Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Kun koira puree?

Maikki - 10.07.2009 - 13:42

Kyselempä täältä mielipiteitä siitä missä teidän mielestä menee se raja että koira lähtee?

Mitä teette jos koira puree jotakin perheenjäsentä? Entä jos ulkopuolista ihmistä?

(Minulla ei ole tällaista tilannetta, tästä on vain ollut keskustelua,siksi kyselen
)
Joskus koulussa ensiapuopettajamme sanoi että heti jos koira puree kerran, niin se tulee lopettaa.


VASTAUKSET:


Minuli - 10.07.2009 - 13:54

Mä oon vähä sitä mieltä et koira ei pure ilman syytä, hyvin koulutettu ja hyvin pidetty koira ei käy kenenkään päälle. Eriasia jos koiralla on kasvaimia päässä tai muu sairaus, mikä saattaa aiheuttaa tän.

Tiiän esim tälläsen tapauksen. Koira jota ei ollu koskaan koulutettu, muistaakseni pinseri tais olla. Pinseri oli siis tässä perheessä johtaja. Omistaja yritti saada pinseriä pois sängyltään, pinseri ei suostunu tuleen pois ja lopulta kävi omistajaan kiinni. Koira lopetettiin. Tällänen on musta todella typerää.


- 10.07.2009 - 15:06


Silmittömästi ja sairaalloisesti pureva koira jonka taustalla ei olisi mitään huonoa kohtelua tmv. saattaisi joutua lopetettavaksi jos mitkään tutkimukset eivät vikaa löytäisi (esim. aivovamma tmv.).

Muuten koiran purema johtuu aina jostain ja syy on kyllä ihmisten, joko huonon kohtelun kautta tai kiusaamisen tai muuten väärin ymmärryksen.

Ei lähtisi koirani jos kertaalleen jotain purisi, ei tosiaankaan


Who am I? - 10.07.2009 - 16:41

Minä olin 15.v kun meidän koira päätti kesken ristikon ratkaisemisen laittaa arvojärjestyksen uuteen uskoon. Minun pelastus oli se että koira oli kiinni. Käteen sain pitkän rivin tikkejä, mutta onneksi sain käteni suojaksi kun koira hyökkäsi naamalle.
Tämä ei ollut kyllä mikään seurakoira vaan isännän metästyskoira. Koulutuksen oli kyllä saanut, ja hyvänkin sellaisen.
Ja kuten edellä sanottiin: "Eriasia jos koiralla on kasvaimia päässä tai muu sairaus," Edellis talvena oli ollut todella kovat pakkaset ja koira oli ulkona (niinkuin aina) Se sairasteli paljon, kai sillä oli mennyt pakkanen päähän. Eläinlääkäri sanoi jo silloin että pitäis lopettaa, mutta tämähän oli isännän paras metästyskoira, niin eihän sitä voinu lopettaa..
Oon jälkeenpäin miettiny tilannetta ja ajatellut että kyllähän se koira on varmaan jonkun ärsykkeen saanut, koska olin siinnä istuskellut jo kauan, en vain oo koskaan keksinyt mikä se olisi voinut olla.
NIIN JOO JA TODELLAKIN LÄHTI KOIRA SAMANTIEN!

Mutta oon Minulin kanssa samaa mieltä, ei terve koira päälle käy, jos on kasvatettu hyvin.
---
Mun mies oli kertausharjotuksissa ja tutustui siellä näihin vartijakoiriin(millä nimellä näitä poliisikoiria nyt sanotaankaan) Siellä näytettiin kaikkee mielenkiintoista niiden toiminnasta ja koulutuksesta. Ohjaaja sanoi että heillä on ollut 2 koiraa jotka on käynyt omistajiensa päälle. Toinen oli: kun perheen alakouluikäinen lapsi tuli kotiin ja paukautti oven kiinni, koira yritti käydä lapsen päälle mutta tähän isä kerkes väliin.
Toinen oli kun perheen äiti oli lenkillä koiran kanssa, niin kesken lenkkiä koira oli vain kääntynyt eteen ja käynyt päälle, 1/2 tunnin päästä oli vasta saatu apu paikalle ja siinnä ajassa koira oli purrut naiselta kyynävarresta käden irtipoikki.

