Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

mita mielta olette

nikoleta - 15.09.2009 - 23:33

kun kysyin tutulta etta onko silla mitaan hyvaa ideaa milla sais 1v juomaan maitoa mukista eika pullosta niin se sano etta ala anna pullosta.mita mielta ootte?antaisitteko lapsen olla niin pitkaan ilman maitoa ennen kun han rupee juomaan mukista?musta tuntuu aika kenkulta.hanen lapsi ei juo ollenkaan maitoa sen jalkeen kun on lopettanu tissin,mehua ja vetta.on 3v.sanokaahan mielipiteenne.


VASTAUKSET:


pikkuriikki - 16.09.2009 - 00:08

Kyllä mä pikkuhiljaa siirtyisin siihen että maitoa vaan ruuan yhteydessä ja mukista, eri asia sitten kipeenä tai jos ei jostain syystä mitään muita maitotuotteita ole ruokavaliossa(puurot, jugurtit, juustot tms.) 1vuotiaan kanssa jo muutoinkin siirrytään normaali ruokaan...


pikkuriikki - 16.09.2009 - 00:14

Niiii...mutta kyllä mä pyrkisin että ne maitosuositukset(kalcium) kumminkin täyttyy...kokeileppa et annat vaan mukista vaikka päivän, ja ei muita nesteitä(mehua tms.) ni luulisin että omasta halustaan juo sen verran kun on elimistölle tarpeen...eli osaksi joo..olen ystäväsi kanssa samaa mieltä..


tappitaara - 16.09.2009 - 00:21

Minä tekisin (teenkin) kuin pikkuriikki, että ruualla ryyppäytetään mukista. Jos tuntuu, ettei sillä lailla mene tarpeeksi, voi ehkä (ainakin aluksi) väliaikoina antaa sitä pulloa.

Malli on myös tärkeää. Eli huolehdi että lapsi istuu pöydässä silloinkin, kun sinä itse syöt ja juot!


hei - 16.09.2009 - 06:27

meillä ei juotu ollenkaan pullosta...ongelmana olikin, kun ruokailun yhteydessä janotti ja lapsi halusi tissiä. Meillä ei suostunut ollenkaan kokeilemaan nokkamukia, joten aloitettiin juomisharjoitukset tavallisella mukilla. Aluksi annoin teelusikalla maistiaisia ja välillä pikku hörppyjä. Sekin auttoi kummasti kun pumppasin hieman rintamaitoa mukiin; maistui selvästi paremmalle kuin lehmänmaito Aika vähäistä oli aluksi tuo maidon juonti, mutta toisaalta imetin vielä, joten sai kyllä riittävästi nesteytystä...Lapsen ollessa puolitoistavuotias lopetin imetyksen hiljalleen, jonka jälkeen hän onkin juonut maitonsa suoraan motista.


adeline - 16.09.2009 - 07:35

minä taas olen kertalaakista toimija, eli heti kerrasta poikki pullon antaminen.
tiesittekö, että jopa 5 siivua juustoa kattaa koko päivän kalsiumin tarpeen.
alkuun vain juuri juustoa, raejuustoa, maitoon tehtyä puuroa ja jogurttia niin kyllä saa tarvittavan kalsiumin.

ja alkaa juomaan varmasti pienen ajan sisällä. meillä meni kuukausi ja joi lasista hyvin.


jelena - 16.09.2009 - 08:45

Minä kun teen puuron maitoon aamuin illoin niin siinähän menee jo 4dl maitoa, niin päivän mittaan ei tatte kun 2 dl saada alas ja jos ja kun ruokailuita on viisi niin se on vaja puol dl ja kun päivän mittaa juo mulloinkin niin ei se loppujen lopuksi ole paljon mitä kerralla pitäis juoda. En siis oo kauheasti stressailut juoko maitoa tarpeeksi, en oo mitannut, mutta uskoisin, että se 2dl menee päivän aikana.

Eli kyllä mä ottaisin pullon pois ja hörpyttäisin maitoa pitkin päivä.


Nyytti - 16.09.2009 - 09:03

mä kans laittaisin kerrasta poikki. Jugurttia ja viiliä välipalaksi/iltapalal puuron kans ja ruokiin maitoa sekaan niin saa kyllä kalsiumia tarpeeksi mukista vaan sitä maitoa antamaan


no - 16.09.2009 - 11:04

kyllä mä olen antanut juoda yksi vuotiaan vielä pullosta ja siinä välillä opeteltu mukista juomista, sitten kun se on sujunut hyvin niin pikku hiljaa pullo jäänyt pois.


Meillä - 16.09.2009 - 12:13

ei pullo tai nokkis kelvannut,mutta kyl mun mielestä 1-vuotiaalla voi antaa muutaman kerran päivässä maitoa pullostakin...pienihän tuo on.
Meillä tyttö harjoitteli mukista vastikkeen hörppäämistä puolivuotiaasta 10kk-ikäiseksi imetyksen ohella,sitten alkoi vastikkeen hörppiminen sujua niin hyvin että lopetin jo muutenkin vähentyneen imetyksen.Mielestäni tämä meni mukavan kivuttomasti näin,ei tullut edes itkua.


nikoleta - 16.09.2009 - 19:18

kiitos kaikille mielipiteestanne!me kun asutaan taalla kreikassa niin viileja ja paljon muutakin esim.rahkaa ei taalla ole ja jugurtista neiti ei kovasti valita ja puurot oon tehny vedesta tahan asti.raejuustoa olen kokeillu mutta muita juustoja en ole viela antanu.alan nyt tekemaan puurot maidosta niinku sanoitte ja katotaan sit jos vaikka jonai paivana suostuisi juomaan maitoa mukistakin.kiitos kaikille!


ansku - 20.09.2009 - 09:32

Kovasti vaan kehua ku juo mukista=) kiinnostuu siitä varmasti..Meillä innostui ku sai nokkamukista ite ottaa kannen pois ja sit juoda mukista=) nyt kelpaa kaikki mukit ja lasit joista saa hyvän otteen.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|