Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

G:miten suhtauduttu kolmanteen tai useampaan....

Davi - 22.09.2009 - 10:36

Miten teidän vanhemmat,sisarukset,ystävät ym on suhtautuneet kun ootte ilmoittaneet kolmannesta tai sitä seuraavista raskauksista?itteä vähä jännittää kun kertomisen aika tulee..jotenki on ollut monen puheista rivien välistä luettavis että ette kai enää meinaa lapsia tehdä ja eikö kaksi oo ihanriittävästi jne..ei se toki omiin ajatuksiin sinänsä vaikuta mutta vähä vaan jänskättää


VASTAUKSET:


hei - 22.09.2009 - 10:56

mun äiti sanoi kolmannesta et, miks ihmeessä viellä kolmas ja ei teidän tehtävä ole maata täyttää ym. mut kun sitten iltatähti neljäs oli masussa niin en siis meinannut uskaltaa kertoa äidilleni ja ikääkin oli 39. Ja kun kerroin niin voi että mitkä ryöpytykset sain niskaani: et jaksa ja miks aloitat alusta kun olet jo niin vanhakin ja hän ei enää kyllä tästä neljännestä välitä yhtään ym. mutta aina kun nämä muksut on syntyneet niin ovat niin tärkeitä mummille kuin olla taitaa, mut aina alkuun sama murmutus ollut.


--- - 22.09.2009 - 11:11

Meillä ei oo vasta kuin yksi lapsi ja toinen toiveissa mut anoppi on jo painavasti sanonut et me SAADAAN hankkia vaan kaks tai korkeintaan kolme lastaIhan piruuttani aina hehkuttelen sille miten mä haluan suurperheen eli ainakin 10 lasta!Mitä se sille kuuluu paljon me lapsia hankitaan...


BadMama - 22.09.2009 - 13:06

Meillä esikko tuli liian varhain, toinen liian pian siihen perään ja loput "joko taas"... joten viimeisestä kerroin vasta reilua kuukautta ennen laskettua aikaa. Ja siitäkin loukkaannuttiin... Lapsia on nyt kahdeksan.


mie - 22.09.2009 - 13:16

Enpä enää edes muista, mutta ei meillä tullut koskaan mieleenkään, että olisi toisten ihmisetn mielipiteet ja anomiset millään tavalla 'jänskättäneet'. Ei varmaan kukaan kuvitellut meidän tekevän edes toista, saati sitten kolmatta lasta kun ensimmäistäkin varmaan vahingoksi luulivat.

Taisi se mennä niin, että ei kukaan mitään sanonut kun meidät tunsivat; eivät ne välitä kuitenkaan ja pahimmassa tapauksessa arvostelijat olisivat saaneet kuulla jonkun terävän kommentin, jota he eivät sitten halunneet kuultavaksi. Olen nimittäin itse kommentoinut nimimerkillä vastarannan kiiski mm. liian nuorena, liian vanhana ja liian monetta lasta saavien päivittelyä. Keskustelu on yleensä hiljentynyt pikaisesti, kun olen ystävällisesti tiedustellut, että minkä ikäinen se anoppi olikaan saadessaan ensimmäisen (=nuorempi kuin keskustelun aiheena ollut liian nuori synnyttäjä), kuinka vanha saadessaan yhdeksännen(=vanhempi kuin keskustelunaiheena ollut lian vanha ja/tai liian monetta lasta odottava), esimerkiksi.


mamma-79 - 22.09.2009 - 13:37

Meillä nyt toinen tulossa, enkä tiedä tuleeko lisää, mut ainakin mun vanhemmat olisivat iloisia vaikka tulisi muutama lisääkin. Sit en tiedä jos alkais vaikka jo viidettä tulemaan, että mahtaisko tulla jotain kommenttia.


meikkis - 22.09.2009 - 13:50

meillä on neljä lasta. mun oma suku on aina ottanu ilolla vastaan jokaisen lapsen. oma isäni kesällä jo kyseli että eikö nyt ainakin vielä yks vauva meille äitini sanoi juurikin viimeviikolla ettei millään tahdo muistaa etten saa tänä vuonna vauvaa anopilla onkin sitten toinen ääni kellossa. kun kerroimme neljännen lapsen odotuksesta, anopilla ei ollu muuta asiaan sanottavaa kun: "oliko vahinko?". ei edes onnitellut. olimme kesällä mieheni papan syntymäpäivillä, joka iloisena kyseli että vieläkö toivomme lapsia, ja puhui kuinka ihanaa on että meillä on useampi lapsi. anoppi tähän sitten tuumas kuinka yksinkertainen toimenpide sterilisaatio on, ja kuinka minun pitäisi siihen mennä. ei mieheni vaan juuri minun. ettei vaan synny enään lapsia. melkein joka kerta myöskin kun käy kylässä muistaa sanoa: ettehän te nyt vaan enään enempää lapsia...?!?


