Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

3v nukkumisesta..

tiina - 01.09.2009 - 13:10

millaset iltahommat teillä muilla on ennen kun alatte nukkuun? kuin kauan menee kun nukahtaa? miten yö menee?
meillä menee ainaki tunti ennen ku nukahtaa,omaan sänkyyn. sit nukkuu tunnin hyvin, mut sit alkaa kitinä.ennen puolta yötä poika tullee jo viereen.miten sen sais nukkuun yön omassa sängyssä? olisko hyviä vinkkejä? otetaaan kyllä vastaa.


VASTAUKSET:


Selja - 01.09.2009 - 14:00

Meillä on ihan ne yleiset perusrutiinit: iltapala, iltapesu, iltasatu, hetki suukottelua ja silittelyä. Tyttö jää nukahtamaan meidän sänkyymme ja yleensä nukahtaa hyvin nopeasti. Käyn yleensä suukottelujen jälkeen laittamassa pyykit pyörimään vielä tai nostamassa pyykit. Kun sitten menen sen jälkeen kurkkaamaan, niin on yleensä jo nukahtanut ja mies kantaa hänet sitten omaan sänkyyn. Aamulla tai aamuyöstä saattaa tyttö kömpiä väliimme nukkumaan, mutta muuten nukkuu 10-12 h ilman sen ihmeempää häslinkiä.

Voisiko nukahtamiseen auttaa tuo, että annatte jäädä nukahtamaan teidän sänkyyn? Tuon ikäinen on jo myös sen verran vanha, että hänen kanssaan voinee jo jutella asioista: miksi ei häntä ei nukuta, miksi hän kitisee tms?

Mitenkäs teillä on päikkäreiden kanssa? Meillä ei nukuta enää päikkäreitä, joten illalla varmaan siitäkin syystä uni maistuu.


Iskä - 01.09.2009 - 14:17

vie meillä nukkumaan ja nukahtaa n. 5min. Menee suoraan omaan sänkyynsä ja iskä peittelee... (äiti jos vie niin kieppuu ja hyrrää puolesta tunnista tuntiin )
Ennen nukkumaan menoa puuro, pesu + hampaat


Päiväunet - 01.09.2009 - 14:30

meilläkin jääneet ja nukahtaminen iltaunelle helpottunut huomattavasti. Entisen tunnin taistelun jälkeen nukahtaa nykyisin muutamassa minuutissa.


olisko - 01.09.2009 - 21:06

teillä aiheellista jättää päiväunet pois tai lyhentää niitä? Jos ei ole yksinkertaisesti väsynyt. Ja tosiaan 3 v ymmärtää kun asioita selittää niin jospa antaisitte jäädä nukahtamaan teidän sänkyyn mut selitätte et nostatte omaan sitten koska kaikki ei mahdu samaan ja vanhemmat ei pysty nukkumaan kun pyörii teidän sängyssä. ja toivotatte tervetulleeksi aamulla heräilemään teidän väliin kuitenkin.


adeline - 01.09.2009 - 21:07

meillä joka ilta samat rutiinit. puuro, vähän aikaa leikkiä, sit hampaat ja sohvalle. luetaan kirja, iltarukous ja kuunnellaan cd:ltä tuutulaulu tai äiti laulaa ja sit sänkyyn.
sängyn vieressä palautellaan vielä mieleen sovitut säännöt; jos on hiljaa, ovi jätetään puoleksi auki ja jos alkaa kitinä ja tulee pois, niin sitten menee ovi kiinni.

ovi ei ole mennyt kertaakaan kiinni
nukkuu läpi yön omassa sängyssä omassa huoneessaan, nukkunut 5kk ikäisestä lähtien.


Suhveli - 02.09.2009 - 13:43

Meillä vielä viisi vuotiaskin herää 1-2 kertaa yössä. En usko, että sille mitään voi tehdä. Tai no meidän tapauksessa auttaisi, jos ottaisimme lapset meidän huoneeseen nukkumaan. Sängyt eivät vain mahdu, joten pakko juosta öisin lasten luona

Meidän kolmevuotias nukahtaa iltasadun jälkeen muutamassa minuutissa. Aamuyöllä tulee viereen, ja nukkuu siinä aamuun.
Meilläkin auttoi nukahtamiseen, kun jätimme päiväunet pois, ja aikaistimme nukkumaanmenoa. Väsy iskee päivällä yleensä 15-16 välillä, jos ei ole mitään erityistä ohjelmaa, joten siihen hetkeen yleensä ajoitan ulkoilun.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|