Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

nöffi annetaan

Jaana - 16.04.2009 - 18:39

Heippa. Onko täällä ketään joksa haluaisi 2 vuoden ikäisen nöffi nartun?


VASTAUKSET:


Mikä - 16.04.2009 - 21:33

on nöffi? Onko se joku eläinlaji jota en ole koskaan kuullut vai rotu?
*TyhmÄ*


... - 17.04.2009 - 08:09

Newfaulandin paimenkoira. Eikös?


Newfoundlandinkoira - 17.04.2009 - 08:26

ja ei paimen ole se

Suuri musta (joskus myös ruskea) koira jolla on suuri sydän ja joka osaa pelastaa vedestä (ei tosin kaikki) ♥
Rauhallinen ja ehkä vähän sisäänpäinkääntynytkin koira joka viihtyy perheen keskellä (jaloissa ) ja jonka turkissa on aika paljon työtä jos sen hyvänä tahtoo pitää.

Aika terve rotu, mitä nyt lonkissa häikkää usein, niinkuin suurimmalla osalla suurista roduista.
Tavan kotikasvatus riittänee mutta koulutuskentilläkin viihtyy kunhan huomioi koiran koon esim. nuorena hyppyytellessä jne.

Ihania koiria ovat nöffit ♥♥
Ja ottaisin mutten voi tuon ikäistä tähän kuvioon nyt
Mutta kaksi vuotiaana nöffi on vielä ihan keskenkasvuinen, joten siinä mielessä kodinvaihto on ok jos uudessa kodissa on kokemusta kookkaista koirista.


Jaana - 17.04.2009 - 08:30

Joo, Newfoundlandinkoira on kyseessä. väriltään musta ja painoa noin 70kg, tää on sellasta tosi isokokoista sukua, koiramme isä painaa jotain +90kg ja on muutenkin iso.


Newfoundlandinkoira - 17.04.2009 - 08:34

olisi aivan ihana!

Miksi luovutte siitä ?


Isabella - 17.04.2009 - 13:57

Kiinnostaisi kyllä, vielä tietysti olisi keskusteltava isännän kanssa, ei ole nyt kotona. Missä päin Suomea olette ja miten suhtautuu lapsiin? Meillä on reilu yksivuotias tyttö joka on todella hulluna koiriin.
Niin ja tietysti se tärkein: miksi luovutte?


äiti - 17.04.2009 - 15:28

miksi luovutte koirasta?mistä päin koira on?
tuleeko toimeen lasten tai muitten koirien kanssa?


Jaana - 17.04.2009 - 18:43

Koira on ollut ulkona- ei ole sisäkoira. Koira on aika leppoisa ja tulee toimeen perheen jäsenten kanssa, myös lasten. Tosin koiralla on "pieniä" käyttäytymisongelmia hyppeleminen! (kaipaa uusintakoulutusta) Meillä ei ole mielestämme aikaa koiralle tarpeeksi, kävi niinkuin usein käy, kun ottaa lemmikin. Koiralla on luut hyvässä kunnossa ja ruokkimiset on hoidettu niin, ettei ole pelkoa lonkkaviasta ylipainon vuoksi.

KOira on piikitetty säännöllisesti.

Pohjoisopohjanmaalla asuskellaan, koira hankittiin aikoinaan kuhmon suunnasta hyvästä suvusta. Joku saa tästä hyvän seurakoiran, jos panostaa koiran koulutukseen tiukasti. Ja koirahan kannattaa pannuttaa, jos jaksaa ruveta siihen


Jaana - 17.04.2009 - 18:44

siis pennuttaa!! koira on sirutettu.


Riskipeliä - 18.04.2009 - 11:11

on kyllä ottaa koira joka on viettänyt parhaat sosiaalistumiskautensa yksin pihalla ja on kooltaan monia ihmisiä suurempi.

Etenkin rotu joka on muutenkin sisäänpäin kääntyvää sorttia, on nyt tehnyt omat johtopäätöksensä maailmasta ja ihmisistä ja niitä voi olla vaikea muuttaa.

