Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Pienen sormet ja varpaat aina vaan viileät

Johanna - 30.09.2009 - 18:58

Nyt kun syksy on tullut, niin on taas varpaat ja sormet kylminä. Miten te muut olette kokeneet esim. goretex välikausikengät? Entä erilaiset välikausirukkaset? Kun musta tuntuu, että vaikka oli tänäänkin Reimatecin vk-hanskat ja alla tavis lapaset, niin pienen sormet paleli. Enempää ei mahdu tavaraa väliin. Ja sitten ei kyllä hiekkahommistakaan tulisi mitään. Kengät sama juttu. Oli sukat, villasukat ja goretexit ja kylmäsen tuntuiset varpaat. Paremmin on varpaat pysynyt lämpimänä niillä Reimatecin töppösillä joissa sukka ja villasukka alla. Mutta kenkiäkin pitäisi harjoitella käyttämään. Voi näitä Suomen säitä


VASTAUKSET:


Goretex- - 30.09.2009 - 19:11

kengissä ei pitäis käyttää villasukkaa, näin ainakin mua opasti ammattilainen kenkiä ostaessa.
Siellä kengässä pitäisi mahtua ilma kiertämään, ja se villa estää sen, ja varpaat alkaa palella. Kenkään pitäis laittaa vaan tavallinen sukka, tai sitten sellanen vähän paksumpi sukka, vähän niinku tennissukka.. Mutta kuitenkin istuva ja ei villainen.
Lapasista en osaa sanoa. Jos hanskat on tukat, eli siis jos laitat rukkaset JA tumput niin onko paketti liian tiukka? Aina jos vaatteita on tupattu liikaa ja ne käy ahtaaksi, niin alkaa palella.


Koppis - 30.09.2009 - 19:26

Kengissä ja hanskoissa molemmissa sama juttu, ihan sama mitä materiaalia ne ovat: sinne sisälle pitää jäädä ilmatilaa. Jos on ihan tiivis paketti, tulee kylmä. Mutta voipi olla että sormet silti tuntuvat viileiltä, vaikka olisi ihan oikein puettu. Toisen puolesta on niin vaikea tietää, milloin on kylmä varpailla oikeasti ja milloin ne tuntuvat kylmiltä vain äidin mielestä (siis ainakin minun mielestäni)


ap - 30.09.2009 - 21:21

Okei, toi olikin hyvä pointti toi ettei goretexeihin saisi laittaa villasukkaa. En olekaan moista kuullut. Nyt täytyy sitten kokeilla uusiksi tuo kenkä ja sukka-asia. Hmm, omasta mielestäni tuo rukkas-lapas-yhdistelmä ei ole eerityisen tiukka. Tarkistamme kuitenkin asian. Kiitos teille ajatuksista!


ev - 30.09.2009 - 21:29

Meillä noi talvi saappaat jalassa enkä ole laittanu sukkiksien päälle vielä muuta, jalat ei palele mut meillä kädet kans kylminä, toki kun kaatuilee nurmikolla ja käsitellään märkiä esineitä niin kastuu lapaset ajattelinkin että kaivan esiin jo kunnon rukkaset


aamu - 01.10.2009 - 14:29

Mun kokemuksen mukaan parhaat sukat core texeihin ovat ohuet villasekoitesukat. Sellaiset mita aikuisillekin myydaan; pohjaosa vahan paksumpi, mita paalta. Ja materiaalin pitaa olla vahan villaa ja sitten jotain keinokuitua.
Kyse on varmaankin aika pienesta? Jos lapsi ei viela paljon touhuile ulkona, niin helposti sormet ja varpaat paleltuu. Auttaa, kun kasvaa ja alkaa liikkua ja temmeltaa pihalla enemman, niin pysyy paremmin lampimana.


miimu - 01.10.2009 - 21:12

Sekin auttaa kun laittaa tarpeeksi lämmintä päälle,siis haalarin alle, silloin sormetkin pysyvät lämpiminä ainakin meidän tytöllä (1v 8kk)


Nahka, villavuori - 09.10.2009 - 18:34

talvijalkineet ehdottomasti parhaat!
Pikkujalat verkkokaupasta tilasin just aina palelevalle pojalle nahkaiset villavuoriset Bisgaardin talvijalkineet joissa on joku Goretexiä vastaava tex-käsittely. Eipähän tule varpaat tänä talvena palelemaan! Kiva kun on avattu tollanen uusi suomalainen verkkokauppa!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|