Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

huoneen siivoukseen

Niksejä - 26.09.2009 - 20:51

oisko kellään vinkkejä miten saa 6 ja 8 vuotiaan siivoamaan huoneensa? yhteinen huone, tavarat aina sikin sokin,konstit on vähissä, yritetty on monenlaista että huone pysyisi siistinä,mikään ei auta..loppupeleissä äiti siivoaa, eikä äitikään aina jaksa..


VASTAUKSET:


Meillä - 26.09.2009 - 20:55

lähti aina osa leluista, kun ei siivottu omia jälkiä. Kun mielestäni siivoaminen kuuluu kaikille perheen jäsenille!!


sini - 26.09.2009 - 21:31

meillä lapset pääasiassa siivoo itse huoneensa. välillä minä teen "inventaariota" lasten kanssa kootaan sälää roskiin ja järjestetään kaikki kunnolla, vinttiin viety myös leluja millä ei leikitä tai annetaan serkulle.. sitten pysyy järjestys taas vähän aikaa paremmin.

mut tuttu juttu tuo on..


Kaikkien - 27.09.2009 - 08:19

tavaroiden ei tarvitse olla esillä yhtäaikaa. Osan voi laittaa varastoon, tai vaatekaapin ylähyllyille. Isot värikkäät muovikorit ovat käteviä tavaroiden säilytykseen. Vaikka kaikki romut olisivat siellä sekaisin, niin kun korin laittaa hyllyyn, on siistin näköistä.
Jos lapset eivät itse lajittele lelujaan, niin äidillä on oikeus heittää kaikki sekaisin sinne isoon laatikkoon. Sieltä on sitten mukava etsiskellä niitä petsejä ja pokemoneja kaikkien muiden roinien joukosta Ehkäpä siinä sitten oppii sitä järjestystäkin ylläpitämään.


amalia81 - 27.09.2009 - 08:46

Ehkäpä ne lapset jo tietää että kyllä se äiti lopulta ne siivoaa... Ottakaa tavaksi raivata lelut joka ilta, tai vaikka heti kun leikit on ohi.
Meillä ei ole tarkotuksella ostettu kovin paljoa leluja, ja sellaiset viedään varastoon joilla ei ole aikoihin leikkinyt. Tyttö 6 v siivoaa itse huoneensa, joskus yhdessä, ja on vielä tosi tarkka aina ollut omasta huoneestaan, muualla talossa kuten eteisessä jää kyllä kaikki hujanhajan...


Aphrael - 27.09.2009 - 10:21

Meillä aloitettiin pojan ollessa melko pieni siten, että joka ilta piti olla omat tavarat kerättynä pois muualta kuin omasta huoneesta. Sitten kun tuo sujui niin laajennettiin niin, että oman huoneen lattian piti olla tyhjä ennen nukkumaanmenoa. Tuossa vaiheessa taisi olla 5-6v ja kovin usein minun tehtäväni oli seistä vieressä ja sanoa "nyt keräät kaikki legot" "sitten pistät kaikki autot" jne.

Nyt lapsella ikää 9v ja jokapäiväisiin vaatimuksiin kuuluu, että lattian lisäksi myös pöytä ja lipastojen päälliset ovat siistit ja kerran viikossa myös imuroi huoneensa kun kehotan sen tekemään. Edelleen kuitenkin tulee niitä päiviä jolloin saan olla vieressä ohjaamassa siivoamista.

Ja eipä siitä ole pitkäkään aika kun siivoaminen oli pojan mielestä niin vastenmielistä, että keräsi rakkaimatkin tavaransa keskelle huoneensa lattiaa ja pyysi sitä roskasäkkiä, jolla olen muutamia kertoja uhannut. En sanonut asiaan muuta kuin, että harkitsee nyt vielä haluaako sen säkin varmasti ja itkuhan siinä tuli kun oli maailman tärkeimmät unikaveritkin siinä kasassa.. Päätyi sitten lopulta laittamaan kaikki tavarat paikoilleen ja taas pysyi tuon jälkeen järjestys pitkään.

Pahinta taitaa olla se, että äiti lopulta suostuu itse siivoamaan lastenhuoneen. Itse olen sitä mieltä, että kerätköön sitten useamman päivän sotkut sinne huoneeseen.. Omaa työtaakkaansa siinä vaan lisää ja kyllä noin isot lapset sen jo oppivat huomaamaan kun järjestelmällisesti vaan itse kieltäytyy siivoamasta heidän jälkiään.


BadMama - 27.09.2009 - 11:38

Jos meillä menee huoneen siivous kädenväännöksi, ilmestyn oviaukkoon imuri kourassa. Lapset jo tietävätkin, että on vartti aikaa hoitaa kamat koreihin, tai imuri "syö" ne .

Yleensä kyllä lelut kerätään joka ilta kasaan ennen nukkumaan menoa. Pikku-Legot ovat meillä suurinpana ongelmana sitten Brazien irtokenkien...


Meillä - 27.09.2009 - 17:59

on lelut kerätty aina ennen kuin on lähdetty johonkin ja aina ennen nukkumaan menoa. Näin on toimittu siitä asti kun lapsi on ruvennut leikkimään.
Lapsi nyt 9 vee ja en edes muista, koska olisin viimeksi joutunut huomauttamaan huoneen siivouksesta.


tappitaara - 28.09.2009 - 13:57

Meillä kanssa äiti siivoaa jätesäkin kanssa, jos eivät itse siivoa. (Jätesäkki menee piiloon, en heitä kokonaan pois).

Lastenhuone on pitkiä aikoja ollut kaaoksessakin. Nyt 7-vuotias tyttö on, ehkä kavereiden innoittamana, alkanut huolehtia siivouksesta pikkusiskon kanssa. Jaksavat siivota päivittäin, kun ei ole liian kaaos. Myös lelujen omat paikat ovat aika olennainen juttu. Jos kaikki mätetään summassa laatikoihin, työ ei ole lapsille mielekästä. Mutta kun järjestelevät eläimet yhteen laatikkoon, autot toiseen, palapelit kolmanteen, nukenvaatteet, roolivaatteet, duplot omiinsa, niin tietävät että niitä on sieltä mukava ottaa. Yksi ISO loora on täynnä sitä sekalaista rompetta, ihan kaikkea ei taida voida luokitella. Nyt näytti jo kirjatkin olevan kokojärjestyksessä, en tiedä riistäytyykö tämä jo käsistä...

Tällaisenkin idean olen kuullut, mutta toteutus on vielä vaiheessa meillä: tonttu tai keiju käy jättämässä lapsille pikku tehtäviä kirjeessä. Esim. tänään tyhjennetään roskis/ kerää huoneestasi 11 tavaraa joita et tarvitse tai halua, ja vie ne äidille jollekulle toiselle annettavaksi/ kerää kaikki vaatteet lattialta ja laita kaappiin tai likapyykkiin/ kerää huoneestasi kaikki rikkinäiset lelut ja anna äidille korjattavaksi tai poisheitettäväksi...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|