Lonkkaviat eivät ole ylipainosta johtuvia vaikka ylipaino niitä pahentaakin ja maininta ettei ylipainoa ainakaan ole, voi viitata myös vajavaiseen ruokintaan joka noin suurilla koirilla on tarkkaa puuhaa nopean kasvun vuoksi.
Koiran on kasvettava kolmessa vuodessa sama minkä ihminen kasvaa noin 18 vuodessa ja se kertonee jo jotain siitä millaista ruokinnan on oltava.

"Pienet" ongelmat käyttäytymisessä taas viittavat todennäköisesti myös hoitotoimien vaikeuteen ja ne kannattaa ilman muuta ottaa huomioon.
Kynsien leikkaaminen, korvien puhdistus ja turkin huolto pesuineen ja kuivaamisineen voi olla mahdoton tehtävä jos vastassa on itseä suurempi yhteistyöhaluton koira

Siellä on nyt tarjolla suuri, haiseva, epäsosiaalinen ja mahd. lääkärin hoitoakin vaativa koira jonka omistajiin ei ehkä ole luottamista koiran taustan suhteen.


Kannattaisiko - 18.04.2009 - 13:10

miettiä kaksi kertaa ennenkuin ottaa koiran, onko sille vaadittavaa aikaa vai ei. Paskan jauhantaa tuollainen "ei ole tarpeeksi aikaa" selittely.


Jaana - 18.04.2009 - 13:41

Koira on muuten taitava uimari, asutellaan joen rannalla ja sulaikaan uiskentelee pitkiäkin matkoja, koiran turkkia on leikottu säännöllisesti ja kynisä myös, tosin kynnet saavat kulutusta, kun koiralla on paljon tilaa juoksennella ympäriinsä ulkona, koiraa ei ole pidetty häkissä ja pysyy hyvin pihalla irrallaan, toisn hihnaan kopin suulle koira on kiinnitettävä yöksi ja silloin kun tulee "tuntemattomia" vieraita. Koira on käynyt säännöllisesti 2krt vuodessa lääkärillä. (ja voi olla että koira leikataan nyt keväällä, jos se jää meidän tuttava perheeseen)
Ja ruokkiminen on hoidettu punnitsemisen avulla. reilun vuoden iässä siirryttiin 2 ateriaa päivässä menetelmään, välipaloja koiralle ei ole syötetty, jotta ei olisi liian painava.


Miksi - 18.04.2009 - 13:55

nöffin turkkia on leikottu?


perhe Turusta - 18.04.2009 - 14:14

haluaisi antaa rakastavan kodin nöffillesi.
Soitathan mahd. pian.
Puh. 0440201199


Mötky - 18.04.2009 - 16:29

Ja tuosta pennuttamisesta... Vaikka kyseinen koira olisi kuvattu lonkiltaan ja kyynäriltään terveeksi, se ei TODELLAKAAN ole ainut (ei ainakaan pitäisi olla!!) peruste jalostuskäytölle. Myös nöffeillä on muitakin terveysongelmia, esim. sydänvaivat, cystinuria... plus tietenkin kaikki muut "koirien vaivat".
Eli kannattaa ainakin ensin tutustua esim. rotuyhdistyksen sivuihin.

Muutoinhan nöhveröt ovat ihania "kuolanaamoja", mutta kaikilla roduilla on omat ongelmansa, joista isoillakaan koirilla valitettavasti nykypäivänä lonkka-/kyynärongelmat eivät ole niitä pahimpia.


Mötky - 18.04.2009 - 16:29

Ja tuosta pennuttamisesta... Vaikka kyseinen koira olisi kuvattu lonkiltaan ja kyynäriltään terveeksi, se ei TODELLAKAAN ole ainut (ei ainakaan pitäisi olla!!) peruste jalostuskäytölle. Myös nöffeillä on muitakin terveysongelmia, esim. sydänvaivat, cystinuria... plus tietenkin kaikki muut "koirien vaivat".
Eli kannattaa ainakin ensin tutustua esim. rotuyhdistyksen sivuihin.

Muutoinhan nöhveröt ovat ihania "kuolanaamoja", mutta kaikilla roduilla on omat ongelmansa, joista isoillakaan koirilla valitettavasti nykypäivänä lonkka-/kyynärongelmat eivät ole niitä pahimpia.


