Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Tarha alkanut huonosti!! Kokemuksia!?!

Pinjuska70 - 29.09.2009 - 21:29

Meillä siis juuri 2v täyttänyt tyttö ja nyt on neljä päivää ollut tarhassa ilman äitiä. Viikko harjoteltiin ennen kuin jäi sinne itse.
Joka aamu jää sinne hysteerisesti itkemään ja sen kyllä arvasinkin jo ennen tarhan aloittamistakin, mutta nyt on kaksi päivää käyttäytynyt siellä todella huonosti.

Ruokaa yrittää heittää lattialle ja tänäänkin välipala leipä lensi kaaressa lattialle. Ja mitään ei siellä suostu syömään.
Ja jos jotain suuhun laittaa niin sylkee sen suusta pois.

Yhden hoitotädin hyväksyy joten kuten mutta kahta muuta ei juuri ollenkaan, muut kun yrittävät tulla liian lähelle niin yrittää vaan lyödä tai huitoa pois.
Ja itkee pitkin päivää.

Nyt on tehty lyhkäsempää päivää kun en ole vielä töissä, mutta torstaina alkaa työt ja silloin joutuu olemaan tarhassa 7.30-16.30 eli todella pitkän päivän.

Tiedän kyllä että toisilla sopeutuminen vaan kestää pidempään ja eihän nytkään ole mennyt kuin 4 päivää, mutta kamalasti sen käytös huolettaa.
Ennen tarhan alottamista ei koskaan leikkinyt ruualla eikä muutenkaan käyttäytynyt noin, joten olen yrittänyt ajatella että se on nyt vaan protestia tarhan alkamista kohtaan ja menee jonkun ajan päästä ohi. Mutta mitä jos ei menekään????

Kamalaa vaan kun jo illalla tyttö rupee hokemaan että ei äiti mennä huomenna tarhaan, siellä ei ole yhtään kivaa. Ja aamu menee samaa rataa.

Olisi kiva kuulla muiden kokemuksia.


VASTAUKSET:


Tuittu - 29.09.2009 - 21:38

Moikka Pinjuska!

Meidän poika aloitti päiväkodissa kesäkuussa. Hän sitten taas pärjäsi hienosti ne ekat päivät, mutta vajaan parin viikon päästä alkoi itku jo autossa enne kuin oltiin lähelläkään tarhaa. Ja poika halusi olla vain Eija-tädin kanssa, muut eivät kelvanneet.

Sitä kesti noin 2 viikkoa ja sen jälkeen kaikki sujui todella hienosti. Mulle sanottiin siellä päiväkodissa, että yleensä jokainen lapsi reagoi jossain vaiheessa jotenkin ja että se menee aina ohi. Huolestuttavampaa kuulemma olisi, jos lapsi ei reagoisi mitenkään noin isoon elämänmuutokseen.

Nyt syksyllä poika siirtyi tähän kodin lähelle perhepäivähoitajalle ja siellä onkin alusta asti kaikki mennyt tosi hienosti. Poika täyttää ylihuomenna 2v.


leevi - 29.09.2009 - 21:44

Meillä tyttö 1,9v ja meni n.3vk ennen kuin jäi päiväkotiin itkemättä. Nyt ollut jo 6vk ja ei kerkeä aina edes vilkuttamaan kun jää leikkimään. Tsemppiä ja jaksamista. Jokainen reagoi eri tavoin.Varmaan tulee meillekin vielä niitä huonoja päiviä,mutta tällä hetkellä jää mielellään.


Moiks - 29.09.2009 - 21:47

eroahdistus voi näkyä jopa kuukaudenkin! ennenkuin alkaa tottua ja luottamaan, että kyllä äiskä kotiin hakee
eli kun viet lapsen sinne hoitoon, REIPPAASTI ja iloisena lähtisit itse sieltä pois, eli ethän "venytä" eroamistanne tarpeettomasti?

Varmaan osoittaa mieltään myös kotona asiasta iltaisin? jos, niin asia hyvä!

Ei nyt kannata ainakaan välipäiviä kauheesti järjestää, että oikeesti lapsi tottuu ja pääsee rytmiin nopeammin kiinni siellä..

