Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

Ristiäis-täytekakku

tiia-mariia - 13.09.2009 - 13:47

Meillä viikon päästä sunnuntaina pojan ristiäiset ja tarjoilut jo mietitty. Itse teemme äitini, mummuni ja anoppini kanssa tarjottavat. Minä ja äitini teemme täytekakut ja nyt kaipaisin jotain hyvää ohjetta kakkuun, löytyisikö keltään? Tarvitsisin vain vinkkejä mitä kakun väliin ja päälle koristeeksi.

Olen aina tehnyt kakun niin, että väliin tulee banaania mutta nyt se jo hieman tökkii.
Mietintää on hankaloittanut se, että minä, ja veljeni olemme molemmat pahasti allergisia esim. mangolle, persikalle, päärynälle jne. Mitkään keltaiset hillot eivät esim tule kysymykseen eivätkä säilykkeet/tuoreet hedelmät päälle. Viinirypäleetkin ovat jo ihan kuluneet.

Mietimme jos koristeeksi päälle olisi vain kerman päälle laittanut valmiiksi kaupasta saatavia marsipaani? ruusuja muutamat mutta tuleeko kakusta tylsän näköinen ja maistuuko se sitten muulle kuin kermalle.

Auttakaa, jooko? kiitos!


VASTAUKSET:


mummo - 13.09.2009 - 18:07

Tee suklaahyytelökakku jonka voi tehdä edellisenä päivän tosi hyvä


ap - 13.09.2009 - 19:10

ohjetta?


mummo - 13.09.2009 - 19:52

kakkupohja

4 munaa
1.5dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakojauhoja
1,5tl leivinjauhetta

Täyte

200g taloussuklaata
1 prk tuorejuustao esim. hovi
0,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatetta

kostutus
appelsiinimehu

kuorutus

100g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa

päälle suklaalastuja sekä olen laittanut valkoisen ruusun
yksikertainen mutta nätti

täyteen teko

Laita liivate 5 - 10min kylmään veteen.Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti, lisää tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja sulatetut liivatteet (sulata hyvin pienessä määrässä kuumaa vettä)sekoita lopuksi kerma ja valkuaisvaahdot. Leikka kakku kolmeen osaan kostuta. Laita irtovuokaan tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Levitä täyte ja anna hyytyä seuraavaan paivään. Koriste seuraavana päivänä. Vatkaa kerma sulata suklaa vesihauteessa sekoita vaahtoon suklaa. On todella hyvä kakku.


käytä - 13.09.2009 - 21:35

marjoja välissä ja päällä
Raparperihillo ja kermavaahto on ihana yhdistelmä,maistuu ihan kesälle.Kyllä voi päälle laittaa pelkkää kermaakin,voihan sen laittaa vähän ohuemmalti


Tiu - 14.09.2009 - 12:49

Halutessasi voit värjätä kerman, vaikka vaaleansiniseksi, kun pojan ristiäisistä on kyse.Tulee todella kaunis kakku!Käytä värjäämiseen elintarvikeväriä, sitä saa ihan tavan (ainakin isommista) ruokakaupoista, tai leivontakaupoista.
Jos erilaista makua haluat, lisää kakunkuorrutuskermaan hieman Marianne-rouhetta, sitäkin saa isommista ruokakaupoista.Kakkuun tulee ihana Marianne-karkin maku.Halutessasi voit lisätä sitä kakun sisäänkin, sitten vain niitä marjoja ja hedelmiä, joita voitte käyttää.


Kokeile - 15.09.2009 - 22:37

rahka- tai moussetäytettä. Kurkkaa tätä. samoilta sivuilta löytyy lisää uskomattomia ihanuuksia

http://www.hellapoliisi.fi/taytekakut/mansikkamousse-mustikkamoussekakku.php

Tai miten olis tämä:
http://www.hellapoliisi.fi/taytekakut/hopeatoffeekinuskilla-kuorrutettu-sitruuna-vaniljataytteella-taytetty-kakku.php




*** - 15.09.2009 - 22:50

Liikkeet tampereella ja kajaanissa, tilata ei varmaan enää ehdi. Mutta korosteluvinkkejä täältä:


http://www.ullanunelma.fi/index.php


Hei! - 16.09.2009 - 10:11

Googletapa "vanhan ajan pitsikakku".

Tein viikonloppuna, ja oli ihanan raikas ja erilainen. Siihen tulee sellainen sitruunakiisseli täyte, ja "pitsikansi". Ohje oli kuudella munalla, ja siitä riittää hyvin 10 aikuiselle.


mie - 16.09.2009 - 11:49

tein dansukkerin sivuilta löytyvän "raikas juhlakakku"-ohjeen mukaan. Eli täytteeksi tuli ihana vaniljakreemi ja mieltymysten mukaan marjoja tai hedelmiä. Kuorrutus kermalla. Koristeeksi laitoin toosi söpöt marsipaanitossut, jotka tein itse seuraavasti: kaupasta valmis pötkylä sinistä marsipaania. Pyörittele kaksi pientä palloa. Litistä ja muovaa vähän tossun muotoon. pyöritä vielä neljä pikkiriikkistä palloa, kaksi kumpaankin tossuun, tossun varsiksi. litistä taas oikeaan muotoon.Esim. hammastikulla voi muotoilla aukkoa varsiin, jos haluaa. Koristeeksi tossuihin laitoin valkoisia syötäviä koristehelmiä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|