Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Lasta purtu päiväkodissa

-Nora- - 10.09.2009 - 10:48

Heips!

Juu eli eilen oli tapahtunut sellanen välikohtaus päiväkodissa, että meiän pojalla (1 v 9 kk) oli ollut joku kärry jota toinen lapsi oli sitten tullut ottamaan meiän pojalta pois, no eihän tää meiän poitsu ollu sitä luovuttanut (on oppinut siihen ettei toisten kädestä saa ottaa, ja että jos hänellä on leikki kesken ei hänen tarvitse sitä antaa) ja sit tää toinen lapsi oli siitä kimpaantunu ja purrut meiän poikaa käteen.. Hoitajat ei ollu kerenny tilanteeseen väliin kun se oli sattunut niin nopeasti..

Tänään ne sitten soitti sieltä päiväkodista että se puremajälki on alkanu punottaa, ja että niillä on ollu tapana tämmösissä tilanteissa että lapsi käytetään terveysasemalla tarkastuksessa varmuuden vuoksi, ettei siitä nyt seuraa sitten mitään..

Nyt on sitten pojalle varattu aika yksityiselle, ja mua nyt hirveesti jäi mietityttää että mitä tosta puremasta sitten voisi seurata? Pojalla kuitenkin kaikki rokotukset kunnossa jne.. Pikkusen kyllä nyt huolestuttaa..

No, onneks meillä on pojan kanssa pitkä viikonloppu edessä, pe-su ollaan ihan vaan vapaalla..


VASTAUKSET:


##viivi## - 10.09.2009 - 11:01

Ei iistä varmaan mitään seuraa, mutta on syytä muistaa että ihmisen suu ei ole koskaan ihan puhdas, joten ainakin aikuisten puremista saattaa joskus tosi tosi harvoin seurauksia tulla. Aikuisilta ainakin varmistetaan että tetanus on voimassa, jos tätä on purtu. En kuitenkaan usko, että mitään vakavaa on, pienet vaan puree niin kovin, että jälki saattaa olla monta päivää arka ja sen ulkonäkö voi paljonkin vaihdella.
Hyvä ne on tarkistuttaa kuitenkin, mutta nou paniikki..
Ilmottele jos ehdit, kun lääkärissä olette käynyt!


-Nora- - 10.09.2009 - 11:06

Juu voin mä ilmotellakkin, mä laitan tähän samaan ketjuun sitten.. Mies käyttää pojan siellä lääkärissä iltapäivällä, ja mä oon iltavuorossa töissä, joten pääsen vastailee vasta varmaan lähempänä kelloa 22..


Kissa - 10.09.2009 - 11:21

Meidan tytolla on 4 kertaa ollut puremajalki, 3 kertaa kadessa ja kerran selassa. Meidan tarhassa on tapana pistaa kylmapussi puremakohtaan. Joka kerta meita on siita ilmoitettu kun ollaan tytto haettu. Ei tuo nyt kovinkaan harvinaisat oo. Ei oo mitaan huolta. Eri asia jos iho on mennyt rikki ja alkaa tulehtumaan. Mutta nuo puremiset "kuuluu" taaperoikaisten leikeihin.


Sivusta - 10.09.2009 - 11:27

Kissa: mielestäni puremiset EIVÄT kuulu minkään ikäryhmän leikkeihin vaikka kuuluu hoitopaikoissa paljon niitä tapahtuvankin. Kasvatuksella tai lähinnä sen puuttumisella lienee osuutta asiaan.

-Nora-: toivottavasti pojallasi kaikki asian suhteen on ok eikä tule mitään lisäongelmia puremasta.


tuskin - 10.09.2009 - 11:40

kannattaa panikoida
onhan se hyvä käydä näyttämässä, mutta kuitenkin purija oli ihminen eikä eläin niin niillä rokotoksilla ei nyt niin ole väliä.
tietysti jos haava tullut niin voi tulehtua myöhemmin, mutta jos puhdistaa ym. hoitaa niin tuskin mitään vaaraa


-Nora- - 10.09.2009 - 11:55

Hei hei hei!

En mä nyt mikään ylihysteerinen ole, poika nyt käydään näyttämässä siellä lääkärissä ja sit selviää onko huoleen aihetta, eihän sitä koskaan tiedä!

Ja lähinnä sen takia kyselinkin, että mitä siitä saattas seurata, kun itellä ei oo tietoa moisesta.. Mut tosiaan, en mä mitenkään ylihysteerisen huolissani ole!

