Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

9-vee tyttö ja leikit

nörtin äiti? - 27.09.2009 - 23:12

Täällä varmaan on myös vähän isompien lasten äitejä, niin mitä teidän noin 9-vee lapsoset touhuaa vapaa-ajallaan. Alan itse olee huolissaan tosta omasta tyttösestä, se kun ei haluis muuta kun olla tietokoneella "gossu"-sivuilla. Tyttö harrastaa liikuntaa kyllä. Mutta kotona oikeen mikään leikki ei huvita, kavereidenkin kanssa aika mieluiten kuluu koneella. Koneella oloa rajoitetaan, mistä seurauksena on kiukkuinen tyttö...


VASTAUKSET:


Salmari - 28.09.2009 - 07:49

Koneella on meilläkin jonkun verran ja kavereiden kanssa leikkii myös. Leikit on ihan kauppa ja kirjasto tai koululeikkejä. Nyt ovat alkaneet kerhoa leikkimään, siinä taitaa olla jokunen 10-vuotiaskin mukana, ja toisessa ääripäässä on 6-7- vuotiaita. Kotona piirtelee, värittelee, virkkaa kun innostuu, tekee legoilla, leipoo.
Eli aika monipuolisesti tyttö touhuaa kaikenlaista. Koirienkin kanssa ulkoilee enemmän ja vähemmän. Ja sit ihan näitä kotihommia, joskus tekee salaatin kun pyydän (ei tosiaankaan aina), joskus haravoi tai auttaa puiden kantamisessa. Juu ja majoja rakennellaan pihalle. Siellä on kaikenlaisia hökötyksiä, mihin ei kyllä ihminen sisälle mahtuisi, mutta ei niitä saa kuulemma purkaakaan.
Just puhui, että kun tulee talvi, niin naapurin tyttöjen kanssa tekevät lumilinnan ja sinne sängytkin. Viimetalvista linnaa muisteli.


meillä - 28.09.2009 - 09:26

kanssa kohta 9 v tyttö... leikkit juuri tuollaisia, kuten Salmari kertoi... Joskus ollaan niin isoa ja vaatteiden kanssa keikaroidaan peilin edessä... ja erilaisia kampauksia suunnitellaan... "tietoisuus" omasta itsestä ja ulkonäöstä "nostaa päätään".

Kysyi viime viikolla, että miksi hänellä ei ole määrättyä aikaa, jonka saa olla tietsikalla... no ei todellakaan tarvitse sellaista, sillä ei "ehdi" olemaan koneella edes 2-3 kertaa viikossa (jos edes sitäkään)... kaikenlainen muu tuohu vie ajan totaalisesti ja heppakirjojen lukeminen vie paljon aikaa kanssa...

Tosin liikuntaharrastus vie paljon aikaa 3-4 kertaan viikossa (2tuntia kerralla+matkat 30 min).


Salmari - 28.09.2009 - 10:03

Niin joo, harrastuksia en edes muistanut mainita: kerran viikossa käy ratsastamassa, hevosen hoitamisineen kestää liki 2 tuntia. On niin ihanaa harjata sitä ja putsailla kavioita.
Kerran viikossa käy seurakunnan köksä- ja askartelukerhossa, kestää pari tuntia.
Joskus käydään yhdessä uimassa, ehkä 1-2 kertaa kuussa. Tietty kirjastossakin käy ja kyllä se itsensä peilaaminen, meikkaaminen ja pukeutumistyyli kans alkaa kiinnostamaan.


ap - 28.09.2009 - 10:18

meidänkin tytöllä on noita liikkaharrastuksia 4 krt viikkossa ja niihin menee matkoineen aina väh. se kaksi tuntii kerrallaan. Meillä tosiaan koneella oloa rajoitettava. Lukeminen ei oikeen tuota tyttöä nappaa ja pihalla oleminen vielä vähemmän. Telkkari, tietsikka ja pleikka on niitä juttuja mistä tyttö tykkää. Koiraa ulkoiluttaa suunnilleen jos on pakko. Millä ihmeellä mä saan tuon tytön kiinnostumaan muustakin kuin tietsikasta ja etenkin miten saan lapsen innostumaan pihalla olemisesta.


Salmari - 28.09.2009 - 11:57

Miten olisi esim kerran viikossa kokonaan koneeton, pelitön ja telkkariton päivä. Silloin olisi pakko keksiä jotain muuta tekemistä tilalle. Ellei sitten halua vaan olla möllöttää tekemättä mitään.
Tai viikonloppu ilman noita koneita?


tai sitten - 28.09.2009 - 13:04

että otatte vaan kovan kurin siihen koneen käyttöön. Jos annatte periksi niin varmasti oppii että kun vähän naruaa niin saa. Ei se kauaa jaksa naruta! Esim. vaikka teeveetä vois kattoo joka päivä esm. tunnin-kaks. Tietsikalla joka toinen päivä esim. tunti. Tai sitten vain viikonloppuisin. Ja pleikkaa myös esim. joka toinen päivä, tai viikonloppuisin.


tappitaara - 28.09.2009 - 13:45

Meillä 10-vuotias poika on kanssa vähän koneaddikti. Rajoituksista pitää huolehtia tosissaan. Mutta kun ei pelaa tai harrasta, leikkii vielä täysin mielikuvitusleikkejä. Kulkee pihalla ja huitoo kepillä ympäriinsä selostaen, joskus tulee minullekin selittämään keksimiään tarinoita. Minua myös kovasti kiusaa se, että rajoituksista huolimatta peli vie niin paljon lapsen vapaata leikkiaikaa. Liikuntaakin saisi silloin enemmän.


hei - 28.09.2009 - 20:00

ni ittees saat mennä peilistä kattomaan, jos ANNAT ton ikäisen jatkuvasti koneella olla
Sopikaa AIKARAJA/pvä!!!! ja siitä ei kannata lipsua!

menkää, ja tehkää yhdessä jotain kivaa, vaikka uimaan..leffaan...kutsuuko lapsi kavereitaan koskaan teille?? virikkeitä elämään lapselle(kin)

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|