Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Kysymyksiä

1v ja 10kk - 01.10.2009 - 22:00

1. Jos lapsi nukkuu pinniksessä hyvin ja mielellään onko syytä vaihtaa lastensänkyyn? Missä vaiheessa vaihto pitäisi VIIMEISTÄÄN tehdä? (en tarkoita sitä että pinnis käy pieneksi )

2.MIllaisia kenkiä pidätte ennen talvea kun esim. lenkkareilla ei enää tarkene ja ne kastuukin heti?

3. Mistä johtuu että muuten touhukas ja eläväinen taapero muuttuu kerhossa hiljaiseksi ja veltoksi? Ujouttako?

4.Miten pitkät päikkärit teillä nukutaan?


VASTAUKSET:


MINNI - 01.10.2009 - 22:39

mun poika on 1v9kk.

1.Má en náe mitáán varsinaista syytá vaihtaa normi lastensánkyyn ellei ole tarve,esimerkiksi jos lapsi yrittáá kiivetá yli reunan niin tippuisi tosi korkealta.Má pidán pinniksessá vaikka 3 vuotiaaksi,ja sittenkáá pinnis ei kávis pieneksi,kunhan kaveri vain pysyy sángyssá.Nykyáán vielá pyórii ja hyórii miten sattuu...sitten joskus hamassa tulevaisuudessa,kun náin kuitenkin kaikki nukkuu paremmin.

2.En osaa vastata,kun meille ei tule koskaan niin kylmá.
Sateella meillá on vain kumpparit.

3.En osaa vastata,mun poika on vain kotihoidossa.Arvaan kuitenkin ettá olisiko ujoutta.

4.Poika nukkuu iltapáivállá klo 13-15.30


Marakatti - 02.10.2009 - 08:12

Poika 2v2kk

1) Meillä vaihdettiin poika jatkettavaan sänkyyn pari viikkoa sitten. Pinniksessä nukkui hyvin, mutta mua rupesi jotenkin ahdistamaan jo pinnis, tuntui et poika on siellä "kaltereiden" takana. Pääsi kyllä kiipeämään pois pinniksestä, jos halusi mut harvoin tuli eikä meillä ollut putoamisen vaaraa, oli hyvät suojat vieressä. Jatkettavasta ei ole kertaakaan tullut öisin pois vaikka pääsisi. Huonekin muuttui kerralla isomman lapsen huoneeksi, kun pinnis vaihdettiin.

2) Pojalla on nyt käytössä Vikingin GoreTex-lenkkarit eli jalat ei kastu. Villasukkavara on eli tarvittaessa mahtuu villasukat tai vaikka kahdet tavalliset sukat kenkään. Kannataa kyllä satsata GoreTex-kenkiin, kun lapset tunnetusti viihtyvät lätäköissä. Talveksi myös GoreTex-kengät odottamassa.

3)Ehkä lapsi vierastaa vieraita ihmisiä ja on siksi hiljainen. Tuskin eka lapsi, joka näin käyttäytyy. Eli ujoutta varmaan.

4)Piväunien kesto vaihtelee, tunnista jopa kolmeen tuntiin. Ja välillä päiviä et unet jää vallan väliin.


Lissula - 02.10.2009 - 10:00

1v8kk

1. Jos lapsi nukkuu pinniksessä hyvin ja mielellään onko syytä vaihtaa lastensänkyyn? Missä vaiheessa vaihto pitäisi VIIMEISTÄÄN tehdä? (en tarkoita sitä että pinnis käy pieneksi )
Meillä pinniksessä, ei yritä kiivetä pois, joten nukkuu edelleen siellä.

2.MIllaisia kenkiä pidätte ennen talvea kun esim. lenkkareilla ei enää tarkene ja ne kastuukin heti?
Märällä kelillä kumpparit ja villasukat. Nyt laitoin jo talvikengät (alla sukkahousut ja tavalliset sukat), semmoiset nahkaiset joissa on pieni vuori.

