Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

ulkokissat, voi surku

Minnanen - 03.09.2009 - 08:20

Eilen musta kissa, panta kaulassaan juoksi uhkarohkeasti autojen välissä ja tänä aamuna samassa kohdassa olikin sitten punainen kissa kuolleena. Kyllä tuntuu pahalta. Päiväkodilla on pyörinyt punainen laiha kissa, joka selvästi kuitenkin tottunut ihmisiin jo muutaman viikon. Nuori kissa ja heti tulee mieleen, että oliskos jonkun kesäkissa

Miten voi olla niin eri asia huolehtia kissasta kuin koirasta? Meillä kissa ulkoilee yksin, heti kun ihmiset päästää koiransa juoksenteleen teille ja muitten pihoille.

Ärsyttää.


VASTAUKSET:


Niinpä niin - 03.09.2009 - 17:58

ja sitten vielä on otsaa puhua jotain eläinrakkaudesta


meillä - 03.09.2009 - 22:24

päin oli joku nähnyt talonsa ikkunasta, kun auto oli pysähtynyt tielle, ja jättänyt kissanpennun siihen tielle.. JULMAA!!!!


Ei ulkokissoille. - 03.09.2009 - 22:47

Just. Ja jotkut vetoaa,et kissan kuuluu saada kulkea ulkona vapaana. Kumma homma ettei vapaana näy kulkevan kuin maatiaiskissoja. Missä kaikki rotukissat?? Ei näytä maatiaiskissoilla olevan arvoa tippaakaan.. Ulos vaan.. Ja jos ei takas tule,niin ei muuta kuin uus kissa kiertoon. Sydäntä kylmää jokaisen ulkona seikkailevan kissaparan puolesta.


Niin - 04.09.2009 - 16:53

Mitä näihin enää lisää...surullista. Mullakin vanhemmilla oli aikoinaan kotona kissa, joka kulki vapaana. Eli kyllä 14 vuotta ja kuoli kotisohvalle eräänä yönä...mutta olisi senkin henki voinut lähteä auton alle jäädessä tms. Tuurilla kai seilasi. Onneksi sentään sai elää pitkän elämän eikä tarvinnut kuolla yksin pakkasessa, nälkiintyneenä...kaikilla ei vain ole asiat niin hyvin
Pidetään me huolta omista lemmikeistämme, oli ne sitten akvaariokaloja, kissoja tai koiria tai vaikka virtahepoja!


Hyvä pointti - 04.09.2009 - 17:45

muuten toi "kumma homma, ettei vapaana näy kulkevan , kuin maatiaskissoja"!!!!!!!! "Missä kaikki rotukissat"?

Katsoin kerran järkyttyneenä, kun vastaantuleva autoilija veteli atonsa kans edestakaisin keskellä kaupunkia (Turku ja Linnankatu) tappaakseen ajokaistalla KIEMURTELEVAN, ja elämästään taistelevan, jo kertaalleen yliajetun kissan!!!!!

SIIS JOKU OLI JO AJANUT YLI JA JÄTTÄNYT SIIHEN KITUMAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nyt olisikin TODELLA MUKAVAA JA ANTOISAA tavata vaikka tällä palstalla joku teistä, niin herttaisista ulkokissan omistavista ja tällä hetkellä kissoja NIIN KOVIN RAKASTAVISTA ja piilossa lymyävistä!! Missä olette?
Ja laki velvoittaa - 04.09.2009 - 17:58

pitämään kissat poissa KIELLETYILTÄ ALUEILTA, kuten naapurien pihat, leikkipaikat, uimaranat jne...eli omistajien pitäisi vahtia, etteivät kissat pääse!!!!! Meillä ei ainakaan kukaan vahdi yhtään missään!!!Leikkipaikat on paskassa ja kusessa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Esim. Tanja Karpela/Saarela/Erjola/Vienonen/tai mikä nyt sit onkaan....oli silloin jo kansanedustajana, kun tämä laki hyväksyttiin, niin, ettei kissojen ulkonaliikkumista VIRALLISESTI JA LAIN PUITTEISSA KIELLETTY!!!!!

