Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Ylipainoinen kissa... vinkkejä kaivataan!

Pullukka - 11.05.2009 - 15:56

Meillä on paha ongelma kissan kanssa joka on ylipainoinen. Kissan normaalipaino olisi 6kg, mutta kissa painaa nyt 9,6kg.

Kissa on ollu vähän ylipainoinen koko elämänsä, mutta nyt paino syöksyi nousuun kun kissa ei enää saanut käydä päivittäisellä ulkoilu lenkillä talvella. Se sai heti kipeät virtsatietulehukset kylmästä ilmasta.

Kissa on koko ajan ollut tarkalla eläinlääkärin suosittelemalla ruokavaliolla.

Olemme yrittäneet kaikenlaista liikunta virikkeitä mutta mikään ei näytä polosta kiinnostavan. Edes toisen kissan kanssa leikkiminen ei enää kovin innosta.

Nyt käymme päivittäin ulkona kun ilmat ovat lämmenneet, mutta kissa ei taho suostua liikkumaan sielläkään. Eläinlääkäri määräsi portaissa kiipeilemistä, mutta kissa ei ole innostunut.

Nyt tarvisin kaikki vinkit miten saan liikutettua omaa jättiläistäni ja pitämään sen liikkumisesta.


VASTAUKSET:


Hei! - 13.05.2009 - 14:20

Onko lääkäri siis tutkinut kissan ja terveeksi todennut, lukuunottamatta ylipainoa? Kuulostaa vähän muullekin kuin pelkälle ylipaino-ongelmalle.
Kyllähän kissa voi olla laisska, jopa masentua, kun yhtäkkiä elintila kaventuu sisällä könnäämiseksi. Saako kaikki vitamiinit uudesta ruokavaliostaan? Tee kissalle ulkoilutarha, että se saa tarpeeksi raitista ilmaa. Kuljeta sitä valjaissa. Älä anna kissan syödä vapaasti, kerran päivässä riittää aikuiselle kissalle, jos ei syö tarpeeksi kerralla, voi voi, seuraavan kerran ruokaa vasta huomenissa vaikka kuinka kerjäisi jne.


Pullukka - 15.05.2009 - 10:44

Lääkäri on tutkinut kissan. Ruoka on specificin virtsakivi ruokaa. Kissalla on virtsatieongelmia ja ruoka estää virtsakiteiden muodostumista. Ruokaa anna joka päivä vain suositellun määrän. Ulkoilutarhaa en voi kerrostaloon tehdä. Käytän päivittäin kissaa valjaissa ulkona. Kissa makaa suurimman osan ajasta.


Pullukka - 15.05.2009 - 10:49

Niin ja kissa käy kyllä muutaman kerra päivässä parvekkeella katselemassa. Ajattelin että se vois korvata ulkoilutarhan. Parvekkeessa kummiskin on kokoa.


Nuppu - 15.05.2009 - 14:02

Voi, hankala tilanne. Eläinkaupoissa on erilaisia leluja, esim pyöriviä palloja, joihin laitetaan herkkuja/ruokaa/mitä tahansa mikä kissaa kiinnostaa sisälle, saisikohan joku tällainen lelu kissan hieman liikkumaan? entä jos kokeilisit viedä kissan johonkin mielenkiintoisempaan maisemaan, metsään ym jossa hajuja enemmän, jospa se motivoisi liikkumaan? tai ripottelisit ympäri pihaa jotain tuoksua mistä kissa tykkää (esim grillatun kanan rasvaa), jos kissa siitä innostuisi nuuskimaan ympäriinsä? tuo kuulostaa melkein siltä että kissa on joko sairas (tosin sanoit sen saaneen eläinlääkäriltä terveen paperit) tai masentunut.. ehkä se oli kissalle todella kova pala kun ei enää saanutkaan ulkoilla säännöllisesti, kissat kun on reviiristään tarkkoja. oletko kokeillut apteekista saatavaa Feliway haihdutinta/suihketta? tämä voisi auttaa! se auttoi vähentämään mun kissojen kohdalla esim muutosta tullutta stressiä/masennusta! (katso linkki jos et tiedä tuotteesta http://www.vetcare.fi/index.php?id=86) toivottavasti saat kissasi liikkeelle!


Kizza - 19.05.2009 - 14:09

Valitettavasti vain nyt on niin, että kissa ei laihdu liikunnalla, jollei se sitten saa vapaana kulkea päivät ja yöt ulkona toteuttaen kissan vaistojaan, ja tätä en missään nimessä sitten suosittele! Ei sitä kattia saa liikkumaan NIIN PALJOA, että se sillä laihtuu. Eläinlääkärinkin kyllä se pitäisi tietää.
Kyllä se oikealla ruokinnalla laihtuu ajan kanssa, mikään hokkus pokkus temppu se ei ole! Ja kun se ajan myötä hoikistuu, ehkä alkaa hieman aktiivisemmaksi. Moni sisäkissa kyllä masentuu tai muuttuu sisätiloissa apaattiseksi. Parvekkeella oleskelu on varmasti mukavaa kissan mielestä.

Ja meilläkin on kissa, joka vain makaa valjaissa, ei se mihinkään ulkona liiku. Tarhassakin vain makaa jossain ylhäällä ja ylväänä seuraa mailman menoa. Lihava se ei onneksi ole, muttei tuokaan mikään aktiivisin mouruaja ole


katsoppas linkkiä - 06.06.2009 - 21:41

http://www.koirakissaklinikka.fi/Default.aspx?id=365840

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|