Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

lahjan tarkoitus

Neppari - 17.12.2008 - 12:23

Kyllä huvitti eilen kaupan kassalla kun edelläni n. 20-v. nainen jutteli puhelimessa: " Odotan sitten itsekin saavani lahjoja samalla summalla, eli se sun lahja maksoi jotain 80e" En tiedä kenelle puhui, mutta kuullosti aika kauheelta. No ainakin on selvät sävelet. Mun lapsuuden kodissa tärkeintä oli ajatus, ei se kuinka paljon rahaa laitetaan lahjoihin. Ja mun mielestä ei ole pakko antaa lahjoja ollenkaan, jos ei vaan kerkee tai halua osallistua tähän kulutushysteriaan. Mun sisko ei anna lahjoja kuin lapsilleen, ja mua se ei haittaa ollenkaan. Viime jouluna sain häneltä hahn joulukirjeen, jossa hän kertoi kuulumisia, se oli parempi kuin mikään lahja!


VASTAUKSET:


tiikeripupu - 17.12.2008 - 12:50

Kamala! En osais kuvitellakkaan että itte jollee sanoisin kuinka arvokas pitää lahjan olla jos mulle semmosen ostaa. Eikä mitään tietoa ostaako mies mulle mitä vai ostaako mitään ja millä summalla. En edes halua tietää. Enkä varmasti kerro mitä hänelle ostan tai paljonko siihen aion satsata. Hullua...


okki - 17.12.2008 - 13:18

Kyllä me nyt vähän avomiehen kans keskustellaan, ettei toinen osta toiselle 250 euron arvosta lahjaa ja toinen 20e.

"Jaahas, montakos lahjaa rouva haluaa tänä jouluna? Millasta budjettia oomme aatellu?" ..tollasen epävirallisen keskustelun voi käydä.

Ja toisina jouluina kaverin kans sovittu, että 20e molemmat käyttää toisten lahjoihin.


heips - 17.12.2008 - 13:37

okki: juu, mun mielestä ihan eri tilanne, jos kaverin kans sovitaan etukäteen, et molemmat käyttää esim. 20e lahjaan ei se kuulostakaan pahalle.

Mutta ap:n teksti kuulosti enempiki siltä, että tämä tyttö ilmoitti jollekin nyt sitten ostaneensa 80e arvoisen lahjan ja, että parempi sitten tulla samanarvoinen lahja takaisin. Huvittavaa ja säälittävää mun mielestä. Itselle tärkeintä jouluna on se antaminen. Kaikille sanon aina, ettei tarvitse ostaa mitään mulle, mutta itse kyllä ostelen aina kaikille.


Nappula - 18.12.2008 - 13:25

ei meilläkään summia sovita vaikka oon jo muutaman vuoden harmitellu kahta meidän kaveriperhettä. Pidetään yhteinen pikkujoulu joissa vaihdetaan lahjat. Näissä molemmissa perheissä on kaks lasta, meillä ei oo lapsia. Joten vaikka kuinka mitättömät lahjat heille ostaisin, saan kulumaan (kaks aik.+kaks lasta) väkisinkin vähintään 40-50euroa/perhe. Me sitten taas saadaan joka vuosi samalta perheeltä kahdet sukat, kahdet hanskat ja jotain muuta pientä esim joku astia eli noin 20-30e ja toiselta perheeltä joka vuosi joku leipomus (todella pieni/ei jaettavaksi vieraille) ja itsetehty omenamehu tms. Eli näihinhän ei montaa euroa pala.
Jotenkin harmittaa tämä, vaikka oma vikahan se on että haluaa näitä perheitä muistaa kunnollisilla lahjoilla(esim toteutan useasti näiden lasten lahjatoiveet).

Mitä mieltä ootte, pitäiskö meidänkin vaan ryhtyä viemään lahjaksi koko perheelle kuivakakku ja 4 piparia?? tai jokaselle sukat ja hanskat?? aika kuivaa...

Onneksi meillä on muitakin kavereita, ettei meidän joulu sentään noin kuiva ole


Nappulalle... - 19.12.2008 - 22:06

...eli sä kuulut tohon sakkiin, joka odottaa saavansa saman arvosia lahjoja (lue:vähän parempaa) takasin, mitä itekin hommaat...Mut kaikillapa ei oo tollaseen varaa! Eiks oo kiva ja pääasia et jollain muistaavat!


Nappula - 23.12.2008 - 09:53

no juu myönnän että vastalahjaa odotan, ei sen tarvis olla kyllä edes samanarvoinen, en todellakaan odota samanarvoista (40-50e) vaan alta parillakympilläkin voi keksiä jotain yllättävämpää, siis jotain muutakin kuin saman paketin joka vuosi! Toiseksi tämä "leipuri" osaa myös kutoa ja kutoo paljon. Miten ihanat oiskaan villasukat tai myssy ? noin vaihteeksi. Veropörssissä tämä perhe tienaaa enemmän kuin me...


Niin ja ensi vuodeksi keksin jo heille lahjat Ensi vuonna hankin jotakin sivuilta www.lahjaksilehma.fi !! JES miksi en tajunnut sitä ennemmin ?!? voi antaa ARVOlahjan, joista he eivät hyödy, mutta lahja menis TODELLISEEN tarpeeseen!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|