Hyvinhän sitä näyttää kansanedustajan 'kiireiltä' ehtivän aina uusia ja uusia partnereita tavata, mutta mites olis noiden TEHOKKAIDEN työkuvioiden kanssa?????


tiny - 06.09.2009 - 11:33

ja kun minä kommentoin kärkkäästi näistä ulkokissoista niin mun käsketään vaihtaa lääkitystä?!

ja nyt näitä jeesustelijoita sitten löytyy(kin) jotka on sitä mieltä että EI ulkokissoille?!

no, joo, kuten olen niin monta kertaa aiemmin jo sanonut, kissat sisätiloihin ja ulkoilutukset hihnassa ettei kissat joudu vaaraan saati sotke muitten parvekkeita, rattaita, pyykkejä ja lastenleikkipaikkoja kuten täällä meillä käy päivittäin.

ja mikä mua tällä hetkellä eniten ottaa päähän on se että naapurin kissa sai pentuja tuossa vähän aika sitten ja yllätys yllätys, yksi niistä pennuista nyt iloisesti ulkoilee emonsa kanssa näillä pihoilla, lisää vaan ulkokissoja kun muutenkin saan lapioida päivittäin kissan p#skoja tosta leikkipaikalta lapiokaupalla.

muut pennut sitten ilmeisesti pääsi ulkoilemaan joittenkin toisten riesaksi ja tämä yksi vain jäi pihapiiriin. no, johan niitä muutenkin on täällä yli kymmenen niin kaipa siinä nyt yksi vielä lisää menee, täytyyhän niitten päästä ulos, eihän ne muuten onnellisia ole....


Niitä kuolee - 07.09.2009 - 21:58

niin kovaa tahtia autojen alle ja pervojen tappamina, että täytyy jo suorastaan tehtailla lisää, että saa aina uuden ja toodella rakkaan lemmikin....taas vähäksi aikaa...


lily - 07.10.2009 - 17:06

No minä voin ainakin puoltaa myös ulkokissojen elämää.
Meillä on ollut kissoja vuosikaudet ja todellakin jokainen on ollut ulkokissa. Kissa on ulkoeläin luontaisesti. Kissat rakastavat metsästystä, seikkaluja ja vapautta. Minua enemmänkin ahdistaa maatiaskissat joita pidetään sisäkissoina, koska sisätilat eivät ole kissoille luontainen paikka.
Täysin eri asia on tietenkin suuret kaupungit tai muutoin taajamat. Kaupunkieläimiksi ei sovellu kuin juurikin rotukissat, joita useinmiten pidetään sisäkissoina jalostuksen vuoksi. Rotukissat eivät ole luontaisesti ulkoeläimiä. Maatiaiskissat taasen ovat terveempiä ja niiden ruumiinrakenne, sekä turkki soveltuu ulkoelämään.
Maatiaiskissan paikka on maalla, jossa on lähellä metsää, peltoa ja jänniä paikkoja joita tutkia.
Oikeastaan näen maatiaiskissan itsenäisenä eläimenä, jonka voit ostaa, mutta et koskaan omistaa. Kissa tekee kodistasi omansa, jos sen kokee arvolleen soveltuvaksi ja mieleisekseen. Sellaiseksi jossa saa hyvää ruokaa ja tarpeeksi rapsutuksia.
Höpinät siitä, että jokaisen kissan pitäisi olla laatikkoon pissaavia narutjatkeina elämäänsä eläviä sisäkissoja, ovat surullisia ja viestivät ihmisistä, jotka eivät ole kunnon maalaiselämää koskaan eläneet, tai sitten ovat siitä jo ajat sitten vieraantuneet.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|