Luulis että nämä koirat on ainakin ammattitaitoisen koulutuksen saanut, mutta kai se on eriasia verrata näitä kotikoiriin..??.. En tiedä.
---
Ja oma vastaus tähän on: Yksi kerta riittäisi minulle, kun perheessä on lapsia, en riskeeraisi mitään. Muussa tapauksessa jos arvojärjestystä haluaa koetella niin siinnäpähän yrittää


Anna-82 - 10.07.2009 - 19:51

Ensimmäisestä puraisusta koira ei lähtisi monttuun.

Monissa purematapauksissa koira on paineistettu todella pahasti ja koira on silloin paniikissa purrut, juuri viime kesänä näin kuinka koira paineistui sirun tarkastuksessa pahasti ja omistaja ei tajunnut vetäytyä pois vaan väkisin piteli koiraa ja tuomari etsi sirua, siinähän sitten koira paineistui ja paniikissa yritti purra tuomaria, minun mielstäni tämä tapaus oli täysin ohjaajan onnettoman koiranluku taidon puutetta. Toinen tapaus joka tuli mieleeni, ystäväni koira oli nukkunut nurkassa kun tuttavan lapsi oli juossut ja hypännyt koiran päälle, koira puri, onneksi ei pahasti, tässäkään tapauksessa mielestäni koirassa ei ollut vika, vaan aikuisissa joiden olisi pitänyt pitää lapsiaan silmällä ja katsoa että eivät mene koiran luo joka oli viereissä huoneessa kaikessa rauhassa nukkumassa. Ainahan vahinkoja voi sattua mutta minun mielestäni ei pidä ajatella että koirassa on aina vika vaan katsoa tilannetta myös koiran kantilta. Niin ja kuten jo aikaisemmin kirjoitettiin jos koiralla on kipuja puremakynnys laskee, näin on todennut myös ell.


mimmi1 - 10.07.2009 - 22:00

Hei taas piitkästä aikaa

Meillä menee niin että jos tuo koira purisi lasta, niin ei piikille vietäisi, mutta lähtisi uuteen kotiin jossa ei lapsia ole.

Luottamus ei palautuisi enään koiraan, ja en usko että vaikka ei koiran syy olisi ollut että pystyisin enään kohtelemaan koiraa samoin.

Jos purisi aikuista niin todennäköisesti siihen olisi joku hyvä syy(kuten lapsenkin kohdalla varmaan, mutta se on eriasia). Mutta todennäköisesti ei sili koirasta luovuttaisi. tosin luottamiseen menisi taas aikaa.


tiny - 11.07.2009 - 13:51

no, minä olen ottanut lukuisia puremia omilta koirilta, aina se on ollut omaa syytä.

meidän tyttö on myöskin pari kertaa saanut hampaat käsivarteensa ihan kunnolla ja molemmilla kerroilla se oli tytön oma syy ja tuossa noita koiria vielä näkyy pyörivän.

riippuu ihan miten/miksi koira puree, terve koira ei ilman järkevää syytä pure.

jos ei syytä olisi tiedossa ensin tutkisin ja sitten vasta hutkisin.

mutta meilläkin on siis ihan verta otettu ja ei ole koirat piikille menneet kun ihan omaa tyhmyyttä on ne hampaat käteen uponnut.

tosin puhun nyt niistäkin koirista jotka jo kuopattu, nykyiset ei vielä ole minua purreet, tyttö sai oman osansa siis tältä meidän nykyiseltä ihan omaa syytään sekin.


hei - 11.07.2009 - 21:17

se on tosiaan lähtö koiralle, ja näin on tehty!

varsinkin kun lapsiperhe ollaan, niin ei vaan ole muuta vaihtoehtoo, koska jos puree kerran, puree toisenkin, ja meillä ei lemmikki mene lapsien edelle asteikossa, vaikka toki rakas olikin.


