Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

G: Sinun "hoitohistoriasi"

Stina - 24.09.2009 - 17:53

Kovasti on jälleen kerran kättä väännetty, missä niitä lapsia pitäisi hoitaa

Mielenkiinnosta kyselenkin, oletko Sinä ollut päivähoidossa kodin ulkopuolella vai oletko ollut lapsuusajan ennen kouluunmenoa kotihoidossa?

Itse olen ollut kotihoidossa ja siitä on erittäin lämpimät muistot. Oi niitä aikoja....


VASTAUKSET:


manna - 24.09.2009 - 18:02

Mie olin naapurissa perhepäivähoidossa,tykkäsin olla siellä tosi paljon! Kesät mummi hoiti meillä kotona ja useesti oli vapaapäiviä jolloin olin mummin kanssa. Meidän isä oli yksinhuoltaja joten sen takia mummi oli niin paljon kuvioissa.

Oma tyttöni lähtee myös perhepäivähoitoon kun lähden töihin,toivottavasti on yhtä vielä yhtä ihania hoitajia olemassa kuin siihen aikaan kun ite hoitoa tarvitsin


Minä - 24.09.2009 - 18:37

olen ollut perhepäivähoidossa, sitten mummilassa hoidossa, naapurilla myös hoidossa, ja myös kotona. Siis ihan missä vaan, kun äitini työt olivat sellaiset että saattoi olla puolvuottta töitä putkeen sitten taas monta kuukautta ilman, ja sit taas kuukaus töissä ja taas kotona.. niin olin hoidossa mistä sain vain hoitajan tai pääsinkö jonnekkin ihan hoitoon.

Mutta ehdottomasti paras paikka oli mummila.. Traktorilla ajoa, hevosten hoitoa, lehmien lypsämistä ja syöttämistä. Lapselle aivan uskomaton elämys, päivääkään en koskaan vaihtaisi pois, toivoisin että olisin voinut olla enemmän siellä touhuamassa. Siis ihan ehdottomasti maailman paras hoitopaikka..!!


- 24.09.2009 - 18:44

Kotihoidossa, vanhemmillani oli(on) maatila. Oli kyllä mukavaa, harmi etten omalle lapselleni ikinä voi antaa samanlaista lapsuutta.


kosmos - 24.09.2009 - 19:40

päiväkodissa 1v4kk al´kaen sitä ennen mummon ja papan kanssa.
ja oli kivaa.
molemmissa paikoissa.


Odelia - 24.09.2009 - 20:02

Perhepäivähoidossa ihan naapurissa. Tykkäsin siellä olla. Vanhempana kävin sitten sieltä seurakunnan kerhossa ja eskarissa.


Koppis - 24.09.2009 - 20:11

Äitini oli perhepäivähoitaja kun olin pieni ja sain olla 5-vuotiaaksi kotona. minulla ei ole juurikaan muistoja tuolta ajalta, mutta yleisesti ottaen kotoa on vain hyviä ja lämpimiä muistoja. 5-vuotiaana menin päiväkotiin ja kesällä olin joskus perhepäivähoidossa. Päiväkodista minulla on vain ihania muistoja, perhepäivähoidossa en viihtynyt lainkaan.


Manttu - 24.09.2009 - 20:22

Kotona äidin kanssa noin neljä vuotta (ja kävin srk:n kerhossa), sen jälkeen vuosi naapurissa perhepäivähoitajalla ja vuosi ennen kouluunmenoa päiväkodissa. Perhepäivähoidosta muistan kamalan vihreän wc-pöntön ja päiväkodista itkut kun en halunnut nukkua päiväunia


mammutti - 24.09.2009 - 20:23

Olen ollut päikkärissä, sitä ennen olin perhepäivähoitajalla, ja tykkäsin hirmuisen paljon. Vieläkin tulee siltä hoitajalta jouluna kortti Päikkärissä kun olin oli sielä myös tosi mukavaa, sitten kun lähdin kouluun niin rakennettiin ihan uusi päikkäri ja siitä olin vähän kateellinen kun sinne tehtiin sisäliukumäki, ja PITKÄ sellainen. Eli hauskaa on ollut kerta on pitänyt oikein kadehtia niitä jotka sinne uuteen pääsi


mimmu88 - 24.09.2009 - 20:36

asuin lastenkodissa ja olin 4kertaa viikossa myös päiväkodissa ja eskari ikäisenä vain eskarissa+ erilaisissa kerhoissa. minulla on ainakin positiiviset muistot.