3. Mistä johtuu että muuten touhukas ja eläväinen taapero muuttuu kerhossa hiljaiseksi ja veltoksi? Ujouttako?
Ujostelee, veikkaan. Meillä aluksi halii ja roikkuu mun kaulassa kunnes uteliaisuus voittaa. Luulen, että teilläkin ajan kanssa helpottaa, anna vaan lapselle aikaa.

4.Miten pitkät päikkärit teillä nukutaan?
1h - 2.5h


Raisu - 02.10.2009 - 11:03

Meillä myös 1v 10 kk ikäinen poika ja tässä vähän vastauksia kysymyksiin.

1. Meillä siirryttiin (tai yritettiin) juuri viime viikonloppuna "isoon sänkyyn". Poika on aina ollut tosi hyväuninen ja nukahtanut itsestään omaan sänkyynsä lähes välittömästi. Ekoina iltoina nukahtaminen kesti n. puoli tuntia, eli aika paljon kauemmin kuin yleensä. Muuten yön nukkui mainiosti uudessa sängyssään. Nyt ei ole kahtena iltana suostunut käymään isoon sänkyyn nukkumaan, tulee siis yhtenään vain pois sängystä ja sanoo, että haluaa pinnikseen nukkumaan. Niinpä sitten kaksi viimeisintä yötä on nukuttu pinniksessä ja nukahtaminenkin tapahtui sinne taas välittömästi. Sen vuoksi päätin, että pidetään nyt vähän aikaa vielä sitä pinnasänkyä käytössä ja kokeillaan parin viikon päästä siirtoa isoon sänkyyn uudestaan. Meilläkään ei pinniksestä koskaan ole edes yritetty tulla/kiivetä pois ja mahtuu hienosti siellä nukkumaan, joten mennään nyt sitten siihen tahtiin, kun lapsi haluaa.

2. Meillä on myös ollut vuorelliset kumpparit ja villasukat käytössä sadepäivinä ja kuivina päivinä vedenpitävät vuorettomat kengät.

3. Ujoudesta ja vierastamisesta varmaan johtuu. Meilläkin poika on oikein sosiaalinen, mutta vieraampien ihmisten seurassa ollessa roikuu alkuun minun lahkeessa.

4. Päiväunet n. 1,5 tuntia, joskus jopa lyhyemmätkin, kun nukkuu niin pitkät yöunet edelleen.


BlueMoon - 02.10.2009 - 11:30

Poika parin viikon päästä 1 v 11 kk.

1. Nukkuu edelleen pinniksessä. Nukahtaa sinne itsekseen päikkäreille ja yöunille. En näe tarpeelliseksi vaihtaa isompaan sänkyyn vielä vähään aikaan. Sängystä on otettu toinen laita pois (seinään päin), joten voi kääntää tarvittaessa. Siinä on semmoinen pieni laita olemassa, ettei putoa.

2. Talvella pidetään vuorattuja talvisaapikkaita

3. Varmaan ujoutta. Myös eri kehitysvaiheissa voi käyttäytyä eri tavalla samoissakin tilanteissa. Meillä poika kotihoidossa, joten ei omakohtaista kokemusta.

4. Päikkärit 2-3,5 tuntia ja yöunet 12 tuntia.


juntuska - 02.10.2009 - 14:55

Meillä tyttö juurikin tuon 1v 10kk.

1. Meillä piakkoin edessä vaihto pinnasängystä jatkettavaan, kun täytyy saada tyttö siihen tottumaan, ennen kuin pikkusisarus syntyy.

2. Meillä nyt ollut kumpparit ja välillä nahkasappaat joissa ohut vuori.

3. Ujoutta veikkaan myös minä. Meidän tyttö on perhekerhossa aivan samanlainen. Yleensä siis olen päivät tytön kanssa kotona, mutta kerran viikossa käymme muitakin lapsia katsomassa. Eiköhän se jonkin ajan kuluttua mene siellä muiden lasten kanssa pää kolmantena jalkana ympäri huushollia

4. Meillä päikkärit vaihtelee suuresti, välillä niitä ei nukuta ollenkaan, mutta yleensä 1-2 tuntia. Jos taas edellisenä päivänä päikkärit jääneet välistä saattaa mennä 3 tuntia. Ja yöllä nukutaan 11 tuntia.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|