Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

1-1,5v:n herkuttelu

Jopu - 06.10.2009 - 14:15

Meillä poika 1v3kk ja nyt on tullut eteen tilanne että pitäs "päättää" miten toimitaan herkkujen kanssa joita viikoittain kyläilyiden merkeissä on tarjolla.Mummolat antais mehua ja pullaa,keksiä tms. pojalle ja ihmettelevät kun en oo halunnu antaa vielä.
Mieskin haluis jo antaa herkkuja,mutta jotenkin mä vaan en vielä haluis.
On saanut maistaa jäätelöä kun täytti 1v ja kakkuakin mutta ei niistä silloin tykänny.Nyt kyllä varmasti rupeis herkkuja syömään jos niitä saisi.
Eli miten muilla on toimittu ja jos herkkuja syödään niin kuinka usein ja mitä???
Ja jos on tilanne että on muita lapsia jotka syövät herkkuja ja ite ette halua antaa niin miten ootte toiminut??


VASTAUKSET:


BlueMoon - 06.10.2009 - 14:24

Meillä on 2-vuotias poika ja käytäntö on se, että herkkuja saa vain poikkeustilanteissa: synttärit ja muut juhlat. Saa maistaa esim. kakkua ja muuta ei sitten tee edes mieli. Jäätelöä olen 2 kertaa antanut maistaa, mutta ei tykännyt (kylmää).

Teen joskus jälkiruokaa esim. marjarahkaa tai kiisseliä ja niitä saa maistaa. Mummola on toisessa maassa, joten pullaa ei niin usein tarjolla Äitini kunnioittaa kuitenkin toiveitani, kun olemme kylässä.

Ei ole kiinnostunut herkuista, vaikka toiset lapset niitä söisikin. En antaisi periksi sillä perusteella, että muutkin saavat.

Meillä herkkuja ovat smoothiet, rusinat, kuivatut luumut ja muut hedelmät.


no - 06.10.2009 - 14:40

meillä tyttö 1,5v ja on saanut masitaa kaikennäköstä. kakusta yms ei kauheesti välitä, eikä mehuista, mutta suklaa on ihan ehdotonta suosikkia varta vasten tytölle en mitään osta, mutta saa kyllä maistella.. muuten tyttö syö ruoat hyvin, hedelmät yms maistuu niin kyllä mun mielestä saa välillä laittaa suun makeaks..


Höps - 06.10.2009 - 15:08

Meillä ei 1v1kk tyttö tykkää makeasta. Hyvin vähän on saanutkaan. Lettua, synttärikakkua, omenakaurapaistosta, kermavaahtoa on maistettu eikä ole tykännyt. Eipä tarvii miettiä antamisia ainakaan vielä ja itsekin tulee herkuteltua neidin mentyä nukkumaan. Kahvipöydässä kylässä herkuiksi kelpaavat mainiosti vielä maissinaksut.


Lise - 06.10.2009 - 15:25

Meillä saa maistaa kaikkea mitä kylässä on tarjolla (ei nyt mitään pähkinöitä tms. mitä ei vielä osaa kunnolla pureskella), mutta siis tosiaan vaan maistaa eli mitään isoa kakkusatsia en ole tarjoillut.

Karkkeja tms. ei ole vastaan tullut, en sitten tiedä mitä teen jos joku niitä alkaa tarjoamaan. Ipanahan kyllä haluaa maistaa ihan kaikkea


Koppis - 06.10.2009 - 17:36

Meillä kohta 1v1kk vanha neiti on synttäreistä saakka saanut maistaa kaikkea itsetehtyä, mitä on pöydässä tarjolla (Paitsi kuten Lisellä, ei mitään sellaista, mitä ei vielä saa pureskeltua ja tukehtumatta nieltyä )

Paino sanalla maistaa, eli ei saa syödä niin paljon kuin jaksaisi... Ja saa siis silloin, kun istutaan yhdessä pöydässä syömässä eli ei napostella muuten. Karkit, kaupan keksit yms. olen vielä jättänyt antamatta, kun yritän välttää turhia lisäaineita. Mutta siis itsetehtyjä kakkuja, piirakoita yms. on saanut maistaa.

Meillä ei kuitenkaan ole herkkuja edes joka viikko tarjolla ja kun kerta opetellaan syömään samoja ruokia kuin aikuiset, niin ei mielestäni ole reilua jättää tuota yhtä osa-aluetta kokonaan pois. Ylevänä tavoitteenani on, että makeat jutut eivät olisi niin kiinnostavia, kun niitä saa ihan reilusti maistaa - verrattuna siis siihen, että ne on kielletty aikuisten juttu.


Raakku - 06.10.2009 - 20:25

Poika (1v1kk) on saanut kylässä maistella kotitekoisia leivonnaisia yms. kun tiukkapipoinen äiti on ensin ne hyväksynyt. Onneksi tutut/sukulaiset ymmärtää eikä omin luvin tarjoa mitään nameja. Kaupan lisäainepommeja ei mekään olla vielä annettu.

