + 4-5 lasta) ja hyvin olemme aina hyttiin mahtuneet Muista, että pienet lapset eivät voi nukkua yläsängyssä (putoamisvaara). Alasänkyyn mahtui nukkumaan hyvinkin äiti lapsen kanssa. Jos lapsi nukkuu kotonakin vieressä, miksei myös laivalla. Retkisänky on matkalla myös kätevä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|