Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Kun lapsi ei syö...

allu - 27.09.2009 - 22:07

Heips vaan! Meillä on nyt yhtäkkiä ilmennyt tällainen ongelma... Poika (1v) osoittaa olevansa hyvinkin nälkäinen, mutta jo parin lusikallisen jälkeen alkaa sylkeä ruokaa ulos suustaan Siis mitä ihmettä? Vaihtelen ruokia, siis joka kerralla eriä, en siis usko, että kyllästyminenkään vaivaa.

Ollaan sitten lopetettu syöminen siltä kertaa siihen, kun sylkeminen alkaa, mutta puolen tunnin päästä ollaan taas kitisemässä nälkää! Tällä hetkellä poika taitasi haluta elää pelkällä maidolla... Onko kokemuksia tai ideoita, mistä voisi johtua ja miten tuon saisi loppumaan?


VASTAUKSET:


Tipsu - 27.09.2009 - 22:10

Annatko tavallista- vai vauvaruokaa?
Meillä ei pojat (vuos ja 1kk) suostu syömään mitään vauvamössöjä enää, ei oikeastaan pariin kuukauteen ole syöneet.
Samaa ruokaa syövät kun minä ja mies, ja se kyllä maistuu.
Tietty ne kaivaa sitä ruokaa välillä suusta ja tutkii sitä yms, mutta siis pääasiassa syövät..


zarpa - 27.09.2009 - 22:21

oiskohan hampaita tulossa, meillä vaikuttaa heti syömiseen tai siis silloin ei juurikaan syö. Meillä myös syö tosi huonosti. Mutta pitäiskö olla niin että vaihdat ruokia liian usein? Ettei ehi tottua makuihin???


Höps - 27.09.2009 - 23:26

Meillä tekee usein saman paitsi silloin kun saa itse syödä käsin ruokansa. Ja myös se auttaa että otetaan lastenparhaat kirjakerhon lehti eteen ja selaillaan, niin johan aukee suu.(ja ei haittaa vaikka menee ruokaa sivuille, sen voi heittää roskiin kun on tarpeeksi tavaraa sivujen välissä... ) Vaikka aikoinaan päätin ettei mitään viihdytyksiä ruokapöytään, niin kyllä se vaan niin on ettei kaikki vaan jaksa istua paikoillaan ja vain avata suuta... Ja yksi oli meillä että tein liian kuivaa ruokaa, yks perhepäivähoitaja keksi et voisko olla siinä vika kun ei maistu mun uudet sapuskat...


mama88 - 28.09.2009 - 07:46

Meillä teki yhdessä vaiheessa poika samaa, eikä kyse hampaista ollut eikä siitä, ettei ruoka olisi maistunut ja nälkä ollut. Se vaan oli ilmeisesti joku "hieno juttu".


Raakku - 28.09.2009 - 09:11

Meillä ihan samaa käytöstä välillä.

Yleensä se alkaa siitä että ruokaan on jäänyt joku liian iso lihapala, se syljetään suusta ihmeteltäväksi ja sen jälkeen kaikki muukin. Muut pehmeämmät aineet saa kyl olla paloina, mutta se liha on kait jotenkin outo suussa vielä.

Toinen juttu on oman lusikan puuttuminen, jos ei saa "syödä" omalla lusikalla ruokaansa samalla kun äiti syöttää niin ruokailu menee ihan huudoksi ja pelleilyksi, oman lusikan kanssa sama ruoka katoaa hujauksessa suuhun.


allu - 28.09.2009 - 12:39

En ole kyllä vähään aikaan tuonne suuhun kurkannut... Pitääpä katsastaa se tilanne, kun poika herää Ja ihan tavallista ruokaa meillä jo syödään. Mäkin jossain vaiheessa ajattelin, että oisko ollu joku liian iso pala, mutta kun tekee puurolla ihan samaa! Ja sitäkin on koitettu, että syö itse... Pari lusikallista menee hienosti, mutta sitten tuo taas alkaa

Tänään aamulla syötiin hienosti, kun tarjolla oli leipää, kurkkua, muroja ja aina väliin sykkäsin suuhun puuroa Taisi pysyä mielenkiinto syömisessä yllä Koitetaan selvitä tästä, ei muuten, mutta kun tuo syömättömyys vaikuttaa sitten uniinkin... Päivät on olleet vain yhtä nälkä/uni kitinää!


mammamuu - 28.09.2009 - 22:48

Meillä tyttö ihan samanlainen ikää 1v. Kaksi lusikallista syö ja sitten alkaa sylkee loput ulos. Koko ajan tarvii olla joku viihdyke että ruoka menee huomaamattomasti suuhun. Kaikki mitä itse saa syödä menee hienosti murot, leipä ja hedelmät. Esikoisella ei tälläistä ollut ollenkaan. Toivottavasti joku vaihe vaan.


Sarah - 29.09.2009 - 23:31

meillä poika teki samaa, tosin ei ollut koskaan syönyt kunnolla kiinteää ruokaa syötettäessä, oli todellinen "tissipoika"! Sitten jätettiin kerran lusikka lautaselle ja syötiin itse vieressä muina miehinä. Niin poika otti lusikan käteen ja alkoi lappaa ruokaa suuhun. Sen koommin ei ole tarvinnut ukkoa juurikaan syöttää!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|