Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

minkä kokoisia lapsia turvaistuimessa?

Eevertti - 30.08.2009 - 22:33

olisin kiinnostunut tietämään että kuinka pitkiä/painavia lapsia teillä istuu Gracon Cosmic Comfort turvaistuimessa ja minkä ikäsiä he ovat?
lähinnä asia kiinnostaa sen vuoksi, että meillä molemmat lapset ovat melko pitkiä ja mietin kovin, että kuinka vanhaksi tuo istuin tosissaan menee "suurikokoisilla" lapsilla.
toinen lapsistamme on toki vielä turvakaukalossa, mutta kun hänen aika tulee siirtyä seuraavaan istuimeen, mietin kovin että kannattaako ostaa toinen samanlainen vai vanhemmalle sitten joku erilainen istuin.


VASTAUKSET:


KaNitaco+bobo - 31.08.2009 - 00:26

Meillä on tuosta se vanhempi malli lapsella käytös. Eli poikkeaa tuosta sen että ei ole tuota jatkettavaa niskatukea. Siinähän sanotaan, tai ainakin meitin istumen käyttöohjeissa sanotaan, että menisi 0-4v asti.
Esikoinen siirty siihen kuitenkin muistaakseni noin 7kk, kun ei enää mahtunu kaukaloon. Toinen lapsonen syntyi esikoisen ollessa reilu kuukauden yli kaksi vuotias. Ja istui siis edelleen gracon istuimessa.

Kun toinen ei enään mahtunut turvakaukaloon, niin esikoiselle oli siinä ehkä kuukausi ennen toisen muksun siirtymistä gracon istuimeen, niin turvavyöistuin. Eli meillä neiti oli gracon istumessa vähän yli 2,5 vuotiaaksi asti ja pituutta oli tuolloin muistaakseni liki metrin verran. Ja painokin taisi huidella siinä 10-15kg.

Poika joka nyt istuu siinä gracon istuimessa on sen 96-98 tai jotain sinne päin, ainakin vaatteiden mukaan. ja paino haarukka tuolla 10-15. Ja hää on nyt kaksi vuotta ja kaksi kuukautta. Ja toistaseks vielä mennään siinä. Heti kun alkaa olkahihnat kiristään ja valuun olkapäiltä, niin siirrytään turvavyöistuimeen.

Käsittääkseni tämä uusi malli menisi lapsella pidempään juurikin tuon niskatuen säädön takia. Ja harmittaa että en raaskinut enään ostaa tuota mallia pojalle, kun olin ostamassa neidille uutta istuinta. Ostin sen turvavyöistuimen myöskin graco mallisena ja olen erittäin tyytyväinen, siinä on myös kunnon selkänoja, minkä pituus on muutettavissa lapsen selän pituuteen sopivaksi, kuten myös niskatuki on muutettavissa. Ja tämä malli menisi nyt sitten lapsen kouluikään asti.

Nää pituudet ja painot on muistini mukaan, kun ei nyt ole neuvolalippuja käsillä, kun olen ulkomailla.

Kun muistan vaan et ostelen 4v neidille 110-114cm vaatteita ja poitsulle 96-98cm vaatteita ja vaippoja yli 12kg ylöspäin.


marsu - 31.08.2009 - 15:20

ehdottasin et isommalle uus istuin ja pienempi gracon istuimeen ku kaukalo käy pieneks. Meil tuo sama istuin ja näin ajatellaan toimia kun sen aika koittaa. Kakkonen viä masus ja esikoinen kohta 2v. Ei teidän isompi kumminkaan kouluikään asti gracon istuimeen mahdu ni kannattaa ostaa hänelle sellanen turvavyöistuin mis menee niin kauan ku istuinta tarvii. Näin säästytte yhden istuimen ostolta. Riippuen lastenne ikä/koko erosta joudutte varmasti ostaan pienemmällekin turvavyöistuimen ennenku isompi voi istua ilman istuinta. Mut kahta gracoa vastaavaa ei tarvi olla.


Eevertti - 31.08.2009 - 22:47

tyttöni on nyt siis kohta 1v6kk ja on jo 86cm pitkä, eli pitkä tyttö tulossa.
juniori on vasta 7 viikkoa eli ehkä noin puolen vuoden päästä on tämä istuin asia vasta ajankohtaista.
mutta todennäköisesti ennen kuin esikko täyttää 2v joudutaan kuopus kaukalosta pois siirtämään.


Enni - 02.09.2009 - 22:41

meillä ei kyseistä istuinta ole ollut käytössä mutta meillä tyttö oli 2,5v kun siirtyi istumaan tavalliseen turvavyöistuimeen vai mikä se nyt on nimeltään eli koroketyyny+irrotettava selkänoja ja tavallisella auton turvavyöllä kiinni. pituutta neidillä oli 2v 97cm ja painoa 15kg eli vähän viielä oli tuosta kasvanut.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|