Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

maitoallergiselle siedätyshoitoa?

elsa - 07.10.2009 - 15:01

Olen käsittänyt, että maidon proteiineille allergiselle ei ole mitään hyötyä antaa vähän maitoa sillon tällöin, ikään kuin siedätyshoitona, vaan sitten kun elimistö hiukan vanhemmalla lapsella on kehittynyt tarpeeksi, se useimmiten alkaa sietämään maitoa. Yleensä noin 3-4v allergiaoireet alkavat helpottua.

Tiedät ovat ristiriitaisia siedätyshoidosta. Meidän lapselle ei ainakaan voi antaa YHTÄÄN maitotuotteita!

Millaisia kokemuksia muilla on, ennenkaikkea maitoallergisten vanhemmilla?


VASTAUKSET:


NiiskuNeiti - 07.10.2009 - 15:16

Meilläkin on nolla-linja. Pitäisi varmaan kokeilla pitkästä aikaa, että kestäisikö jo maitoa. Taitaa olla viisainta kokeilla iholle, koska reaktiot on ainakin aikaisemmin ollut niin kovia.
Ainakaan lääkäristä ei olla saatu ohjetta, että pitäisi antaa siedätyshoitoa. Eikä se olisi tuntunut järkevältäkään, kun oireet tuli heti ja vahvoina.


kop - 07.10.2009 - 21:42

Meillekin lääkäri sanoi että voi kokeilla puolen vuoden välein että kestääkö maitoa. Miten te muut kokeilette? Annatteko maitoa vai jotain maitotuotetta esim. jukurttia ja kuinka paljon?


monstera - 08.10.2009 - 13:47

Kai se riippuu allergian vakavuudesta. Meidän tyttö ei siedä maitopohjaista korviketta mutta mun maidon kautta ei reagoi maidolle (ja toivon että siedättyy sitä kautta). Lääkäri ehdotti seuraavan altistuksen tekemistä kotioloissa. Tytöllä viikon päästä ikää vuoden verran.


Iitukka - 08.10.2009 - 15:17

Meillä oli pitkään kans nolla-linja, sillä tyttö oli niin herkkä. Mut kun huomasin, että allergia alkoi lievittymään, en ollut enää niin tarkka. Nyt sietää noin desin verran siloin tällöin ilman oireita.

Sen minkä sietää ilman oireita voi antaa, ja on hyväkin antaa. Niin siedättyy. Mut jos oireita, varsinkin voimakkaita tulee, on hyvä pitää nolla-linjaa. Allergioita on niin monenlaisia. Et ei ole mitään yleispätevää ohjetta.


NiiskuNeiti - 09.10.2009 - 16:00

Tänään kokeiltiin luomumaitoa ja nolla-linja jatkukoon. Iholle kokeilin ensin ja heti kun ei reagoinnut, uskalsin antaa tee lusikallisen maitoa. Siitähän se itku sitten tuli, alkoi keho kutiamaan ja vähän ajan päästä tuli kaikki ylös. Että se siitä kokeilusta.
Onneksi on kuitenkin olemassa kaura- ja riisituotteet


moiks - 10.10.2009 - 23:06

Meillä ollaan siedätyshoitoa pidetty yllä. 1-vuotiaana todettiin allergia ja tyttö nyt 3-vuotias. Välillä kausia,jolloin ei tule maidosta mitään oireita,vaikka juottaisi puolikin litraa,välillä tulee jo alle desilitrastakin. Tuntuu mielestäni aika erikoiselta... Olisikohan joku muu aine siis takana vielä lisäksi,joka ärhäköittää siis tuota maitoproteiinin vaikutusta...

Meillä maitoallergia ilmenee vain iho-oireina,joten "ei niin vakavana" kuitenkaan ja pelkään sitä,että jos otamme nollalinjan,niin sen jälkeen reagoisi paljon voimakkaammin. Voi luuloni tosin mennä täysin metsään, mutta näin mennään meillä nyt

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|