Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

osaisiko joku neuvoa..

turhautunut - 03.10.2009 - 11:31

Eli neuvoja ja kokemuksia kaivataan täällä...

Poika 11kk. on ollut aina huono nukkumaan. max 3h. nukkunut putkeen. Nukkunut meidän sängyssä ja roikkuu tissillä läpi yön, jos yrittää tarjota tuttia saa kunnon raivarit. Viime aikoina ruvennut vielä useammin heräileen n. tunnin välein ja kiukkuaa, ei meinaa nukahtaa.
Nyt sitten tarkoitus olisi yrittää unikoulua, mutta neuvolassa sanottiin, että omaan sänkyyn siirtämistä ja yösyöttöjä ei voi lopettaa samaan aikaan.
Siirrettiin noin viikko sitten poika omaan sänkyyn ja jää sinne tosi hyvin nukkumaan, mutta heräilee edelleen n.tunnin välein. Puolilta öin olen niin väsynyt pinniksellä ramppaamiseen, että otan pojan viereen.
Kuitenkin vieressäkin nukkuu yhtä huonosti.

Nyt olisi pakko kokeilla yösyöttöjen lopettamista, mutta itse aattelin, että se olisi helpompaa jos poika olisi omassa sängyssä, eikä tissin vieressä..

Missä järjestyksessä te olette toimineet?
Vai pitäisikö vaan toteuttaa molemmat samalla kertaa?

Rupee epätoivo ja yliväsymys iskeen, kun koko ajan yöt menee vaan huonompaan suuntaan


VASTAUKSET:


Meillä - 03.10.2009 - 11:45

tytöltä lopetin tuossa iässä yösyötöt. Vieressä nukkui, ja kun heräsi huutamaan tissiä, niin otin syliin, ja lähdin sohvalle istuskelemaan ja rauhoittelemaan (miehen piti antaa nukkua). Ekana yönä huusi aina pari tuntia putkeen, ennen kuin sain rauhoitettua. Nukahti puoleksi tunniksi, ja taas huusi pari tuntia. Toisena yönä ei enää huutanut kuin puoli tuntia putkeen, ja nukkui pari tuntia, ja taas puolen tunnin huudot. Kolmantena yönä heräili, mutta ei enää huutanut. Nuo yöheräilyt jatkuivat vielä vuosia. Kolmevuotiaaksi asti heräili 2-3 kertaa yössä.

Minulle oli tärkeää, että sain itse olla rauhoittelemassa ja silittelemässä tyttöä. Omaan sänkyyn siirrettiin vasta puoli vuotta yöimetyksen lopetuksen jälkeen. Pinnasänkyyn ei ikinä suostunut jäämään (koki olevansa vankina, kun ei päässyt pois), mutta tavalliseen sänkyyn jäi sitten ihan mielellään.


minnu - 03.10.2009 - 14:56

Mäkin vierotin yösyönneistä noin vuoden iässä siinä meidän vieressä. En vaan antanut tissiä ja viikon verran nukuttiin huonosti, mut sen jälkeen poika on nukkunut tosi hyvin. Meillä ei huudettu mitään suoraa huutoa, mut läpi yön heräiltiin ja vähän aikaa paruttiin ja taas sitten nukuttiin hetki jne.


kaikki - 05.10.2009 - 23:20

loppuu aikanaan,älä huoli ,lapset kasvaa ja tuo vaihe on pian ohitse...


mie - 08.10.2009 - 12:04

Ei sitten neuvolassakaan sanottu, että olisit ensin lopsttanut ne yösyötötöt, ja vasta sen jälkeen siirtänyt omaan sänkyyn? Heikkoa ohjaistusta.
Ensin kannattaa antaa tissin sijasta vettä, sitten vaan pelkkä tutti ja kohta vauva ei enää viitsi herätä pelkän tutin vuoksi.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|