Voimia myös sinulle!!!!!!!!!


Kannattaa - 30.09.2009 - 07:55

Seurata miten reagoi eri hoitajiin lapsi.Jos ei tykkää jostain hoitajasta.


Kunhan vaan - 30.09.2009 - 09:51

muistat ettet anna 2vuotiaan pompottaa.

Itse aikanaan olin perheessä hoitamassa juuri 2 vuotta täyttänyttä. 2 viikkoa tuo neiti testasi kaiken kielletyn ja kokeili mua. Onneksi olin saanut hyvän opastuksen ja kun tuo "uhma" vaihe oli mennyt ja olin tehnyt rajatselväksi jaettä säännöt on samat, niin meistä tuli ylimmät "ystävät". (tyttö nyt 16v ihan tosi rakas

Tuo ikä 2-4v on tosi rankka, myös lapselle kun hakee rajoja. Rajat ojennukseen ja rakkautta iltaisin kehiin ja tehdä se fakta selväksi että hoitoon mennään joka pv, se on nyt meidän arki, piste. Ei 2vuotiaalla ole tuossa mitään sananvaltaa (niin tai jos on mahku, lopeta työt ja olkaa kotona ja kokeileppa sit laitta 6v eskariin ja huomaat että lapsesi on perheen pomo ) .


usko - 30.09.2009 - 12:41

Varmastihan tyttö protestoi kun jätetään,m utta toisaalta hyvä että uskaltaa siellä protestoida ja näyttää tunteensa eikä vain hädissään nurkassa kyhjötä päivää...eli ole huoleta, kunhan tyttö hyväksyy, että nyt ei temput auta niin tyytyy kohtaloonsa ja lopettaa pelleilyt ja itkut kun paikka tulee tutuksi ja turvalliseski ja tietää että vaikka hän mitä tekee niin joka päivä sinne kuintekin joutuu.Koska vaikka hieman kylmältä tekstini kuulostaa niin näinhän se on. Meilläkin aloitti poika hoidon nyt syksyllä.


Meillä - 30.09.2009 - 15:19

poika aloitti juuri perhepäivähoidossa. 3 päivää harjoiteltiin puolipäiväisenä ja sitten alkoi täyspitkät hoitopäivät. Nyt on takana hoitopäiviä n. viikko. Hieman itkien jää hoitoon, itkeskelee kuulemma päivän mittaan, ulkona ei halua leikkiä vaan haluaa pitää koko ajan hoitotätiä kädestä kiinni. 1. päivänä ei suostunut syömään mutta sitten alkoi vähitellen ruokakin maistua. Kuulemma kolmekin viikkoa voi mennä ennen kuin tottuu päivähoidossa olemiseen.


Menni - 30.09.2009 - 15:43

Meillä kanssa vaikeuksia . Nyt on jo kolmas viikko meneillään, mutta lujille ottaa
Meille sanottiin, että joillakin lapsilla vielä puolenvuoden päästäkin ongelmaa ja , että kaksi kuukautta olis se keskiarvo ...

Tiedä sitten , toivottavasti ei ! Meinaa äidin sydän murtua, kun toinen ,pieni ikävöi !!!!


Pinjuska70 - 01.10.2009 - 21:04

Kiitos kaikille vastauksista.
Ja moikka vaan sullekin Tuittu, nyt kyllä vähän nolottaa kun en ole sulle sähköpostia laittanut, mut tosi vähän olen koneella ollut ja todella harvoin tälläkin käynyt.

Juu, ei meillä neiti kyllä yhtään pompota ja välipäiviä ei pystytä edes pitämään kun joka päivä on vaan töissä oltava.
Ihan reippaasti tarhaan tytön vien enkä venytä lähtemistä vaan riisutaan, käydään pesemässä kädet, halitaan ja pusutellaan ja sitten lähden. Ikkunasta vielä vilkutellaan...tai siis lähinnä minä vilkutan ilosesti ja tyttö itkee ikkunassa hysteerisesti.
Kyllä oon muutamat itkut minäkin itkenyt kun autolle olen päässyt, mutta onneksi en tytön nähden.

No, eiköhän se tästä kun aikaa kuluu.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|