Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

siis VOI JESTAS!

I - 15.09.2009 - 21:43

Leikkikentällä tänään nähtiin, kuinka päiväkodin työntekijät "grillasivat" lapsia. Lämmintä oli +25 astetta, ja lapsilla oli VILLAPIPOT ja VÄLIKAUSIHAALARIT!

Yksi tyttö yritti ottaa takkia ja pipoa pois päältä, niin hoitajat tokaisivat, että pitää sitten mennä sisälle, jos et pidä vaatteita päällä.

Mulla oli lapset siinä verkkareissa, ja collegepaidassa lippikset päässä. Itselläni oli vain t- paita (+ housut tietty ), ja kuuma oli silti. Oli ihan vähällä, etten mennyt tädeille avautumaan...

SANOKAA NYT HYVÄT IHMISET NIILLE PÄIVÄKODIN TÄDEILLE, ETTÄ MIETTIVÄT VÄHÄN MITÄ PUKEVAT LAPSILLE PÄÄLLE!


VASTAUKSET:


Maisa8 - 15.09.2009 - 21:48

Kun esikoinen oli puoli vuotta päiväkodissa niin samanlaista olo touhu, ihan liikaa vaatetta päällä lapsilla. Sanoin monesti ettei meidän hikipoika tarvii villasukkia ja villapukua. Jätin ne viemättäkin sinne jos ei ollut niin kylmä ettei tarvii, mutta sitten ne lainas päiväkodin omia sukkia ja pukuja. Ihme toimintaa.


KaNitaco+bobo - 15.09.2009 - 22:05

Kattokaas kun kalenterissa lukee syyskuu, niin sillonhan on oltava kylmä..


hoitaja - 15.09.2009 - 22:17

Niin... vanhemmathan ne vaatteet lapsilleen hoitoon tuovat! Monella muksulla on aamukylmällä juuri se välikausihaalari eikä muuta. Pakko sitä jotain on iltapäivälläkin jotain päälle laittaa. JOtkut vanhemmat vaativat että juuri tätä pukua pitää käyttää juuri koska on syyskuu ja kylmä . Näitä ko hoitajia ja tilannetta sen enempää tuntematta, kaikki ole aina niin mustavalkoista...


Maisa8 - 15.09.2009 - 23:02

Totta, mutta se on törkeää jos itse kieltää pukemasta niitä villahaalareita ja silti laitetaan vaikka päiväkodin haalari. Kyllä se vanhempi paremmin lapsensa tuntee ja lapset on erilaisia. Toiset palelee helpommin ja toisille tulee kuuma helpommin...


Argh - 15.09.2009 - 23:19

sama juttu oli meillä kun esikoinen oli pph:lla. Täti itse oli bikineissä, oma lapsensa sortseissa ja t-paidassa ja minun lapseni haalarissa ja myssyssä (aikaan jolloin aamut kylmiä, iltapäivät tosi lämpimiä..) Jumankauta että ärsytti, hänelle kuulemma (jonkun muun lapsen äiti)joskus sanottu jotain ettei saa vaihdella vaatteita niin piti sitten samoja vaatteita mitkä aamulla.. Missä jumalauta maalaisjärki? Pääsimme onneksi pian päiväkotiin jossa asiallinen meininki.


tappitaara - 16.09.2009 - 00:13

Plus että lapset ovat erilaisiin lämpötiloihin tottuneita. Meidän lapsilla ei varmasti ole koskaan liikaa vaatteita, siis että ovat yleensä aika kevyesti vaatetettuja. Ja kotona sisälämpötilakin on talvella alhainen. Niin päiväkodissa sanoivat juuri syysviileillä että pitäisi tuoda lämpimämpää vaatetta. Tuli itselle vähän huono äiti -olo, ja vein sitten lisää välivaatetta. Mutta toisaalta harmitti kyllä, sillä meidän lapset oikeasti kulkevat kotona ulos-sisään ihan sisävaatteissa pitkälle syksyyn ja ovat silti tosi terveitä. Minusta se on yhdenlaista vapautta ja että lapset oppivat tunnistamaan omia tarpeitaan (nyt palelee, pitää mennä sisälle).


