Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Auttakaa nukumisesta!

huolestunut - 13.09.2009 - 09:23

Hei!

Nyt kaikki vinkit otetaan vastaan, kun meidän taapero 1,10kk ei nuku öitään kunnolla ja aamusin on niiiin väsynyt että vaan kitisee. Eli illalla nukkumaan menee ihan hyvin nukahtaa omaan sänkyyn itsekseen, mutta noin klo 5 alkaa itkeen äitiä yms. jos menen huoneeseen sanomaan nyt nukutaan on yö ja silittämään niin saa raivarin eli on parempi olla menemättä ja antaa nukahtaa uudelleen. Nukahtaakin itsekseen uudelleen(useinmiten) mutta herää taas hetkenkuluttua ja sama homma. Mikä kumma sen voi herättää kun on kuitenkin ihan väsynyt.

Allergioita olen alkanut epäilemään ja maito onkin nyt ollut noin viikon pois ja ehkä vähän parannusta on tapahtunut, on alkanut herääämään noin klo 5 kun aikaisemmin alkoi heräilemään klo 2 ja itki oikein kimeää kipuitkua. Viljoja ajattelin koittaa seuraavaksi jätää pois ruokavaliosta. Muutaman kerran on elämänsä aikana nukkunut illasta aamuun kertaakaan heräämättä. Neuvoja kaivataan kovasti KIITOS jo etukäteen! Tämä huoli on niin tuskallista, kun ei tiedä mikä herättää ja satttuuko mahaan tms. Lääkärissäkin ollaan käyty mutta helpotusta/apua ei olla saatu tähän ongelmaan


VASTAUKSET:


Noita - 13.09.2009 - 09:51

ruoan välttelemisiä ei pitäisi tehdä muuten kuin lääkärin valvonnassa, ja ohjeistuksella..
Jos lapsi on vain huono nukkuja, heräilee helposti, suuttuu kun herää yksin pimeässä ja huutaa sitä?
Kuulostaa epätodennäköiseltä, että allergia aiheuttaisi itkua ainoastaan kl.02 ja kl.05 yöllä. Ja yleensä allergia näkyy muutenkin, kuin vain itkulla.
Kannattaa kysyä neuvolasta apuja unikouluun, suosittelen itsellesi pitkää pinnaa, ja onnea haasteisiin!
Itse pidin unikoulun, ja se oli todella raskasta, mutta kun sen yli päästiin, elämä helpottui suuuuuresti.


ap - 13.09.2009 - 10:19

Itkut siis alkoi yöllä noin klo kahdesta eteenpäin ja noin puolentunnin välein itkee ei klo 2 ja klo 5. Lääkäri on sanonut että voi koittaa jättää esim. viljat pois ja katsoa helpottaako tilanne. Eikös suolistoperäinen allergia näy juuri esim. yöitkuina?

Noita, saanko vielä udella millaista unikoulua pidit? Meillä ei esim tassuttelut auta, kun siellä saa sitten tassutella puolentunnin/tunnin välein kun siitä vaan tykätään ja alkaa sitä sitten vaatimaan. Eli "huudatus" unikoulu on meillä toimivin, tosin sitäkin jo kokeiltu eikä tunnu auttavan siis nukahtaa kyllä uudestaan itsekseen, mutta herää hetken kuluttua uudestaan. Nämä yöt on muuttuneet risaiseksi jo kun tyttö täytti puolivuotta, että pitkää pinnaa tässä todellakin on tarvittu ja kaikki konstit on yritetty kokeilla.

Jos vaan jollakin sattuis oleen vielä jotakin vinkkejä "takataskussa" tai samanlaista "kohtaloa" niin ilolla otetaan vastaan ja koitetaan niitäkin. Huolestuttaa vaan niin pienen puolesta.


Noita jatkaa - 13.09.2009 - 10:31

Meillä oli refluksia, se itketti aina, päivällä ja yöllä. En tiedä sen tarkemmin muista allergioista, tuntuis vain näin maalaisjärjellä ajateltuna, että allergia tuntuu aina, ei vain esim.öisin. En ole lääkäri, että ihan tosiaan itse järkeistin tämän!

Meillä yritettiin tassuttelua, ja se oli ihan hirveetä! Siitä tuli kauhea kierre, syliin/sänkyyn/taputtelua/syliin/sänkyyn ja huuto vaan yltyi yltymistään!

Meillä toimi se "huudatus". Tässä heti alkuun haluan todeta, että edes ensimmäisenä huudatusyönä lapsi ei huutanut yhtä paljon, kuin noina tassutteluöinä.
Me tehtiin niin, että lapsi sänkyyn, ja aamulla pois. Aluksi istuttiin vieressä pari iltaa, että oli turvallisempi olo, kipattiin vaan aina takasin makuulleen kun puski ylös. Kun rauhoittui niin pois huoneesta. Sitten jätettiin kokonaan yksin. Lapsi tottui tosi nopeasti. Mutta ei tosiaan nostettu kertaakaan syliin. Korkeintaan alussa siliteltiin poskea lohdutukseksi.
Tämä toimi meillä, ei välttämättä kaikilla. Tsemppiä!


ap - 13.09.2009 - 10:41

Kiitti noita vastauksesta. Meillä myös refluksia ja lääkityksenä on prepulsid ja gavisgon, mutta näistä ei hirveesti ole apua joten senkin takia mietin suolistoperäistä allergiaa. Meillä sama homma, että "huudatus" unikoulussa itkee vähemmän ja nukahtaa nopeammin kuin tassuttelussa. Mutta ehkäpä tämä tästä ajan kanssa...


Kyllä - 13.09.2009 - 10:59

allergiaoireet voi näkyä vaan öisin levottomuutena.... Allergiaoireet voi olla ihan minkälaisia vaan. Tai jos lapsi kokee turvattomuutta. Sekin voi öisin itkettää....


meillä - 13.09.2009 - 17:19

tuli tuossa iässä lisää takahampaita, jotka selvästi vaikutti yöuniin. Nyt kun hammas on kunnolla puhki, on yötkin taas paljon parempia


Repa - 15.09.2009 - 20:51

Meillä kun noita allergioita puitiin,niin mulle sanottiin et jos lapsi on tyytyväinen ja levännyt aamulla heräilystä huolimatta,on tod.näkösesti vaan huono/levoton nukkuja. Mut jos itsekin kärsii tilanteesta,asiaan kannattaa hakee aktiivisesti helpotusta. Ja kyllä ne tosiaan voi oireilla vain öisin ne allergiat.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|