Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Koira ja tuho

harmittaa - 15.03.2009 - 14:42

1 vuotias koiramme on tähän asti ollut kiltisti kotona poissaollessamme, mutta nyt on alkanut repiä kukkia ja rikkonut lasiastian ym.
Olemme ajatelleet laittaa koiran rajattuun tilaan,(pieni huone)poissaolomme ajaksi.Koira on pienikokoinen.
Mietin nyt että onko tämä hyvä ratkaisu?Onko teillä kokemuksia?


VASTAUKSET:


Etsisin - 15.03.2009 - 14:48

sen syyn miksi koira käyttäytyy nyt noin enkä rajaisi vielä toistaiseksi mitään.

Mieti mikä nyt on erilaista ja miksi jokin vaivaa nyt pientä koiraanne?!
Sitä kautta pääset parhaisiin tuloksiin.


ap - 15.03.2009 - 14:54

Mikään ei ole erilaista,kuin ennen.Koira on max.6 tuntia kotona yhteen "putkeen", eli jos olen töissä vaikkapa 8 tuntia,käyn ulkoiluttamassa ruokatunnilla koiran.
Luita ja leluja koiralla on vaikka kuinka paljon.
Tätä on kestänyt noin kuukauden,enkä jaksa joka kerta alkaa siivoamaan kukkamultia tai lasinsiruja lattialta kun tulen kotiin...onneksi koira ei ole loukannut itseään.


juu - 15.03.2009 - 14:56

minä taas rajaisin tilan ettei koira tunne vartioivansa liian suurta aluetta ja tuntevansa oloaan turvattomaksi. paljon tekemistä esim. me jätämme koiralle pahvilootan esim.muropaketti jonne sisään joku herkku ja teipillä kiinni saa repiä aikansa kuluksi,aktiivipallo on hyvä.
kun tulette kotiin tulkaa ihan kuin olisitte käyneet vain vaikka roskapussin viemässä, ette huomioi koiraa heti vaan kävelette ja olette ihan tavallisesti. meille auttoi nämä, toivotaan että auttaa teille myös ja jää tuhot vähemmälle


jääkausi - 15.03.2009 - 15:24

Googleta jääkausi koiralle ja lukaise läpi.

Ei sitä tarvitse kokonaisuudessaan alkaa noudattamaan, mut osia siitä (esim tuo välinpitämättömyys kotoo lähtiessä ja palatessa).

Ja olen sitä mieltä myös, että pienempi alue koiralle.
Tuntee olonsa turvallisemmaksi kun ei ole niin isoa aluetta vartioitavana.

Aktivointilelu ei mielestäni ole hyvä, vaan ennemminkin n.30min ennen lähtöä aloitettu rauhottaminen. Eli ei mitään kontaktia koiraan.
Helpompi koiran jäädä kotiin rauhallisena kuin ylikierroksilla (jolloin help0osti hajottaa ja riehuu)


sini - 15.03.2009 - 15:38

koiralla alkanut murrosikä ja uhmis..? meillä myös reilu vuoden ikäinen alkanut hajottaan paikkoja nyt, pentuna ei sitä tehnyt. alkanut uudelleen pissaan sisälle öisin ellei viedä ulos, ja kun viedään ulos niin leikkii vaan ja ei tee tarpeitaan. samoin ulkona totteleminen, siis luoksetulo, temppuilee..

jos koira tuhoaa paikkoja kun yksin kotona, se protestoi kun jätetty yksin / on turhautunut. eli aktivointia lisää, ja aktiivileluja. tavallinen lenkkeily ei koiraa väsytä, vaan ajattelu / nuuskimistyö. joku kouluttaja on myös neuvonut rajaamaan koiran tilaa kun yksin kotona. koulutuksen muistutusta myös uudelleen, eli kuka on pomo.