tappitaara - 16.09.2009 - 00:15

Pakko mainita vielä, että vaikka tänään olikin lämmintä, illalla oli jo varsin viileää ja katsoin vaan ikkunasta kun 1,5 -vuotias touhusi aika kauan ulkona bodyssa ja sukkahousuissa - ei kenkiä - että ehkä siihen pitäisi jo puuttua


Mun - 16.09.2009 - 06:42

mielestä ei kannata viedä lasta päiväkotiin, kun ne kerran ei osaa pukea oikein. Silloin pitää hoitaa oma lapsi itse


adeline - 16.09.2009 - 07:31

samaa mieltä hoitajan kanssa. vanhemmat jos laittaa lapselleen mukaan vain välikausihaalarin, eipä ole vaihtoehtoja pukeutumisen suhteen.

meidänkin päiväkodissa sanoivat samaa, et täytyy riisua lapsi lähes pikkuhoususilleen pukujen alle, kun aamulla ilma kylmä ja iltapäivällä tosi kuuma ja lapsella mukana vain haalari.

me ollaan tehty niin, että lapsilla on omat välikausivaatteet päiväkodissa ja omat kotona ja sit tätä matkaa autossa menevät collaritakilla tai muulla vastaavalla. on sitten päivällä vara valita, mitä lapselle päälle ulos.


lillemor78 - 16.09.2009 - 08:57

Meillä tytölle 1v6kk päiväkodissa aina laitetaan tosi vähän vaatteita päälle, vaikka olen vienyt eri vaihtoehtoja. Itse olen kyllä sanonut mitä toivoisin että päälle laitetaan.


lillemor78 - 16.09.2009 - 08:57

Meillä tytölle 1v6kk päiväkodissa aina laitetaan tosi vähän vaatteita päälle, vaikka olen vienyt eri vaihtoehtoja. Itse olen kyllä sanonut mitä toivoisin että päälle laitetaan.


pph - 16.09.2009 - 09:06

kertokaa ja tuokaa miten haluatte lapsenne puettavan, niin ei tartte puskiin huudella typeryyksiä. Oma mokanne jos ette kerro miten pitää pukea.

Mullakin oli eilen lapsilla välikausi haalari ja vanhemmat eivät sit olleet tuoneet muuta. Vaipoissako ois pitänyt pihalle laittaa???


** - 16.09.2009 - 09:33

Eilen kun kävin hakemassa tytön, niin tytöllä oli kevyemmät ulkovaatteet päällä vaikka aamulla vein välikausihaalarissa. Tuumasin vaan itsekseni, että olipa hyvä etten ottanut noita vaatteita pois tytön repusta silloin kun ilmat kävi vähän viileämpänä.

Eli minä olen hyvin tyytyväinen tarhan pukeutumiskäytäntöön. Voihan se olla, ettei noilla lapsilla ollut muita ulkoiluvaatteita mukana.


ap - 16.09.2009 - 09:49

Juu voi olla, ettei muita vaatteita ollut, mutta miksei sen tytön annettu riisua takkia, jos kerran kuuma oli? Olisi siellä aivan hyvin tarjennut ilman takkiakin. Ja se villapipo... Ennemmin olisin antanut olla kokonaan ilman lakkia.

Kai niillä lapsilla sisälläkin jotkut vaatteet on ollut päällä. Tuolla olisi ihan hyvin voinut olla vaikka collegeasussa ennemmin kuin haalareissa, kun oli ihan kuivaa.

Onneksi nyt tiedän, että tuollainenkin asia pitää erikseen hoitopaikkaan ilmoittaa, että mitä haluaa lapselle päälle missäkin lämpötilassa. Pitäisiköhän ihan tehdä taulukko paperille...hmmm


t - 16.09.2009 - 12:40

Naapuri naureskeli, että heidän pph:nsa pistää aina kaikki vaatteet lapselle päälle mitä vaan mukaan on annettu. Pariin kertaan on yritetty selventää, että ne ovat varavaatteita ja vaihtoehtoisia vaatteita kelien mukaan. Mutta ei, ihme ettei tunge haalareitakin päällekkäin. Muuten on kuulemma aivan ihana hoitaja.


Odelia - 16.09.2009 - 13:05

Pakko kommentoida sen verran, että vaikka eilenkin auringossa oli tosi lämmin, niin varjossa heti paljon kylmempi. Eli voi olla vaikeatakin pukea nyt. Enkä kyllä itse olisi enää t-paita päällä.