Mötky - 18.04.2009 - 16:31

Eikä ollut tarkoitus lähettää edellistä kuin kerran... Sori!


- 18.04.2009 - 17:00

Tosi hienoa jos koira saa nyt uuden pysyvän kodin !!
Nöffi sitäpaitsi kaipaa ihmisten seuraa eikä kuulu yksin pihalle johonkin kopinkulmaan kiinni

ps. kuolaa huomattavasti vähemmän kuin vaikkapa bernhardinkoira


Mötky - 18.04.2009 - 18:43

-, toki, mutta yksilöllistä on tuo huulienkin tiiviys ja sitä myöden kuolaaminen, ja kuolaa huomattavasti enemmän kuin vaikka suomenpystykorva.. (vitsi)

Ja kuten sanoin, nöffit ovat ihania tapauksia eivätkä tosiaankaan kuulu yksin pihalle narun nokkaan tai tarhakoiraksi!!!


Isabella - 18.04.2009 - 20:15

Harmi kun koira on niin kaukana. Meillä on ollut nöffi ennenkin, sen jälkeen muita "molossikoiria" ja niihin olen edelleen ihan haksahtanut. Mutta kyllä kaikenlaisten käyttäytymisongelmien kanssa saa olla tarkkana kun perheessä on pieniä. Kyllä mekin omamme vielä löydämme, toivottavasti koira pääsee asiantuntevaan perheeseen.


- 18.04.2009 - 21:41

Huulien tiiviys on joo vaihtelevaa ja nöffeissäkin on tosi paljon eri näköisiä noin kasvoiltaan.
Osalla on ihan asiallinen kuono mutta osalla taas aika lyttänä mutta se nyt on makuasia millasista tykkää
Ja ruokalapun/kuolalapun kanssa ne nöffitkin näyttää näyttelyissä vuoroaan odottelevan

ps. viittisköhän ap sitten ilmoitella kuin kävi ja mihin koira päätyi .. olis kiva kuulla (lukea)

nimimerkillä: aika kade kun ei nyt itse voinut ottaa :/


Perhe Turusta - 19.04.2009 - 14:54

Kokemusta on jättiroduista. Asumme maalla. Me ja koiramme odotamme malttamattomina yhteydenottoasi...vai onko koira jo löytänyt kodin?


No - 20.04.2009 - 14:49

saiko koira kodin?
Nimim. Utelias


Minuakin - 28.04.2009 - 22:51

rupesi kiinnostamaan miten koiran kävi, löysikö jo uuden kodin?


jaana - 29.04.2009 - 06:48

olen etsinyt kauan nöffiä vieläkö koira on sinulla vai saiko jo kodin asumme omakotitalossa,soita jos kiinnostaa ottaa yhteyttä 0504303129


Jaana - 06.05.2009 - 18:37

Heippa.
Koiramme saa kesäkuunalusta uuden kodin, veljeni luota,( jos veljen talo valmistuu silloin.)

En luovu siitä "ulkopuoliselle", inhottaa kun suurionosa syyttelee. En käsitä miksei lemmikistä voi luopua, jos itse niin kokee. Joudemmehan me katsomaan sitäkin kun lapsemme lentelevät pesästä.

(meidän nöffin sisko asuu muuten turussa, et kiva ois ollu laittaa koira asumaan perheeseenturkuun)


Heh - 06.05.2009 - 21:24

Ei kuulu lemmikkien "lennellä pesästä"
Sitä kutsutaan vastuuttomuudeksi kun lemmikistä luovutaan silloin kun niin vaan sattuu "kokemaan"
Ja varmasti heijastuu myös muussa perhe-elämässä ja vastuunkannossa esim. lapsista.