Meillä - 12.07.2009 - 17:02

on pieni koira ja saa näykätä lapsia, jos he sitä kiusaavat. Näin on pari kertaa käynyt, että kiusaa ja me kielletään, mutta kiusaaminen vaan jatkuu. koiran ilmeestä jo näkee, että kohta näykkää... kyseessä todellakin pieni "varoitusnäykkäys". Pari kertaa riitti, saa koira olla rauhassa.

Koira on arka ja aggressivisesti se voisi purra vierasta ihmistä, jos ei pääse pakoon. Jännityksellä olen seurannut, kun koira on kytkettynä eläinkaupan eteen ja vieraat ihmiset menevät rohkeasti sormiaan sille tyrkyttämään Ei ole vielä purrut, mutta ei olisi koiran vika (tai minun), jos niin kävisi...


niinnojoo - 13.07.2009 - 23:26

Hei
Tuosta laumajärjestyksestä vielä!
Lapsi ei voi koiran laumajärjestyksen mielestä olla IKINÄ EI MISSÄÄN TILANTEESSA koiran yläpuolella. Siinä vaiheessa kun lapsesta n.12-16v alkaa erittyä sukupuolihormoonia niin siinä vaiheessa koira yleensä testaa. Nartuilla myös valeraskaus saattaa aiheuttaa ärhäkkyyttä. Mun mielestä on erittäin tärkeä opettaa lapsille kuinka eläinten kanssa ollaan, oli se sitten koira tai kissa ymsyms. Ja olen myös sitä mieltä, että koiran pitoon, varsinkin tiettyjen rotujen, pitämiseen pitäisi olla joku "Ajokortti".
Ja tottakai jos koiralla on liikaa energia niin se esiintyy ongelmakäyttäytymisenä, ja siihen sitten vaikuttaa jo koiran perimä.
Ja joo, mua ei ole yksikään koira vielä purrut, vaikka noita ongelmakoiria on kotiin tuotukkin, ja jos purisi, se oli todennäköisesti omasta käyttäytymisestäni riippuvaa.


tyhmä - 24.07.2009 - 11:05

saako kysyä mitä nuo tilanteet ovat olleet missä koira on purrut jotka luokitelette omaksi syyksi? itse olen uusi koiranomistaja ja uteliaisuttani kysyn että osaan mahd. välttää nuo tilanteet.


tiny - 24.07.2009 - 11:19

omaa syytä meillä on ollut ne kerrat kun menen kahden koiran väliin jos tappelevat=taatusti jompi kumpi kiinni kädessä.

olen käsitellyt kipeää koiraa/kohtaa "väärin", koira on ollut rauhoitettuna ja vasta heräilemässä ja olen "yllättänyt" koiran lähestymällä niin ettei toinen ole huomannut.

tyttö 3v, otti viimeksi hammasta kun ei katsonut mihin ja miten pomppasi, suoraan koiran päälle kun se pötkötti kaikessa rauhassa.

ym. ym.


Zoo - 02.08.2009 - 12:14

Hei,
meillä koira puri 12 -vuotiasta käteen aivan yhtäkkiä kun istuskelimme rauhassa. Koira on koulutettu ja hyvin rauhallinen...mutta kyllä koira sai lähteä. Miten tuollaista edes kukaan arvuuttelee? Lapset ensin, eläimet sitten.


näykkiä...¨ - 22.08.2009 - 21:02

koirallani on tällä hetkellä jouksut ja on silloin yleensä hyvin masentunut. yhtenä päivänä sanoin sille tietystä syystä että ''pois'' ja osoitin kädellä. silloin koirani hyppäsi kaksi kertaa ilmaan ja yritti näykkästä minua jonka jälkeen meni puolostus asentoon ja irvisti. vielä sen jälkeen koirani yritti purra minua. koirani on muutenkin hyvin arkaluonteinen, mutta muuten todella kiltti 3-vuotias villakoira. onko kenelläkään vinkkiä mistä tämä välikohtaus johtui ja mmitä tehdä jatkossa?
kiitos jo etukäteen!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|