Mä olin laittanut neidille ohuemman takin mukaan, mutta onneksi oli kunnon takki päällä. Eikä meidän neiti ole mitään palelevaa sorttia edes.


lusikka soppaan - 16.09.2009 - 16:14

Mä kuulin pk:dissa ohimennen, kun tädit "valittivat" joutuvansa pukemaan kalsarit yms. paksut vaatteet päälle, koska se oli vanhempien vaade. Eivät uskaltaneet olla pukemattakaan, kun muutoin vanhemmilta tulee huutia


tyy - 16.09.2009 - 23:17

Lukematta edellisiä...

Vanhemmat tuovat hoitoon lapsilleen vaatteet ! Jos vanhemmat tuovat välikausipuvun, niin se käsitetään ulkovaatteeksi, jos muuta ei ole vaikkapa repussa tarjolla. Päivähoidossa ei ole varavaatteita, joita pukea lasten päälle, jos kotoa tuotu vaatetus ei sovikkaan aamun 10 asteesta, iltapäivän 20 asteeseen.

Lapset ovat lähellä maata, hiekalla ym. kosteus on kylmää jo nyt, vaikka asteita auringossa kuinka.

Nämä on niitä juttuja " näen jotain puolentunnin sisällä päivähoidon arjesta, ja teen omat päätelmäni" , mutta en ymmärrä, että lapsen vanhemmat ovat pyytäneet laittaman puvun kun lapsi viluinen, sairastumassa ehkä.

Viekää hyvät ihmiset riittävästi vaihtoehtoja vaatetukseen. Et sinä, kuin ei päivähoidon hoitajakaan ole jumala, joka tietää mitä lämpö on iltapäivällä.

Ps. huomioikaa myös tuuli ja varjo.

Omaltani otan kyllä villasukat pois saappaista, kun ovat jo nyt näköjään käytössä


ap - 17.09.2009 - 09:22

Oli miten oli, niin kuuma oli, hiekka kuivaa, ei tuullut ja t- paidalla tarkeni. Hoitajilla itsellään oli takit vyötäröllä, ja pelkät puuvillaiset ohuet paidat. Ihan pelkillä sisävaatteilla olisivat lapset pärjänneet.

Mutta niin kuin sanoin, hyvä tietää, että tuollainenkin asia pitää päiväkodissa hoitajille sanoa. "Älkää laittako villapipoa ja haalareita lapsilleni päälle, jos lämpötila on yli +20 astetta."


pph - 19.09.2009 - 13:07

niinpä

mutta kun te ÄIDIT KÄSKETTE PUKEMAAN NE KAMPPEET= ITE SANOTTE JA ITE TUOTTE NE LAPSILLE HOITOON


pph myös - 20.09.2009 - 09:40

yritän noudattaa vanhempien toiveita--ei pukeminen kuitenkaan oo niin helppoa aina!! mietin usein mitähän tarvii tänään laittaa...jos lapsi ei paljon liiku niin kerroksia saa kyllä olla päällä ja keinus viihtyjät kans äkkiä palelevat..totta on et toiset hikoaa paljon--oma lapsikin sellainen. Ite yleensä puen lapsille ensin ne vaatteet mitä luulen et on ok ja vähennän sitten sitä mukaa kun huomaa mitä oikeesti tarvii päällä olla!

Kukaan hoitaja ei ainakaan halua et lapsi palelee!! Hiki on tervettä mut tietysti kohtuus siinäkin Eiköhän jokainen äiti kuitenki iteki mieti pukemis asioita melkoisen usein!


kumpparit - 20.09.2009 - 20:47

Kumppareissa jos ei oo villasukkaa niin jalka helposti hikoaa..villasukka syksyllä ainaki aina kumpparin kanssa=)


Meikkis - 24.09.2009 - 15:10

Mut katsokaa aikuisteknkin pukeutumista, siinä on tosi paljon eroja. Toiset tarkenee sortseilla ja t-paidalla, kun toiset vaativat jo takin ja pitkät housut. Mä oon aina niin palelevainen, et huomaan tunkevani myös lapselle helposti liikaa päälle. Hän taas on kuumakalle ja pää märkänä usein. Se on kyl tosi vaikeeta pukea lasta. Itse suosin kerrospukeutumista lapsella, niin sitten voi tarpeen mukaan riisua vaatteita, kun tuntuu lapsi hikoavan.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|