Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Pentuasiaa

nita - 17.01.2009 - 21:57

Koiranostossa huomioitavia asioita. Kasvattajalla ei ole Suomessa rekisteröityä kennelnimeä. (0 pentuetta, 0 pentua). Ei ole hakenut nimeä, vissiin saamattomuuttaan. Uskaltaisitko ostaa pentua? Entäs varausmaksu, pitäisikö siitä pyytää laatimaan jonkinlainen paperi? Vai uskaltaisitko luottaa tuntemattoman ihmisen sanaan?


VASTAUKSET:


BadMama - 17.01.2009 - 22:56

Kyllä vähän epäilyttäisi. Jos päätyisin kuitenkin hankinnan kannalle, vaatisin selkeät kirjalliset sopimukset kaupan kaikista vaiheista.

Suosittelen kuitenkin ottamaan selvää myös rekisteröityneiden kasvattajien pentueista !


Ei etumaksua - 18.01.2009 - 11:39

maksat vasta sitten kun menet hakemaan pennun.
Eihän rekistöimätön "kennel" ole edes virallisesti kennel?

En tiedä koira-asioista, mutta kissaa ostaessani en maksanut mitään varausmaksua, sovin vain että silloin tullaan ja hain kissan käteisen kanssa. Sain samalla kissan rekisteröintipaperit, josta näkyi sen tiedot ja että rokotusasiat olivat kunnossa. Sitten omistaja kirjoitti kuitin maksusta ja paperin omistajanvaihdoksesta. Oli tosi kiva nähdä myös kissan emo ja siarukset.

Muutenkin on hyvä nähdä millaisessa paikassa eläin on kasvanut, ettei kyseessä vain ole mikään pentutehtailija. Vähän epäilyttäisi jos myyjä haluisi luovuttaa eläimen jossain muualla kuin kasvatuspaikassa.

Kissankasvattaja oli ensikertalainen ja kertoi että kasvatusnimen rekisteröinti, astutuskulut ja pentujen eläinlääkärikulut olivat maksaneet yhteensä yli 1000e, ja pentuja syntyi 3, joista hän piti yhden itsellä. Eli ei hän ainakaan voitolle jäänyt myytyään kaksi pentua.

Lisäksi rekisteröimätön pentu ei voi maksaa paljoa, itse en ainakaan maksaisi! Ainahan joku voi yrittää tehdä bisnestä eläimillä, mutta Suomessa kasvattajat tekevät työtään yleensä muun kuin rahan takia!


nita - 18.01.2009 - 17:42

Ollaan käyty katsomassa pentuja, ihan asiallisissa oloissa kasvavat. Tarkoituksena rekisteröidä kyllä pennut, mut ilmeisesti maksaa kasvattajalle enemmän. Omiksi tarpeikseen pentuja on teettänyt, nytkin tarkotuksena jättää yksi pentu perheeseen, vissiin ei sit asiaa ole nähnyt niin tärkeenä?

Itse pyysin paperin oston eri vaiheista, jotta olisi jonkunlaista dokumenttia aiheesta, muuta, kun sanalliset sopimukset. Tuntuu vaan oudolta heittää 300 euroa varausmaksua, ilman, et saa siitä mitään kuittia, kun kaikenlaisia huijareitakin on ollut liikenteessä, laittaa pikkasen varovaiseksi.


Chala - 22.01.2009 - 17:00

Mun korvaan (tai silmään) kuulostaa tosi oudolta 300e varausmaksua rekisteröimättömästä pennusta. Käsittääkseni myöskään pentuja ei noin vain voi rekisteröidä erikseen miten sattuu, vaan kasvattajan pitää rekisteröidä koko pentue kerralla.

Saanko kysyä minkä rotuisesta koirasta on kyse ja onko kasvattaja teille entuudestaan tuttu vai tuntematon ihminen ja onko hänellä kasvatushistoriaa. Mikäli kaikki hoidetaan tuollai 'epävirallisesti', on vaikea mennä takuuseen sukusiitoksista ja miten monta pentuetta emällä/samoilla vanhemmilla on teetetty ym.

Meilläkin toinen koira on ihan paperiton sekarotuinen joka on kyllä niin sanotusti toivottu lapsi eli isäkin tiedossa ja pentue oli suunniteltu, hänestä maksoimme 100e ja kasvattaja on perhetuttu. Rotukoirasta sitten maksoimmekin reilusti enemmän ja ihan virallisella kennelnimellä kasvattaja toimii jo usean vuoden kokemuksella ja kaikki hoidettiin virallisesti. Edes tästä pennusta emme joutuneet varausmaksua maksamaan vaikka hänellä on normaalisti tapana 100e ottaa jotta on varmaa että ostajat ovat tosissaan.

Tuo vaan kuulostaa tosi epäilyttävältä systeemiltä kun tietää näin vähän tilanteesta


auringonkukka - 23.01.2009 - 11:17

Itse en ottaisi rekisteröimättömältä kasvattajalta.Voi olla myös niin ettei saa pentujaan rekisteriin eli on heivattu kennelliitostap ois jos on käyttänyt jalostuksessa esim. lonkkavikaisia koiria tms.
Varausmaksu on sangen yleistä koirapiireissä,mutta maksetusta saa aina kuitin.En kyllä itse maksaisi senttiäkään ennenkuin paperit on mukana.Normaalistihan et saa vielä niitä pennun mukana mutta kasvattaja käyttää kennelliiton hyväksymää pennunostajan paperia joka on virallinen.
Pientä epäilystä kyllä olisi.On paljon kasvattajia jotka eivät tehtaile pentujen kanssa ja kaikki menee silti virallista ja selkeää tietä.
Mitäs jos kääntyisit oikeasti kennelliiton hyväksymien kasvattajien pentuihin ja maksaisit rotukoirasta.Koirahan on sekarotuinen niin kauan kun sillä on viralliset paprit.Pentu on vielä eläinlääkärintarkastama ja mikrosirutettu,madotettu,usein jo rokotettukin ja luovutuspapereissa on selkeästi merkitty myös se että mikäli koirassa on jokin selkeä virhe esim.uroksella kivespuolisuus hinnasta saa hyvitystä.


nita - 28.01.2009 - 18:55

..sen pitunen se. Papruja ym. liikaa kyselleenä, kasvattaja teki oharin ja antoi pennun toiselle. Ilmotusluontoisena asiana. Toisaalta hyvä näin. Tää kasvattaja oli netistä apulan sivuilta pongattu.

Olen nyt varannut pennun kunnon kennelistä, ja siihen menee aikaa ennenkuin saadaan pentu kotiin, mut olen valmis odottamaan. Heil on yli 30 vuoden kokemus koiran kasvatuksesta. Ja saan sit kaik viralliset paprut, ja jutut varmasti..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|