Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Lapsi kissatalouteen

Tipsula81 - 16.09.2009 - 20:06

Heips, mistä olette saaneet tai oletteko hankkineet pinnasänkyyn sitä "kissasuojaa" en tiedä mikä se viralliselta nimeltä on.. tai oletteko joutunut muuta huomioimaan kun taloudessa on kissa, kun olen kuullut että se vaatii erityistä huolellisuutta kun kissa tuooaa mennä nukkumaan kaikkeen missä on lämmin. Entä oletteko ihan luopunut kissasta?


VASTAUKSET:


Chala - 16.09.2009 - 22:07

Meillä oli kolme kissaa kun lapsi syntyi. Vaunut asui eteisessä jo pitkään ennen lapsen syntymää ja kissat ja koirat sai tottua niihin. Katit yritti mennä vaunuihin nukkumaan mutta sai lentävät lähdöt niin nopeasti oppi että tavarakorissa saa olla, ei itse vaunukopassa.

Pinnasänky meillä ei ollut käytössä ennenkuin vasta viime aikoina eikä kissat enää pääse makuuhuoneeseen. Eivät kyllä ole pinnikseen yrittäneet kun on ovi ollut auki, käyneet muuten vaan pyörimässä. Suoja löytyy mutta ei tosiaan ole nyt käyttöä. Sängystä kissat potkittiin vaan tylysti pois kun yrittivät tulla liian lähelle lasta nukkumaan. Senkin tajusivat nopeasti että siirtyivät muualle tai ihan jalkopäähän.

Lastentarvikeliikkeistä saa niitä kaltereita ostettua, kannattaa hankkia jos tuntuu tarpeelliselta.

Meille eläimet ei ole kertakäyttötavaraa jotka heitetään pois kun uusi (tai lapsi) tulee tilalle. Ihan hyvin ollaan pärjätty ja kissat ja vauva ovat hyviä kavereita. Tyttö riemastuu aina kun näkee katit, ja tietty koiratkin.

Jos te kissan annatte pois lapsen takia niin pitäkää edes huoli että saa kunnon kodin jossa häntä arvostetaan ja jossa saa sitten olla pysyvästi. Musta on outoa varautua jo etukäteen siihen että KUN KUITENKIN tulee ongelmia. Ei se niin mene. Tarkkaavaisuutta vaaditaan teiltä, ei lasta ja eläintä saa jättää keskenään ja tottakai pitää vahtia ettei kissa mene lapsen päälle nukkumaan tai mitään, mutta ei kissat ole tyhmiä, ne oppii todella nopeasti missä rajat kulkee.

Sori jos kuulosti tylyltä, mutta näitä vaan kuulee niin paljon että elukat saa lähteä lapsen tieltä, ihan vaan siksi JOS tulisi allergiaa tai JOS tulisi ongelmia. Ei ne eläimet silloin alun perinkään kovin tärkeitä ole ollut ja ihmetyttää miksi niitä on alunperin otettu. Eri asia jos niitä ongelmia tai allergioita oikeasti tulee..


Minnanen - 17.09.2009 - 15:01

Kotieläimet saattaa jopa ehkäistä allergioita.

Meillä on kyllä kisut nukkunut pinnasängyssäkin, lapsi toisessa päässä ja kissa toisessa päässä. Kaikki on edelleen hengissä Nykyään molemmat lapset oikeen toivoo, että kisu tulis niitä lämmittään ja nukuttaan.

Tää ihme legenda, kissa tukehduttaa nukkuvan lapsen, on musta kukkua. Meillä on lapset niin herkästi nukkuvia, että pelkkä peiton korjaus on herättänyt ne puhumattakaan että kisu nukkuis päällä. Vauvoissahan on se äänihälytin, joka toimii kyllä.

Vanhempi kissa ei tullut mun syliin 3 kuukauteen synnytyksen jälkeen. Eikä todella mennyt vauvan luo tai edes vauvan tavaroitten luo.

Alusta alkaen kun tekee rajat ja säännöt ja pitää niistä kiinni, niin onnistuu loistavasti.


Rosmis - 17.09.2009 - 15:01

Meillä on neljä kissaa eikä kukaan ole kenenkään lapsen sänkyyn koettanut koskaan mennä nukkumaan. Ensimmäisen lapsen synnyttyä kävivät varovasti haistamassa, ei muuta. Ulkona vaunuissa vauvan nukkuessa voivat hypätä jalkojen päälle jos vauva on herännyt ja itkee. Kesällä kerran leikkasin nurmikkoa ja ihmettelin miksi yksi kissoista huutaa ja pomppii ikkunoihin levottomana. Syyksi selvisi että itkuhälyttimestä oli loppunut patterit ja vauva oli sisällä herännyt. Että ei ongelmia tule mitenkään välttämättä.


Tipsula81 - 17.09.2009 - 15:13

Ihanaa että on mennyt hyvin, ku nei oikein kellään tutulla ole kissoja, koiria vaan ,tai ei lemmikkejä ei ole keltä kysyä. On kuitenkin tuo kissa tullut (aina ollut) meille niin rakkaaksi että en voisi ajatella siitä luopuvani. Onneksi on koiramainen kissa, ja kyllä tietää mitä ei saa tehdä ja rajoja on pidetty vaikka sisäkissa onkin, eli normaalia leveämmät rajat olen pitänyt katilla noin muuten.
En missään tilanteessa luopuisi eläimestäni ,varsinkin kun olen sen löytökissana pelastanut, paitsi jos tulee vaikea allergia tai kissa tulisi aggressiiviseksi, siis tois ongelmia, lähinnä tuota yötä mietin, ksoka meidän kissa avaa kaikki ovet kahvasta,hyppimällä siihen, niin ovet ei sitä pitele, eli se pinnasuoja pitänee hommata että pystyy nukkumaan eikä paniikissa heräile.. olen nimittäin sellainen että heräilen nykyäänkin kaikkiin pieniin ääniin ja kissa tuppaa menemään kaikkii uusiin pikkukoloihin.
Chalan teksti kuulosti kyllä hiukan tylyltä, kun en ole missään vaiheessa luopumassa kissastamme. Tosin toisaalta joku syyttää kohta minua siitä että miten kehtaan pitää kissaa ja lasta samalla viivalla o.O, vaikka ei sekään paikkaansa pidä. No sain onneksi teiltä paljon apua, kiitos.


Rapsu. - 18.09.2009 - 14:21

Hyvähän se on kuitenkin ottaa aina huomioon se,ettei kaikki välttämättä suju "ohjekirjan" mukaan. Muistakaa huomioida kissaa kun uusi tulokas saapuu.. Kissatkin kun osaavat olla mustasukkaisia ja tehdä siitä johtuen vaikka mitä. Ja kuten yllä jo toitotettu niin valvovaa silmää tarvii. Jos allergioita tai muuta ei tule,niin lapsesta ja kissasta voi tulla erottamattomatkin kamut. Ainki mun tytyl ka ekal kissal on oma erityislaatunen suhteensa. Missä lapsi,siellä myös kissa. Paitsi öisin.


moi - 22.09.2009 - 11:12

meillä alettiin pitämään kissat pois makuuhuoneesta ja ovi kiinni kun vauva syntyi. Alkuun raapivat oven takana mutta ovat siihen tottuneet.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|