Mutta tämän Jaanan jutut olivatkin alusta asti vähän sellaisia ettei eläin perheeseen tosiaankaan sovi ja hyvä on jos pääsee pois sieltä narunpätkästä pihalta
Tosin tod.näk. vastaavaan paikkaan lusimaan loppuelämänsä, kaunis nöffi-parka


Jaana - 07.05.2009 - 21:27

kuten sanoin koiramme on öisin kiinni ja muuten irti, asumme maalla ja koiralla on tilaa juoksennella ja nyt on parasta aikaa kun joesta lähti jäät sillä koiramme pitää uimisesta ja yleensä vedestä, se kyttäillee nyttenkin tuolla rannalla josko löytyisi jotain pelastettavaa.
Koiran ympäristö muuttu niin, että jokimaisemasta pääsee järvimaisemaan.

Ja edelleen olen sitä mieltä että lemmikit voi vaihtaa kotia, ja myönnän että meidän kohdalla koiralle on parasta se että saa vaihtaa kotia!


Älkäähän - 08.05.2009 - 13:21

nyt rinnastako koiraa lapsiin. Kyllä aikuinen koira sopeutuu uuteenkiin kotiin vallan mainiosti ja kivuttomasti. Miksi sen pitäisi köhnöttää loppuelämänsä kodissa, joka kokee, ettei sille ole aikaa, kun se voi aivan hyvin saada uuden kodin, jossa riittää vilskettä ja vipinää. Puhun kokemuksesta, koska olemme edellisen koiramme ottaneet tällaisena "pitovaikeuskoirana", jolle ei aika riittänyt. Päivääkään se ei itkenyt edellistä kotiaan. Viikon päästä eräs tuttu kommentoi,että onko toi koira ollut teillä vasta viikon, kun katseli sen menoa uudessa perheessä eli meillä. Valitettavasti kyseisen koiran jalat "eivät antaneet" sille montaakaan elinvuotta.
Siis älkää tuomitko, koska ette voi tietää miten paljon onnellisemmaksi koira tulisi.
Toisaalta luopuvan osapuolen kannalta; miksi jatkaa väkisin koiranpitoa, joka syystä tai toisesta ei enää tuo iloa tai tuo jopa ongelmia. Kaiken maailman moralisoijat ottakaa huomioon, että näistä tuskallisistakin luopumisista joku voi saada unelmiensa koiran ja koira "unelmiensa kodin" loppuelämäkseen.
Nimim. perhe Turusta


Älkäähän - 08.05.2009 - 13:26

nyt rinnastako koiraa lapsiin. Kyllä aikuinen koira sopeutuu uuteenkiin kotiin vallan mainiosti ja kivuttomasti. Miksi sen pitäisi köhnöttää loppuelämänsä kodissa, joka kokee, ettei sille ole aikaa, kun se voi aivan hyvin saada uuden kodin, jossa riittää vilskettä ja vipinää. Puhun kokemuksesta, koska olemme edellisen koiramme ottaneet tällaisena "pitovaikeuskoirana", jolle ei aika riittänyt. Päivääkään se ei itkenyt edellistä kotiaan. Viikon päästä eräs tuttu kommentoi,että onko toi koira ollut teillä vasta viikon, kun katseli sen menoa uudessa perheessä eli meillä. Valitettavasti kyseisen koiran jalat "eivät antaneet" sille montaakaan elinvuotta.
Siis älkää tuomitko, koska ette voi tietää miten paljon onnellisemmaksi koira tulisi.
Toisaalta luopuvan osapuolen kannalta; miksi jatkaa väkisin koiranpitoa, joka syystä tai toisesta ei enää tuo iloa tai tuo jopa ongelmia. Kaiken maailman moralisoijat ottakaa huomioon, että näistä tuskallisistakin luopumisista joku voi saada unelmiensa koiran ja koira "unelmiensa kodin" loppuelämäkseen.
Nimim. perhe Turusta


ulriika vallivaara - 23.06.2009 - 00:06

Hei! Onko koira mennyt? Paljonko maksaa? missä päin on?


Miia - 21.07.2009 - 14:25

Hei. Onko nöffi mennyt jo?Saisi hyvän kodin ja kultu olisi kaverina.Eli ei tarvitse olla yksin.Ja asumme omakotitalossa.Laita s.postilla vastaus miia110@hotmail.com.


Uffe - 20.08.2009 - 11:41

Ei voi muuta ku todeta, että kyllä on monilla täällä sairasta tekstiä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|