Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Tälle puolelle siirryn ja heti kysymys

Odelia - 06.09.2009 - 19:59

Elikkäs taidan minäkin tälle puolelle siirtyä, kun neiti viikkoa sitten täytti vuoden. En olisi voinut vuosi sitten kuvitella, miten kauhean nopeasti aika menee. Nyt on jo niin iso tyttö ja kova vauhti päällä. Ei meinaa malttaa kävellä vaan mielummin juoksentelee.

Mutta kysymys...Mistä olette huomanneet, että maito ei sovi? Kyselin asiasta neuvolassa ja sanoi, että maidon kuuluukin aluksi tehdä ilmaa masuun. Muut maitotuotteet; raejuusto, jogurtti eivät tee mitään. Ovat tosin yleensä laktoosittomia/hyla. Maidan juomisen jälkeen alkoi tulla kovasti ilmaa masuun ja itkeskeli yöllä. Lopetin maidon antamisen ja oli jonkin verran parempi. Viime viikolla neiti aloitti päiväkodissa ja siellä on nyt taas annettu maitoa. Onko ihan normaalia? Pitäisikö vain jatkaa maidon antamista ja katsoa helpottaako vai antaa vettä/laktoositonta maitoa?


VASTAUKSET:


--- - 06.09.2009 - 21:07

Meilläkin tuli alkuun vatsavaivoja maitotuotteista mut pidin parin viikon tauon ja kokeilin uudelleen eikä enää tullut.Todennäköisesti nuo laktoosittomat on turhia koska tuon ikäisillä harvoin on laktoosi-intoleranssia.Rintamaidossa ja korvikkeessakin on paljon laktoosia eli niistäkin olisi pitänyt tulla sit ongelmia!
Käsittääkseni maitoallergiassa tulee yleensä iho-oireita?
Mut jos nyt ei ole tullut mahavaivoja maidosta niin anna huoletta,Muutoin pidä taukoa ja kokeile uudestaan!


Äippä72 - 06.09.2009 - 21:10

Meillä kävi ihan samalla lailla. Päätettiin antaa suolistolle vielä lisää aikaa kehittyä ja jatkettiin Nan-maidolla. Nyt tyttö 1,5 v. ja olemme nyt kuukauden verran antaneet jo tavallista maitoa ja enää ei ole tullut vatsanväänteitä ja yöitkuja.


Iso A - 06.09.2009 - 22:21

Meillä kakka on hiutaleista, niin kuin ois hiutalepuuroa.

Meillä neuvola lääkäri sanoi että voi käyttää maitoa tai sitten ei tartte käyttää, muistaa juottaa sit vettä ja oottaa kalkin muista. Vyöhyketerapeutti kertoi että hiutaleinen kakka "raastaa" limakalvoa ja siksi ei kandee juottaa maitoa. Ei ole suolisto valmis.


-Nora- - 07.09.2009 - 06:44

Meillä oli sama juttu kun oltiin siirrytty tavan maitoon, alkuun ei tullu mitään, ei maitotuotteista jogurteista, raejuustoista tullu mitään, eikä alkuun tavanmaidostakaan kun pikkuhiljaa sitä sekoteltiin korvikkeeseen ja pikkuhiljaa nostettiin määrää.. Masuvaivat alko vasta kun joi ihan pelkkää tavan maitoa, ja mun sisko ehdotti jos ostaisin pojalle luomumaitoa kokeiltavaks, se kun on käsitelty eritavalla.. No olin valmis kokeilemaan mitä vaan ja kappas, luomumaitoa juotuaan ei tullu masuvaivoja ollenkaan! Kannattaa kokeilla!


Odelia - 07.09.2009 - 07:56

Ok. Kiitos vinkeistä!
Lopetan ensin kokonaan maidon antamisen ja sit kokeillaan tuota luomumaitoa. Itseasiassa joku kaveri kehui kanssa tuota luomumaitoa.


-- - 07.09.2009 - 08:20

Kyl tuo luomumaito on parasta ja lisäksi d3-vitamiinia


mie - 07.09.2009 - 22:31

Kuulin just tutulta,että alle 3v suositellaan just luomumaitoa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|