Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Noin 1,5v:t!

maria - 17.09.2009 - 13:02

Moikka! Muutamia kysymyksiä ois...
Onko teillä monet rattaat? Meillä on nyt yhdet mut on mietitty ostettaisko matkarattaat lisäksi kun ne menis pienempää tilaan..
Istuuko lapsi kasvot vai selkä menosuuntaan rattaissa?
Joko ootte käyneet parturissa? Siis lapsi...
Onko teillä jo tutustuttu karkkeihin,mehuun,kekseihin?
Millaisia kiukkukohtauksia teillä on,kuinka usein?
Syökö lapsi joka päivä 2 lämmintä ateriaa?


VASTAUKSET:


Marakatti - 17.09.2009 - 13:29

Meillä poika nyt 2v mut vastaanpa kuitenkin.

Löytyy sekä vaunut että matkarattaat. Matkarattaat on koko ajan auton perässä, juuri koska menee pieneen tilaan, niin ei tartte raijata isoja vaunuja mukana. Vaunuissa poika nukkuu päiväunensa terassilla. Vaunuissa istuu naama työntäjään päin ja rattaissa taas naama menosuuntaan. Autossakin istuu vielä selkä menosuuntaan.

Parturissa ollaan käyty 3 kertaa, poika istuu niin kiltisti ja antaa hienosti leikata.

Silloin kun ollaan kylässä tai meillä vieraita, niin poika saa kahvipöydästä mitä sitten haluaakin, määrät on kuitenkin niin pieniä ettei pari haukkua pullansiivusta meinaa mitään. Normaalisti meillä ei ole tarjolla keksejä eikä pullaa, joten ei mitään ongelmia sen suhteen. Xylitol-pastilleja saa ruuan päälle, pari muumitikkaria on saanut ja muutaman karkin maistaa, mutta nekään eivät kuulu edes jokaviikkoiseen elämään. Tripin saa silloin tällöin juoda, pojan pappa tykkää niitä pojalle ostella ja jos itse ostetaan, niin aina sokeriton. Kotona saa joskus mehua, mutta sekin on Funlightin sokeritonta.

Kiukkukohtauksia on onneksi harvoin, kunhan keksii jotain muuta puuhaa, niin kohtaus menee ohi. Täytyy vaan osata kiinnittää lapsen huomio muualle. Poika on tosi kiltti ja rauhallinen, joten melko harvoin meillä kiukutellaan.

Joka päivä syödään kaksi lämmintä ateriaa, kesällä oli vähän eri rytmi, joten silloin toinen ateria saatettiin välillä korvata jollain muulla.


Lellu - 17.09.2009 - 13:30

Moi!

Meillä on kahdet rattaat. Helpottaa aina lähtemistä ulos tai autoilee.
Lapsi istuu kasvot menosuuntaan rattaissa, ei muuten viihtyisi matkassa.
Ei olla käyty parturissa, koska tukka on kuin puolivuotiaalla. Mutta ajattelin itse vähän tasata takatukkaa, alkaa kuulemma sitten paremmin kasvamaan.
Meillä ollaan maisteltu pullaa ja jäätelöä muutama kerta, mutta ei sen enempää.
Joka päivä meillä vähän kiukkuillaan, lähinnä, jos lapsi ei saa aina haluamaansa asiaa.
Juu, meillä syödään kaksi lämmintä ateriaa päivässä.

Ja lapsi on siis 1v 2kk.


Niiskuneiti - 17.09.2009 - 13:42

Meillä on combit, eikä niitä ole käytetty paljoakaan yhden vuoden jälkeen. Käytössä ollut kantoliina sekä Manducan-reppu, tosi kätevä ja menee pieneen tilaan. Kun neiti ei viihdy rattaissa/pitää kävellä itse tai sitten olla selässä.
Eipä ole parturiin tarvista, hiukset alkaneet vasta kasvamaan (ikää 1v8kk)
Eipä meillä makeaa ole syöty, kun on niin paljon allergioita, niin rajoittaa oikein mukavasti. Juomina on ollut ainoastaan riisi/kauramaidot, vesi sekä omatekoinen vichy.
Voi mennä päiviä, että ei kiukkuilla, mutta jos ei saa omaa tahtoa läpi, niin ainakin vähän voi vingahtaa Mutta mielenkiinnon kun kääntää muualle, niin se siitä sitten.
Aamu- ja iltapuurot sekä kaksi lämmintä ateriaa.


heips - 17.09.2009 - 14:25

Meillä just täytti 2v poika.. mutta näin meillä.
Meillä on vain matkarattaat, joita käytetään nykyään tosi harvoin, ehkä kerran kahdessa viikossa, muuten kävellään kaikki matkat tai autolla.

