Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

pukemisesta ja pottailusta

äitee - 24.09.2009 - 14:13

Minkä ikäisenä teillä on alettu pukemaan itse? Tai siis edes ollut mielenkiintoa siihen touhuun? Meil tyttö pian 1,11v eikä vielä osoita kiinnostuksen merkkejä, sanoo vaan et äiti auttaa emmä osaa.
Pottailusta sitten on tullut sellaista että potalle ei enään millään halua vaan mielummin päästää housuun. Vaikka olis just istunu potalla niin saattaa nousta ja 30 sekunnin päästä lorottaa housuun??!! Vinkkejä otetaan vastaan, kiitos! Ei jaksais joka välis olla pissahousuja vaihtamassa.


VASTAUKSET:


Jospas - 24.09.2009 - 15:06

se siitä ajan kanssa. meillä poika ei kans tykännyt tuon ikäisenä istua, mutta tilanne muuttui ajan kanssa ihan itsestään. Luonto ajaa tikanpojan puuhun


NiiskuNeiti - 24.09.2009 - 15:24

Meillä pottailu kyllä onnistuu (1v9kk) päivisin, univaipat kyllä käytössä. Mutta pukeminen ei kiinnosta. Välillä kokeilee, mutta se siitä sitten. Osaa kyllä ottaa vaatteita päälle, etenkin jos ollaan saunaan menossa.


Meillä - 24.09.2009 - 15:53

Meillä puki itse (noh välillä pakko auttaa ja korjata hassusti menneet vaatekappaleet paremmin ylle) noin 1,5 vuotiaana. Pottailusta ei ole vieläkään innostunut, tuli juuri 2 vuotta täyteen. Vaipoissa edelleen. Ja saa ollakin, kyllä sinne potalle/pöntölle ehtii, en mäkään jaksa pissahousuja olla jatkuvasti vaihtamasssa ja pesemässä, siksi vaipat kun kerran näyttää sille, ettei vielä ole kuivaksi kypsä.


Aino - 25.09.2009 - 09:17

2-vuotias poika ei vielä tee pottaan mitään, suostuu kuitenkin istahtamaan sinne. Vaipoissa vielä, iltaisin hetken kalsareissakin, kun osaa kyllä pidättää (kunnes saa sen vaipan takaisin).

Pukeminen/riisuminen ei ole koskaan kiinnostanut yhtään, nyt kaksivuotiaana riisuu ulkoa tullessa hatun ja avaa lenkkarin tarrat itse, mutta kiukkuaa, jos pyytää muuta. Tähän voisin ottaa vinkkejä, miten tätä voisi kehittää?


Mutti - 25.09.2009 - 12:37

Meillä 11kk-tyttö yrittää kovasta pukea...mutta hermot siltä menee kun ei onnistu.Ihana kun on suu niin keskittyneesti supussa.
Pottailu sujuu,mitä nyt yritetään kakat pomia käteen ja pissaa ei voi pottaan tehdä.
Paljon olen kuullut että aikasemmin hyvin pottailleetkin lapsoset alkaa lakkoilee & temppuileen.1,5-vuotiaana tai vähän vanhenpana pottailun suhteen,oma tahto kun löytyy...Mutta kyllä kaikki aikanaan pääsevät vaipoista,ei hätää.


maatsi - 26.09.2009 - 21:11

Meillä poika 1,5 v ja pottailu ei vaan kiinnosta. "Akasta" puhuu kun "akka" on jo tullut vaippaan ja pierun tai pissin tullessa.. Meillä potta on koko ajan esillä, mutta siinä istutaan aina ennen ja jälkeen kakan tulon. Pissi (joka myöskin pojan mielestä "akka") myös tulee lattialle ja vaippaan.. Mutta semmonen hössö kaveri on, että en huolissaan missään nimessä oo. Oppii kun oppii ja tärkeintä on että se akkapönttö on siinä likellä..

Pukemishommat on ihan yhtäkkiä alkaneet kiinnostaa, mutta ainoastaan hatun ja kumpparit osaa pukea.. Samat myös riisuu ja vaippa sekä housut sukkien kera lähtee myös päältä. Paidan kanssa on solmussa riisuipa tai puki sitä. Tässäkin asiassa tuo vauhdikkuus on "esteenä" eli ei vaan jaksa keskittyä näpertelyyn vaatteiden kanssa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|