Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

hienokurkkuiset

vierailija - 31.08.2009 - 14:03

meilla vuoden ikainen tytto ja koko ajan kakoo jos ei ruoka oo soseutettu,mita teen?miten oppii ja varsinki lihaa ja kanaa ei millaan pysty syomaaan.leipakin aina jaa kurkkuun,olen aina ihan paniikissa kun yritan vaan haarukalla survoa ruuan etta oppisi.onko muilla sama ongelma?hampaita 4 alhaalla ja ylhaalla


VASTAUKSET:


mie - 31.08.2009 - 14:10

jos hampaat on suussa niin älä soseuttele, kyllä se muksu syö kun nälkä tulee. eihän se koskaan opi jos aina on sileää ruokaa. totuta lasta antamalla leipää, maissinaksua ynm ominkäsin syötävää.


valmisruokia - 31.08.2009 - 14:43

meillä sama ongelma 1-vuotiaana. Annoin pojulle valmisruokia, jotka menivät hyvin alas. Nyt poika 2 vee, ja syö kaikkea mitä me muutkin. Joten ei mitään ongelmaa. Oppii kyllä syömään tavallista ruokaa, aikanaan!


marsu - 31.08.2009 - 14:55

meil oli kans sihtikurkku. Nimimerkki mie ei ole tainnu itse kokea tämmöistä tapausta.. Koska joo kyl laps syö ku nälkä mut meinaa tukehtua ja oksentaa lopulta kaiken minkä nielly. Joten plus miinus nollalle olis meillä energian saanti jääny ilman ruuan soseutusta. Jotkut ruuat oli helpompia lapselle niitä vähempi muussasin ja pikku hiljaa totutin rakeisempaan ruokaan. Oppi sit ajan kans syömään. Nyt vajaa 2v ja syö kaikkee. Kyl se ajan kans oppii syömään palasia. Sormiruokaa kannattaa antaa sitä lapsen helpompi napostella omaan tahtiin. Ja antaa tosi pieniä määriä kerralla suuhun ja hitaasti et laps ehtii kunnolla hienontaa eikä pidä kiirettä nielemisen kans. Ja nestettä välissä et palat menee kurkusta alas.


Justiina - 31.08.2009 - 14:58

Meidän poika oli myöskin todella herkkä kurkkuinen lapsi 1v:na.
Mies varmaan vieläkin soseuttaisi pojan ruoan, mutta onneksi minä kuitenkin vastaan suurimmaksi osaksi ruoan laitosta ja syötöstä!
Annoin pojalle paljon ns. käsiruokaa, eli juureksia, hedelmiä yms. nyrkin kokoisina paloina ja ruokaa soseutin, mutta jätin kuitenkin sinne pieniä paloja!
Kyllä se siitä treenamalla lähti sujumaan muutamassa kuukaudessa.
Kannattaa alotella esim. kalalla, se on pehmeää eikä jää kurkkuun samalla tavalla kuin esim. liha. Kana meillä emni myös hyvin!
Nyt ikää 1v7kk ja lempiruokaa on perunamuussi millä tahansa lisäkkeellä, onhan se todella helppoa syödä!
Nyt syö jo reippaasti paloiteltua ruokaa!


mie - 31.08.2009 - 19:06

No tietenkin eka annetaan sosetta ja sitten rakeisempaa, ei kukaan nyt niin tampio ole, mutta kyllä tuon ikäisen pitäis jo ihan ite pureskella ruokansa kerta ne hampaatki siel suussa on.


Kuules - 31.08.2009 - 20:18

mie, ei kannata täällä meuhkata asiasta, jos itsellä ei ole omakohtaista kokemusta. Minäkään en koskaan ole ääneen sanonut vanhemmalle, jonka lapsi huono nukkumaan, että kyllä se vaan nukkuu kun nukkumaan laittaa... meillä nimittäin todella helppo tapaus ollut aina nukkumisen suhteen, ei koskaan mitään ongelmaa. Mutta niin tampio en ole, että en silti voi kuvitella jollakulla toisella olevan.

Meillä on jo melkein kaksivuotias lapsi ja ruokailu on ollut AINA todella vaikeaa, ei koskaan viihtynyt edes tissillä, korviketta ei voinut sietää senkään vertaa. Mitään allergioita ei ole todettu. Mutta syöminen on meillä se ongelma-alue. Mahtavan reipas, iloinen ja juoksisi varmaankin aamusta iltaan ihan taukoamatta mitään ruokaa syömättä. Kyllä on äidillä hermoja vaadittu kilometritolkulla, kun ruokailu ei tahdo koskaan sujua.

Hampaat voivat olla, mutta jostain syystä osa lapsista vierastaa karkeaa ruokaa tai eivät osaa jostain syystä purra ja hienontaa ruokaa. Kaikille kun ei tuo ruoan ahmiminen näytä olevan se pääpointti menossa ja melskeessaä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|