Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Koira ja lapsi =ongelma meillä

Nicole79 - 08.06.2009 - 13:50

Elikkäs, tilanne on tämä, olen yh, poika kohta 2 ja koira, sekarotuinen, samanikäinen.Ovat tähän asti olleet parhaat kaverit, ei mitään ongelmia.Nyt sitten poika on jatkuvasti koiran kimpussa, ei pahantahtoisesti, mutta kuitenkin.Koiran pinna alkaa olla täynnä ja on alkanut ajoittain murisemaan ja varoittamaan poikaa, että nyt riittää. Uhma painaa pojalla päälle, eikä usko kieltojani, kuuntele selitystäni eikä ohjeitani,painaa päälle vaan.Ei pelkää koiraa, ei sen ärinää, murinaa.
Tänä aamuna sitten koiralla tuli mitta täyteen ja ilmeisesti näykkäs poikaa ja armoton huuto, itse meinasin saada sydärin siinä tilanteessa ja ekana tuli mieleen että jep, nyt pitää sitten toisen lähteä ja se on koira.
Keskustelin asiantuntijoiden kanssa tilanteesta ja sanoivat, että syy on todennäköisesti siinä, että koiralla ei ole omaa "turvapaikkaa", mihin poika ei pääsisi ja ajattelinkin heidän neuvojensa perusteella hankkia häkin, jonne pojalla ei olisi asiaa.
Vaikea tilanne, kun vika ei ole yksin koiran, mutta millä saisin pojan uskomaan..alkaa olla stressitaso huima
Onko kenelläkään samansuuntaisia kokemuksia? Mitä te teitte asialle?


VASTAUKSET:


ansku - 08.06.2009 - 17:28

on hyvä että koira varoittaa, silloin koiralla tulisi olla mahdollisuus väistää ja päästä halutessaan omalle paikalleen esim. sinne häkkiin. Ja lapsella ei ole sinne mitään asiaa. on varmaan aluksi todella vaikeaa saada poika pysymään poissa häkistä, mutta ilmeisesti on jo kasvatuksellisestikin hyvä että kaikkea ei saa tehdä tai joka paikkaan päästä. Toistoja siis... ethän koskaan jätä lasta tai koiraa kahdestaan hetkeksikään, tiedän että on aika vaikeaa toteuttaa käytännössä, mutta vaikka kuinka kiltti koira olisi kyseessä, koira on vain koira.


tiny - 08.06.2009 - 19:54

nimimerkillä: kokemusta on, minulla siis.

älä häkitä koiraa, järjestä koiralle paikka vaikka toiseen huoneeseen jonne lapsi ei pääse.

ja valitettavasti sinun on vaan löydettävä aika vahtia lasta koko ajan kun koira on teidän kanssa samassa tilassa, kun koira murisee se on antanut jo sata muuta merkkiä lapselle että pysy poissa.

kun näet että lapsi lähestyy koiraa vie lapsi pois koiran läheltä jo ennen kuin koira alkaa murista, säännöt on selvät lapselle, koira jätetään rauhaan.

meidän tyttö ymmärsi jo kaksi vuotiaana vallan mainiosti kun kielsi ja jos ei sana mennyt perille niin äidin raivo oli suunnaton:lapsi pelästyi ja jäähypenkki kutsui, minä en siedä eläinten kiusaamista keneltäkään, en edes uhmaikäiseltä kaksivuotiaalta.

hyvin on meillä aikin toiminut, tuo 3,5v käsittelee ja kohtelee koiria todella hyvin nykyään eikä muuten kauhean kauan edes kokeillut silloin pienempänä.

lapsi ei siitä rikki mene jos äidiltä saa "kyytiä" oikein kunnolla kun on tärkeistä asioista kysymys, uskallatko pitää tarpeeksi kovaa kuria lapselle onkin eri asia.


Milla - 09.06.2009 - 13:53

Meillä ei monta kertaa kiusattu koiraa. Kerran varoitus ja toisesta tuli jäähypenkki. Ei tarvinnut monta kertaa sitä tehda niin viesti meni perille. Ja voin sanoa että kuri on todella ankara koiran suhteen se ei ole lelu vaan eläin, vaikka muissa asioissa äiti voikin olla joskus vähän lepsu.
Metsästyskoira kun on niin siihen ei kosketa jos on käynyt metsällä!


