Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Lapsen lääkitseminen

Lellu - 28.09.2009 - 17:52

Haluaisin vähän tietää, miten usein olette joutuneet lääkitsemään lasta? Haluaisin lähinnä vastauksia sellaisilta, joiden lapset ovat n. 1-vuotiaita.

Meillä nimittäinen joudutaan antamaan yllättävän usein lääkettä kiukkuiselle lapselle, siis minun mielestä yllättävän. Lähinnä vaivat johtuvat hampaista tai korvista tms. Korvatulehduksiin on tietty sitten saatu aina antibiootitkin. Itse olen sellainen, että otan lääkkeen oikeastaan vasta sitten, kun se ei pahemmin enää tehoa...Lääkäriltä kysyin viimeksi lääkityksestä ja hän sanoi, että melkein puolikin vuotta voi antaa lapselle lääkettä eikä se johda riippuvuuteen, mutta eikös tällaisessa tapauksessa tulisi jo maksavaurioita yms. Onhan tuo lapsen ikäkin sellainen, että tulee hampaita ja, jos on korvatulehduksia niin niitä saattaa tulla enemmänkin kuin yksi tai kaksi tai...Olen jostain kuullut, että monet antavat lapselle liian vähän lääkettä ja sitten mennään terveyskeskukseen ja siellä loppuu huuto heti, kun lapsi saa lääkettä. Minulla on siis aika ristiriitaiset mielipiteet lääkkeitä kohtaan. Kommentoikaa ihmeessä!


VASTAUKSET:


En - 28.09.2009 - 21:25

nyt pelkän kiukun vuoksi lääkettä ole antanut. Jos yöuniin vaikuttaa hampaidentulo tai korvakipu, niin siinä vaiheessa olen lääkinnyt.
Siitä hyvin huomaa, että onko lapsi oikeasti kipeä, jos jaksaa mukavia asioita touhuta (toisin sanoen, kun saa huomiota). Jos kiukku ja kitinä tulee vaan silloin, kun ei ole mitään kivaa puuhaa, niin silloin johtuu suurimmaksi osaksi jostain muusta kuin kivuista.

Esikoiselle annoin ensimmäistä kertaa särkylääkettä noin 1v3kk:n iässä (vauvarokko), ja kuopukselle vähän alta vuoden ikäisenä. Nyt isompana on joutunut heitä lääkitsemään korvakipujen ja kasvukipujen vuoksi, ehkä 2-4 kertaa kuussa.

Esim. kuumelääkettä annan vasta sitten, kun kuume on yli 38 (kainalosta), tai jos on lähtenyt juuri nukkumaan mennessä nousemaan. Tottakai aina, kun olen varma, että lapseen oikeasti sattuu, niin lääkettä annan. Koitan kuitenkin välttää turhaa lääkitsemistä, ja joskus kokeilenkin (näille isommille lapsille), että tepsiikö lumelääke, ja sehän joskus auttaa


Koppis - 28.09.2009 - 22:09

Minäkin olen jostain lukenut tuosta, että pienille lapsille ei anneta riittävästi kipulääkettä (muista lääkkeistä en tiedä).

Omasta mielestäni ei ole mitään syytä odottaa, että lapsi on todella huonona ennen kuin lääkitsee. (kuume ei paranna)

Olen antanut kipulääkettä heti silloin, kun itkulle ja kitinälle ei ole mitään järkevää selitystä. Eli en nyt minkään kiukuttelun vuoksi särkylääkettä anna, mutta meidän 1-vee tyttö ei kyllä ennen ihan viime viikkoja ole kiukutellut lainkaan ja yleensä itkuun on löytynyt järkevä selitys (nälkä, väsymys, tylsistyminen yms.) Eli siis jos ei selvää syytä ole ollut niin olen antanut särkylääkettä, oli sitten yö tai päivä. Mutta näin on siis käynyt huimat kaksi kertaa vuoden aikana. Onneksi on ollut terve tyttö tähän asti.

Turhaa lääkitsemistä toki vältän ja aina mietin hetken ennen kuin juoksen lääkekaapille, mutta en nyt mitenkään suuremmin pelkää antaa paracetamolia, jos epäilenkin että lapseeni sattuu (en siis odota, että olen aivan varma).

Niin joo, ekan kerran sai särkylääkettä 4-kuisena ja pari kertaa on saanut sen jälkeen. Hampaita tehdessä (minkä huomaa aina vasta jälkikäteen) ja kaksi kertaa kuumeessa on paracetamolia tarvittu


edelliselle - 29.09.2009 - 07:45

Kuume tappaa bakteereja, joten jos lapsi ei ole muutoin huonovointinen, niin pelkän kuumeen vuoksi ei ole järkevää lääkitä. Toki sitten jos nousee korkeaksi..


Lellu - 29.09.2009 - 08:46

Joo, tosiaan korjaan vähän. En siis anna pelkän kiukun takia vaan, jos kiukulle ei löydy järkevää syytä. Yritän aina ensin kääntää huomion johonkin muuhun eli annan tyyliin oman kännykän käteen, josta on aina innostunut tai tehdään jotain muuta. Mutta jos ei ole enää mitään keinoja ja lapsi vaan itkee niin annan sitten lääkettä. Käsitin, että olette joutuneet antamaan meihin verrattuna aika vähän lääkkeitä, tosi hieno juttu. Toivottavasti meidänkään ei tarvitse antaa lääkettä enää tulevaisuudessa samalla tavalla kuin nyt.


Jopu - 29.09.2009 - 13:55

Oon antanut kanssa silloin jos poika nyt 1,3 v on ollut usean päivän kärttyinen ja yöunet ovat olleet levottomia.Yleensä särkylääke ei ole auttanut.Kuumetta ei ole vielä koskaan ollu.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|