Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

meidän lapsi ei pelkää MITÄÄN!

juku - 17.09.2009 - 09:28

aaargh, niin usein tuohon törmännyt viimeksi eilen kun vieras setä käveli käytävällä pientä poikaa vastaan ja poika selvästi pelkäsi ja peruutti johon vieras mies tokaisi ettei häntä tarvitse pelätä, siihen lapsen iskä vastasi epävarmasti ettei poika pelkää mitään, vieras mies oli aivan kysymysmerkkinä ja minä myös, miksi täytyy tuollaista väittää. onko nykyään ihanteellista ettei lapsi pelkää mitään? joka tunnustautuu noin sanoneen, niin miksi ei saisi pelätä? niin usein tämän huomannut että tuo erityisen rohkea lapsi on vain vanhemman unelmaa...


VASTAUKSET:


Kirsikka666 - 17.09.2009 - 09:45

No, ei välttämättä äidin unelma....Meillä tuo isoveikka ainakin vielä on turhankin rohkea, enemmän saisi pelätä, mutta kun ei!
Samoin isommat sisarukset on olleet liki pelkäämättömiä, onneksi sentään on selvitty ilman pahempia seurauksia, tarkoitan nyt esim putoamisia yms loukkaantumisia, kun tuntuu rohkeus riittävän ihan hulluihin juttuihin!


no - 17.09.2009 - 10:19

Rohkeutta kokeilla fyysisesti vaarallisia juttuja ja rohkeutta kohdata ja puhua vieraille ihmisille ei pitäisi verrata tai sekoittaa keskenään.

Jos epäröimättä kohtaa fyysiseti haasteellisia asioita, niin silloin ehkä itsesuojeluvaistoa ei ole riittävästi. Mutta jos ei uskalla vieraille puhua tai vastata, niin silloin liian jo liian ujo ja arka.


ev - 17.09.2009 - 10:48

Ehkä se on miehille hiukan "kovapaikka" että lapsi pelkää, he eivät ymmärrä että se saattaa olla lapselle hyväksi että on vähän arka vieraita ihmisiä kohtaan.
Mutta siitä olisi hyvä miehellekkin sanoa että on hyvä että on varauksella koska ihmisiä riittää joka lähtöön..
Itse harmittelin hirveästi kun kaikista ihmisistä lapsi valitsi ukin joka tuli kaukaa käymässä kylässä, harvoin näemme. Mutta muuten tyttö ei vierasta yhtään enkä todellakaan koe sitä hyvänä asiana.


Kirsikka666 - 17.09.2009 - 11:22

Niin no, meillä tuota rohkeutta siis löytyy sekä fyysisissä että psyykkisissä tilanteissa! Ja onneksi se itsesuojeluvaistokin on sieltä lopulta kehittynyt.
Pikkuveikka on kovin ihmisarka aina aluksi, nopeasti onneksi menee ohi, isoveikka taas on kovinkin rohkea. Mutta sentään ovat aina äidin valvovan silmän alla vieraita ihmisiä tavatessaan, että ei haitta!


Ihan - 17.09.2009 - 11:22

hyvä piirre sinällään lapsessa, että on sosiaalisesti valikoiva. Perusturvallisuuden puutetta viestii kaikkiin välittömästi ripustautuva lapsi.


ai - 17.09.2009 - 11:35

eiks lapset voi olla vaan erilaisia vaikka molemminlaisilla olis perusturvallisuus kunnossa!?

Meillä ainakin esikoinen on tosi sosiaalinen tapaus ja esittelee esim uimassa mielummin hyppyjään toisille äideille kuin mulle.On tosi ärsyttävää, mut minkäs teet.


Kirsikka666 - 17.09.2009 - 11:46

Peesaan edellistä. Kyllä meillä on kaikilla ollut perusturvallisuus kunnossa, ja vaikka rohkeita ovatkin, niin eivät sentään ole vieraisiin ihmisiin koskaan ripustautuneet. voihan sitä olla rohkea muutoinkin, ihan yleistä rohkeaa käytöstä. Meillä ainakin lapset opvat olleet kovin puheliaita heti vieraiden kanssa, syliin eivät ole koskaan tunkeneet, joten se puoli kunnossa. Sosiaalisesti ovat aina olleetkin valikoivia, mutta kun eivät nuo piirteet ole toisensa poissulkevia. lapset, kuten me aikuisetkin, ovat monimutkaisia yhdistelmiä erilaisia ominaisuuksia, yksilöitä, kuten jo aikaisemmin kirjoitin.


ap - 17.09.2009 - 12:40

korostan että aikuinen vain väittää ettei lapsi pelkää mitään, vaikkei näin selvästikkään ollut, ja näitä vanhempia riittää...on eri asia jos lapsi on aidosti rohkea (vaikken usko että tervettä lasta kovin montaa on, joka ei MITÄÄN pelkäisi)
En tiedä uskaltaako kukaan myöntää odottaneensa lapseltaan liikoja..


marsu - 17.09.2009 - 16:00

Vamhemmat ehkä helposti nolostuu siitä tilanteesta ku laspi pelkää toista ihmistä. Ja hätäpäissään puolustaa et ei tää mitää pelkää.. Mut onhan se tervettä et ihan vieraita kohtaan on hieman varauksellinen ja vanhemmistahan ne lapset osittain sen esimerkin ottaa kuin kohdata muita ihmisiä. Ja olen myös sitä mieltä et jos lapsi välittömästi(siis hetio tavattuaan) ripustautuu kehen vaan on lapsen omassa suhteessa vanhempiin vikaa. Ja ripustautuminen on eri asia kun pelkäämättömyys/sosiaalisuus..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|