Minä - 09.06.2009 - 13:53

Mitä jos hankkisit turvapotin johonkin huoneeseen? eli koiralle joku peti yhteen huoneeseen, leluja mukaan, ja sinne sitten turvaportin taakse, aina kun se kaipaa omaa rauhaa? sillon koira ei tunne itsensä täysin eristetyksi (kun esim laittaisi vaan oven kiinni). häkki ei ole mielestäni hyvä idea, sillon "rankaiset" koiraa sulkemalla se pieneen tilaan. mutta tosiaan, turvaportin hankkisin yhteen huoneeseen, jolloin lapsi ei pääse sinne kun koira on siellä viettämässä "omaa aikaa"


hiapa - 15.06.2009 - 18:01

Ymärrän kyllä, että voi olla todella vaikeaa vahtia lasta koko ajan, mutta tinyn sanoin "äidin suunnaton raivo" voi olla ainoa keino saada koiran ja lapsen yhteinen elo jatkumaan. Lapset on myös hyvä opettaa hoitamaan ja pitämään huolta eläimistä, jolloin mahdollinen kiusaamisen halu vähenee. Mutta lasta ei saa koskaan päästää yhtään kiusaamaan eläintä. Sellaisissa tilanteissa mulla keittää välittömästi yli ja vieraatkin lapset saavat tuntea raivoni. En siis käy käsiksi lapsiin, mutta sanallisesti ja paikalta poistamalla he tulevat tietoiseksi siitä, mitä eläimien kanssa saa tehdä ja mitä ei. Yleensä vieraatkin lapset oppivat kerrasta...


Vai niin - 22.07.2009 - 17:44

Meillä iso koira ja kaksi poikaa (2 ja 6v). Itse olen sitä mieltä, että jos pojat eivät koiran varoituksia huomio, niin meidän koiran tunnen sen verran hyvin jotta tiedän, että se ei tee mitään pahempaa kun näykkäisee jos mitta tulee täyteen. Kyllä ne lapset oppii kun muutaman kerran tulee hammasta. Niin julmaa kun se onkin. Mitään egon kolhaisua pahempaa ei ole ikinä tapahtunut ja nyt osaavat jo elää sulassa sovussa keskenään ja kunnioittavat toistensa "toiveita".
Koiran häkkiin laittamista en kyllä itse suosittele, vaikka tiedän monien sitä tekevän. Ei se ole koiran vika. Ja kyllä, koiralla pitää olla oma rauhallinen ja keskeinne paikka mihin eivät lapset saa mennä missään tilanteessa. Vaikka sitten se häkki, kunhan sillä on itsellä vapaa pääsy sieltä aina pois. Pojalle on laitettava yhtä selvät rajat kuin koiralle. Koiran peti on koiran peti ja pojan peti on pojan peti. Koira ei ole lasten pehmolelu ja lapset eivät ole koiran puruleluja.
On kuitenkin muistettava että koira on eläin, ei ihminen ja puhuu eläinten kieltä. Ja pieni lapsi ei sitä kieltä ymmärrä, kun elää kuitenkin itsekkin vaistojensa varassa vielä suureksi osaksi. Mutta ethän kai anna pojan keikkua vaikka keittiön pöydälläkään vaikka sinne kiipeäisi kuinka monta kertaa, vaan kiellät uudelleen ja uudelleen kunnes uskoo. Ja uhmat menee onneksi ohi. Viimeistään 45 vuotiaana ehkä...


kurjaa - 02.10.2009 - 21:45

omistan 1,5 v uroskoiran kiltti kuin lapanen mutta muutamalle n5-8vuotiaale lapselle murisee jos näkee heidä tulevan minun lähelle tai ottavan meille kuuluvaa ruokaa.tämä ongelma tullut sen jälkeen kuin naapurin lapsi kävi jääkaapillamme omin luvin sekä kerran otti koiralta luun ja heitti sen näkymättömiin,samasen lapsen kovin riehakkaat ja kovaääniset leikit ärsyttävät myös koiraani,.miten asia korjataan vai onko korjattavissa.itselläni ei ole pieniä lapsia ja muiden kanssa ei ongelmia.koiraani olen komentanut ja lasta opastanut mutta lapsen äiti kovasti suuttuu kun lapsi on koiriin tottunut kun omia on kotona monta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|