Linja on se että kyläily on erityistilanne ja silloin saa pikkuisen herkutella normielämästä poiketen. Kotona herkutellaan harvoin ja silloin herkuiksi riittää hedelmät (toki hedelmiä syö muutenkin), letut, hedelmämaissinaksut, pojalle tehdyt omat pullat ja muut vähän terveellisemmät herkut. Toistaiseksi on tyytynyt noihin tosi helposti.


Enni - 06.10.2009 - 21:43

meillä oli aluksi aina mukana maissinaksuja tms lapsen herkkuja joita hän sai silloin kun muut istui kahvipöydässä. vähitellen siirtyi mariannekekseihin ym. kakkuja, jäätelöä ym herkkuja saanut kyllä maistaa reilu 1v alkaen erikoistapauksissa mutta tykkäsi kovasti maissinaksuista joten.. alle 2v alkaen on saanut syödä pullaa, keksejä, kakkuja ym kun ollaan kylässä ja välillä kotonakin. nyt neidillä ikää vajaa 3v eikä syö karkkeja vaikka on pari kertaa saanut maistaa mutta tyytyy yhteen pieneen palaan. syö mielummin keksejä ym.


Joyeux - 07.10.2009 - 10:25

Meillä kuten Ennillä. Omia valikoituja herkkuja tarjottu, karkkia ei suostu edes maistamaan (eikä haittaa yhtään) ja jäätelö kelpaa joskus. Ei tosin ole kova herkkujen perään tai vaadi mitään samoja kuin muut syö. Suurimmat herkut on sokerittomat murot ja sokerittomat täysjyvä keksit Niitä otan kyläänkin mukaan, siinä on herkkua tarpeeks. Isovanhemmat joskus tyrkyttää muutatai yrittää, mut oon tiukasti sanonut et tää on meidän tapa ja sillä selvä. Katsotaan isompana sitten muita herkkuja.


äippä - 07.10.2009 - 10:33

meillä ei olla noin terveellisellä linjalla. eli välillä herkutellaan, joskus ostetan kaupasta tikkari tai pieni suklaapatukka, saa pullaa ym. jos ollaan kylässä, kuitenkin aika harvoin, ehkä maksimissaan kerran viikossa herkkuja.
muuten on terveellinen ruokavalio, välipaloina hedelmiä, ei mehuja, keksejä tai muuta sokeroitua vaan tavallista kotiruokaa ja paljon kasviksia.
eli terveellinen ruokavalio, mutta välillä herkut. 2 vuotias on nyt.


MeeMu - 07.10.2009 - 14:46

meidän 1v3kk ikäinen tyttö sai nyt ekan kerran tässä alkusyksystä mehua. Itsetehtyä, ei lisättyä sokeria. se on meidän herkku ja sitä annan juoda. kauppojen sokerilitku mehuille on tiukka ei.
meidän tytön herkkuja on: kaurakeksit niitä on saanut syödä. Jäätelöä on syöny muutamia kertoja ja se olis tosi suurta herkkua. sitä nyt ei kokonaan voi kieltää kun tarhassa sitä on kerran kuussa välipalana. Suklaata,tikkareita yms karkkeja ei kyllä ole saanut ! eikä tuu saamaan. eli painottuu tähän: kaurakeksi, itsetehty-mehu osastolle!


ruusu87 - 08.10.2009 - 21:29

saa syödä keksin tai kaksi mikäli ollaan kyläilemässä tai jos meille tulee vieraita. näin on ollut 1-vuotiaasta asti. olisi minusta aika epäreilua jos en antaisi maistaa kun kuitenkin haluaa aina maistaa sitä mitä muutkin syö. kakkua saa kun juhlitaan jonkun syntymäpäiviä. itsetehtyä sokeroimatonta mehua saa pienen mukillisen pari kertaa viikossa.


maatsi - 10.10.2009 - 22:33

Hmm.. Mie oli n. 1v asti aika tiukka, mutta nyt on tilanne se, että poika saa syödä herkkuja kyläreissulla (n. kerran viikossa max) ja kauppareissulla (myöskin kerran viikossa) ja kyläillessä tietysti talo tarjoaa ntimet ja syö jos syö ja kaupasta tikkari tai suklaarusinoita.

Minusta saa jo herkutella, mutta jokapäiväistä ei saa olla ja minusta kiva on, että ne herkut ois just näitä erikoisempia tilanteita varten.. Kaupassakin kun pyritään vain kerran viikkoon käymään ja aikuiset sit täydentää.


ja tiesittehän - 11.10.2009 - 12:27

että myös rusinat ovat tosi sokerisia, e pitäisi niitä minään herkkujen korvikkeena...varmaan tavis kotipullassakin vähemmän sokeria. Samoten jugurtit ovat tosi sokerisia.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|