Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

äitille

Päiväunet - 17.09.2009 - 13:36

Minkä ikäisestä lapset pärjäävät yksinään tunnin äitin päiväunien aikana? Niin, että ihan antaisivat nukkuakin? Äiti olisi siis kotona ja lapsi katsoisi videon tai leikkisi. Ollut kipeä olo ja ihanaa olisi päikkärit, mutta meillä on 2v poika, joten asiasta voi tyytyä vain haaveilemaan. Vaikka ehkä periaatteessa vieressä pärjäisikin omissa leikeissään, niin ei varmasti malteta olla hiljakseen. Samalla hetkellä kun äitin pää painuu tyynyyn, niin poika loikkaa mahan päälle. Tai sitten huomaa tilaisuutensa koittaneen johonkin kiellettyyn, kuten hellan nappuloiden kääntämiseen.


VASTAUKSET:


MM - 17.09.2009 - 14:02

Oma poika on vielä niin pieni etten osaa kuvitella, mut muistan omasta lapsuudesta ettei meidän äiti ikinä saanut niitä päikkäreitä nukkua rauhassa ainakaan vielä silloin kun ite olin 10 ja nuorin 4v. Äitiparka, nyt ymmärrän miksi oli niin kiukkuinen kun vähän väliä herätettiin ja kysyttiin jotain...


itse - 17.09.2009 - 14:20

en kuvittelekkaan vielä pitkään aikaan päiväunia jos poika hereillä (nyt 2v), enkä osaisikaan nukkua jos poika olisi valveilla.
Ehkä voisin kuvitella nukkuvani päiväunet sitten kun poika täyttää 4-5v, mutta sitä ennen en edes aio kokeilla edes nukkuvani, he ovat kuitenkin niin pieniä vielä ettei koskaan tiedä mitä tekevät tai tapahtuu..


heh - 17.09.2009 - 14:23

Meillä tyttö 3,5v ja turha toivoakkaan rauhallisia päiväunia. En myöskään uskalla vielä pitkään aikaan kokeilla, keksii vaikka mitä jäynää sillä aikaa.


ohikulkija - 17.09.2009 - 16:45

Itse nukun päikkärit aina lasten kanssa samaan aikaan. Muuten en uskalla. Ties mitä sattuu ja itse olisin täydessä unessa!


- - 17.09.2009 - 19:59

Mulla oli yhessä vaiheessa niin alhainen hb et lapsi(alle 2v) leikki huoneessaan ja minä nukahdin hetkeksi lattialle ja kerran sohvalle, joskus nukuin yhtä aikaa lapsen kanssa.


Enni - 18.09.2009 - 11:56

meillä tyttö vajaa 3v. usein herää aamulla itsekseen alkaa leikkiä ym ilman että tulee herättämään (itse kyllä herään kun kuulen liikettä mutta en nouse ylös) hetken päästä neiti voi tulla pyytää että laitetaan tv päälle niin katselee lasten ohjelmia ja itse jatketaan nukkumista. kuten sanottu uni ei tietenkään ole mitää hirveän sikeää mutta kaikki lepo auttaa nyt kun on loppuraskaus menossa. välillä olen myös torkkunut sohvalla kun tyttö katsoo lastenohjelmia tai leikkii.
meillä tyttö on aikava ja ikäistään vanhemman oloinen ja hän tulee sanomaan jos on jotai joten huoletta voi itse levähtää välillä.


olen - 18.09.2009 - 13:25

minä ainakin nukahtanut joskus lapsen (2 v) leikkiessä vieressä, jos olen ollut tarpeeksi väsynyt. eilen yritin ottaa päikkärit mutta en sitten saanut nukuttua, tosi kiltisti toinen siinä ensin luki kirjaa, mutta sitten meni ja laittoi oven kiinni mennessään "äiti nukkuu"sanoi ja siinä vaiheessa en kyllä nukkunut vaan oli pakko kuunnella joka ääntä mitä siellä touhuaa.sitten kohta hetkisen levättyäni nousin ja mentiin leipomaan pullia ja tyttö oli että "kivaa, äiti!ihanaa!"eli kai sitä on koitettava jaksaa iltaan ajattelin kun toinen tuli vielä noin iloiseksi. mutta kyllä uskon että tyttö herättäisi jos jotain hätää. mutta auttaahan sekin että lepäät, meet pitkäkseen ja suljet silmät.


adeline - 18.09.2009 - 16:25

siis eikö teillä 2-vuotiaat enää nuku päiväunia?

itse nukun aina lasten kanssa samaan aikaan, muulloin en kyllä tohdi.


Äiti myös - 18.09.2009 - 16:50

Siinä vaiheessa kun voit hyvällä omallatunnolla jättää lapsen hetkeksi yksin kotiin, eli kouluikäisenä


hih - 18.09.2009 - 22:32

Ja mä kun luulin, että kaikki äitit nukkuu yölläkin toinen silmä auki Ei kun ihan tosissaan, en edes pystyisi nukkua päikkäreitä, vaikka miten olisi tilaisuus. Aina on se "toinen silmä auki" ja sellaista koiran unta se olisi kuitenkin. Pienikin ääni, tai liian pitkä äänettömyys ja jo pomppaisin heti ylös. Ei, en pystyisi, koskaan en nuku niin sikeästi, että jotain menisi ohi.

Nim. tuhat kertaa yössä hereille


Davi - 22.09.2009 - 10:19

meidän tyttö 3v ei enää yli vuoteen oo nukkunut päiväunia kuin satunnaisesti.yleensä silloin kun poika 1v menee päiväunilleen niin mekin mennään sohvalle lepäämään.tai sitten neiti haluaa patjan..no joka tapauksessa dvd pyörimään ja joskus tyttö nukahtaa,joskus ei.yleensä aina kuitenki on niin väsynyt että sen pikkuveljen uni-ajan jaksaa siinä rauhassa olla.ite nukahdan melkein joka kerta mutta havahdun kyllä samantien jos tyttö lähtee johonkin.vaikkei kunnolla nukuttua saakaan niin kyllä se lepokin piristää huomattavasti

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|