Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Konttaaminen julkisilla paikoilla

Laardi - 28.08.2009 - 13:24

Käytiin poitsun kanssa tänään sairaalan labrassa. Poika ei yhtään viihdy enää sylissä ja koko ajan pitäis päästä konttailemaan ympäriinsä. Labrassa parikymmentä ihmistä ennen meitä ja vain pari kokeen ottajaa, eli jonotukseen menee pitkä aika, meni vajaa tunti. Sairaala tietty täynnä basilleja yms. mutta totesin paremmaksi päästä pojan konttailemaan lattialla, ihan myös muiden ihmisten mielenterveyden ja korvien vuoksi. Sain sitte tosi pahoja katseita ihmisiltä ja yksi oikein kovaan ääneen miehelleen jutteli miten joku antaa lapsen kontata lattioilla ja hän ei ainakaan antaisi. Vähän tätä kyllä ihmettelin, että kuinka se on parempi jos klähmää seiniä, tuoleja ja lapsille tarkoitettuja leluja, kuin lattiaa, tai että ulkona konttaa siellä missä ihmisten kengät muuten liikkuu? Koko ajan kuljin perässä ja katoin että mitään ei mene suuhun, edes ne omat sormet ja kotona pestiin kädet ja vaatteet vaihdettiin.
Olenkos mä taas pikkasen liian lepsu äiti, vai mitenkäs muut toimii vastaavassa tilanteessa?


VASTAUKSET:


tuota noin - 28.08.2009 - 13:34

konttaahan ne lapset maassakin, niin miksei sisätiloissa lattialla? käsien pesua tietty vaan usein, mut musta toi on ihan normaalia.


meikkis - 28.08.2009 - 13:38

et ainakaan mun mielestä. tai sitten oon ite myös hullukshan lapsikin tulee jos väkisin pietään sylissä, sitten sais taas katseita kun "huuatetaan lasta" ja "miksei se nyt ois voinu vähä tutkia siinä lattialla". teet niin tai näin, aina löytyy joku joka ei tykkää


Raakku - 28.08.2009 - 13:46

Kyllä meidänkin poika on konttaillu vähän siellä sun täällä, labran lattiat mukaan luettuna, enkä mä pidä sitä mitenkään outona. Konttaa se ulkona rannallakin sorsien ja muiden seassa missä on vaikka mitä "epäpuhtautta".


Meiän - 28.08.2009 - 14:23

tyttö se konttaili viime kesänä pitkin poikin Turun linnan lattioita, ku siellä käytiin.


Tiituli - 28.08.2009 - 15:01

Minun pikku epeli meni pitkin kangaskauppaa kontaten, ois jäänyt verhot ostamatta jos ei ois päästänyt lattialle! Ei näitä sitoakaan voi tuoliin kiinni ja kuka sitä huutoa jaksaa kuunnella jos väkisin yrittää pitää aloillaan, lapset on lapsia!


adeline - 28.08.2009 - 17:14

niin yksinkertaistahan se vain on, että ihmislapsi oppii lähes poikkeuksetta ensin konttaamaan ja sitten kävelemään.
eli täysin luonnollista, että silloin kun konttaa, konttaa joka paikassa
ihan oikein teit, kun annoit lapsesi tutustua ympärillä olevaan maailmaan


M - 28.08.2009 - 17:36

Oon sairaalassa töissä, enkä antaisi kontata sairaalan lattioilla. Liekö johtuu siitä että itse työskentelee ko. paikassa. Minun mielipiteeni, mutta kaikki tehköön niin kuin itse haluaa!