Nyt on puolisen vuotta istunut kasvot menosuuntaan.'

Meillä ei ole käytetty vielä kertaakaan parturissa, isi leikkaa aina kotona hiukset pojalta, ja niistä tuleekin tosi hienon näköiset.

Meillä tunnetaan karkki (ehkä liiankin hvyin), mehua juodaan silloin tällöin ja keksiä ei tule juuri hirveästi syötyä.

Kiukkukohtaukset ovat välillä aika voimakkaita mutta äkkiä menevätkin ohitse, jos jotain kivaa keksii tilalle.

Kaksi lämmintä ateriaa syödään, aamupalan, iltapalan ja välipalan lisäksi.


manna - 17.09.2009 - 14:26

Tytsy on nyt 1v3kk ja matkarattaat on päivittäin käytössä. Ilman niitä ei tultais toimeen! Ne on niin paljon kätevämmät laittaa autoon kun vaunut. Muutenkin kaikki koiran lenkitykset yms muut tehdään rattaiden kanssa. Vaunuja tyttö tarttee vaan päikkäreilä.

Parturia ei tarvita,kun on vasta vähän takatukkaa

Ja mitään makeita juomia en oo antanu,pelkkää maitoo,piimää tai vettä. Parisen kertaa oon antanu pikkusen pullaa,lettuja+hilloo,mut harvemmin niitäkään. Ei osaa tyttö viel onneks niitä vaatia,kerkee niitä vielä syödä
Syö 2 lämmintä ruokaa päivässä,sekä aamu-ja iltapuuron ja välipalan.

Osaa kiukuta,jos ei saa jotain mitä haluaa niin huuto on kova ja heittäytyy lattialle (osaa sen erittäin dramaattisesti) Pari kertaa on yrittäny huitasta. Väsyneenä tosi helposti suuttuva tapaus... Onneks noita ei oo ihan joka pv,mut joskus on useita kertoja päivässä.


Arpa - 17.09.2009 - 15:19

Vastaanpa minäkin: Ja poika on vähän reilu 1v4kk.

Onko teillä monet rattaat?
Meillä on kahdet, toiset (yhdistelmien rattaat) on ns. kotikäytössä ja matkarattaat on pysyvästi autossa. Kotosalla käytetään rattaita koiralenkillä ja matkarattaita reissussa tai ostarilla ym. tarpeen mukaan. Tosin aika vähän on poika rattaissa viimeaikoina ollut.

Istuuko lapsi kasvot vai selkä menosuuntaan rattaissa?
Kasvot menosuuntaa, näkee eteenpäin ja viihtyy paremmin noin päin.

Joko ootte käyneet parturissa?
Ei varsinaisesti, ollaan pari kertaa ajettu tukka itse. En tykännyt kun oli sellaista pitkää "vauvahahtuvaa", mutta näin on siisti ja kiva, eikä ajaminen ole ollut ongelma.

Onko teillä jo tutustuttu karkkeihin,mehuun,kekseihin?
Ei karkkeihin eikä mehuun, eikä ihan heti tutustukaan jos vaan voidaan välttää. Keksejä ja pullaa yms on annettu, muttei kovin usein.

Millaisia kiukkukohtauksia teillä on,kuinka usein?
Aika harvoin on kuikkukohtauksia. Silloin kun on niin paiskoo tavaroita ja ajaa autolla kaiken päälle ja yli ja uhmakkaasti huutaa ja saattaa heitellä tavaroita. Onneksi toistaiseksi tää on hyvin "säyseä" tapaus, mutta kyllä tälläkin omaa tahtoa löytyy.

Syökö lapsi joka päivä 2 lämmintä ateriaa?
Syö yleensä kaksi lämmintä ateriaa päivässä, ellei joku reissu tms. sekoita rytmiä. Lisäksi syö aamupalan, välipalan ja iltapalan.


