Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

kypros, agia napa ja 1v7kk kanssa matkustus yleisesti

matkakuumetta - 24.06.2009 - 07:46

heippa.

suunnitteilla olisi matka ko. paikkaan taaperon kanssa. millainen paikka on kyseessä? missä kannattaa käydä, paras ranta lapsiperheelle, ravintolat?

ja kaikki yleiset vinkit tuon ikäisen lapsen kanssa matkustamisesta otetaan vastaan. nukkumiset, syömiset, juomiset, vaipat, kulkupelit ja viihdykkeet, kaikki vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita


VASTAUKSET:


Marakatti - 24.06.2009 - 11:20

Niitä yleisiä vinkkejä:

Me oltiin Mallorcalla 1v10kk pojan kanssa. Mukana oli Carenan Easy -matkarattaat, joista saa selkänojan makuuasentoon unia ajatellen. Mukaan otettiin vaippapaketti ja se laitettiin rattaiden mukana ruumaan, samoin otin purkkiruokaa mukaan, koska en luottanut siihen et poika söisi paikallista ruokaa. Ruokapurkit käärein talouspaperiin ja laitoin muovipussiin ja pakkasin rattaiden tavaratilaan ja ruumaan siis nekin - eivät vieneet tilaa matkalaukusta ja ehjinä pysyivät.

Poika nukkui päiväunet aina rattaissa ulkona varjossa palmun alla ja itse saatiin se aika ottaa aurinkoa ja käydä uimassa, toinen tietty aina uinnin ajan vahti poikaa.

Mukana oli myös niitä "lisää vain vesi"-pastapusseja ja pikapuurohiutaleita, mutta pojalle ei ruoka maistunut koko viikkona juuri lainkaan. Liekö se kuuma ja kostea ilmasto vienyt ruokahalut. Poika sitten järsi muutamia ranskalaisia kun itse oltiin illalla syömässä. Eli kannattaa varautua siihen ettei ruoka maistu, itse olin ihan hermona asiasta ennenkuin uskoin ettei se nyt nälkään kuole viikon aikana, vaikkei paljon syökään mitään.

Vaatteita varasin noin yhden puhtaan vaatekerran/päivä ja taisi jokunen ylimääräinen jäädä. Collegetakki oli iltaa varten, mutta eipä siellä juuri illat olleet viileämpiä.

Lentoa varten olin varannut uusia kirjoja, pari pikkuautoa ja naposteltavaa, mutta kyllä siel koneessa on niin paljon katseltavaa et kirjoja ei edes otettu esiin. Autoilla leikki vähän. Meillä oli ostettuna pojalle oma istuin, ei siitä sylissä olemisesta olisi tullut mitään. Eli mun mielestä kannattaa maksaa siitä, varsinkin jos lapsi on vähänkin "vilkas". Mennessä nukahti mun syliin vasta laskeuduttaessa ja tulomatkalla nukkui reilun tunnin siinä meidän välissä omalla istuimellaan.

Mitäs vielä, käyn lisäämässä jotain kunhan tulee mieleen


Aijan Napassa - 24.06.2009 - 18:55

käyneenä, en lähtisi sinne pienen taaperon kanssa sesonkikaudella. kova biletys käynnissä monissa paikoissa ja paljon ihmisiä, kapeat ja korkeat jalkakäytävät, vaikea kulkea rattaiden kanssa. Parempiakin kohteita on olemassa, joten ehkä vielä miettisin matkakohdetta...

Sesonkiaikaan tietty rannat ok, mutta... Valitkaa hyvä perhehotelli jossa lapsille kiva uima-allas. Ja ehkä matka kannattaa ajoittaa just sesongin alkuun tai loppuun, niin voi olla jo vähän parempi.

Isoimmista kaupoista Agya Napan ulkopuolelta löytyy vaippoja ja purkkiruokaa, mutta itse ottaisin tutut tuotteet kotoa mukaan, sillä noihin kauppoihin mentävä autolla tai bussilla. agya Napa on pieni kylä ja siellä vain pikkukauppoja, kalliita. Burger King ja Mäkkäri löytyy agyasta, jos lapsesi sellaista suostuu/on oppinut syömään.


ap - 24.06.2009 - 20:19

kiitos molemmille

tiedustelisin vielä että milloinkahan kohteessa on sesonkiaika? pahimpaan "ryyppyaikaan" en taaperon kanssa tahtoisi sinne matkustaa..

ja lisää aiheeseen liittyvää otetaan edelleen mieluusti vastaan


itse - 24.06.2009 - 20:44

kävin maaliskuun alussa ko. paikassa, moni paikka kiinni ja aika vilposta (eli silloin ai ainakaan kannata mennä, jos aurinkoa ja rantaelämää kaipaa). Eli ns. sesonki taitaa olla kesä-syyskuu, korjatkoon ken paremmin tietää.

Mutta Agya Napa on oikeesti pieni biletykseen keskittynyt kylä, joten minäkin suosittelen lämpimästi jotain muuta kohdetta, kun kerran kyseessä perheloma pienen lapsen kanssa.

Omat tuttava perheet on kovasti kehuneet Protarasta lomanviettopaikkana Kyproksella, kun pieniä ollut matkassa.


olen - 26.06.2009 - 09:34

käynyt ko paikassa 5 ja 7v lasten kanssa. Ei ollut meidän paikka. Me oltiin juhannuksesta eteenpäin 2vk. Jouduttiin ekan yön jälkeen vaihtamaan hotellia nuorten mölyn takia. Paikka on tosiaan nuorten bilepaikka ja tosi kuuma keskikesällä. Mopoilijoita sinkoilee sinne tänne ja kolareita käy usein vasemmanpuoleisen liikenteen ja alkoholin takia.
Kylän ns pääranta oli hyvä, samoin noin 3km päässä oleva ranta. Nimeä en nyt muista mutta siellä pääsi kahlaamaan saareen.


annika - 12.07.2009 - 00:59

Kyllä Agia Napa on enemmän nuorisolle sunnattu biletyspaikka,sen sijaan läheinen Protaras aivan mahtava lapsiperheen paikka

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|