pupunen - 24.09.2009 - 20:37

Minä olen ollut koko ikäni kotihoidossa, äiti oli kotiäiti ja oli sitä koko lapsuuteni. Kävin 3v alkaen srk:n päiväkerhoissa ja eskarissa. Ihanat muistot lapsuudesta, samoin kouluajoilta. Äiti oli aina kotona vastassa kun tuli koulusta ja laittamassa aamulla kouluun. Haluaisin tarjota lapsilleni saman, mutta tuskinpa se on mahdollista... Ensimmäinen kosketus päiväkotiin tuli kun olin päälle 20v ja aloitin sos.alan opiskelut ja menin päiväkotiin harjoitteliksi


mama88 - 24.09.2009 - 20:42

9kk ikäisestä lähtien olen ollut hoidossa, eka olin kotihoitajalla (siis hoitajan kotona) ja kun hän siirtyi ryhmäperhepäivähoitajaksi niin menin sinne samaan hoitopaikkaan missä hän oli töissä. 5 eri hoitajaa oli kuuden vuoden ajan minulla ja kaikki tutuiksi tulivat =) Hyviä muistoja on noilta ajoilta


Joyeux - 24.09.2009 - 20:45

Ihan kotihoidossa kouluikään asti ja aina on jompi kumpi vanhemmista ollu kotona maatilalla. Kerhoissa kyllä käytiin. Mahtava lapsuus, ei voi valittaa


Olin - 24.09.2009 - 21:07

isäni kanssa kotona 2kk:n iästä lähtien (äiti meni töihin, kun isä jäi työttömäksi). ½ vuotiaana minut vietiin hoitoon, kun isäkin lähti töihin. Alkuun olin puoli vuotta eräällä vanhalla tädillä, mutta sitten vuoden ikäisestä aina kouluikään asti olin samalla ihanalla pph:lla. Tuo hoitaja oli minulle yhtä tärkeä kuin äitini. Vietinhän siellä suurimman osan hereilläoloajasta (olin usein myös yökylässä hoitajan pyynnöstä). Yhtä hyvään hoitoon haluan lapseni, kun se aika koittaa.


Jopu - 24.09.2009 - 21:13

Kotona olin äidin kanssa 3-vuotta ja sitten hän ryhtyi perhepäivähoitajaksi ja olin kotona kouluikään asti.Eskaria kävin talon kerhossa.
Ja myönnetään että kun kouluun piti mennä niin oli itku puserossa ja sopeutuminen vei aika kauan aikaa


nikittä - 24.09.2009 - 22:05

olen ollut niin pph:lla kuin kotonakin..eskarin kävin päiväkodissa, joka oli ihan kotimme vieressä..
hyvät muistot on jääny.. mummuloissa viihdyin myös mainiosti.. ja viihdyn edelleen..


Raakku - 24.09.2009 - 22:18

Ensin oli hoitaja päivät meillä kotona ja sitten siirryin hoitoon erään aivan ihanan rouvan kotiin. Olin ainoa hoitolapsi mikä oli toisaalta hyvä, toisaalta huono asia. Hyvät muistot on vieläkin mielessä siitä ajasta... Eskarissa kävin päiväkodissa.


Momma - 24.09.2009 - 22:29

5-vuotiaaksi saakka olin naapurissa asuvilla isovanhemmilla ja tykkäsin tosi paljon. Viimeisen vuoden ennen koulua perheeseen tuli pikkusisko ja äiti oli kotona. Silloin en viihtynyt ihan niin hyvin. Olisin kaivannut enemmän jotain toimintaa. En tiedä, miksi äiti ei vienyt kerhoon. Varmaan en halunnut, mutta olisin silti kaivannut jotain tekemistä. Isosiskolla oli onneksi lyhyet koulupäivät ja pääsivät ne kaveritkin jossain vaiheessa päivää hoidosta kotiin. Nykyäänhän kaikki käyvät eskarin.


