Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

lapsella ja hoitajalla ollut "riitaa"

mie - 05.09.2009 - 11:19

Hei!
mitähän pitäisi ajatella kun lapsi on perhepäivähoitajalla ja hakiessani sanoi pph että he ovat ottaneet tänään eka kertaa "kunnolla yhteen". lapsi on vasta 2 vuotias ja nyt tosi uhmakas nykyään. oli mennyt koko ajan sotkemaan isompien lasten leikkejä ja sitä ei sallittu.oli sitten kuulemma "huutanut jonkun aikaa"
lapsi sanoi illalla, että "tähän sattuu, kun "tiia" nosti penkille", ja näytti kylkeä. arvaatkaa vaan miten kauhealta tuntui.
miten te joilla on useampia lapsia selvitätte kun pienempi menee sotkemaan isompien leikit?
pitääkö huolestua vai ei? pph:lla ei ole omia lapsia, mikä välillä mietityttää. muuten vaikuttaa kyllä hyvältä.
en oikein osannut sanoa siihen muuta kuin että toivon että lapseltani pyydetään anteeksi jos hän kokee että häntä on sattunut. enkä tiedä onko pyytänyt edes vai ei.tiedän, että lapseni osaa uhmata ja myöskin itkeä helposti jos kielletään.
välillä tämä pph puhuu kuin olisi paraskin lasten kasvattaja ja kun "äiti joka on vielä kasvatustieteiden maisteri ei kyllä osaa yhtään kasvattaa vaan lapsi määrää milloin lähdetään jne. ja sitten ärsyttää kun hän ei aina kuuntele meidän toiveita, esim. lopetti lapsella tutin käytön siksi kun oli sitä mieltä ettei enää tarvii vaikka me haluttiin. en enää osaa puhua tälle.


VASTAUKSET:


Misty. - 05.09.2009 - 12:06

Ei kuulosta hyvälle hoitajalle.
Hän ei olisi missään nimessä saanut ottaa tuttia pois jos te ette sitä halua ottaa pois!
Hänen kuuluu tehdä niin kuin te vanhemmat haluatte.
Jos ette pysty keskustelemaan hoitajan kanssa soita ihmeessä pph:n omalle pomolle.
Ja kannattaa lapsen takia selvittää onko hoitaja ollut liian kovakourainen lastasi kohtaa, jos lastasi koskee kylkeen.


yx pph - 05.09.2009 - 12:28

Kyllä mäkin saatan sanoa että "ollaan otettu kunnolla yhteen", mutta kyllä kerron mitä se sitten tarkoittaa.

Onko teidän pph vasta-aloittanut vähän innostunut hoitaja, jos hän tuollalailla ei osaa ottaa huomioon toiveitanne? Suosittelisin nyt kuitenkin keskustelemaan rauhallisesti sen hoitajan kanssa, sovitte jonkun ajan jotta voitte puhua rauhassa ja mielellään vaikka ilman sitä lapsiryhmää. Keskusteluun voi pyytää avuksi ohjaajan, jos hoitaja on kunnallinen.

Kirjoituksesi loppuosa jäi hivenen hataraksi:Oletko itse tämä kasvatustieteiden maisteri? Jos olet niin silloin myös sinulla on taito keskustella asioista? Vaikka oman kokemukseni mukaan vaikka olisi mikä koulutus tahansa, niin oman lapsen kasvattaminen saattaa silti olla hukassa, eikä sitä välttämättä itse huomaa.


- 05.09.2009 - 13:03

luulen, että ap:n tekstistä puuttuu lainauksen sulku lähdetään ja jne -sanojen välistä...


enpä usko - 05.09.2009 - 20:04

Tuskin ap on kasvatustieteiden maisteri. Sen verran kielioppi-, oikeinkirjoitus- ja välimerkkivirheitä tuossa tekstissä.


No - 05.09.2009 - 20:15

eipä se kasvatustieteiden maisterius mitään kasvattajaa tee! Äitipuoleni on kyseinen maisteri ja häneltä otettiin lapset huostaan...


ja - 05.09.2009 - 21:28

ja kasvatustieteiden maisteri tietää, että lapsen on kehityspsykologiselta kannalta hyvä olla kotona kolmevuotiaaksi...