Eikä sitä toista lasta täällä tarvitse sen enempää syyllistää, tapahtu mitä tapahtu, tämä nyt sattu puremaan, pienet kun ei aina ihan oikeaoppisesti osaa tunteitaan ilmasta, ihan sama kun tää meiänkin poika menetettyään malttinsa saattaa heittää lelulla tms. Siis kotona tehnyt tätä.. Ja meitä vanhempia siis tällätavoin uhmannu jne.. Ja kyllähän noi pienet rajojaan etsii, kattoo mikä on sallittua ja mikä ei.. Ainakin meiän poika tais oppia et pureminen ei oo kivaa, kun huomas että se sattuu..


kolmannen saanut - 10.09.2009 - 12:35

Meillä oli joku lapsi tunkenut tarhassa sormensa meidän keskimmäisen (silloin 5 v) suuhun, ja hän oli purrut sitä välittömästi. Tarhassa tädit olivat aivan hysteerisiä meidän lapsesta.

Tietenkään ei saa purra, mutta itselläni kävi myös niin, että yksi meidän lapsista tunki sormensa suuhuni, kun se oli auki, ja automaattisesti purin ja lujaa. Jotenkin toisen sormi yhtäkkiä omassa suussa tuli niin reviirille, että aivot eivät ehtineet väliin.

1 - 2-vuotiaat myös purevat aika helposti, ja silloin se on vain inha tapa, josta vähitellen opetellaan eroon.


Kyllitäti - 10.09.2009 - 13:21

Mä uskon, että päiväkodissa halutaan myös "turvata omaa selustaa", että asia tutkitaan varmuuden vuoksi ja saadaan asiantuntijan kommentti tähän myös. Jotta jos jotain tulehduksen poikasta tulisikin, niin onpahan ainakin heidän "omatuntonsa" puhdas tältä osin.

Ja näinhän se on kaikkea ei ehdi estämään, vahinko kun ei tule kello kaulassa. Toivotaan, että mitään ei ole ja voit olla huolettomin mielin. Lapsia ei tässä asiassa tosiaankaan ole syytä syyllistää.


Iso A - 10.09.2009 - 13:44

Ihan normi bakteri tulehdus voi tulla. Hyvä että tarkistetaan.

Mullahan meidän neiti puri vuosi sitten. AIna sai olla sanomassa vanhemmille, että anteeksi.
Mutta en kerinnyt väliin. Onneksi se loppui aika äkkiä, kunnolla piti komentaa.

Nyt sit mulla on 1½v muutama ja ne puree. Saa olla koko ajan tarkkana ja komentamassa. Toivottavasti menee pian ohi.


hei - 10.09.2009 - 17:52

kannattais myös mun mielestä tämän purijalapsen vahnemmat pistää maksamaan lääkärikäynti, jos vielä yksityiselle menette... reilua olisi.


mamma80 - 10.09.2009 - 19:20

Sivusta: miten kasvatuksella voi olla osuutta asiaan pureeko lapsi vai ei?? ihan uteliaisuuttani kyselen. meidän 2,5v neiti harrasti tuota puremista vielä viime keväänä mutta se "katosi" pikku hiljaa kevään ja kesän aikana. joka kerta tarhassa ja kotona asiasta "keskusteltiin" niin kuin tuon ikäisen kanssa keskustella voi. nyt syksyllä kun tarhaan palattiin on 2 kertaa purassut ei samaa lasta mutta lasta kuitenkin ja asiasta on aina hakiessa informoitu ja tarhassa on tapahtuma hetkellä käyty asia lapsen kanssa läpi että on väärin, samoin kotona on asiasta puhuttu että väärin on. monet 1-3 vuotiaat saattavat jossain vaiheessa purra toisiaan syystä tai toisesta, kuulunee vuosikertaan? syy miksi on taas purrut on luultavasti tämä uusi masukki, koska myös hoivavietti on kuulemma tullut esille tarhassa enempi. itse olen lapsena purrut pihakavereita, en monesti mutta liekkö minulta perinyt tuon "paheen"


no huh huh - 10.09.2009 - 19:22

vai laittaa alle 2v lapsen vanhemmat maksamaan lääkärikäynti?? kuka käskee mennä yksityiselle! taitaa mennä taas vähän överiks täällä. hirveä hysteria pikku jutuista (enkä nyt tarkoita ap:ta vaan yleisesti). jotkut lapset valitettavasti puree vaikka kuinka yritetään komentaa. se vain kuuluu elämään. tuon ikäinen ei vielä ymmärrä kaikista asioista mitä saa tehdä ja mitä ei. järki mukaan myös lasten kasvatuksessa! ei lapset toimi kuten aikuiset..