Enni - 24.09.2009 - 23:22

samalla perhepäivähoitajalla 9kk ikäisestä esikouluikään asti ja ihanat muistot on. paljon olisi jäänyt oppimatta ja kokematta ilman tätä hoitajaa. vieläkin olen yhteydessä entisen hoitajani kanssa vaikka ikää itsellä kohta 30 ja hoitajalla 85v johtunee varmaan siitä että olin hänen viimeisiä hoitolapsia ennen kuin hän jäi eläkkeelle.


Enni - 24.09.2009 - 23:23

unohtui kirjoittaa että eskarin kävin päiväkodissa ja siitä yhtä hyvät muistot.


Aino - 25.09.2009 - 09:14

1970-luvulla äitiyslomat kesti 3 kuukautta. Sen jälkeen äitini palasi töihin (taloudelliset syyt) ja minä menin hoitoon (siis 3-kuisena!). Olin kylläkin hoidossa tutulla ihmisellä, jolla oli itsellä kaksi vähän vanhempaa lasta, mutta voineen verrata perhepäivähoitoon.

Nykysiin tilanne on paaaljon parempi, kun lomia saa rahallisena pitää n. vuoden sen kolmen kuuakuden sijaan ja senkin jälkeen vielä hoitorahaa hitusen.


KaNitaco+bobo - 25.09.2009 - 10:39

Kotihoidossa. 4-6 vuotiaana kävin näitä kunnan ja seurakunnan järjestämiä kerhoja. Mut muuten kotona. Äiti palasi työ elämään vuotta nuoremman siskoni jälkeen. Mutta jäi sitten -89 syntyneen veljeni jälkeen kotiäidiksi. Sen ajan mitä äitee oli töissä eli muutaman tunnin iltasin(siivooja), niin isukki katsoi meitä lapsia kotona. Kesäsin oltiin mummoloissa.


noname - 25.09.2009 - 12:00

Myös minun lapsuudessani äitiysloma oli vain 3kk, jonka jälkeen äidin äiti hoiti minua muutaman vuoden. Myöhemmin meille palkattiin kotiin apulainen, jonka töihin kuului myös lastenhoito. Kotiapulaisen aikana kävin myös muutamana päivänä viikossa yksityisessä päiväkerhossa muutaman tunnin kerrallaan. Ja koulua aloittaessani sain mennä aamuisin ja iltapäivisin samaan paikkaan, jossa siskoni oli yksityisellä hoidossa ainoana lapsena, ei siis mikään perhepäivähoitaja.


vaavi - 25.09.2009 - 12:15

Isän kanssa kotona 3-vuotiaaksi ja siitä eteen päin puolipäiväisenä päiväkodissa.Isä teki ilta/yötyötä ja kun oltiin puolipäiväisenä päiväkodissa siskon kanssa niin isä sai vähän huilata aamupäivällä..


Kiira - 25.09.2009 - 13:20

Kotihoidossa kouluun asti.


Pulla - 25.09.2009 - 15:43

seurakunnan kerhoissa käytiin siskon kanssa joitakin kertoja viikossa joskus 4v. tienoilla. esikoulun kävin myös. suurin osa ajasta äiti hoiti siis kotona. kerhohetkiä muistelen lämpimästi - oli tosi kiva päästä leikkimään ikäisten kanssa välillä eikä vaan nyhvätä äidin helmoissa


Vadelma - 25.09.2009 - 19:13

Minä olin ensin 4 vuotta äidin kanssa kotona (+ kävin seurakunnan kerhossa), sitten menin perhepäivähoitoon vuodeksi ja siitä esikouluun. Hyvät muistot on, sain olla paljon äidin kanssa, mutta sitten toisaalta ihan hyvässä vaiheessa sain tarhakavereitakin


äiti - 25.09.2009 - 19:27

Kotihoidossa, kotona maatila, eläimiä ja äiti aina kotona En ole koskaan ollut päivähoidossa, suoraan kotoa aloitin koulun. Seurakunnan päiväkerhoja ei ollut omalla paikkakunnalla, 60-70 luvun taitteessa.