neiti90 - 16.03.2009 - 23:17

meillä kanssa sama ongelma.koira(1v, narttu chihu) tekee kaikkea tuhoa.ollaan aina laitettu se pieneen huoneeseen, tässä tilanteessa vessaan mutta syö listat ovista ja lattiasta, oksentelee(jota ei koskaan aikasemmin ole tehny, ruokaa ei ole annettu ennen ku lähetään vaan ruoan saannista on aikaa), pissailee matoille samoin tekee kakat!ite olen raskaana ja TODELLA turhautunu tilanteeseen.mies samoin.mies on aina kotona koiran kanssa ja silloin vaan tekee tuhmuuksia vaikka käytetään ulkona ja leikitään, eli mikään ei ole muuttunut täälläkään miksi koiran pitäisi tollalailla reagoida?ei kai se nyt vielä ymmärrä että on tulossa uusi jäsen?itse annan aina hellyyttä ja leikin ja kaikkea mahdollista, ei vaan enää meinaa jaksaa kun käyttäytyy tolla tavalla.nyt se on ollu jäähyllä mun vanhempien luona ja siellä kanssa pientä tuhoa tehny mutta ei niin paljon ku täällä ollessa.en haluis luopua koirasta kun se on niin ihanan aurinkoinen kun sen näkee ja sen kanssa leikkii ja aina ku minä olen kotona niin se on kiltisti, mutta mies ei jaksa koiran käytöstä enää!


hmm - 18.03.2009 - 09:57

Entäs jos koira saa hepulit kun käyt ulkoiluttaan sitä välillä ja taas lähdet pois.Pärjää kyllä ilman ulkoilutusta välillä.Kannattaa koittaa sekin.


sennis - 18.03.2009 - 13:14

Neiti90. tekeekös teidän koira niitä tuhojaan myös silloin kun on miehen kanssa kaksisataan kotona? Meillä chihu neiti kohta 3v. ja tarvii tosissaan rajat mitä voi tehdä ja mitä ei. Ja, että kuka olikaan se joka määrää. Joskohan se aistii että mies ei oikeen välitä siitä? Tuo oksentelu voi on melko tyypillistä jos on ikävä "laumaansa". Meidän neiti ei oikein reippaasti kävele ulkonakaan jos ei ole koko porukka mukana. Ja kyllä se tietää, että on uusi perheenjäsen tulossa. Meidän koira tiesi synnytyksenkin lähestyvä, tepasteli koko yön sängyn alla ja sitten aamuyöllä menikin lapsivedet.


neiti90 - 22.03.2009 - 18:21

nimenomaan silloin tekee tuhoja.siis kun on vapaana kämpässä, en halua sitä lukita kun ollaan paikalla, mun mielestä koiran kuuluu olla vapaana silloin kun paikalla on ihmisiä.no nyt mies on selkeesti jo sitä mieltä että haluaa eroon koirasta, ei oman kertoman mukaan voi sietää sitä just noiden temppujen takia.ite en halua luopua koirasta, uskon sillä olevan jonku sortin uhma nyt päällä ja että rauhottuu iän myötä.oon ruvennu yrittää että pistän sille ne neitipöksyt jalkaan joka kerta kun tullaan sisälle, mutta että öisin olis ilman niitä.ja petipaikankin siirsin pois mattojen ja sohvien luota.vessaan en uskalla sitä pistää just sen takia ettei syö listoja ja oksenna tai vaikka tukehdu niihin puupalasiin.haluan oikeesti yrittää koiran kanssa ennen ku luovun siitä, sitte tiiän että oon tehny kaiken mitä pystyn!


ansku - 03.04.2009 - 12:52

Muistattehan että koiraa pitää kieltää itse teossa, ei sen jälkeen. Jälkikäteen koira ei ymmärrä miksi sille ollaan vihaisia, oppii vaan pelkäämään. Koira on laumaeläin ja yksinolo on stressitilanne. Siksi koira pitää kouluttaa olemaan yksin (tästä on lukuisia ohjeita eri kirjoissa mm. Tuire Kaimion Pennun kasvatus). Ylipäätään koiran ottaessaan tulisi ongelmiin varautua ja hyväksyä se omana yksilönään. Edellinen koirani jatkoi tuhoamistouhujaan kolmevuotiaaksi, nykyinen koira on tuhonnut tavaraa vain satunnaisesti. On siis yksilöllistä ja on ihan omistajan vastuulla, mitä jättää koiransa ulottuville.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|