matsons mam - 17.09.2009 - 15:27

meillä poika täytti juuri 1,5v. ja meillä on kahdet rattaat myös. toiset vien varastoon, sillä poika ei enää vaunuissa nuku ja muutenkin ovat niin tölsyt ja raskaat nostella. brion pony rattaat menee paljon helpommin autoon ja ovat kivan yksinkertaiset.ja kasvot menosuuntaan istuu, että näkee maisemia, autoja ja mopoja Parturissa poika ei ole käynyt, mutta itse lyhensin hieman etutukkaa ettei silmille tule, takana kasvaa niin ihanat kiharat, etten niitä raaski edes leikata, vasta sitten kun ylipitkiksi menevät niin parturiin.
mummolassa voi syödä makeaa mummu ostaa pojalle danone rahkoja ja tekee hyviä jälkiruokia vohvelista ja mehusta kyllä tykkäisi, mutta ei me semmoisia harrasteta kotona. hesen ranskalaisia tykkää dipata ketsuppiin ja jos me jätskiä/herkkuja joskus syödään niin yhdessä sit niistä nautitaan ja muistakin herkuista.
lämpimiä aterioita yleensä kaksi + puuro illalla. joskus kun ollaan menossa tai pojalle ei vaan maistu niin juo vain maitoa tai kevyttä naposteltavaa. marjoja meillä poika on syönyt ihan mahottomasti. äiskä kantanut marjoja mehtästä ihan selkä vääränä
Meilläpä vähän helpanneet nämä kiukkukohtaukset, kun minulla yleensä kodin huolehtiminen niin sitten en kerkeä pojan kanssa niin olemaan ja purki kiukkua minuun, kiljumalla, raapimalla yms. nyt sitten kiinnittänyt huomiota poikaan enemmän puuhailun lomassa ja muutenkin niin eipä ole tarvinnut kiukuta sitten. yhdessä imuroidaan ja luututaan ja tiskien välillä pitää kyykistyä ja halia pojan kanssa, kädet tiskialtaassa, sillä halitankkauksella kestää poika hetken
Poika on kyllä tosi ihana ja joka päivä oppii jotain uutta ja yllättää vanhemmat ymmärtämisellään ja osaamisellaan taitava kaveri, muutamia sanoja sanoo. ja kaikista parasta on kun poika tulee syliin ja vain halii, istuu ja pitää kiinni/pää rintaa vasten...sillä halauksella jaksaa äitikin paremmin ja mieli paranee heti...


Joyeux - 17.09.2009 - 15:48

Meillä poika 1v 7,5kk.

Onko teillä monet rattaat?
Meillä on kahdet, Teutonia timmy kuomurattaat kotona ja matkarattaat on pysyvästi autossa. Tosin kotona useimmiten käytössä tuplat, kun on vauvakin mukana.

Istuuko lapsi kasvot vai selkä menosuuntaan rattaissa?
Kasvot menosuuntaan yleensä, mut viihtyy kummin päin vaan

Joko ootte käyneet parturissa?
Itse olen useampaan otteeseen leikannut, ei suostu istumaan paikoillaan kovin pitkään, joten 'erissä' leikkaan kotona.

Onko teillä jo tutustuttu karkkeihin,mehuun,kekseihin?
Ei karkkeihin, eikä mehuun, eikä ihan heti tutustukaan jos vaan voidaan välttää. Keksejä jokusen saa (niistä tykkää vain yhdestä merkistä) joskus jos vieraita tai ollana kylässä. Ei onneks oo vailla mitään herkkuja pöydästä/muilta ja on epäluuloinen uusia ruokia kohtaan.

Millaisia kiukkukohtauksia teillä on,kuinka usein?
Pari kertaa päivässä yleensä, joskus ei ollenkaan, joskus useammin. Silloin kun on niin huutaa, itkee, juoksee hulluna, heittäytyy lattialle ja paiskoo tavaroita uhmakkaasti. Tahtoa löytyy, mut menee onneksi nopsaan ohi, kun kiinnittää huomion muihin juttuihin.

Syökö lapsi joka päivä 2 lämmintä ateriaa?
Syö yleensä kaksi lämmintä ateriaa päivässä, ellei erikoisohjelmat sekoita rytmiä. Lisäksi stödään aamupala, välipala ja iltapala.


Puff - 18.09.2009 - 09:04

Meil poju 1v 4kk.
Rattaat löytyy isot mitkä on päivittäisessä käytössä ja autossa toiset, mitä käytetään sit ku ollaan autolla jossain, esim. kirppisreissut. Isoissa on heittoaisa, eli istuu yleensä sillein ettei aurinko paista silmiin, tai sit jos on kiukkukohtaus päällä ni naama menosuuntaan..

Isi on pojan hiukset koneella huristanu.

Juu kaikki herkut on käyty läpi, siskon mallin mukaan.. Esikoisella tais alkaa herkuttelut vähän myöhemmin, mut mitä isommat edellä..

Kiukkukohtauksia on päivittäin ja useesti, vähintään niin usein ku joutuu jostain komentamaan Yleensä täyttä kurkkua karjuu takasin naama punasena, ei tosin hirmu kauan kestä, mutku ei malta millään pysyä pois "kielletyiltä alueilta" = TV ja muut tekniset vehkeet..