Säälin lapsia, jotka viety hoitoon jo 2-3 kk ikäisenä! Lapsen perusturvallisuus kehittyy ensimmäisten vuosien aikana. Traumoja tulee, kun joutuu liian pienenä hoitoon ja hoitaja vaihtuu usein. Säälin 60-70-luvulla rakennetuissa, surkeissa kerrostalobunkkerissa kasvaneita, juurettomia lapsia. Vanhemmat töissä, vauvaikäiset päivähoidossa, kesäksi pienet lapset lähetetty mummoloihin ja sukulaisille hoitoon ja kiertolaisiksi. Koululaiset kuljeskelleet iltapäivisin avaimet kaulassa kaverilta toiselle. Äiti ja isä töissä, lapset yksin kotona!

Onneksi Suomessa on pitempi äitiys- ja vanhempainloma, hoitovapaa, kotihoidontuki, paikkakuntia, joissa maksetaan kuntalisiä jne. Ja lasten kotihoitoa pitäisi tukea paljon nykyistä enemmän!!!


marsu - 25.09.2009 - 21:34

Kotihoidossa olen ollut. Eihän siin mitää vikaa ollu mutta olin kyl hyvin kiinni äidissä melko vanhanks kun en ollu tottunu oleen pois kotoo ilman äitiä. Ja nyt kun oma poika päiväkodis ei oo aavistustakaan millasta se lapsen mielestä on. Että välillä kyl olis ollu hyötyä jos olis itekin joskus päivähoidos ollu. Sosiaalinen olen että siihen ei ole vaikuttanu mutta en ole koskaan osannut olla oman ikästeni kanssa ku aina oli tottunu aikuisten seuraan. Ja reilu 10vuotiaana minua luultiinkin aina vähintään täys ikäseks ja vanhemmaks ku 5vuotta vanhempi siskoni. Ja syynä pidän sitä etten ole ennen kouluikää juurikaan leikkiny toisten lasten kanssa.


NiiskuNeiti - 25.09.2009 - 22:38

Kotosalla äidin ja veljen kanssa. Pari vuotta ennen eka-luokkaa seurakunnan kerhossa kerran viikossa.
Eipä voi valittaa


zen84 - 26.09.2009 - 13:59

Kotihoidossa oltiin sisaruksien kanssa!
4h askartelu kerhossa käytiin ja myös jossain muussa kerhossa...


maatsi - 26.09.2009 - 21:14

Mummon, ukin ja isotädin hoidossa kotosalla kouluikään saakka, isotäti hoiti kouluaikanakin kotonaan sitten aamut ja iltapäivät. Seurakunnan kerhossa kerran viikossa ja pari kaveria vaan ennen koulua.. Ja ihan liiankin sopsiaalinen tullut!


Aino - 28.09.2009 - 11:49

"Äiti"-nimimerkillä kirjoittaneelle voin sanoa, että ei kaikkia tarvitse sääliä. Itse tosiaan olin jo 3-kuisena tutulla hoidossa, mutta sain hyvää hoitoa läheiseltä tutulta. Ja kun vartuin, varttuivat nuo tuttavan kaksi lastakin samalla ja meille syntyi hyvät suhteet (kuin sisaruksia).

Olen myös ollut ns. avainkaulalapsi ja asunut juuri kuvaamassasi kerrostalobunkkerissa, ollut koulun jälkeen yksin kotona/pihalla, kun vanhemmat töissä. Eikä ole jäänyt traumoja, päin vastoin. Kun itse asumme nyt 2-vuotiaan kanssa hiljaisemmalla seudulla, on minusta mahtavaa, että päiväkodissa lapsella on samanikäistä seuraa. Lisäksi olemme miehen kanssa molemmat kerrostalojen pihoissa leikkineenä sitä mieltä, että se oli mahtavaa aikaa. Tämän vuoksi on hakusessakin nyt asunto isommatsa rivariyhtiöstä, jossa toivottavasti olisi lapsilaumat pihoilla.

Ehkä tuo on lapsesta kiinni, mutta itsellä (ja miehellä, jolla samanlainen tausta) on vain hyviä kokemuksia ja myös tunne, että olemme saaneet riittävästi rakkautta vanhemmiltamme. Meistä taas ajatus elämästä syrjässä "metsän keskellä" vain aikuisten kanssa olisi ollut ahdistava.


ap - 28.09.2009 - 12:33

Kiitos kaikille vastanneille! Tyytyväisiä tuntuvat kaikki olevan, hoitomuotoon katsomatta. Ja hyvä niin

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|