Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Pneumokokkitauti?

Kikka2 - 13.09.2009 - 08:56

Tervehdys!
Kotiuduttiin perjantaina sairaalasta 1-v poitsun kanssa. Sairaala reissun syynä oli kova kuume ja yleistilan lasku. Lääkärit epäilivät pneumokokkitautia (pneumokokki verenkierrossa).
Löytyykö täältä lapsukaisia, jotka olisivat ko taudin sairastaneet? Miten on nämä pienokaiset parantuneet ja onko tauti uusinut?
Meillä lämpöily on jatkunut vielä kotonakin mutta lääkärit olivat sitä mieltä, että kotiin voi lähteä kun tulehdusarvot on jo hyvästi laskusuunnassa...
Vähän itseä epäilyttää, että näiköhän tämä menee ohi vai olisiko vielä jotain jälkitautia tulossa...


VASTAUKSET:


pikkuriikki - 13.09.2009 - 15:32

Mä en oo kuulut sanasta pneumokokkitauti, mut meijen tytöllä oli viime talvena verenmyrkytys, sanoivat myös sepsikseksi ja nimenomaan pneumokokki bakteeri oli päässyt verenkiertoon, syytä siihen ei löydetty, mut kertoivat että bneumokokki on yleinsä ylähengitysteissä ja korvissa, joku lääkäri epäilikin että korvasta ois jotenkin päässy verenkiertoon..sairaalassa oltiin lähes viikko ja siellä suonensisäisesti jotain tiettyä antibiottia joka tähän kyseiseen bakteeriin tehoaa, sen jälkeen viellä kotona suunkautta samaa antibiottia toinen viikko. Eipä siinä sen kummempaa, infektiot meillä jatku(tuntu et kokoajan kipeenä) ja aina myös korviin..helmikuussa putkitettiin ja silti vaan jatku, alle puolen vuoden tuli putket pois ja ensviikolla uus putkitus. Myös pneumokokkirokote resepti saatiin ja sitä puol vuotta ootettiin ennenku sai antaa(siinä oli ehto et pitää kk olla terveenä) heinäkuussa sen sai..nyt kesällä ollu pidemmän jakson terveenä(koputtaa puuta..)josko tää nyt tästä...tulipa pitkä sepustus ja olikohan vähän asian vierestä?? kun meille ei ainakaan kukaan pneumokokkitaudista puhunu vaan verenmyrkytyksestä.


ap - 13.09.2009 - 21:05

Meillä oli diagnoosina pneumokokkitauti mutta kyllä kysymys oli tosiaan vereen päässeestä pneumokokki bakteerista eli sepsiksestä. En minäkään aikaisemmin ole kuullut, että oltaisiin puhuttu pneumokokkitaudista.

Ai teilläkin meni sairaalassa noin kauan... Itseä alkoi jo ihmetyttämään kun lääkäri ja hoitaja puhuivat, että pneumokokki talttuu nopeasti. Olisi pitänyt kuulemma jo seuraavana päivänä olla tulehdusarvot laskenut ja kuume poissa...
No nyt näyttää vointi ihan hyvältä, toivoo parasta...


pikkuriikki - 13.09.2009 - 21:37

Paranemisia teille... ja kyllähän se sellasen pelon jätti tännekin et aina kun kuume korkeemmalle nousee tulee mieleen että joko taas...


Tirppa - 14.09.2009 - 14:03

Ei pneumokokki itsessään munkaan käsittääkseni ole sairaus. Pneumokokki-bakteerihan aiheuttaa ison osan korvatulehduksista ja esim. poskiontelontulehduksia. Vakavampia ja harvinaisempia pneumokokin aiheuttamia sairauksia ovat aivokalvontulehdus, verenmyrkytys ja keuhkokuume.


Tirppa - 14.09.2009 - 14:04

Niin ja pikaista paranemista teille! Toivottavasti kaikki menee hyvin.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|