Yritetään syödä 2 lämmintä, tosin aiempi on usein puuro, aamu- ja iltapalalla ihan leipää.. Sit iltapäivästä ihan "panostettu" ruoka


Lissula - 18.09.2009 - 10:39

Tyttö 1v7kk

Onko teillä monet rattaat?
On vaan yhdet, yhdistelmävaunut. Oon miettinyt matkarattaiden ostoa. Jos johonkin reissuun lähdetään niin sitten ainakin ostan. Muuten tarve on aika vähäistä ja vaunuillakin pärjää.

Istuuko lapsi kasvot vai selkä menosuuntaan rattaissa?
Miten milloinkin. Vaunuissa on heittoaisa joten käännellään tilanteen mukaan.

Joko ootte käyneet parturissa?
Ei, eikä vielä mennäkkään. Ajattelin pärjätä lyhentämällä itse etutukkaa kohta.

Onko teillä jo tutustuttu karkkeihin,mehuun,kekseihin?
Kekseihin on, muumikeksejä saa satunnaisesti. Ja pienen murun suklaata. Jos ollaan kaffipöydässä ja on vieraita niin saa mitä on tarjolla.

Millaisia kiukkukohtauksia teillä on,kuinka usein?
Huutokohtauksia on. Ei-sana on lapsellakin kovassa käytössä. Päivittäin tulee, varsinkin nyt kun hoito on alkanut niin iltaisin on siksikin väsyksissä ja kiukuttaa.

Syökö lapsi joka päivä 2 lämmintä ateriaa?
Syö. Milloin enemmän milloin vähemmän kerrallaan, mutta tarjolla on.


Pinja - 18.09.2009 - 20:24

Onko teillä monet rattaat?
Yhdistelmävaunut päivittäisessä käytössä kotona, matkarattaat aina takakontissa ostosreissuja tms matkoja varten.

Istuuko lapsi kasvot vai selkä menosuuntaan rattaissa?
Yleensä kasvot menosuuntaan, jos aurinko paistaa silmiin niin heittoaisa käytössä.

Joko ootte käyneet parturissa? Tänään leikkasin ite tytön otsatukkaa lyhyemmäksi

Onko teillä jo tutustuttu karkkeihin,mehuun,kekseihin?
Karkkia ei vielä tunneta, mutta tyttö saa maistaa kahvipöydästä samaa mitä muutkin syö. Eli pullaa, keksiä, lettua, jätskiä tms. Mutta harvemmin tulee syötyä. Mehua saa muutaman hörpyn silloin tällöin.

Millaisia kiukkukohtauksia teillä on,kuinka usein?
Harvemmin mitään kohtauksia, yleensä vaan silloin jos on väsynyt. Aika nopeasti pääsee yli kitinöistä. Reipas ja iloinen tyttö.

Syökö lapsi joka päivä 2 lämmintä ateriaa?
Syö, ja todella suurella ruokahalulla isoja annoksia


Miu - 20.09.2009 - 20:42

Meillä poika, jolla ikää 1v 3kk.

Onko teillä monet rattaat?
- Meillä teoriassa 2 rattaat, mutta käytännössä matkarattaat ovat lähes käyttämättömänä nurkassa... Meillä Britaxin Vigourit ja ne on niin näppärät ja kevyet työntää, että matkarattaat on niiden rinnalla ihan kamalat, siksi ovat jääneet melkein käyttämättä. Ja autossa kun tilaa on, niin sekin on edesauttanut matkarattaiden käyttämättömyyttä...

Istuuko lapsi kasvot vai selkä menosuuntaan rattaissa?
- Kasvot menosuuntaan

Joko ootte käyneet parturissa? Siis lapsi...
- Ei, tukka vastikään ruvennut kasvamaan ja jotenkin on noiden mummojen vanhakantaiset uskomukset, että tukkan leikkaaminen ennen kun osaa puhua tuo huonoa onnea, on takaraivossa, vaikka ihan tosissani en otakaan. Ja pieni takatukkahan on tosi söpö, Kimi Räikköselläkin

Onko teillä jo tutustuttu karkkeihin,mehuun,kekseihin?
- Mehua ja keksejä maisteltu on, silloin kun muutkin esim. kahvipöydässä ovat syöneet, mutta normaaliin ruokavalioon eivät kuulu. Ja karkkia ei ollenkaan. Rusinoita sitäkin enemmän

Millaisia kiukkukohtauksia teillä on,kuinka usein?
- Ei erityisiä kohtauksia, mutta keskimääräistä vaativampi lapsi on aina ollut, joten "normaali" kiukuttelu on meillä jokapäiväistä, mutta "itku-potku-raivatit" ei onneksi vielä ole iskeneet.

Syökö lapsi joka päivä 2 lämmintä ateriaa?
- Syö, toisen hoidossa ja toisen kotona. Ja viikonloppuna tietty molemmat kotona.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|