Laardi - 28.08.2009 - 18:29

Sairaalassahan ne kaikki maailman bakteerit on, mutta en vaan tiiä miten olisin voinu toisin tehdä.. Sylissä lapsi huutaa kurkku suorana ja vetää ittensä aivan jäykäks, eli tunnin kiinni pitäminen olis ollut aika kamalaa. Esim. isommat lapset istuu penkeillä ja koskevat käsinojiin ja muihin paikkoihin, mihin muut koskevat käsin. Niistä vissiin enemmän bakteereita siirtyy kuin kengänpohjista, vai?


tappitaara - 28.08.2009 - 20:26

Olen antanut monenlaisissa paikoissa kontata, ja kiivetä portaissa, ja tiedän tuon kun tullaan sanomaan: "Hei, sun lapsi konttaa/kiipeää portaita." Minua ei sanominen kamalasti haittaa muuten, mutta sitten tulee aina olo että toinen on halunnut huolehtia ja olen epäkohtelias jos en sitä huolehtimista ota vastaan...
Ja vielä sellainen juttu, että lattialla/maassa on kuulemma kaikkein parhaat pöpöt allergian ehkäisyn kannalta! Ja tosi on, että meidän lapset ei ole allergisia eikä juuri sairastelekaan, ja olen päätellyt sen johtuvan epähygieenisestä äidistä. KRHM


Kerttuli - 28.08.2009 - 21:42

Tulee näistä jutuista aina mieleen, kun Arvo Ylppö sanoi aikoinaan että lapsen tulisi nuolla keran viikossa vanhempiensa kengänpohjat, jotta hänelle kehittyisi riittävä immuniteettisuoja...että siitä lähetään.


Emmi - 29.08.2009 - 09:40

No huh huh! Et missään nimessä päästä sylistä pois. Pidät vaan väkisin sylissä ja valut hikeä.. =) Nyt vihdoin kun nää lähtee liikkeelle niin kai niitten pitää anta mennä!


sairaalassa töissä - 29.08.2009 - 13:55

Kyllä siellä sairaalan lattioilla on vähän erilaisia eritteitä ja basilleja (myös antibiooteille vastustuskykyisiä) kuin normioloissa sisällä ja ulkona. Verta, ulostetta, virtsaa, oksennusta, sylkeä, märkäeritteitä ym. ym. ja ihan pahimpia bakteereita. Ne sitten kenkien pohjissa kulkevat ees sun taas. Ei niitä sairaalan lattioita millään myrkyllä kuitenkaan pestä. Eli EN antaisi lapsen nuohota sairaalan lattiaa.


Laardi - 29.08.2009 - 21:34

Ok, ymmärrän tän että on tavaraa lattioilla, mutta miten sitten tulisi toimia? Pakolla pitää rimpuilevaa ja huutavaa lasta sylissä? Miten te sairaalassa työskentelevät, tai muut jotka eivät anna kontata, teette vastaavassa tilanteessa?


M - 30.08.2009 - 13:24

Viihtyisikö lapsesi rattaissa? Itselläni on matkarattaat aina auton perällä ja niillä kuljetaan yleensä joka paikassa "ihmisten ilmoilla". Mun vauvani ainakin tykkää niistä katsella menoa ja meininkiä ja usein nukahtaakin niihin.

Tai sitten yksinkertaisesti siirtää menonsa toiseen päivään jos mahdollista!

Riippuu toki paljon lapsesta, että miten viihtyy ym. Luulisin, että minun rauhallinen vauvani voisi viihtyä sylissäkin tunnin pari.


Laardi - 30.08.2009 - 15:57

Eipä viihdy oikein rattaissakaan, etenkään paikoillaan olevissa. Poika ei oikein istu kunnolla vieläkään ja se on hänelle epämukava olotila. On niin julmetun kiinnostunut ympäristötstään ja ihmisistä, ettei paikoillaan voi pitää.
Noita sairaala käyntejä on aika vaikeeta siirtää, jos on annettu aika, se on mentävä ja labrat on täynnä, ihan riippumatta ajasta. Ja vielä kun on töissäkin käytävä, niin vapaita päiviä ei tahdo löytyä. Ja pojan diagnoosin takia sairaalan käynti kerrat vaan lisääntyy. Kivaa..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|