voi teitä - 10.09.2009 - 20:23

päivähoitolapsilla on vakuutus. ei vanhemmat sitä maksa, vaan kunta. vakuutus kuuluu hoitohintaan siis tavallaan. ja kyllä, pureminen on toisten lasten keino ilmaista itseään. koska eivät vielä osaa ilmaista itseään täydellisesti verbaalisesti eli sanoin. sellaista sattuu. eikä se välttämättä kasvatuksesta ole kiinni. missä ihmisten maalaisjärki on...


Pulla - 10.09.2009 - 22:38

kylläpäs nyt taas saadaan juttua aikaan lapsen normaalista uhmasta . lapsen puremisen kyllä ymmärrän - monia juttuja varmaan kokeillaan eikä kielto kaikilla ihan heti mene jakeluun...toistoatoistoaTOISTOA, niin oppivat ...MUTTA, sitä en kyllä ymmärrä että miten vanhempi voi edes refleksinä purra omaa lastaan jos se laittaa sormet vanhemman suuhun!!!? en minäkään sitä anna tehdä, mutta mun tytöllä ei olis varmaan sormia jos joka kerta sormen suuhun saatuani purisin ja lujaa (kuten kolmannen saanut)... toi on mun mielestä melkein sama jos joku sanois että "muksu löi ja "refleksinä" löin takas...


Aino - 11.09.2009 - 09:14

Puremajälki voi tietysti tulehtua, jos iho on mennyt rikki, kannattaa se näyttää.

Meidänkin lasta purtiin kolme kertaa, kun oli pienimmästä päästä. Nyt ei enää purra, mutta sen sijaan oma lapsi on joskus kuulemma nipistellyt. Joten en menisi sanomaan, että tälle vanhemmat voisivat yhtään mitään, paitsi tietysti suhtautua puremiseen vakavuudella kotona ja antaa rangaistus. Päiväkodissakin tekevät toki näin, mutta eihän heilläkään silmiä selässä ole.


-Nora- - 11.09.2009 - 10:42

No jopas tänne on kirjoteltu..

Joo, eipä siinä puremassa ollu mitään ihmeellistä, lääkäri vaan totes että näitä tulee.. Että ihan perinteinen nisäkkään purema! Jos alkais märkiä niin sit pitäs hakea antibioottikuuri, mutta muuten ihan vaan vesipesulla..

Jooh, yksityisellä käytettiin toi kun meillä sattuu oleen sellanen vakuutus, niin ei oo niin väliks, eikä tarvii jonottaa.. + että ei kai ne terveyskeskukset kovin pitkään oo auki, kun ajateltiin että poika kerkee ensiks syödä ruoan kotona ennenku tarvii mihkään lähteä, niin varattiin aika vasta klo:17.30

Sitähän tää on, pienen lapsen äitinä oleminen, varsinkin kun kyse näin pienestä 1 v 9 kk, tiedetään mitä ei saa tehdä mut rajoja silti kokeillaan päivittäin.. Ei mulle tulis mieleenkään alkaa vaatia siltä purijan vanhemmilta mitään rahoja, jos totta puhutaan en edes kysynyt että kuka se oli joka puri! Koska näitä sattuu ja varmasti on toruttu ja eiköhän päiväkodista olla tämänkin vanhemmille infottu että kuinka on käyny, ja varmasti tämän lapsen vanhemmat tästä asiasta keskustelee lapsensa kanssa! Noin pienillä kun sanat loppuu kesken niin sitten muksitaan, vaikka kuinka väärin olisi, kuuluu kehitysvaiheeseen, ja kuten pulla sano, ei tohon tehoo ku vaan toistoa toiston perään.. Ihan sama ku meiän poika kiipes päivässä vähän väliä ruokapöydälle, ja joka kerta kielsin ja sanoin että sinne ei kiivetä, ja otin sieltä pois, niin kappas kyllä se vaan sitkeesti siltikin sinne pöydälle kiipes, ja koko ajan sai olla sanomassa samasta.. Mut kyllä se sen sitten oppi, kun tarpeeks monta miljoonaa kertaa kiellettiin!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|