No tuota - 06.09.2009 - 00:08

Aika harvat opettajat tai kasvatustieteen maisterit hallitsevat oikeinkirjoitusta. Ikävä kyllä...

Eiköhän kaikki, oli maisteritutkinto miltä alalta hyvänsä, tiedä, että lapsen on hyvä olla kotona kolmivuotiaaksi. Kaikille se ei vain ole mm. taloudellisesti mahdollista.


Nikotus - 06.09.2009 - 09:40

Mä en täysin ymmärtänyt, mikä oli ongelmana. Sekö että hoitaja satutti lasta? Vai sekin että hoitaja komensi lasta? Vaikea nyt oikein kommentoida, pitääkö huolestua, kun ei täysin tilannetta tiedä.

Mielestäni jokaisella hoitolapsella on oikeus leikkiä rauhassa. Jos joku häiritsee muiden leikkiä, siihen pitää puuttua. Oli sitten kyseessä nuorempi tai vanhempi hoitolapsi. Se että lapsi kieltämisestä suuttuu tai itkee, on normaalia. Et kai kotonakin anna kaikkea tehdä, vaikka lapsi kiukuttelisi? Eri asia on, jos hoitaja on liian kovakourainen.

Tietysti jos sinusta tilanteessa on jotain selvittämistä vielä, keskustelet hoitajan kanssa. Ja niin kuin tuossa pari muuta sanoikin, jos tuntuu, niin voit keskustella myös pph:n ohjaajan kanssa ja pyytää yhteistä palaveria. Eikös näistä yhteisistä pelisäännöistä sovita aina, kun hoito alkaa ja kun on aihetta?


nyt nimetön - 06.09.2009 - 11:38

perhepäivähoitajat voi olla piruja ihan omissa oloissaan ja kohdella lapsia miten sattuu kun ei ole valvovaa silmää... näin kävi pohjanmaalla eräälle lapselle kun ei ollut ilmeisesti totellut hoitotätiä. Kädet oli teipattu kiinni ja täti oli vielä myöntänyt vanhemmille teon ja sanonut että mulla nyt vain napsahti. Tämä täti jatkaa edelleen pph:na ja asiasta pyydetään olemaan hiljaa... ja minähän en vaikene... s...tanan kusipäät jokka tollasta tekee!!! Enkä halua yleistää kaikkia vaan varmasti suurin osa hoitajista on asiansaosaavia...


Meillä - 06.09.2009 - 17:31

muuten oli myös tuota ongelmaa että hoitaja teki oman tahdon mukaan eikä kuunnellut toiveita!! Mm otti tutin ja unilelun pois koska mielestään ei 2v tarvinnut ym ym. Lopulta johti yhteenottoon minun kanssani, jolla on muutama lapsi ennestään ja ehkä nyt jotenkuten osaan kasvattaa lapseni, ja lapseni pääsi toisaalle hoitoon. Kun luottamus menee hoitajaan niin elämä on helvettiä. Tämäkin pph oli ollut 20v jo hoitajana kunnalla ja huomio! Hoitajan itsepäisyys ja toimintatapa tiedetään pomojen keskuudessa ja siellä sanotaan vain, että juu, se nyt on vähän vaikee.. VÄHÄN??!! On kuulema asiasta sanottu, monestikin.. Ja tosiaan, ei ollut kyse vain kerrasta vaan toistuvasti oli jotain. Ja minä en ole edes pikkumainen mutta rajansa kaikella.
Suosittelen kyllä ihan puhumaan pph pomon kanssa suoraan. Tuskinpa suostuu sen enempi muuttamaan tyyliään ja tapojaan. Ei meillä ainakaan auttanut puhe hänen kanssa. Nakkeli vaan niskojaan että hän tekee näin ja piste. Ja vaihda hoitopaikka! Sano, että luottamus on mennyt tähän hoitajaan, ja varsinkin jos vaikuttaa että selvästi on liian kovakourainen!! Totta, ettei toisten leikkejä mennä rikkomaan ja häiritsemään mutta ei kovakouraiseksi saa ryhtyä!!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|