jelena - 22.09.2009 - 14:02

BadMama: meillä suunnilleen samanlailla(Ja ilkeämminkin) paitsi viidennen kohdalla kävi niin, että soitin laitokselta, että poika on syntynyt ja senkin iskälle, joka totesi, että onks siitä tosian niin pitkään, kun viimeks nähtiin?
Ja kun kuudes syntyi niin, joku ilmeisesti puhui äidilleni järkeä, kun se sanoi mulle jotenkin niin, että ... päivitteli, että onko sulla tosiakin tytär ja sillä noin ihana perhe! Tään seitsemmänen kohdalla äitini sanoi no hankikaa niin monta kun haluatte, kun te rakastatte niitä lapsia niin kovasti tai jotain sinne päin, se oli positiivisin asia jonka olen kaskaan saanut häneltä kuulla.

Kyllähän niitä aina löytyy, jotka jaksa kysellä vieläkö te lisäännytte, eikös jo riitä ja niin pois päin, mutt koska sitä ikinä tiedä, kun alkuperäiset unelmat on jo viidellä ylitetty, kun se ikuinen vauvakuume vaivaa aina vaan ja nyt kun päästi minut otteestaan, se iski miehen O.O


Menni - 22.09.2009 - 15:32

Isän reaktio jokaiseen lapseen sama : - Herrantähen ei tällaseen maailmaan kannata muksuja tehä ! ... Mutta syntyessään ovat kuitenkin papan silmäteriä, jokikinen


KaNitaco+bobo - 22.09.2009 - 15:40

Kun ilmotin vanhemmilleni tästä kolmannesta, niin hyö oli ihan innoissaan ja kun naantalinaurinkoja. Tosin meittiä sisaruksia onkin kymmene, että kyllä hää vauva rakas onkin. Oli just vähän aika sitten harmitellu, kun ei ole kun neljä lastenlasta. Eli meillä kaksi ja yhdellä veljelläni kaksi. No nyt saavat viidennen.

Appivanhemmille kun kerrottiin, niin hyö onnittelivat ja hymyilivät myös kun hangonkeksit. Ja heillä on vaan kaksi lasta, eli mieheni ja hänen sisarensa.
Muistan kuinka sillon esikoiselle kun oltiin anopin kanssa ostamassa vaunuja, niin hää vihjasi siinä että toivottavasti tulee vaunuille moninkertanen käyttö.

Eli meillä ainakin ovat innoissaan kun tulee lisää lapsenlapsia. Itse haaveilen suurperheestä, mut tuo mies toppuuttelee ja hänen mielestä tämä kolme on nyt sitten se sopiva määrä. Saas nähdä ny.


Tohina - 22.09.2009 - 15:43

Ekasta lapsesta mun äiti tokaisi, että ei kai! Eihän sulla oo koulutkaan vielä käytynä, olisit aatellu! Tokasta tokaisi, että enkö mä koskaan opi (koulut käyty, muttei vakityöpaikkaa). Kolmannesta jo iloitsi, mutta neljäs olikin taas shokki, eikä kolme jo riitä!!! Ei hän ainakaan jaksa niitä hoitaa (koskaan ei ole hoitanutkaan).


aika - 23.09.2009 - 03:46

paha kommentti oli se anopiltani kun haaveilimme toisesta lapsesta niin anoppi sanoi ettei se minun poika (mieheni) jaksa hoitaa yhtään enempää, että yhdessä on tarpeeksi...! Täh? mistä hän tietää että jaksaako poika hoitaa vai ei, kysyin mieheltäni että jaksatko hoitaa, niin vastasi ettei kai kun äiti niin sanoi.. vitsillä siis heitti.


Koppis - 23.09.2009 - 14:29

Käsittämätöntä, miten ihmiset, edes läheiset kehtaavat ajatella tai edes sanoa tuollaisia asioita!


Vadelma - 24.09.2009 - 11:00

Meillä vasta toinen tulossa ja mun suvusta oli jo ensimmäisestäkin ilmeet ja kommentit sellaisia et olikos vahinko ja meinaatko tosissaan pitää sen. No nyt tää seuraava tulee sit liian aikasin ja taas on muristu että kais tiedät ettei kaks mee siinä missä ykskin, että mietitkös nyt ihan loppuun saakka?! No sit taas miehen suku on sitä mieltä että lisää lapsia ja heti paikalla, jokos on uutta tulossa, kyselivät jo melkein heti esikoisen syntymän jälkeen ja nytkin jo viitanneet puheissa sitten kolmanteen ja neljänteen vauvaan Et on meitä tosiaan moneksi.. Ja koko suvulle on esikoinen ollut rakas ja varmasti on seuraavakin!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|